Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wypłata ...

61 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
9,968 Wyświetlenia
Papier103

gdzieś na forum widziałem, że żeby wypłacić kase na MB trzeba najpierw dokonać wpłaty przez MB. Czy to prawda?

bo jeśli tak to dlaczego tu pisze tylko tyle:

Aby móc wypłacić 50 $ kapitału startowego oraz wygrane przykładowo na konto bankowe lub Moneybookers, musisz najpierw zgromadzić na swoim koncie przynajmniej 1000 Full Tilt Points. Nie ma żadnych limitów czasowych na uzyskanie tych punktów.

W sytuacji, gdy wpłacasz na platformę własne pieniądze, musisz zdobyć 100 Full Tilt Points, aby móc zlecić wypłatę kapitału startowego oraz wygranych. Full Tilt Points uzyskane przed dokonaniem depozytu, również liczą się jako wymagane 100 Full Tilt Points.

nic nie pisze o tym że trzeba najpierw wpłacić przez MB!!!
a żeby wypłacić na konto bankowe trzeba mieć przynajmniej 100$

więc pytam się czy jest to prawdą i jeśli tak to dlaczego wprowadzacie w błąd nowych użytkowników?

60 odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem takze napisze Ci jak u Mnie było:.....

1. Wypłacić mozesz omijajac moneybookers poprzez "Lokalny przelew bankowy"

wypłata jest od kwoty 100$ , jezeli masz kapital startowy 50$ mozesz go dopiero wyplacic przy przekroczeniu 1000 ftp , jesli kapital straciles i np. wplaciles pieniadze na ftp i chcesz je wyplacic to musisz uzbierac 100 ftp

2.Gracze którzy jak twierdzisz Wprowadzaja Nas w błąd to osoby dla ktorych wyplata srodkow z pokera to rzecz nieoplacalna poniewaz prowadzi do cofania lub zastoju umiejetnosci... dlatego tego nie polecaja wyplacenia bezposredniego oraz tym samym do zostania w grze ponieważ jesteśmy dla Nich zwykłymi fishami _ugly:

3. Ja skorzystalem z Usług Moneybookers poniewaz moge przelewac pieniadze przez moneybookers ktory
a .. Jest szybszym sposobem przelewania pieniedzy
b .. Moge przenosic pieniadze pomiedzy poker roomami
c .. Jest za darmo i nie ma zadnych oplat za nie korzystanie z konta
d .. Moneybookers mam zalozone W PLN i oplacalem tylko przewalutowanie z $ oraz 1,xx% od wypłaty

4. Jesli chodzi o to ze zeby wyplacic przez Moneybookers trzeba wpłacic to jest to prawda i najlepiej bedzie jak jeszcze zarejestrujesz sie na MB przez link z pokerstrategy ponieważ dostaniesz 100 lifestrategypoints.

Moze Ci to ukazałem troszke ubogo ale narazie na tyle Mnie tylko stać

pozdrawiam i życze powodzenia przy stołach :D

Papier103 Autor wątku
Papier103

ad 2 ale ja nie chce wypłacić kasy tylko chce zmienić poker room na p* bo na ftp w godzinach szczytu jest 10-15 stolikow shallow nl10 a na p* jest ich ok 150

więc żeby zmienić poker room muszę najpierw wpłacić kasę na ftp...

albo zacząć grać BSS...

chyba wybiore tą drugą opcję ...

salyk

Witam,

nigdzie nie wprowadzamy nowych użytkowników w błąd. Tam jest podana jedynie liczba FTP, potrzebna do wypłaty. Jaki sposób wypłaty wybierzesz - jest to indywidualna sprawa.
Jak powszechnie wiadomo, aby wypłacić na Netellera/MB trzeba tą metodą najpierw wpłacić.
Minimalna ilość $ do wypłaty daną metodą to już sprawa FTP i czasami się one zmieniają. Nie mamy na to wpływu.

Pozdrawiam

Napisane przez Papier103
ad 2 ale ja nie chce wypłacić kasy tylko chce zmienić poker room na p* bo na ftp w godzinach szczytu jest 10-15 stolikow shallow nl10 a na p* jest ich ok 150

więc żeby zmienić poker room muszę najpierw wpłacić kasę na ftp...

albo zacząć grać BSS...

chyba wybiore tą drugą opcję ...

