Przejdź do forum
Polish Poker Champi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Polish Poker Championship

1,153 Posty
250 Użytkownicy
0 Reakcje
124 K Wyświetlenia
sojowyjarz
PokerStrategist

Jako bubble boy masz chyba szanse dostac sie z listy rezerwowej (podwojnie wygrane tickety + niezarejestrowane tickety).

Tak mi sie wydaje przynajmniej.

MiroKey
PokerStrategist

@Sojowy:
Gdyby było tak jak piszesz to dla mnie to świetna wiadomość. Ale coś mi się nie chce wierzyć... Tak czy inaczej jeśli posiada ktoś wiedzę w tej kwestii to proszę o info.
@tararni:
90-cio %-owy zakres na AI to taktyka bigstacka ?( Nie znałem tej taktyki, szczególnie jeśli mam zapewniony ticket na 120%. Wtedy wszystko fold i niech się biją mniejsi. Jeśli chodziłoby o zdobycie pierwszego miejsca to z przymrużeniem oka powiedzmy, że OK. Ale jeśli mam już zapewniony ticket to jaki sens jest grać maniaka? Dla mnie żaden. Jedyne wytłumaczenie - ktoś się dobrze bawił.

Napisane przez MiroKey
@Sojowy:
Gdyby było tak jak piszesz to dla mnie to świetna wiadomość. Ale coś mi się nie chce wierzyć... Tak czy inaczej jeśli posiada ktoś wiedzę w tej kwestii to proszę o info.
@tararni:
90-cio %-owy zakres na AI to taktyka bigstacka ?( Nie znałem tej taktyki, szczególnie jeśli mam zapewniony ticket na 120%. Wtedy wszystko fold i niech się biją mniejsi. Jeśli chodziłoby o zdobycie pierwszego miejsca to z przymrużeniem oka powiedzmy, że OK. Ale jeśli mam już zapewniony ticket to jaki sens jest grać maniaka? Dla mnie żaden. Jedyne wytłumaczenie - ktoś się dobrze bawił.

Może ten ktoś miał już zdobyty bilet i tak sobie "uprzyjemniał" życie, swoją drogą jaki jest sens grania dwa razy freerolla? Dwóch miejsc przecież się nie zajmie. Co do tego sposobu gry to zdaje się tararni kompletnie żartował, bo dodał emotikon.
Co do podwójnie wygranych ticketów to może być prawda. Sprawdzając kiedyś wyniki którejś z zakończonych satelit, widziałem że miejsca z których awansowało się do dalszych gier były poszerzone, o zawodników spoza 8 a nie były to eliminacje, z większą ilością ticketów niż standardowe 8. Także sprawdź dokładnie pocztę, albo konto na FTP :)

co do gry big stacka rzeczywiscie AI maniakalne;)
Ale ja gralem podobnie do Krk. Majac ponad 200k i dwa razy wiecej niz 2 osoba za kazdym razem preflop raise o 15k itp gdy ludzie na stole mieli ok30-40k max. Taktyka dobra jesli chcesz skonczyc szybko turniej. W koncu ktos sie wkurzy i Cie sprawdzi z wiekszym zakresem rak niz zwykle. I wtedy Twoje any 2 maja szanse wygrac;) Pomijam fakt ze co jakis czas taki big stack tez trafi cos na rece. Reszta stolu nie wie kiedy cos trafi.. wiec ryzyka wejscia spore;)

pimposz
PokerStrategist

sens ma wziecie udzialu w dwoch turniejach jak chcesz jechac z kolega ktory nie ma biletu ,a jest szansa ze na siebie traficie to mu sie splacisz i on jest do przodu

Ja pi^#^&@&^ to co sie dzis dzialo w satelicie do Kielc to przesada.
4 bad beaty w godzine trafilem. No chore akcje. Magia po prostu. 3 razy na riverze przegrywalem. 4 AK vs K6 gosc manniak tylko czekalem na cos dobrego zeby wejsc bo on wchodzil ze wszystkim. Oddalem mu pol stacka na riverze 6 spadla. jeden z 3 outow... spoko. Wczesniej asy polamane itp akcje. Ale sie dzisiaj wkurzylem. Gralem rozwazniej niz zwykle i pasowalem karty z jakimi normalnie wchodze. Mialem 14k i od tamtej pory gralem super tight... i odpadlem.

