Witam
Wiem, że to mała próbka rąk ale może już widoczne sa jakieś leaki, za pokazanie których będę bardzo wdzięczny
Jest parę spraw, nad którymi imo da się poracować:
1) FoldTo3bet standardowo powinien być na poziomie 75-80%. Callowanie 3betów OOP generalnie nie jest dobrym pomysłem w ogóle.
2) Steal 48% to już jest spore przegięcie imo. Te 30% by starczyło.
3) Spora rozbieżność między CbetF i CbetT. Może to wynikać ze złego wybierania odpowiednich spotów do stawiania Cbeta i grania turna na zasadzie ch/f lub zwyczajnie ze zbyt małej tendencji do 2nd barellowania.
4) FoldToCbet też trochę niski. Te 70-75% jest ok.
To takie moje luźne uwagi. Gram na podobnych limitach, więc nie będę się za dużo mądrował:).
Napisane przez panq1990
Jest parę spraw, nad którymi imo da się poracować:1) FoldTo3bet standardowo powinien być na poziomie 75-80%. Callowanie 3betów OOP generalnie nie jest dobrym pomysłem w ogóle.
To jest bzdura. Taki zalecany poziom jest automatycznie do exploatowania - bo może być 3 betowany z any 2.
Steal = money, kolejna bzdura. Jeśli ma z tego zysk to powinien jak najszerzej kraść.
3) Spora rozbieżność między CbetF i CbetT. Może to wynikać ze złego wybierania odpowiednich spotów do stawiania Cbeta i grania turna na zasadzie ch/f lub zwyczajnie ze zbyt małej tendencji do 2nd barellowania.
Jedyna rzecz z którą się zgadzam.
4) FoldToCbet też trochę niski. Te 70-75% jest ok.
Kolejna bzdura, na tych limitach ludzie grają bardzo face up na turn, dochodzenie tam i zabieranie puli jest dobrym planem, tylko tutaj widze niski W$WSF więc pewnie solmyr nie walczysz zbyt mocno o pule. Dodatkowo jak ja widze 70-75% fold to cbet to będę otwierał 10-20% więcej na takiego gracza i cbetował każdy flop 100% swojego range.
Powinieneś więcej betować jak ludzie do Ciebie poczekają. Być troche bardziej agresywnym i więcej 3 betować z BTNa.
Napisane przez panq1990
Jest parę spraw, nad którymi imo da się poracować:1) FoldTo3bet standardowo powinien być na poziomie 75-80%. Callowanie 3betów OOP generalnie nie jest dobrym pomysłem w ogóle.
Większość sprawdzeń jest z pozycją, jak wiem że mam przewage umiejętności nad zawodnikiem 3betującym.
Bardzo dużo graczy ma flod to steal w okolicach 85-90% więc wtedy stealowanie opłacalne ejst chyba z any two. Inna sprawa, że często zdarzają się gracze, który tylko calluja z blindów, a wtedy rozgrywanie reki z potencjałem jest opłacalne.
Jestem świadomy tego leaku. Może wiecie jak najlepiej nad nim pracować?
Pewnie zauważyliście ale na wszelki wypadek dodam, że są tą FR
Dzięki panq1990 i wafflecop za rady.
Jesli ktoś chcę się jeszcze wypowiedzieć to zapraszam.
@wafflecop
Może faktycznie nieprecyzyjnie się wysłowiłem.
Ocenienie gry i znajdowanie leaków na podstawie samych statystyk chyba musi się opierać na jakiś normach, co? Nie widziałem gry Solmyra i nie wiem jak on gra, więc analizując suche cyferki muszę się do czegoś odwoływać. Nie twierdzę, że on ma teraz za wszelką cenę osiągnąć taki i taki stan takiej i takiej statystyki. Jedyne co zasugerowałem to to, że w niektórych miejscach statystyki odbiegają wg mnie od jakichś tam standardów i być może są to miejsca gdzie można szukać swoich leaków. To, czy te rozbierzności wynikają z jakichś niedociągnięć w grze, czy też od specyfiki przeciwników/sth to już sam Solmyr musi stwierdzić, gdyż ja nie jestem w stanie. Jeśli dużo stealuje i osiąga z tego należyty profit to spoko, ale być może robi to zbyt często i na tym traci. Nie mam takiej wiedzy, więc tylko sugeruję na co można zwrócić uwagę. To samo tyczy się reszty. Jeśli gdzieś się mylę to proszę o korektę, bo sam gram tylko na low stakes i jeszcze mało wiem.
Napisane przez wafflecop
Napisane przez panq1990
To jest bzdura. Taki zalecany poziom jest automatycznie do exploatowania - bo może być 3 betowany z any 2.
To zależy od przeciwników IMO. Jeśli ma mnóstwo graczy 3bet 3%, a mało naprawdę ogarniających (takich, którzy dużo 3betują typów z fold to 3bet 70+) to powinien mieć większy fold to 3bet. Jeśli jednak ma wielu ogarniętych graczy, którzy skutecznie utrudniają życie light 3betami to naturalnie musi więcej callować/odwijać się 4betami
ja widze malo donkbetow, moglbys dodac je do 'repertuaru'
i duzy steal z sb, z sb powinienes grac podobnie jak CO.