Przejdź do forum
Nl50-400 Sh Bss 217...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl50-400 Sh Bss 217K

27 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,108 Wyświetlenia

Zdaje sobie sprawę z tego, że moja gra nie zasługuje na taki winrate. Nad czym pracować, co zmienić ? Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Odpowiedz
Cytat
26 odpowiedzi
JuelzWicco
PokerStrategist

Nie znam się na tym , ale pewnie musisz oddzielić limity i ręce , 220k to za dużo + z 4 limitów różnych gdzie na pewno twoja gra się różni

Odpowiedz
Cytat
Spontann
Elite Grinder

@Up

+1

@Myseq
majac 17bb/100 po 220 k zmiany nie wyjda na dobre. Dostosowales sie do stawek idealnie i w zyciu bym nic nie mieszal w grze.
Wrzuc wykres (z ev+sd/nonsd) i napisz ile hands na jakim limicie rozegrales i wrzuc screana z positional statów z Hm'a.
Na jakim roomie grasz?

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Stary pomyliłeś dział z działem nasze sukcesy, jeśli ktoś będzie na tyle zuchwały żeby próbować Ci wytykać błędy przy tych suchych statach i takim winracie to nazwę go szaleńcem.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

okej ja sie podejme, bo zawsze mozna byc lepszym

mzoesz wiecej stealowac SB, jesli masz taki winrate to pewnie ogarniasz wiecej postflopa niz standardowy przeciwnik i mozesz go ograc

steal limped pot tak samo, tu moglbys zarabiac

relatywnie duzy fold to donkbet w single raised potach

wieksza agresja na river, wydaje mi sie ze mozesz wiecej jeszcze wycisnac z tego

poza tym donk u cebie prawie nie istnieje, ale w sumie chyba nie trzeba (?) miec donkbetow w swoim standardowym range

wydaje mi sie ze masz tez minimalnie niski barell turn i riv. przy tak malym cbecie moznaby wiecej barelowac

Odpowiedz
Cytat

hmmm.... swietne staty :f_thumbsup: nie znam sie tak super na analizie statystyk ale jestes typem gracza z ktorym bardzo ciezko by mi sie gralo - ciezko o jakies super-leaki ktore latwo eksploatowac. Mysle ze sporo regow na nl1k+ ma wiecej leakow niz Ty... moge tylko napisac to co mgrudzie - mozesz albo pobawic sie szerszym rangem w donkbety albo w ogole z nich zrezygonowac. Ale szczerze mowiac to z takim winratem po niezlej probce... po co kombinowac?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wydaje mi się, ze jesteście tu trochę results oriente. Zacznę od tego, że na NL200-400 mam dopiero ledwie 38k rąk. Po drugie ja czuję, że są takie momenty, że gram źle i duża jeszcze w mojej grze do poprawy. Uspokoję, że mam dobry BM. Niestety kiedy grałem NL100 stwierdziłem, że wejdę na NL200 wtedy jak bd miał 100BI. Jednak trochę wcześniej zmieniłem zdanie. Jak już zacząłem grać NL200 i zobaczyłem, że dużo część tych graczy, shootuje NL400 też tak zrobiłem. Myślę, że dużo mogę poprawić jeśli chodzi o 3b calling range, 4b light. Na pewno muszę popracować nad graniem donków, c/r, lepiej wyciągać value. Wykres NSW to tragedia.

Staty NL100 i 200

Staty NL400

I jeszcze wykresy I gra na pozycjach:

Odpowiedz
Cytat
Spontann
Elite Grinder

Ja dalej jestem zdania ze nie powinienes nic mieszac w swojej grze atm bo jak napisalem wyzej doskonale dostosowales sie stawek. Szczerze uwazam ze takiego winrate'u w long runie nie masz szans ustrzymac - WTS kolejno 27/29/30% i W$SD 53%/55%/54% czyli bardzoooo duzo wygrywasz na sd przy relatywnie sporym wts ale mimo wszystko bedziesz mial zadawalajacy winrate jednakna probce 0,5-1kk napewno mniejszy imho. Co do NSD winings bym sie zupelnie nie przejmowal - liczy sie green.

Masz duzy 3bet blindy vs btn, ja napewno bym tu stackowal bardzo luzno (ale valeu, nie A3s etc) bo masz bardzo maly ft4bet przy tak duzym 3becie, jednak po winratecie wydaje sie ze to dziala zwlaszcza z SB gdzie malo tracisz (dobierasz odpowiednich przeciwnikow i grasz np w/ 99 3bet vs BTN na 4bet AI i czesto dostajesz foldy) za to przygladna bym sie BB bo tracisz tam za to bardzo duzo.

