Napisane przez salyk
Witam,
nigdzie nie wprowadzamy nowych użytkowników w błąd. Tam jest podana jedynie liczba FTP, potrzebna do wypłaty. Jaki sposób wypłaty wybierzesz - jest to indywidualna sprawa.
Jak powszechnie wiadomo, aby wypłacić na Netellera/MB trzeba tą metodą najpierw wpłacić.
Minimalna ilość $ do wypłaty daną metodą to już sprawa FTP i czasami się one zmieniają. Nie mamy na to wpływu.
Pozdrawiam
Jednakże coraz częściej słychać opinie, że FTP to nieuczciwi oszuści i mało profesjonalni naciągacze, szczególnie ci (...paradoksalnie) z polskiego supportu. No i właśnie przekonuję się o tym na własnej skórze...
Pół roku temu, gdy zakładałem swoje konto na Full Tilt Poker, najpierw zdałem quiz i też otrzymałem $50 darmowego kapitału startowego, które zasiliły moje konto na FTP. Niestety, jak to często bywa w pokerze - szybko przegrałem te 'łatwe pieniądze', więc następnie złożyłem swój własny depozyt (potem jeszcze 2-krotnie) Przelewem24 z mojego konta bankowego.
Od tego czasu nic specjalnego się nie działo, ale ostatnio wygrałem w pewnym płatnym turnieju pokerowym drobną sumę $$$ za 4 miejsce, więc postanowiłem wypłacić część swoich posiadanych środków ($100) na moje konto bankowe, z którego poprzednio zasilałem swoje konto na FTP.
Początkowo chciałem wypłacić te $100 na moje konto w Moneybookers (na próbę), ale FTP stwierdziło, że nie mogą przetwarzać wypłat do instytucji finansowych, z których nie dokonywałem jeszcze depozytu, więc mogą tylko uwzględnić przelew bankowy.
OK, OK.... no to w takim wypadku zleciłem wypłatę przelewem na moje konto bankowe - i właśnie dostałem od nich informację, że:
"///...nie jestesmy w stanie przeprowadzic zleconej wyplaty poniewaz nie zostaly spelnione warunki wyplaty darmowego bonusu $50.
Prosimy o zapoznanie sie z warunkami umowy dotyczacej tego bonusu przedstawionej przez Pana Partnera Strony.
Z powazaniem,
Zbigniew
Zespól Full Tilt Poker "////
A jeszcze wcześniej napisali mi tak:
"//// .....Po ponownym sprawdzeniu Pana konta, zauważyłem, że został Panu przyznany bonus w wysokości $50, kiedy zapisał się Pan poprzez naszego partnera. Jako część umowy z partnerem musi Pan zebrać 1000 punktów Full Tilt Points (FTPs) zanim będzie Pan mógł wykonać transfer lub wypłatę środków. Obecnie posiada Pan 489FTP wyrobionych od momentu założenia konta, prosimy o zebranie kolejnych 511FTP i wypłata środków będzie możliwa...
Z poważaniem,
Zbigniew
Zespół Full Tilt Poker "//////
No przecież aż chciałoby się tam wpaść z jakąś pałą i wytrzaskać porządnie po tych ich zakutych łbach...! (...sorry)
Chyba wyraźnie jest napisane:
"/// Jeśli otrzymałeś na FTP kapitał startowy 50$ i nigdy tam nic nie wpłacałeś to warunkiem możliwości wypłaty jest uzyskanie 1000 FullTiltPoints ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
Jeśli wpłaciłeś na FTP swoje własne pieniądze to możesz wypłacić wszystkie pieniądze po ugraniu 100 FTP ( Punkty HappyHours SĄ WLICZANE )
Nie ma żadnych limitów czasowych na ugranie 1000 lub 100 FTP ///"
No i co...? Czyż to nie jest nieuczciwe naciąganie...? Napisałem do nich ostrego maila, mam nadzieję, że już ostatniego... na razie moja płatność jest w dalszym "przetwarzana" i zobaczymy co z tego wyjdzie.
W każdym razie - sama postawa polskiego supportu FTP, ich niekompetentne podejście do sprawy i świadome wprowadzanie gracza w błąd - są conajmniej podejrzane i naganne.