Sorry ale musialem cos napisac na ten temat bo 4 razy juz prawie bilet w kieszeni mialem i odpadalem majac jakies QQ itp ale teraz to juz mnie to zalamalo:)

Napisane przez pimposz
sens ma wziecie udzialu w dwoch turniejach jak chcesz jechac z kolega ktory nie ma biletu ,a jest szansa ze na siebie traficie to mu sie splacisz i on jest do przodu

Zdaje się że po to jest lista do potwierdzenia obecności żeby takich gierek sobie nie urządzać.
Jak kolega zapisze się do turnieju, skoro nie ma go na liście zakwalifikowanych?
Ticket jest przyznawany do nicka, konkretnego.
Chyba że piszesz o grze na innym koncie, ale to zdaje się nie jest najmilej widziane, prawda?

pimposz
PokerStrategist

Napisane przez Spyrus

Napisane przez pimposz

Zdaje się że po to jest lista do potwierdzenia obecności żeby takich gierek sobie nie urządzać.
Jak kolega zapisze się do turnieju, skoro nie ma go na liście zakwalifikowanych?
Chyba że piszesz o grze na innym koncie, ale to zdaje się nie jest najmilej widziane, prawda?

Nie zrozumialem kom/pletnie o co Ci chodzi mi tylko o to ze jak np. ja majac juz bilet zagram jeszcze raz to jesli sie spotkam z moim kolegom to moge np. przez telefon podac moje karty i powiedziec wchodz stary all in. kumasz bo komiksu do tego nie narysuje ;)

Wiecie może gdzie dokładnie i czy można się bezpośrednio na miejscu w kielcach wkupić w turniej?

z tego co wiem to nie mozna. Tylko satelitki, ktore sie dzis skonczyly.

pimposz
PokerStrategist

Skonczyly do Kielc ale jeszcze pare miast zostalo

Napisane przez pimposz

Nie zrozumialem kom/pletnie o co Ci chodzi mi tylko o to ze jak np. ja majac juz bilet zagram jeszcze raz to jesli sie spotkam z moim kolegom to moge np. przez telefon podac moje karty i powiedziec wchodz stary all in. kumasz bo komiksu do tego nie narysuje ;)

To ja przeczytałem nieuważnie. Terazm kumam czaczę.
Ale to co proponujesz to chipdumping i zmowa. Powinna być tępiona z całą stanowczością.

grala już malopolska?

Thorek
Oldschool Grinder

Napisane przez pimposz

Napisane przez Spyrus

Napisane przez pimposz

Nie da się jednak ukryć, że jest to zagranie nieuczciwe.

Wybiera się ktoś z okolic Krosna lub Rzeszowa do Kielc?

ja jade z rzeszowa

kloose
Elite Grinder

Czy jedzie ktoś z Krakowa??

sws05 odezwij się na gg: 2852929 bo ja tez jadę i pewnie będę jechał z Rzeszowa busem lub autobusem. W Każdym razie odezwij się to się może jakoś razem ugadamy.

mrozny
PokerStrategist

czy ktos moglby mi powiedziec o ktorej godzinie sa te turki albo jak je znalezc? mnie interesuja tylko te przez neta bo wyjezdzam za granice wiec mnie w grudniu nie bedzie w polsce..

Napisane przez mrozny
czy ktos moglby mi powiedziec o ktorej godzinie sa te turki albo jak je znalezc? mnie interesuja tylko te przez neta bo wyjezdzam za granice wiec mnie w grudniu nie bedzie w polsce..

Jeśli masz ustawione standard viev na FPT lobby to zaznaczasz kolejno Tournaments-Live Events- Hold'em-No Limit-freerolls/FTP, liczba turniejów Ci się zredukuje, i szukasz turniejów zaczynających się o 14.25 ET, które w kolumnie Status, mają oznaczenie Restricted. I jak sobie podświetlisz albo wejdziesz w lobby turnieju, to wyskoczy Ci tam opis. Polish Poker Championchips Round 1.
Tylko rejestrowanie wygląda trochę inaczej, bo trzeba kliknąć w link "register here" przeniesie Cię na stronę, i tam będziesz miał opcje rejestracji. Są trzy, a Ty wybierasz tą darmową. Mam nadzieję że wystarczająco jasno opisałem co i jak :)
Dziś już ruszają satelity do Wrocławia.