Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Vinci SNG Challange

55 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,787 Wyświetlenia

VINCI REAKTYWACJA

Witam wszystkich ponownie , to moje drugie podejscie do pisania bloga - po upadku FTP i utracie pewnej kwoty pieniedzy , wakacjach w USA i rozbracie z pokerem na 2 miesiace postanowilem sprobowac swoich sil na pokerstarsie - wplacilem 300 $ i bede gral SNG STT za 3,5$ turbo i non turbo w zaleznosci od dynamiki otwierania sie stolow , pelen obaw iz 2 miesiace bez pokera musialy podkopac moje umiejetnosci - do tej pory wygrane w pokerze to ok 3k $ wiec nie jest tak zle , zaczalem grac i tak w tydzien udalo sie odbudowac zaufanie do swoich umiejetnosci - pomogl w tym niemaly upswing ale trzeba sie tylko z tego cieszyc ze po powrocie do pokera tak a nie inaczej to wyglada. Wracajac do watku glownego - bede w moim blogu pisal glownie o turniejach jednostolowych - boje sie ruszyc na wieksze SNG - gdyz wydaje mi sie ze nie czuje jeszcze odpowiedniej dynamiki gry i turnieje niejednostolowe bylyby po prostu dla mnie nieprofitowe . Ale dosc gadania , czas na grinding i nauke , run good !! :-)

Cele na wrzesien

1. Przejscie na limit 7$
2. Nauka nauka nauka - szczegolnie z uzyciem SNG Wizzard- eliminacja jak najwiekszej ilosci bledow
3.Znalezienie kompana do gry STT- taka forma nauki wydaje mi sie najlepsza - wiec jezeli jest ktos chetny to zapraszam do wspolnych sesji !
4. Podpiecie sie pod inny room nie P* gdyz bez tego status na pokerstrategy ani drgnie - niestety nie jestem podpiety _confused:

Bankroll 479.55 $

54 odpowiedzi
cautionhot
PokerStrategist

Napisz więcej! Jaki BRM stosujesz? Jak długo grasz? Ile sitów dziennie i w jakich porach?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

chyba na gorze wszystko juz napisalem , ale jezeli nie to jeszcze raz : na FTP zaczalem wczoraj - dlatego tez postanowilem zalozyc bloga by dzielic sie postepami , BRM to 50 BI , jezeli spadne do 40stu to oczywiscie zejde nizej , a pory rozgrywania sesji to zazwyczaj wieczor, dziennie w zaleznosci od tego jak bedzie szlo planuje grac 30-40 turniejow ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza mini sesja - tj 12 turnieje SNG 5,50$ , jak narazie calkiem niezle , chociaz szkoda dwoch przegranych pushow AA vs random hands w fazach bubble , no ale trudno sie mowi ;)

bankroll 312.33 $

mam tez pytanie dotyczace fazy bubble - bedac big stackiem ok 5K i majac jeszcze 3 przeciwnikow (2 stacki po ~3500 tys i jeden ok ~1500 ) siedzac na big blindie ktore wynosily 150/300 dostaje push z small blinda od shorta , mam 77 ? co w takiej sytuacji zrobic , (jak sie okazalo mial A8o) trafilem seta , ale niestety trafil kolor , czy decyzja o sprawdzeniu byla dobra , a zmierzajac do meritum czy na bubble oplaca sie big stackowi callowac , ryzykujac utrata tyle zetonow , ze dalsza faza bubble jest mniej komfortowa ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

kolejna krotka sesja i znowu na plus , jednakze w kilku przypadkach nie jestem zadowolony ze swojej gry push, fold - pozbawilo mnie to conajmniej 2 razy miejsca w kasie ;/

Bankroll 336.33

a o to pierwsze statystyki z weekendu - ciezko je statystykami nazwac , ale chcialbym gdzies to miec zeby pozniej porownac to z normalna probka .

martwi mnie moja gra w fazie bubble - nie wiem czy aby nie jestem zbyt agresywny i przez to czasami zbyt pochopnie pcham sie w akcje all in , musze nad tym popracowac ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

widze ze ciezko was przekonac do wpisow :) no ale mam nadzieje ze w koncu sie przelamiecie i dacie szanse memu blogowo :P

preludiumm
PokerStrategist

To jest normalne, że nikt nie komentuje. Walnij w temacie, że Twoja laska pokaże cycki to zaraz będziesz miał 5x tyle oglądnięć i komentarze (co prawda w stylu "gdzie te cycki" ale zawsze ;d anyway GL w sng