Też chciałem grac SSS ale na FTP nie ma takiej mozliwosci bo minimum to 35BB a do SSS jest potrzebne 20BB pozdrawiam i Ci powiem ze BBS NL 2 jest do ogarnięcia wystarczy tylko:

1. Najważniejsze PT3 trial

Dlaczego Na NL 2 ?? Ponieważ w moim przypadku liczba bad beat spadła z "100 %" początkowych na 20% ponieważ przestajesz grać z Regami takimi jak ja
2. Grac spokojnie i szukać łatwych wygranych i nie ryzykować niepotrzebnie - zwykłe ABC o fishe same sie nawiną
3. Dobór stolikow
4. Grać w godzinach wieczornych

Pozdrawiam

Papier103 Autor wątku
Papier103

jak to nie ma takiej możliwości? a stoliki shallow ? - od 20-40 bb

ale ok, to juz nie ma znaczenia ;/
Pozdrawiam

sojowyjarz

Do wypłaty przez MB min. to chyba jednak 50$.

Papier103 Autor wątku
Papier103

Napisane przez sojowyjarz
Do wypłaty przez MB min. to chyba jednak 50$.

tak, ale musisz najpierw włacic przez MB co najmniej 10$

Witam,

zachecam do korzystania z informacji zawartych w naszym FAQ: Zanim zapytasz : Full Tilt Poker FAQ

Pozdrawiam

Napisane przez salyk
Witam,

nigdzie nie wprowadzamy nowych użytkowników w błąd. Tam jest podana jedynie liczba FTP, potrzebna do wypłaty. Jaki sposób wypłaty wybierzesz - jest to indywidualna sprawa.
Jak powszechnie wiadomo, aby wypłacić na Netellera/MB trzeba tą metodą najpierw wpłacić.
Minimalna ilość $ do wypłaty daną metodą to już sprawa FTP i czasami się one zmieniają. Nie mamy na to wpływu.

Pozdrawiam

Jednakże coraz częściej słychać opinie, że FTP to nieuczciwi oszuści i mało profesjonalni naciągacze, szczególnie ci (...paradoksalnie) z polskiego supportu. No i właśnie przekonuję się o tym na własnej skórze...

Pół roku temu, gdy zakładałem swoje konto na Full Tilt Poker, najpierw zdałem quiz i też otrzymałem $50 darmowego kapitału startowego, które zasiliły moje konto na FTP. Niestety, jak to często bywa w pokerze - szybko przegrałem te 'łatwe pieniądze', więc następnie złożyłem swój własny depozyt (potem jeszcze 2-krotnie) Przelewem24 z mojego konta bankowego.
Od tego czasu nic specjalnego się nie działo, ale ostatnio wygrałem w pewnym płatnym turnieju pokerowym drobną sumę $$$ za 4 miejsce, więc postanowiłem wypłacić część swoich posiadanych środków ($100) na moje konto bankowe, z którego poprzednio zasilałem swoje konto na FTP.
Początkowo chciałem wypłacić te $100 na moje konto w Moneybookers (na próbę), ale FTP stwierdziło, że nie mogą przetwarzać wypłat do instytucji finansowych, z których nie dokonywałem jeszcze depozytu, więc mogą tylko uwzględnić przelew bankowy.

OK, OK.... no to w takim wypadku zleciłem wypłatę przelewem na moje konto bankowe - i właśnie dostałem od nich informację, że:
"///...nie jestesmy w stanie przeprowadzic zleconej wyplaty poniewaz nie zostaly spelnione warunki wyplaty darmowego bonusu $50.
Prosimy o zapoznanie sie z warunkami umowy dotyczacej tego bonusu przedstawionej przez Pana Partnera Strony.

Z powazaniem,

Zbigniew
Zespól Full Tilt Poker "////

A jeszcze wcześniej napisali mi tak:

"//// .....Po ponownym sprawdzeniu Pana konta, zauważyłem, że został Panu przyznany bonus w wysokości $50, kiedy zapisał się Pan poprzez naszego partnera. Jako część umowy z partnerem musi Pan zebrać 1000 punktów Full Tilt Points (FTPs) zanim będzie Pan mógł wykonać transfer lub wypłatę środków. Obecnie posiada Pan 489FTP wyrobionych od momentu założenia konta, prosimy o zebranie kolejnych 511FTP i wypłata środków będzie możliwa...

