Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Blog szachisty:)

15 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
641 Wyświetlenia
Morgran
PokerStrategist

Witam wszystkich!
Jestem Mateusz, studiuje na UEK finanse i rachunkowość na 4 roku. Poza tym jak widać w tytule jestem szachistą i w tym sporcie mam bardzo dobre wyniki tytuł Fide chess Master i czołówka Polski. W pokera chciałbym dojść do podobnego poziomu i mam nadzieje, że ten blog mi w tym chociaż troche pomoże:)

W pokera gram dopiero od paru miesięcy bez większych sukcesów. Zaczynałem na pp potem cake i po wyrobieniu bonusów opuszczałem te roomy raz z lekką nadwyżką raz ze stratą. Obecnie gram na Mansionie i mój roll wynosi :club: 70Euro :club: Odniana jaką gram to wyłącznie sit and go.

Dziś już o dziwo zakończyłem sesje:) wszystko zdane w 1 terminie także będe miał dużo czasu na nauke i gre w pokera.

w pierwszym poscie chciałem zapytać was o zdanie czy mam szanse zająć czołowe miejsce w promocji na Mansionie z moim rollem. Promocja ta to Don Key’s Double Up Derby. Chodzi w niej o to że gra się przez 7 dni turnieje double-up. Za wygraną w takim turnieju jest 2x buy-in punktów. przedziały w których przyznawane są nagrody to turnieje z buy-in 1-5$, 10-50$ i powyżej 50$. Wiadomo, że z moim rollem musiałbym grać te pierwsze. i Teraz przechodze do setna pytania. Żeby mieć szanse na czołowe miejsce musiałbym grać dony za 5$ czy nie jest to za dużo na mojego rolla 70EURO czy śmiało moge próbować. Czekam na opinie:)

14 odpowiedzi
jatotentu
PokerStrategist

Masz 19 BI więc wydaje mi się że jest to wystarczająco dużo dla turniejów DoN, ja jako totalny fisz grałem dony 5$ na P* (z bankrollem 100$) żeby jak najszybciej wyrobić punkty na walizkę żetonów, co prawda na plus nie wyszedłem ale punkciki wyrobiłem i walizeczkę dostałem. W najgorszym momencie spadłem do 56$ ale to też dlatego że zagrałem kilka zwykłych sng za 5$ oraz kilka 3 do 5 stołowych za 3$ w których trochę popłynąłem. Teraz wyrabiam licencję na HM na 888 też na DoN głównie za 2,5 a potem zamierzam wrócić do nauki "normalnego" pokera :)
Pozdrówka i powodzenia

Pewnie że masz.
Dony to bardzo ciekawe turnieje trzeba włączyć autofold i możesz zająć się czymś innym.
Pozdro.

GoodReason
Oldschool Grinder

Morgran
Gratuluję dobrych wyników w szachach. Sam kiedyś trochę w nie grałem, doszedłem do dwójki i potem jakoś nastąpiła między nami separacja ;)

Jakiś czas temu na moment wróciłem do gry, zagrałem kilka turków i mam już ranking FIDE ~ 1800. Ciekaw jestem jaki jest Twój?

Z takim umysłem raczej nie powinieneś mieć problemów z odniesieniem w pokerze dobrych wyników - pod warunkiem, że umiesz panować nad swoimi emocjami _tongue:

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
GR

tresor123
PokerStrategist

Uek finanse i rach, 4 rok hmmm

pozdrowienia od studenta uek, fir 4 rok:p

szok38
Elite Grinder

1.d4 ...

Pozdrawiam _rolleyes:

ps. Wszelką wiedzę na temat Donów znajdziesz na rosyjskiej stronie. Można powiedzieć ,że ten dział maja bardzo mocny: sporo filmów, forum z ocenami rąk, wartościowe blogi trenerów. Nie wiem jak jest teraz , ale szachiści kiedyś kumali język wschodnich sąsiadów...

Morgran Autor wątku
Morgran
PokerStrategist

Witam i odrazu dzięki za wszystkie rady:)
Jednak nie bede brał udziału w tej promocji w tym tygodniu, gdyż wiem, że 2 dni mam zajęte. W czwatek kumpel robi urodziny a w niedziele ide z dziewczyną na walentyki na branch do Sheratona:)
W tym tygodniu zatem postawie na nauke i w tej promocji wystartuje w przyszłym. Mam nadzieję dodatkowo, że uda mi się troche bankrolla podbudować aby grać z większym komfortem psychicznym.
Wczoraj udało mi się zająć 2 miejsce w sit and go na 100 i tym samym mój roll wzrósł do :club: 92EURO :club:.

GoodReason, w szachy mam ranking grubo ponad 2300 mam nadzieje w tym roku przekroczyć 2400:) gdybyś był zainteresowany chętnie w zamian za pare lekcji gry w pokera moge coś z szachów pokazać:)

tresor123, może jesteśmy w tej samej grupie?:D

szok38, 1.d4 f5 Twój ruch:P a z rosjskiego troche kumam postaram się popatrzyć na te filmy i opanować wiedze z zakresu donów perfekcyjnie w tym tygodniu.

Fitas
Oldschool Grinder

szachisci maja predyspozycje do pokera, wiec pozostaje zyczyc powodzenia :)

Gdzie grasz? Klub jaki...ile ELO dokładnie?

Napisane przez DucePoker
Gdzie grasz? Klub jaki...ile ELO dokładnie?

Ja w Hetman Szopienice grałem swego czasu najwyższy ranking jaki udało mi się mieć to 2280

Morgran Autor wątku
Morgran
PokerStrategist

Nie chciałbym ujawniać swoich danych a przy dokładnym rankingu można to łatwo sprawdzić na FIDE:) powiem Ci tyle że ponad 2300 i klub również ze śląska:) Pozdro!

GoodReason
Oldschool Grinder

Morgran

Widzę, że tak jak ja jesteś fanem obrony holenderskiej? Ja się specjalizowałem w Stone Wall'u :D

Dzięki za ofertę, dałem sobie spokój z szachami jakiś czas temu - wolę się skoncentrować na pokerze (i innych ważnych dla mnie sprawach).
Poker jest moim zdaniem znacznie bardziej perspektywiczny - można na nim więcej zarobić, zarówno jako gracz jak i trener, nie mówiąc o takich pierdołach jak sława i uznanie ;)

Powodzenia i w szachach, i w pokerze _thumbsup:

Właśnie wiem i chciałem cię sprawdzić;)pozdro!

wojtekkk25
Oldschool Grinder

hej tez troche gralem w szaszki,szczegolnie te szybkie,jestem b.k ale podobno gram na 2 :]
sie kiedys gralo partie bez szachownicy wiec chyba nie bylo uz tak zle u mnie z poziomem :] teraz troche grywam dla podtrzymania pracy muzgu,bo praca odmóżdza :tongue:
cos w tym chyba jest ze my szachisci lubimy SnG,MTT i HU a kaszowki jakos tak nie bardzo :)
:club:pozdrawiam i zycze powodzenia :club:

eatmyroll
Poker Player

Uek finanse i rach, 4 rok hmmm

pozdrowienia od studenta uek, fir 4 rok:p

Pozdro od absolwenta FiBankowosci (tak sie to nazywalo jak konczylem 4 lata temu) i zapalonego niegdys szachisty:). UEK Krakow??