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ciezkie chwile przezywal ostatnio moj bankroll - prawie 70 dolarow w plecy , no ale udalo sie opanowac chwilowy (miejmy nadzieje downswing) i juz jest lepiej - ogolnie udalo sie odrobic straty , na chwile obecna bankroll to 360.58 :) zobaczymy co dalej , zauwazylem jednak ze multitabling mi nie sluzy - tj grajac 6-9 turniejow wyniki sa gorsze niz przy 4 gdzie chyba bardziej sie skupiam na grze przeciwnikow i robie wiecej notatek - tak wiec od tej pory 4 maks ;) zobaczymy moze po czasie uda sie znowu z sukcesem przejsc na 6-9 stolikow na raz

arianik
Oldschool Grinder

Napisane przez vinci89
ciezkie chwile przezywal ostatnio moj bankroll - prawie 70 dolarow w plecy , no ale udalo sie opanowac chwilowy (miejmy nadzieje downswing) i juz jest lepiej - ogolnie udalo sie odrobic straty , na chwile obecna bankroll to 360.58 :) zobaczymy co dalej , zauwazylem jednak ze multitabling mi nie sluzy - tj grajac 6-9 turniejow wyniki sa gorsze niz przy 4 gdzie chyba bardziej sie skupiam na grze przeciwnikow i robie wiecej notatek - tak wiec od tej pory 4 maks ;) zobaczymy moze po czasie uda sie znowu z sukcesem przejsc na 6-9 stolikow na raz

ITM ponad 50% to jest super wynik. Rozumiem, że grasz normal za 5$ i na 9 osób.

Ja gram głównie 18man Turbo ale w sumie gra się to trochę podobnie w tej chwili. To znaczy do ft dochodzi się chyba często przy podobnych blindach jak u Ciebie jest 7-8 graczy. Różnica spora jednak w strukturze wypłat i ich wysokości. Podziwiam % ITM i chętnie poczytam jakieś wpisy u Ciebie. Jaki BRM planujesz dalej? kiedy przechodzisz wyżej? Jaki masz generalny cel swojej gry?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ostatnio spadl do 45 % ale probka jest juz wieksza - 200 gier , co do BRM to 60 BI jest dla mnie minimum zeby odczuwac komfort gry - oczywiscie nie planuje wyplat i jezeli uda sie wypracowac komfortowy Bankroll to uderze w stawki 10$+1 ale to pewnie za jakis czas o ile nie zlapie mnie jakis downswing , plany na najblizsza przyszlosc to przede wszystkim wlasnie budowa bankrolla i scisla analiza wlasnej gry - stawki 5 $ jezeli chodzi o poziom gry sa tragiczne - i grajac poprawnie da sie na tym zarobic

chcialbym rowniez przeanalizowac wlasna gre w formie live session z innymi graczami specjalizujacymi sie w SNG , wydaje mi sie ze taka forma treningu jest bardzo efektywna gdyz szybciej i latwiej czlowiek moze wychwycic wlasne bledy :)

kfiacior24
PokerStrategist

Napisane przez vinci89

mam tez pytanie dotyczace fazy bubble - bedac big stackiem ok 5K i majac jeszcze 3 przeciwnikow (2 stacki po ~3500 tys i jeden ok ~1500 ) siedzac na big blindie ktore wynosily 150/300 dostaje push z small blinda od shorta , mam 77 ?

push, chyba że mial wiecej niz 13 BB

arianik
Oldschool Grinder

Napisane przez kfiacior24

Napisane przez vinci89

mam tez pytanie dotyczace fazy bubble - bedac big stackiem ok 5K i majac jeszcze 3 przeciwnikow (2 stacki po ~3500 tys i jeden ok ~1500 ) siedzac na big blindie ktore wynosily 150/300 dostaje push z small blinda od shorta , mam 77 ?

nie ma to jak odpowiedź na pytanie... tylko inne niż zadane:)

dla mnie easy call... on w takiej sytuacji pushuje z każdym Ax, pewnie i każdy Kx, myslę, że nawet od Q8+... każde connectory a już na pewno w koleorze...

easy call

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zeby nie bylo ze ciagle narzekam na brak szczescia :P dwoch donkow - grajacych call any two przy moich raisach AQ AK itp , po flopie od razu grali all in - wiec niewiele moglem zrobic bez boardu trafionego - dlatego tez postanowilem sie pushami rewanzowac :)

Full Tilt Poker Game #27678616057: $5 + $0.50 Sit & Go (215133843), Table 1 - 60/120 - No Limit Hold'em - 08:13:11 ET - 2011/01/28
Seat 1: vinci1989 (1,905)
Seat 5: panker91 (1,865)
Seat 6: gimi2009 (6,990)
Seat 9: B42 (2,740)
gimi2009 posts the small blind of 60
B42 posts the big blind of 120
The button is in seat #5
HOLE CARDS
Dealt to vinci1989 [Qc Kh]
vinci1989 raises to 1,905, and is all in
panker91 calls 1,865, and is all in
gimi2009 folds
B42 calls 1,785
vinci1989 shows [Qc Kh]
panker91 shows [As Jh]
B42 shows [Kd Kc]
FLOP [6s 7d 2d]
TURN [6s 7d 2d] [Qs]
RIVER [6s 7d 2d Qs] [Qh]
vinci1989 shows three of a kind, Queens
B42 shows two pair, Kings and Queens
vinci1989 wins the side pot (80) with three of a kind, Queens
panker91 shows a pair of Queens
vinci1989 wins the main pot (5,655) with three of a kind, Queens
SUMMARY
Total pot 5,735 Main pot 5,655. Side pot 80. | Rake 0
Board: [6s 7d 2d Qs Qh]
Seat 1: vinci1989 showed [Qc Kh] and won (5,735) with three of a kind, Queens
Seat 5: panker91 (button) showed [As Jh] and lost with a pair of Queens
Seat 6: gimi2009 (small blind) folded before the Flop
Seat 9: B42 (big blind) showed [Kd Kc] and lost with two pair, Kings and Queens