Z poważaniem,

Zbigniew
Zespół Full Tilt Poker "//////

No przecież aż chciałoby się tam wpaść z jakąś pałą i wytrzaskać porządnie po tych ich zakutych łbach...! (...sorry)

Chyba wyraźnie jest napisane:
"/// Jeśli otrzymałeś na FTP kapitał startowy 50$ i nigdy tam nic nie wpłacałeś to warunkiem możliwości wypłaty jest uzyskanie 1000 FullTiltPoints ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
Jeśli wpłaciłeś na FTP swoje własne pieniądze to możesz wypłacić wszystkie pieniądze po ugraniu 100 FTP ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
Nie ma żadnych limitów czasowych na ugranie 1000 lub 100 FTP ///"

No i co...? Czyż to nie jest nieuczciwe naciąganie...? Napisałem do nich ostrego maila, mam nadzieję, że już ostatniego... na razie moja płatność jest w dalszym "przetwarzana" i zobaczymy co z tego wyjdzie.
W każdym razie - sama postawa polskiego supportu FTP, ich niekompetentne podejście do sprawy i świadome wprowadzanie gracza w błąd - są conajmniej podejrzane i naganne.

autic

co do niemożności wypłacenia środków sposobem którym ich nie wpłaciłeś, to nie rozumiem tu twojego zdziwienia;

na ftp korzysta się tylko z angielskiego supportu, nigdy nie miałem z nim problemów;

jak wpłacisz własne pieniądze to zawsze jest cash back w wysokości równej wpłaconej kwocie;

no ale w sumie nie rozumiem twojego podejścia, jak chcesz grać w pokera i mieć z tego jakiś dochód nawet 4fun, to wyrobienie wskazanej ilości pkt jest żadnym utrudnieniem ~~;

Napisane przez autic
co do niemożności wypłacenia środków sposobem którym ich nie wpłaciłeś, to nie rozumiem tu twojego zdziwienia;

na ftp korzysta się tylko z angielskiego supportu, nigdy nie miałem z nim problemów;

jak wpłacisz własne pieniądze to zawsze jest cash back w wysokości równej wpłaconej kwocie;

no ale w sumie nie rozumiem twojego podejścia, jak chcesz grać w pokera i mieć z tego jakiś dochód nawet 4fun, to wyrobienie wskazanej ilości pkt jest żadnym utrudnieniem ~~;

...nie rozumiesz, bo prawdopodobnie masz problem z czytaniem tekstu ze zrozumieniem.... :D Albo może mój post był trochę przydługi... i po prostu nieuważnie go przeczytałeś.

Wcale się nie dziwię, że nie mogę wypłacić tych $100 na Moneybookers... skoro mają takie a nie inne zasady, zresztą ta opcja wypłaty jest dla mnie jeszcze niedostępna w oknie Kasjera.

Zleciłem po prostu wypłatę przelewem bankowym na mój rachunek bankowy, z którego już dwukrotnie składałem depozyt na konto w FTP. Ponieważ wpłacałem już własne pieniądze, więc według powyższych zasad wystarczy mi 100 punktów FTP (a mam ich 489) do zlecenia wypłaty - i chociaż to jest drobna kwota, to tutaj własnie chodzi o uczciwość i dotrzymanie zasad.

Tymczasem, dostałem odpowiedź z FTP (...zresztą w podobnym tonie jak Twoja wypowiedź):

"//// Dziękujemy za kontakt z Full Tilt Poker.

Jako część umowy z partnerem musi Pan zebrać 1000 punktów Full Tilt Points (FTPs) zanim będzie Pan mógł wykonać transfer lub wypłatę środków. Obecnie posiada Pan 489FTP (w sumie) wyrobionych od momentu założenia konta, prosimy o zebranie kolejnych 511FTP i wypłata środków będzie możliwa.

W razie jakichkolwiek dalszych pytań, prosimy o kontakt.

Z poważaniem,

Zbigniew
Zespół Full Tilt Poker ////"

Hmmm... a może dziwnym trafem, Ty po prostu dorabiasz sobie na boku... w tym polskim Supporcie...? :D :facepalm: :D

Witam,

Bardzo dziwna sprawa. Napisz proszę co odpisali. Jak tylko się pojawię jutro a problem nie będzie rozwiązany to postaram się Ci pomóc.

