Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sng, Plo Rush Sss.

1,769 Posty
97 Użytkownicy
0 Reakcje
56.2 K Wyświetlenia

Witam po wielu dniach skakania na roznych platformach i odmianach pokera padlo na turnieje 1 stolikowe sng na Pokerstars i FulltTillPoker.

Dlaczego sng? _biggrin:

Glownie dlatego ze mam fajny plus, daja mi sporo radosci i cashe jakos mnie nie kreca. A odmian pokera bylo sporo... Fix, SSS, SSS na PLO, lizniecie BSS NL, Sng Hu itd.

Po co Blog? _biggrin:

Glownie zeby monitorowac swoje wyniki, a ze jest poczatek lutego dlaczego nie zaczac od dzis _thumbsup:

O mnie? :f_cool:

Odmiana pokera - normalne sng 3.4$
Ilosc stolow - 26 w jednym secie (30 to liczba docelowa na koniec lutego)
Hobby - Krav Maga (jutro 1 trening), Sport, Fajne dupy w stylu HB 10 _thumbsup:

Cel na luty? _p:

1000$

Roll?

305$

Pozdrawiam _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
1 768 odpowiedzi

Dla mnie taka ilość stołów to abstrakcja.
Sam gram maksymalnie 9-12 stołów i czasami gdzieś mi się włączy sitout.

Widać rośnie nam nowy Boku :)

Powodzenia!!!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ilosc sng - 26

Roll - 325$

Szkoda ze tylko 10 $ ( 10$ bonus) na plus bo jak dobrze pokazuje prolabs w 16 sng bylem w kasie. Niestety zamiast rekordowego wyniku jest spory niedosyt. Ale gdy sie przegrywa kazdy flip, wysokie pary na Arag to tak to wyglada. ?( Jutro bedzie lepiej. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Awikun
Dla mnie taka ilość stołów to abstrakcja.
Sam gram maksymalnie 9-12 stołów i czasami gdzieś mi się włączy sitout.

Widać rośnie nam nowy Boku :)

Powodzenia!!!

DZIEKI:)

Wbrew pozorom to nic takiego trudnego. Table ninja i wszystko jasne. 18os i 45 mozna grac nawet wiecej bo sytuacje short handed wystepuja tylko na FT albo gdy zostaje po 12 graczy.

Niestety tylko 18 os w miare szybko chodza,ale niebardzo umiem je grac i wychodze na niewielki plus. A nie przepadam za sng turbo, strasznie swingowe i dosc irytujace ciagle spoty typu 50/50 czy 60/40 etc

Odpowiedz
Cytat

wreszcie gracz sng będe zaglądał i jak bys mógł daj mi pare rad, otóż wacham się pomiędzy roomem ftp i pokerstars, mam zamiar wpłacić 50$ (first deposit) i grać sng 9 os, z tego co widziałem sa 45, 90 więc pewnie je też. Który room jest według ciebie jest lepszy? pod względem

-poziomu graczy (stawki 1-5$, będę zaczynał chyba od 2,40 czyli 25bi, bo rake na tych za 1$ jest zabójczy)
-promocji za 1st depozyt

pzdr
i jeszcze jedno bo nie doczytałem, grasz turbo sng czy normal? turbo na ftp mają tylko3min blindy a na pokerstarsach 5 który grasz? ;p

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sng - 27

Roll - 375 _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez WTKsolider
wreszcie gracz sng będe zaglądał i jak bys mógł daj mi pare rad, otóż wacham się pomiędzy roomem ftp i pokerstars, mam zamiar wpłacić 50$ (first deposit) i grać sng 9 os, z tego co widziałem sa 45, 90 więc pewnie je też. Który room jest według ciebie jest lepszy? pod względem

-poziomu graczy (stawki 1-5$, będę zaczynał chyba od 2,40 czyli 25bi, bo rake na tych za 1$ jest zabójczy)
-promocji za 1st depozyt

pzdr
i jeszcze jedno bo nie doczytałem, grasz turbo sng czy normal? turbo na ftp mają tylko3min blindy a na pokerstarsach 5 który grasz? ;p

Gram normalne sng na starsach ostatnio i idzie swietnie wiec narazie nie widze powodu zeby wskakiwac na FTP. Jedyny problem to PS nie jest przywiazany do naszej szkoly pokerowej wiec tylko braz _o:. Turbo mnie nie kreca czesto musisz stawiac sie w bardzo marginalnych sytuacjach i co pare chwil jestes all in.