niestety przegrany HU - K10<88, A9<KJ, QJ<K8 - limit szczescia zostal wyczerpany na tamto rozdanie :P

(edit. sesja 5 turniejow generalnie na plus - 4 z 5 zakonczone w kasie ;) )

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no ale zeby nie bylo tak pieknie ;/

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$20/$40 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO$5240.00:///////;BU$5405.00:///////;SB$3555.00:///////;BB$5000.00:///////;UTG2$3190.00:///////;MP1$6470.00:///////;MP2$5740.00:///////;MP3 (Hero)$4470.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:d, K:h.
3 folds, Hero raises to $140.00, 3 folds, BB calls $100.00.

Flop: ($300) T:d, 8:s, 7:h (2 players)
BB checks, Hero bets $200.00, BB calls $200.00.

Turn: ($700) 3:c (2 players)
BB checks, Hero bets $440.00, BB calls $440.00.

River: ($1580) 5:d (2 players)
BB checks, Hero bets $620.00, BB raises to $1,480.00, Hero calls $860.00.

Final Pot: $4540.

pokazal 87o

a w kolejnym turnieju na bubble A9<J9 ;/

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

troche statystyk z probki prawie 200 statystyk , jezeli ktos doswiadczony moglby mi przeanalizowac bylbym bardzo wdzieczny , chodzi mi czy procenty w odpadaniu w poszczegolnej fazie sa w normie , czy tez middle late positions nie powinno byc mniejszcze a late positions wieksze ? jak to mniej wiecej wyglada u regow

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez arianik

Napisane przez vinci89

dla mnie easy call... on w takiej sytuacji pushuje z każdym Ax, pewnie i każdy Kx, myslę, że nawet od Q8+... każde connectory a już na pewno w koleorze...

easy call

wiec moge spac spokojnie :P dzieki za wpis i ocene :)

kfiacior24
PokerStrategist

Napisane przez arianik

Napisane przez vinci89

easy call

aaaa ;) przypierdalasz sie troche :) wiadomo ze o call chodzi jesli on juz jest AI :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza sesja w trwa ale jak narazie na plus :) chociaz szkoda 6 turniejow rano - odpalilem o 9 tej o 12stej mieli znajomemu meble przywiesc ale "awaryjnie" przywiezli je przed 10ta ;/ i oczywiscie dalem sie w robic w tachanie kanap na 10 pietro :ayfkm: (swoja droga kto takie male windy buduje w wieżowcach ) - rad nie rad pozegnalem sie z 30 $ :P

Z innej beczki - sprobowalem SNG 5,50 na P* i jak narazie jestem milo zaskoczony :P aczkolwiek wydaje mi sie ze poziom jest nieco wyzszy niz na FTP - narazie DoNy odstawiam i cisne same SNG jednostolikowe - cel to minimum 1500 dolarow dochodu w lutym na obu platformach ;) :P

Idziesz dobrze. Nie tiltuj i bedzie :f_thumbsup: . A z tym 7 7 wyzej , moim zdaniem tez dobrze zrobiles ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

mam nadzieje ze nie bede ;)

ze statystyk dzisiaj :

te z pokerstarsa zawieraja kilka turniejow DoN , ktore rozegralem na samym poczatku sesji

Uploaded with ImageShack.us

cieszy konsekwencja w grze - soft dzisiaj ani nie pomagal ale tez nie przeszkadzal - chociaz pare razy moje KK przez AX lamane bylo, no i niestety w HU coinflipy gdzie przed flopem bylem z przodu czesto i gesto nie wchodzily seriami calymi ;/ - czekam z utesknienem na czas kiedy to ja bede mogl skakac z radosci lamiac AA , KK or QQ z 27o na reku :P

ostatni turek na starsach rozegralem omylkowo zamiast no limit , to flat limit ? (chyba tak sie ta odmiana nazywa :P) odsiadlem sie bo kompletnie nie lapalem o co chodzi , wrocilem przy 390 zetonach i blindach 75/150 - z AA na reku - koniec koncow udalo sie wygrac caly turek - nie ma to jak Fart :D oby wiecej takich akcji :P