Przejdź do forum
Jak to jest z tym n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak to jest z tym nl2?

118 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
12.3 K Wyświetlenia
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez BigSzu
Poza tym warto zdać sobie sprawę, że jeszcze mnóstwo nauki przede mną, a nie zakładać, że zawsze podejmuję właściwe decyzje. Sęk w tym, że mikrolimity są do proste przejścia i złamane asy tego nie zmienią. "Proste" w kontekście wyższych, trudniejszych stawek, ale jednak jest to mnóstwo, raz, że nauki, ale przede wszystkim PRACY NAD SOBĄ. Osobiście cieszy mnie to, że większość graczy nie przechodzi tego procesu. Dzięki temu mikro jest łatwe:)

Ja bym się nie zgodził że NL2 czy NL5 to takie łatwe limity. Mnie się lepiej gra kiedy przy stole siedzą rozumni ludzie tzw. regi gdyż moje decyzje też mogą być sensowne. A kiedy mamy na stole fishy to nawet ręka typu AA i KK jest słaba, gdyż bardzo bardzo często fish złapie dwie pary albo flush. Należy to jednak przyjąć z uśmiechem i próbować jeszcze i jeszcze. To że podejmujesz prawidłowe decyzje nie czyni Cię wygrywającym, w pokerze bardzo duże znaczenie ma los i gdybyś nawet liczył jak Pitagoras to nic nie wyliczysz nie mając mocnej ręki.

Odpowiedz
Cytat
AliAli
Elite Grinder

gramnatilcie prosze cie skoncz z tymi herezjami ktore glosisz w prawie kazdym poscie i w kazdym miejscu na forum bo po prostu zasmiecasz je...

twoje decyzje zawsze moga byc sensowne, nie wszystkie musza byc powiazane z dzialaniami przeciwnika, lub mniej powiazane z dzialaniami przeciwnika ale dalej sensowne

niewazne jaki jest to przeciwnik, AA czy KK to dalej silne rece i dalej maja odpowiednie equity, to ze przeciwnik jest slaby nie zmienia sily naszej reki, zlituj sie

to ze gosc gra luzno nie oznacza ze lapie 2 pary/flusha bardzo czesto, lapie je czesciej bo rozgrywa wiecej rak ale praktycznie lapie ich mniej bo rozgrywa slabsze rece ktore rzadziej trafiaja board...

Odpowiedz
Cytat
BigSzu
PokerStrategist

Zakładasz, że są łatwiejsze limity od najniższych? Jeśli tutaj nie wyrobisz dodatniego winrate to gdzie indziej chcialbys? Tez kiedyś myślałem podobnie i że gra z regami będzie bardziej ev+, ale potem doszedłem do wniosku, że po prostu nie potrafiłem sie dopasować do tych fiszy. Ja popełniłem błąd i zacząłem go likwidować. Tobie też to radzę.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

no money nl2-5, everyone's solid

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez AliAli
twoje decyzje zawsze moga byc sensowne, nie wszystkie musza byc powiazane z dzialaniami przeciwnika, lub mniej powiazane z dzialaniami przeciwnika ale dalej sensowne

niewazne jaki jest to przeciwnik, AA czy KK to dalej silne rece i dalej maja odpowiednie equity, to ze przeciwnik jest slaby nie zmienia sily naszej reki, zlituj sie

to ze gosc gra luzno nie oznacza ze lapie 2 pary/flusha bardzo czesto, lapie je czesciej bo rozgrywa wiecej rak ale praktycznie lapie ich mniej bo rozgrywa slabsze rece ktore rzadziej trafiaja board...

Gram teraz NL5 i NL10 i na NL10 jest już więcej myślących graczy co powoduje że znacznie rzadziej łamane są silne ręce. I nikt mi nie wmówi że NL2 to pryszcz, jak masz wkoło calling station to nigdy nie jest łatwo i wtedy większą rolę odgrywa szczęście niż nasza gra. Jak to powiedział Helmuth AA i KK to bardzo silne ręce preflop, postflop wcale nie muszą.

Odpowiedz
Cytat
kr2ys1ek
Poker Player

przeciez calling station to najlepszy typ graczy jaki moze byc :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
kr2ys1ek
Poker Player

Napisane przez GramNaTilcie

Gram teraz NL5 i NL10 i na NL10 jest już więcej myślących graczy co powoduje że znacznie rzadziej łamane są silne ręce. I nikt mi nie wmówi że NL2 to pryszcz, jak masz wkoło calling station to nigdy nie jest łatwo i wtedy większą rolę odgrywa szczęście niż nasza gra. Jak to powiedział Helmuth AA i KK to bardzo silne ręce preflop, postflop wcale nie muszą.

pokaz wykres z nl5 i nl10

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez BigSzu
Zakładasz, że są łatwiejsze limity od najniższych?

Ja nie mówię że te limity są trudniejsze, one są po prostu bardziej losowe. Na NL100 nikt nie sprawdzi moich AA z ręką typu K2 i nie złapie dwóch par albo flusha runner runner.

Jasne że to iż są fishe pozwala podwyższać winrate, jak powiedział ktoś przede mną trzeba się dostosować i grać swoje. Chcę tylko pocieszyć autora że na niskich limitach częściej zdarzają się łamacze silnych rąk.