Hmm IMO jest tu pewien klopot bo oba roomy maja plusy i minusy.

FullTilltPoker

Plusy: _thumbsup:
- poziom masakrycznie niski
- i raczej szybciej wyrobisz bonus niz na starsach
- rakeback co dla poczatkujacego jest sporym plusem

Minusy :f_mad:
- bardzo wolno zapelniaja sie stoly szczegolnie te 18os+
- do multitablingu zupelnie sie nie nadaje:(
- z tego co ostatnio zaobserwowalem to wielu graczy jest strasznie tigh
Pokerstars

PLusy _thumbsup:
-bardzo szybko sie zapelniaja stoly (nawet normal chodza dosc spoko ale w godzinach wieczornych)
- multitabling jak znalazl
- mozliwosc stosowania table ninja (masz 30 dniowy trial)
- niski poziom 3.4 praktycznie nie rozni sie niczym od 1.2

Minusy _ugly:
- jak dla poczatkujacego stosujacego bankroll managment rake jest katastrofalny. Musisz byc niezlym graczem zeby wychodzic na znaczacy plus.

Widzisz tez mam klopot z doradzeniem odpowiedniej sciezki rozwoju. Na starsach 45 i 90 sa bardzo fajne mozna spoko wyjsc na plus. Ale granie normalnych sng mija sie z celem bo bedziesz czekal po 15 minut az sie zapelni 45 szczegolnie rano. Tak samo granie 1.2 sng jest bez sensu duzo lepiej 3.4 ale masz za maly roll. Z kolei FTP dosc wolno sie zapelniaja.

Ja bym radzil FTP rakeback i first deposit dla poczatkujacego jest bardzo wazne. Na starsach strasznie sie nameczysz zeby wyrobic ten bonus.Gdy juz jakos zbudujesz roll cos kolo 200$ mozesz przejsc na PS. Tak czy siak sam musisz podjac decyzje ale jesli chodzi o sng w gre wchodzi tylko FTP i PS.

Odpowiedz
Cytat

wielkie dzięki :) zrobię chyba tak jak napisałeś już wcześniej o takiej opcji myślałem ftp potem -> pokerstars, będę zaglądał na bloga pzdr

i co do ostatniego zdania "co do gry sng wchodzi w gre tylko pokerstars i ftp" to z tym się zgodzę, przynajmniej granie na ipokerze (tak jak dotąd grałem) sng to imo porażka, rake jest zabójczy, długo się czeka na zapełnienie stołów więc zostaje podbijac ftp ;D

Odpowiedz
Cytat
JogaSensei
PokerStrategist

ja pogralem troche sng na party,na micro stakes rake jest masakryczny wiec tez mialem sie wlasnie przenosic, poczatkowym wyborem byl ftp, ale robia mi problemy przy zakladaniu konta, chca ksera dokumentow, rachunkow itp, wiec szukam alternatywy. znajomy polecilmi cake z racji dobrego rake backu i duzego rozstawu stawek, minusem tu napewno bedzie ilosc graczy.
moze ktos z Was odwiedzil kiedys w miedzyczasie cake i ma o nim jakas ciekawa opinie? gram 3-4 stoly max, wiec az tylu ludzi co na ftp/p* nie potrzebuje.
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Roll - 403$

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

383$

Bo zachcialo mi sie grac turbo i chyba dzis bedzie 1 od 2 tygodni dzien na minusie;/

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Roll - 412$

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Pieknie. Nie mam pojecia jak Ty to ogarniasz ^^
Moglbys pokazac np. ss z takiej gry? Jak to wyglada na monitorze?
Jak wygladaly poczatki, jak doszedles do takiej ilosci :) ?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A co to jest SS?:P Npisalem ci odpowiedz do posta o multitablingu, konieczne sa odpowiednie ustawienia bez tego ani rusz:)

U mnie to wygladalo tak ze gralem kiedys 2 sng po 1.2$. Ale zaczely mnie nudzic i stopniowo dokladalem. Pozniej bylo 4, 6, 10 i 12. Przy 12 zostalem na dluzej bo 16 juz mnie przerazalo lekko.