Apropo winrate'u pozycyjnego o blindach juz powiedzialem natomiast poprostu sick ! ze na BTN'ie i MP masz taki sam winrate 60bb/100 i na CO i UTG masz po 45bb/100. Sam fakt ze na BTN'ie masz 60bb/100 juz jest zaskakujacy bo raczej sie spotykalem z 40-50bb, ale ze tyle samo masz na utg grajac relatywnie tigh (gram tyle samo @utg co jest dobre) ale tam winrate 12-18bb jest powiedzmy standardem :D ale 45 przy takim tigh range - bardzo duzo ;). To samo na CO i MP - z CO 45bb to swietny wynik, ale ze na MP masz tyle samo łał.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki. Popracuje z filtrami i zobaczę co jest nie tak z tym graniem na BB. Myślę, że głównie jest to efekt głupich sqizów. Do tego dochodzi to, że przedtem dość dużo 3b/shove na BB bardzo light. Będę nad tym pracował.

Odpowiedz
Cytat
szuwar69
Elite Grinder

potwór

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

fake :nh

Odpowiedz
Cytat
bambus173
Oldschool Grinder

jaki pokerroom i nick?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi, które mogą pomóc rozwijać moją grę. Pewnie sporo osób się dziwi, że mając taki winrate – to co on chce ? Aczkolwiek jestem dość ambitny i jeżeli umiejętności i BM pozwoli to chciałbym grać coraz wyżej. Natomiast złe nawyki eliminować jak najszybciej. Gram na bet365, nick to Murrrrrrrrek.

Odpowiedz
Cytat
Spontann
Elite Grinder

Chodzi o to ze próbując poprawiac swoja gre moim zdaniem zrobisz sobie tylko krzywde. Wiekszego winrateu imo nie osiągniesz. Jak utrzymasz w rly long runie 10bb bedzie super. Grajac up to nl400 powinienes wiedziec ze to nie w statystykach lezy sedno pokera tylko w tym jak sie bedziesz dostosowywał, a na zaregowanym ipokerze jest do kogo sie dostosowywac. Po astronomicznym winracie widac ze masz do tego "talent" napewno spowodowany w jakim stopniu wariancja ale dobrze zebys sobie uświadomil ze nie ma wiekszego znaczenia czy masz c/r 11% czy 14%, czy tez otwierasz z CO 27 czy 33 % tylko w jakich spotach to robisz, jak dobierasz boardy i rywali co robisz na dalszych streetach itd.

Nie wiem jaki masz RB na tym bet365 ale grajac taki volume radził bym zrobic to co Robmaf radzi w "20 sposobów" czyli rozglądnąc sie za dobrym rake backiem na ipokerze. [Do modów - nie proponuje nielegalnego rake backu tylko przekazuje rade jednego z kołczów w razie gdyby Myseq nie ogladal tego filmu]

Odpowiedz
Cytat
wc3razor
Oldschool Grinder

łoł graty tyle moge napisac i zapytam bo jestem ciekaw :

Ile grasz stołów ?

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

i tak najlepsza jest skromność w pierwszym zdaniu :nh

chociaż śmierdzi tu jakimś fejkiem, bo jeśli nie to niech Cie biorą na coacha bo takiego tu chyba nie ma

Odpowiedz
Cytat
Nevrex
Elite Grinder

A czemu PTR pokazuje kompletnie co innego?

Odpowiedz
Cytat
bambus173
Oldschool Grinder

Napisane przez Nevrex

pewnie ptr nie pobiera rak z tego roomu

Odpowiedz
Cytat
Spontann
Elite Grinder

Napisane przez bambus173

Napisane przez Nevrex

pewnie ptr nie pobiera rak z tego roomu

Oczywiscie ze pobiera. http://www.pokertableratings.com/ipoker-player-search/Murrrrrrrrek

W sumie rzeczywiscie cos jest nie tak. PTR na ipokerze trackuje około 50 pare % rąk wiem po sobie i po paru innych osobach a na Twoim ptr jest zaledwie 10% rozdań z tego co tutaj wrzuciles.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak, jestem tego świadom. Aczkolwiek na pewno wprowadzę jakiś większy DB range, gdyż twierdze, że to poprawi moją grę. To jest dla mnie plus, że większość graczy dobrze znam i mogę podchodzić do nich indywidualnie. Co do RB, to mam możliwość cashbacka za MP. Jednak po wyrobieniu określonej liczby, bardzo poważnie pomyśle nad zmianą platformy. Z porami Robmafa na pewno się zapoznam.

Gram na 6 stołach.

Każdy trener na PS prezentuje ode mnie znacząco wyższy poziom. Nie jest to z mojej strony fałszywa skromność, tylko obiektywna opinia.

Odpowiedz
Cytat