Przejdź do forum
Polish Poker Champi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Polish Poker Championship

1,153 Posty
250 Użytkownicy
0 Reakcje
123.9 K Wyświetlenia

Napisane przez fulbik

Potwierdzam ze turniej ma sie odbyc w hotelu DAL

Dzięki. Godzina pewnie będzie standardowa czyli 13.00, z poślizgiem. Jakby ktoś dostał info o tym też, to dawajcie znać.

Ktoś może wie, kiedy satelity online do live turnieju we Wroclawiu maja miejsce?

Satelity do poszczególnych turniejów kończą się na cztery dni przed turniejem live. Licząc z dniem turnieju live. Wychodzi na to że od 4 listopada powinny zaczynać się satelity do Wrocławia.

brommy
Elite Grinder

Ktoś wie coś na temat galerii z turka w Wawie?

Napewno jeszcze trzeba bedzie sporo poczekac:)

kloose
Elite Grinder

Właśnie zakwalifikowałem się do Kielc ;)

krzymen
PokerStrategist

Ozzy mogles sie chociaz pozegnac wychodzac:P

Ja tam doczłapałem sie do finałowej 9 z ok 45K. Dlugo nie pogralem raz ukradlem blindy +27K a nastepnie dostalem QQ na UTG i zastanawialem sie jak rozgrec przy blindach 6K/12K ante 1000 tak zeby zarobic:P. Stwierdzilem ze w pakuje 3BB, a po flopie w ciemno all in, oczekiwalem ze sprawdzi mnie jakis AQ AJ AT, a po flopie juz niezruci przy niewielkim all in. Tak tez sie stało czipslider sprawdzil mnie z AJ flop A i sie pozegnalem. Do dzis sie zastanawiam czy spasowalby gdybym poszedl all in preflop:P

OzzyM
Oldschool Grinder

Napisane przez krzymen

Hehe, emocje wzięły górę, ani sekundy więcej mi się tam nie chciało siedzieć ;)

A to co sie dzialo?:P
Ja dzisiaj w pracy bylem (spotkanie z klientem) wiec nie mialem jak zagrac xD
A sie nie dostalem jeszcze wiec jutro bede moze nadrabiac;P A jak nie to w niedziele xD

sojowyjarz
PokerStrategist

Napisane przez krzymen

Ja tam doczłapałem sie do finałowej 9 z ok 45K. Dlugo nie pogralem raz ukradlem blindy +27K a nastepnie dostalem QQ na UTG i zastanawialem sie jak rozgrec przy blindach 6K/12K ante 1000 tak zeby zarobic:P. Stwierdzilem ze w pakuje 3BB, a po flopie w ciemno all in, oczekiwalem ze sprawdzi mnie jakis AQ AJ AT, a po flopie juz niezruci przy niewielkim all in. Tak tez sie stało czipslider sprawdzil mnie z AJ flop A i sie pozegnalem. Do dzis sie zastanawiam czy spasowalby gdybym poszedl all in preflop:P

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale limpowales QQ z UTG majac 3 BB? :)

ostatnie podejście... mam bilet do Kielc, wybieram się lecz miło by było zabrać sie z kimś jakimś wehikułem. Samochodziarze z Warszawy odzywajcie się.

a wybiera sie ktos moze z Rzeszowa?

krzymen
PokerStrategist

Napisane przez sojowyjarz

Napisane przez krzymen

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale limpowales QQ z UTG majac 3 BB? :)

źle zrozumiałeś prosta matematyka 45+27=72K czyli mialem ok 70 K przy tym rozdaniu, blindy 6/12 czyli raise byl do 36. Watpie, żeby ktokolwiek umiał limpować w takiej fazie takie rece, no chyba ze planuje popelnic samobojstwo:)

przemek20011
PokerStrategist

sws05 ja jak się dostanę to pewnie pojadę. Nie rzeszów ale okolice...

MiroKey
PokerStrategist

Stanowczo stwierdzam, że soft FTP jest chory na maxa. Tak zgadza się, odpadłem jako bubble-boy ale za to w jakich okolicznościach!!
Ostatni etap to dwa stoły po pięciu ludzi (w przypadku Kielc). Jeden odpada - reszta wchodzi do turnirju live. Mój stack ok 60k (bodaj 6. czy 7. stack), blindy 1k/2k, ante nie pamiętam. Dali nam na stół jakiegoś popier*******, chipleadera zresztą. Każde zagranie to AI, no chory koleś. Więc sobie myślę, poczekam na kartę i call ;) Między czasie ktoś mu urwał ze 40k z AA. Spadłem do 44k, siedzę na BB i przyszły QQ ;) Oczywiście DONK wsunął wszystko i mam tylko dwie możliwości: call AI lub fold. No to call:
QQvsT8s
flop: J 9 x
turn: x
river:... 7
No przecież może człowieka roznieść, akurat teraz i akurat ja... Kurde sorry ale brak mi słów i cały się gotuje..
Jeszcze rozumiem, gdyby trafił większego monstera pf ale tego nigdy nie zrozumiem.
Trudno, jutro ostatnia szansa. Pozdrawiam, dobranoc.
Ps. Jak to czytasz gadzie to się pofatyguję do CK i spuszczę Ci łomot :D