U mnie gra opiera sie glownie na push or fold wiec granie takiej ilosci jest dla mnie jak znalazl:)

Pozniej bylo 18 i 20, a od czasu gdy mam table ninja to juz z gorki. Po 26 normalnych sng 9 os. A 18 i 45 to mozna grac po 30. A o DoN juz nie mowie moj rekord to 50 ale wiecej tego nie zrobie heh:P

Generalnie planuje 30 stolow pod koniec lutego. No i przejsc na 5.5$ przy przekroczeniu 600$ rola.

Wazne zebys byl wygrywajacym graczem i czul sie komfortowo ze swoja gra i ogarnieciem stolow. Tak naprawde nie ma sensu grac 20 stolow jesli twoja sesja wychodzi na minus. Tak naprawde nie rekompenusje tego zaden rake back i bonusy. Im bardziej sie bedzie powiekszal twoj roll i im wieksza ilosc sng tym wiecej bedziesz ich gral bo zaczna cie zwyczajnie nudzic obsesrwowanie zagran innych graczy. _thumbsup:

Daj znac jak ci idzie i jesli masz jakies pytania wal smialo:)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Roll - 455$

I nigdy wiecej turbo heh:P

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

A jak dochodziles do takiej liczby? Chodzi mi o tzw. "system" ^^ np. co jakas ilosc turniejow zwiekszales ich liczbe?

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Co wpis, to roll większy, gratulacje :f_thumbsup:
Powodzenia dalej życzę ;)

Gdy dobijesz powiedzmy do BI 10$+ też będziesz tyle na raz ich grał?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez salyk
Co wpis, to roll większy, gratulacje :f_thumbsup:
Powodzenia dalej życzę ;)

Gdy dobijesz powiedzmy do BI 10$+ też będziesz tyle na raz ich grał?

Dzieki dzieki staram sie:) _thumbsup:

Nie myslalem narazie o 10$ BI . I niechce sobie tym zawracac glowy (narazie :)). Narazie planuje wbic na 5.5$ ( roll 600$) i tu zmiany napewno nie bedzie co do ilosci stolow. A pozniej sie zobaczy _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez kustra
A jak dochodziles do takiej liczby? Chodzi mi o tzw. "system" ^^ np. co jakas ilosc turniejow zwiekszales ich liczbe?

Nie uzywam zadnych HM czy PT wiec ciezko mi powiedziec ile tak naprawde rozegralem sng i jaki mam ROI. I tak naprawde nie ma magicznej liczby ze np rozegrasz 100sng masz zysk wiec musisz zwiekszac liczbe stolow o 2 czy 4.

NIgdy tak do tego nie podchodzilem. Wazne jest tu twoje doswiadczenie. Im bedzie ono wieksze pewne decyzje bedziesz podejmowal automatycznie i nie bedziesz o nich myslal, a co za tym idzie liczba stolow jaka bedziesz gral zacznie cie nudzic wiec sila rzeczy bedziesz dorzucal nowe stoly w secie. Najwazniejsze zebys czul sie komfortowo i panowal nad gra. Bo tak jak mowilem nie ma sensu grac 40 stolow przez 24h/7 jesli jestes graczem przegrywajacym :f_mad:

No i oczywiscie wazne jest zebys mial urzadzenia pomocne w multitablingu. Np table ninja, poprostu robi wiele rzeczy za ciebie. _p:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Roll - 481$

Odpowiedz
Cytat