Napisane przez WTKsolider
wreszcie gracz sng będe zaglądał i jak bys mógł daj mi pare rad, otóż wacham się pomiędzy roomem ftp i pokerstars, mam zamiar wpłacić 50$ (first deposit) i grać sng 9 os, z tego co widziałem sa 45, 90 więc pewnie je też. Który room jest według ciebie jest lepszy? pod względem
-poziomu graczy (stawki 1-5$, będę zaczynał chyba od 2,40 czyli 25bi, bo rake na tych za 1$ jest zabójczy)
-promocji za 1st depozyt
pzdr
i jeszcze jedno bo nie doczytałem, grasz turbo sng czy normal? turbo na ftp mają tylko3min blindy a na pokerstarsach 5 który grasz? ;p
Gram normalne sng na starsach ostatnio i idzie swietnie wiec narazie nie widze powodu zeby wskakiwac na FTP. Jedyny problem to PS nie jest przywiazany do naszej szkoly pokerowej wiec tylko braz ♠_o:. Turbo mnie nie kreca czesto musisz stawiac sie w bardzo marginalnych sytuacjach i co pare chwil jestes all in.
Hmm IMO jest tu pewien klopot bo oba roomy maja plusy i minusy.
FullTilltPoker
Plusy: ♠_thumbsup:
- poziom masakrycznie niski
- i raczej szybciej wyrobisz bonus niz na starsach
- rakeback co dla poczatkujacego jest sporym plusem
Minusy
- bardzo wolno zapelniaja sie stoly szczegolnie te 18os+
- do multitablingu zupelnie sie nie nadaje:(
- z tego co ostatnio zaobserwowalem to wielu graczy jest strasznie tigh
Pokerstars
PLusy ♠_thumbsup:
-bardzo szybko sie zapelniaja stoly (nawet normal chodza dosc spoko ale w godzinach wieczornych)
- multitabling jak znalazl
- mozliwosc stosowania table ninja (masz 30 dniowy trial)
- niski poziom 3.4 praktycznie nie rozni sie niczym od 1.2
Minusy ♠_ugly:
- jak dla poczatkujacego stosujacego bankroll managment rake jest katastrofalny. Musisz byc niezlym graczem zeby wychodzic na znaczacy plus.
Widzisz tez mam klopot z doradzeniem odpowiedniej sciezki rozwoju. Na starsach 45 i 90 sa bardzo fajne mozna spoko wyjsc na plus. Ale granie normalnych sng mija sie z celem bo bedziesz czekal po 15 minut az sie zapelni 45 szczegolnie rano. Tak samo granie 1.2 sng jest bez sensu duzo lepiej 3.4 ale masz za maly roll. Z kolei FTP dosc wolno sie zapelniaja.
Ja bym radzil FTP rakeback i first deposit dla poczatkujacego jest bardzo wazne. Na starsach strasznie sie nameczysz zeby wyrobic ten bonus.Gdy juz jakos zbudujesz roll cos kolo 200$ mozesz przejsc na PS. Tak czy siak sam musisz podjac decyzje ale jesli chodzi o sng w gre wchodzi tylko FTP i PS.