Calling station to ludzie których poszukujemy, jednak zaprzeczycie sami sobie że to jedyni którzy łamali Wasze silne układy - normalny gracz nie wchodzi z marginalnymi rękami licząc na flush na riverze czy dwie pary, a calling station ze względu na to że wchodzi ze wszystkim aż do showdownu częściej łapie jakieś dziwne układy.

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

[Treść edytowana]

//Spam - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat
poganiaczbydla
Oldschool Grinder

To że podejmujesz prawidłowe decyzje nie czyni Cię wygrywającym, w pokerze bardzo duże znaczenie ma los i gdybyś nawet liczył jak Pitagoras to nic nie wyliczysz nie mając mocnej ręki.

No patrz a Gramgrubo był zeszłym roku 100BI poniże EV a i tak na plusie był z tego co kojarzę.

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez 4greg4
[Treść edytowana]

Odsyłam Cię do Wikipedii poczytać co to spam. A Twój post raported.

Napisane przez poganiaczbydla

To że podejmujesz prawidłowe decyzje nie czyni Cię wygrywającym, w pokerze bardzo duże znaczenie ma los i gdybyś nawet liczył jak Pitagoras to nic nie wyliczysz nie mając mocnej ręki.

No patrz a Gramgrubo był zeszłym roku 100BI poniże EV a i tak na plusie był z tego co kojarzę.

I co z tego? Chcesz powiedzieć że obliczenia podnoszą wartość ręki która nie trafia? Nawet AK jest słabe na nietrafionym flopie.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

GramNaTilcie, wolisz grać z myślącymi graczami, czy z takimi którzy nie myślą i sprawdzają Cię z K2?

Ja nie mówię że te limity są trudniejsze, one są po prostu bardziej losowe. Na NL100 nikt nie sprawdzi moich AA z ręką typu K2 i nie złapie dwóch par albo flusha runner runner.

O jakiej losowości mówisz?

Equity     Win     Tie
MP2    88.22%  87.98%   0.24% { AA }
MP3    11.78%  11.54%   0.24% { K2s, K2o }

~88% czasu wygrasz jego pieniądze.

Gorąco polecam Ci odwiedzić nasz dział Mindsetu i przeczytać kilka ciekawych tematów, które tam się znajdują, ponieważ to co piszesz pokazuje, że masz elementarne braki w tej dziedzinie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

GramNaTilcie czyli Ty woląc grać z regami szukasz stołów gdzie są przede wszystkim regularsi, i unikasz gry z fiszami tak ?

Odpowiedz
Cytat
zylka5
Oldschool Grinder

Gram teraz NL5 i NL10 i na NL10 jest już więcej myślących graczy co powoduje że znacznie rzadziej łamane są silne ręce.

A patrząc na to z drugiej strony - znacznie rzadziej nasze silne ręce są opłacane.

Na NL100 nikt nie sprawdzi moich AA z ręką typu K2 i nie złapie dwóch par albo flusha runner runner.

Nie wiem, ile rąk rozegrałeś na NL100, ale zapewniam cię, że takich graczy znajdzie się bardzo wielu.

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez 4greg4
GramNaTilcie czyli Ty woląc grać z regami szukasz stołów gdzie są przede wszystkim regularsi, i unikasz gry z fiszami tak ?

Czemu nie czytacie co piszę. Przecież nie mówię że wolę grać z nitami, jasne że szukam fishy. Mówię tylko że calling station o wiele częściej od rega złamie AA czy KK właśnie przez swoją luźną grę.

Dzięki za dział o mindsecie, poczytam.

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

[że szukam fishy. Mówię tylko że calling station o wiele częściej od rega złamie AA czy KK właśnie przez swoją luźną grę.

Dzięki za dział o mindsecie, poczytam.

No własnie o to chodzi że nie złamie o wiele częściej i dziwię się że Ty tego nie rozumiesz.

Odpowiedz
Cytat

lol co za roznica czy 77 ma reg czy fish na flopie 72K vs twoje AA? Taka ze na rega moze foldujesz a na fish nigdy. Equity maja takie samo czyli szanse na zlamanie twoich asow sa dla nich rowne

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Tez sie z tym nie zgadzam, że z fishami gra sie gorzej. Problemem może być zbytnie przywiązanie do ręki. Jak złapiesz TPTK z AK to ciężko jest odpuścić na takiego gracza co sprawdza 3beta z K4o.

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Jak ktos siedzi dluzej niz 100k rozdan na nl2 tzn ze cos z nim nie tak i ze powinien sobie ta gre odpuscic

Odpowiedz
Cytat

Z tego co pamiętam to Szuler przewalił NL2 w 3-4dni?
Jak ktoś się za bardzo przywiązuje do kart, nie potrafi spasować i robi głupie akcje to już jego sprawa. A prawda jest taka, że każdy by chciał stacki, super akcje, oklaski i nie wiadomo jeszcze co - trzeba coś dołożyć od siebie młotki.

Aha nie wystarczy wrzucać rąk do oceny, trzeba z nich coś wynieść i przyswoic, a nie "wrzucam rękę do oceny spoko tak, tak i tak ok gram dalej" tylko, że to "dalej" to jest popełnianie tych samych błedów i granie emocjami.
Póniej wpada się w koło bo ja się staram, a i tak nie wychodzi i zakładam głupie tematy. Wierze, że może się zdarzyć 10k rąk z jamimś spadkiem na NL2, ale nie 100k :facepalm:
Trochę pokory ludzie.
Temat rzeka bez sensu.

Odpowiedz
Cytat