Pozdrawiam.

Dzięki @filipCMpl - to się nazywa zdrowe podejście do sprawy...

Właśnie sprawdzałem Kasjera: zlecenie wypłaty zrobiłem wczoraj rano i ta operacja w dalszym ciągu ma status "przetwarzanie", ale nie minęło jeszcze 48 godzin, więc jeszcze poczekam do jutra.
Jeżeli nic się nie zmieni to chyba napiszę do Supportu albo do Cashiera - ale do tego polskiego już nie, bo nasz "Zbychu" jest najwyraźniej nieprzychylnie do mnie nastawiony.
Uporczywie odpisuje mi to samo, tzn. to co cytowałem powyżej, albo:

"/// Niestety, nie jestesmy w stanie przeprowadzic zleconej wyplaty poniewaz nie zostaly spelnione warunki wyplaty darmowego bonusu $50.
Prosimy o zapoznanie sie z warunkami umowy dotyczacej tego bonusu przedstawionej przez Pana Partnera Strony. ///"

Hmmm... to rzeczywiście bardzo dziwna sprawa. Spokojnie poczekam jeszcze do jutra, ale już teraz wkurza mnie taka arogancka postawa Supportu FTP (...tym bardziej, że to jest nasz polski Support) i ignorowanie swoich własnych zasad.
Wychodzi na to, że to taki zwykły... "pies ogrodnika"... :D

Pozdro.
D.

Nie ma sprawy. Poczekaj jeszcze i daj znać jak poszło.

Warunkiem wypłaty po twojej własnej wpłacie jest zgromadzenie 100 FTP, ty ten warunek spełniasz więc wina leży niestety gdzieś po stronie FTP. Oczywiście nie wyzywał bym ich od naciągaczy bo uwierz mi że oni często robią bardzo wiele żeby klient był zadowolony i nie mają żadnego celu w naciąganiu Cię na 100$ :)

po prostu wkradł się błąd w ich system który pomożemy Ci wyjaśnić

Pozdrawiam

rincewind44

czy mają ostatnio jakiś problem z wypłatami na mb ? czekam już ponad 60h i cały czas status wypłaty to przetwarzanie...na meile nie odpisują

Chyba to przez świąteczno - sylwestrowe zamieszanie, niestety trzeba cierpliwie czekać

Pozdrawiam

Witam,

I jak się sprawa rozwiązała? Mam nadzieje, że wszystko ok.

Pozdrawiam.

Napisane przez filipCMpl
Witam,

I jak się sprawa rozwiązała? Mam nadzieje, że wszystko ok.

Pozdrawiam.

Sorry, że nie dałem znać od razu - gdy sprawa się wyjaśniła i po 5 dniach "puścili" w koncu moją wyplatę (...te marne $100) przelewem na moje konto bankowe.
Od razu byłem pewny swego, tylko teraz tak się zastanawiam, po jakie licho ten dupek (Zbychu) z polskiego suportu - nie przyjmował do wiadomości moich logicznych argumentów, tylko uporczywie słał mi w odpowiedzi te same durne maile, że nie wyrobiłem jeszcze wystarczającej liczby punktów FTP...? Co on chciał przez to uzyskać...? A moze naprawdę to był jakiś niedouczony głupek...
Zbluzgałem go w końcu w ostatnim mailu... i przestałem w ogóle pisać z Polakami. Od tamtej pory koresponduję tylko z anglojęzycznym suportem FTP, bo o wiele szybciej można się z nimi dogadać niż z naszymi... :D

Później wpłaciłem im depozyt $10 z mojego konta MB i tym samym uruchomilem sobie drugą opcję wypłaty. Po kilku dniach, gdy zleciłem kolejną wypłatę, tym razem $1,3k na konto MB, nie było już z tym żadnych problemów - no, może oprócz tego, że musiałem ich trochę pogonić z "przetwarzaniem" mojego żądania wypłaty i wtedy kasa błyskawicznie znalazła się na moim koncie w MB.

W każdym razie - dziękuję Wam za zainteresowanie tematem...!

Pozdrawiam,
D.