Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Vinci SNG Challange

55 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,786 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

na FTP oczywiscie nie , roll mam w okolicach 1200 dolarow :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$60/$120 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$7290.00:///////;SB$5369.00:///////;BB$5860.00:///////;UTG1$2499.00:///////;UTG2 (Hero)$7470.00:///////;MP1$2041.00:///////;MP2$2755.00:///////;MP3$1690.00:///////;CO$4000.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with A:d, A:s.
UTG1 folds, Hero raises to $295.00, MP1 calls $295.00, MP2 raises to $2,755.00(All-In), 2 folds, BU calls $2,755.00, 2 folds, Hero raises to $7,470.00, MP1 calls $1,746.00(All-In), BU calls $4,535.00(All-In).

Flop: ($19736) 4:h, T:c, T:s (4 players)

Turn: ($19736) 3:s (4 players)

River: ($19736) 5:s (4 players)

Final Pot: $19736.

rozdanie z turnieju rush on deamand 11+1$, fajnie szlo ;/ do tego rozdania , jak sie okazalo Short trzymal 99 , ten z MP1 K10, ale najlepszy byl ten big stack z BU 9Js ;/ ktory trafil runner runner kolor , i wez tu kuzwa badz madry w pokera ;/ a juz zacieralem rece z tymi AA i czekalem na ich QQ I KK a tu taka zdziwka

socosoco
Oldschool Grinder

Vinci bylbys zainteresowany wspolna sesja albo analizowaniem rozdan?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

pewnie :) moje gg 9237345 zglaszaj sie , jezeli sa inni chetni to tez bardzo chetnie

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

VINCI REAKTYWACJA

Witam wszystkich ponownie , to moje drugie podejscie do pisania bloga - po upadku FTP i utracie pewnej kwoty pieniedzy , wakacjach w USA i rozbracie z pokerem na 2 miesiace postanowilem sprobowac swoich sil na pokerstarsie - wplacilem 300 $ i bede gral SNG STT za 3,5$ turbo i non turbo w zaleznosci od dynamiki otwierania sie stolow , pelen obaw iz 2 miesiace bez pokera musialy podkopac moje umiejetnosci - do tej pory wygrane w pokerze to ok 3k $ wiec nie jest tak zle , zaczalem grac i tak w tydzien udalo sie odbudowac zaufanie do swoich umiejetnosci - pomogl w tym niemaly upswing ale trzeba sie tylko z tego cieszyc ze po powrocie do pokera tak a nie inaczej to wyglada. Wracajac do watku glownego - bede w moim blogu pisal glownie o turniejach jednostolowych - boje sie ruszyc na wieksze SNG - gdyz wydaje mi sie ze nie czuje jeszcze odpowiedniej dynamiki gry i turnieje niejednostolowe bylyby po prostu dla mnie nieprofitowe . Ale dosc gadania , czas na grinding i nauke , run good !! :-)

Cele na wrzesien

1. Przejscie na limit 7$
2. Nauka nauka nauka - szczegolnie z uzyciem SNG Wizzard- eliminacja jak najwiekszej ilosci bledow
3.Znalezienie kompana do gry STT- taka forma nauki wydaje mi sie najlepsza - wiec jezeli jest ktos chetny to zapraszam do wspolnych sesji !
4. Podpiecie sie pod inny room nie P* gdyz bez tego status na pokerstrategy ani drgnie - niestety nie jestem podpiety _confused:

Bankroll 479.55 $

Uploaded with ImageShack.us

Oto wyniki do tej pory z ostatnich turkow , gram sesje po 8 turkow w kazdej - planuje nauke tak by grac 12 conajmniej ale to jeszcze nie teraz - trzeba pomyslec o wiekszym ekranie - gdyz laptop mnie niestety ogranicza w tej chwili .

Prestiqe
Elite Grinder

Siema te STT grasz turbo czy non turbo ;)?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a roznie i turbo i non turbo w zaleznosci jak sie otwieraja na starsach :f_thumbsup:

Ilese
Poker Player

Spotkaliśmy się ostatnio na starsach przy stole. Zdominowałeś stół i wyrzuciłeś mnie na bubble. X( Postaram się śledzić bloga, żeby też zostać wygrywającym graczem. Pozdro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wczorajszy dzien za mna - lacznie rozegralem 48 turniejow - wskaznik ITM 50 % - Total profit 83,45 $, dzisiaj planuje rowniez ok 50 turkow wczesniej analiza rak z wczoraj i moze wrzuce problematyczne rece do waszej oceny , pozdro !