mazaq
PokerStrategist

ja tam bym murował z tymi 20BB

dokladnie jak mowi mazaq. szczegolnie ze jestes na bubblu i nie jestes ostatnim stackiem. gosc wchodzi AI kazda reke wiec ktos go sprawdzi wczesniej i rozwali. nie ma co sie pchac na bublu do sprawdzania AI nawet z AA mysle.

Napisane przez krzymen

niespasowalbym imo

przemek20011 a skad jestes? to jak sie dostaniesz to mozemy sie zgadac, taniej za podroz wyjdzie

Napisane przez MiroKey
Stanowczo stwierdzam, że soft FTP jest chory na maxa. Tak zgadza się, odpadłem jako bubble-boy ale za to w jakich okolicznościach!!
Ostatni etap to dwa stoły po pięciu ludzi (w przypadku Kielc). Jeden odpada - reszta wchodzi do turnirju live. Mój stack ok 60k (bodaj 6. czy 7. stack), blindy 1k/2k, ante nie pamiętam. Dali nam na stół jakiegoś popier*******, chipleadera zresztą. Każde zagranie to AI, no chory koleś. Więc sobie myślę, poczekam na kartę i call ;) Między czasie ktoś mu urwał ze 40k z AA. Spadłem do 44k, siedzę na BB i przyszły QQ ;) Oczywiście DONK wsunął wszystko i mam tylko dwie możliwości: call AI lub fold. No to call:
QQvsT8s
flop: J 9 x
turn: x
river:... 7
No przecież może człowieka roznieść, akurat teraz i akurat ja... Kurde sorry ale brak mi słów i cały się gotuje..
Jeszcze rozumiem, gdyby trafił większego monstera pf ale tego nigdy nie zrozumiem.
Trudno, jutro ostatnia szansa. Pozdrawiam, dobranoc.
Ps. Jak to czytasz gadzie to się pofatyguję do CK i spuszczę Ci łomot :D

Słyszałem już od kumpla podobna historię z satelit. Jeśli wsuwał tak jak piszesz to zakres miał oczywiście bardzo bardzo szeroki, i Twój call dawał Ci ogromną przewagę. Ale tak jak pisano powyżej, trzeba było zerknąć gdzie w tym momencie jest Twój stack, może był jakiś megashort, który za moment by odpadł. Teoretycznie Twoja ręka była muckowalna.
I jeszcze jedno teraz jak o tym piszesz wydaje mi się że bardziej chciałeś upolować tego "wpychacza" niż zakończyć satelitę na miejscu z ticketem.
Taka natura freerolli.
Powodzenia jutro.

MiroKey
PokerStrategist

Jak tak na trzeźwo sobie analizuję tę sytuacje to dochodzę powoli do wniosku, że może dało się odwlec w czasie tę sytuację, w sensie moje odpadnięcie. Tzn na swoim stole miałem najmniej chipsów, na drugim tylko jeden miał mniej, niecałe 20k... Z tym, że tam rozgrywka odbywała się 'normalnie', więc przy kilku agresywniejszych rozegraniach mógł się ze mną zrównać stackiem (wiem, gdybam sobie :] ). Nie chciałem dopuścić do sytuacji, gdzie sam będę ultra shortem i wtedy byłoby mi zdecydowanie ciężej walczyć.
Na agresję pozwolić sobie nie mogłem. Wyszedłem z założenia, że skoro gra AI na jakieś 90% rąk (w końcu dwa razy spasował :D), to przycalluje z wysokim pocketem celem podwojenia ( ?(), później fold na wszystko i jakoś zdobędę ten ticket. No niestety, trochę się przeliczyłem.
Swoją drogą to w rozdaniu AAvs63, gdzie koleś stracił te 40k tylko para dwójek uratowała asy przed odpadnięciem, bo na boardzie była i 6 i 3. Sick!!
A co do dzisiejszego freerolla to raczej nie będę mógł zagrać, ale powodzenie się przyda gdyby się coś zmieniło..
Pozdrawiam i dziękuję za uwagi.

tararni
PokerStrategist

Jak dla mnie to w tym turnieju, majac tyle zetonow to z damami bym foldowal spokojnie. A taktyka bigstacka jak najbardziej normalna w tej fazie;]