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza sesja mniej udana ale ten sick good run musialby sie kiedys skonczyc :) 48 turniejow rozegranych i dochod az cale 3$

bankroll 490.26

a tutaj troche statystyk z holdem managera - wiem ze rak jest malo ale jezeli ktos bardziej doswiadczony moglby mi powiedziec co robie zle w poszczegolnych fazow blindow to bylbym mega wdzieczny

a ja siadam do gry :) czekam na posty odnosnie statystyk , pozdro !

a tutaj pioseneczka na dzisiaj zaslyszana przed meczem Polska Slowacja

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzisiaj ok 20tu turkow ale na zero wiekszosc , duzo sick potow przy bubble - AKvs AA , AQ vs KK i ciezko cos zrobic , widze ze chyba ciezko bedzie wzbudzic wasze zainteresowanie moimi zmaganiami STT SNG :) no ale sie nie zniechecam- wieczorkiemi i w weekend planuje wieksza sesje - ok 200 turkow jezeli sie uda zeby poprawic miejsce w rankingu SNG Bitwa planet bo jak do tej pory chyba 13sty jestem a chcialbym do pierwszej 10tki wejsc do konca tygodnia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

czas na podsumowanie poprzedniego tygodnia - z gry nie jestem do konca zadowolony popelnilem sporo bledow - weekend za to stal pod znakiem bad beatow i ciezko bylo jakos zlapac odpowiedni rytm gry - jednakze wczoraj wieczorem udalo sie juz wyjsc jakos z tego krotkiego ale bolesnego downswingu - musialem jednak uszczuplic mojego rolla wyplata - w tej chwili wynosi on Bankroll 228$ - trzeba od nowa budowac rolla na 7$ ale to nic - cieszy ze wpadlo 20$ w zwiazku z battle of planet na starsach w high orbicie - mam nadzieje ze w tym tygodniu znowu uda sie cos w zwiazku tym wyszarpac , pozdro ! i udanego grindingu :-)

Mam male pytanie jak zrobic zeby rozdania z SNG wrzucic do konwertatora rak - gdyz chcialbym zaczac wrzucac jakies rece do oceny ale nie mam mozliwosci ich przekonwertowania ? czy ktos mi pomoze co z tym zrobic ?

a tutaj wklejam staty z prawie 20k rak - czy znalazlby sie ktos bardziej doswiadczony i powiedzial co robie zle i ktora faze gry poprawic ?

arianik
Oldschool Grinder

odezwij się na skype r.wronski to Ci pomogę z tymi rękoma

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

witam tak jak obiecalem wrzucam kilka rak :) prosze o ocene

1.

Spoiler

1.

Push od shorta jego staty - VPIP: 11, PFR: 4, 3B: 5, AF: 0.5, Hands: 71y - bo spodziewalem sie tutaj dominacja ale sugerowalem sie tez stackiem i pomyslalem ze moze wrzuac rowniez A7-AK - myslicie jednak ze fold bylby lepszy ?

2.

Spoiler

2

Czy push byl dobry- ok wiec openraisuje ale co robie na push z jego strony - koles to aggro donk - staty VPIP: 33, PFR: 22, 3B: 0, AF: 1.5, Hands: 46 , 3bet mial zero wiec czy po jego 3becie oczywisty fold , ale czy push nie byl zbyt loose ? czy tez standard flip ?

3.

Spoiler

http://weaktight.com/3958147

Tutaj dostalem to co chcialem, staty kolesia VPIP: 29, PFR: 4, 3B: 0, AF: 0.7, Hands: 52 , limpowal kazdego wysokiego krola i praktycznie wszystkie asy , wiec spodziewalem sie u niego AX lub KQ , KJ, zdecydowalem sie na push zeby otrzymac call - czy jednak jest to dochodowe w long runie ? ok teraz byl bad beat - ale czy w ogole takie zagrania sa oplacalne - nawet jezeli sa w jakims stopniu kontrolowane i nie ma w nich przypadku ?

Prosze o ocene tych 3 rozdan , wiecej wrzuce po sesji jak przejrze wszystko jeszczew SNG Wizzard

Te wszystkie ręce właściwie rozegrały się same.

W 1 i 2 według mnie dobrze zagrane.

W 1, tam push jest bardzo dobry, raise nie bardzo ma sens, bo on tam prawie zawsze będzie grał call/push. Po jego callu i nietrafionym boardzie nie będziemy wiedzieli gdzie jesteśmy. A do pusha i tak byśmy musieli scallować. Musieli nie dlatego że już zainwestowaliśmy sporo żetonów, ale przede wszystkim dlatego, że bardzo często mamy tam lepszą rękę, bądź flipujemy.

W 2 to chyba nie ma o czym pisać. Ja tam AQ na shorta nie zrzucam prawie nigdy.

Co do 3 ręki, to ten push mi się nie podoba. Blindy są 25/50, masz 30bb, on koło 20. Podbiłbym na Twoim miejscu do 170-200, w zależności od tego co wolisz. W przypadku calla, mając na niego takie ready jak masz, gra powinna być prosta. Do jego pusha, oczywiście call.

Ja to tak widzę, ale może poczekaj na odpowiedź kogoś mniej fishowatego :f_biggrin: