Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] HUSNG: grudzień...

158 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
7,630 Wyświetlenia
arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

No i oczywiście, że nie mam kurwa powodu do zadowlonenia.

Tylko 10 meczy gdzie nie tiltowałem, grałem spokojnie i jestem zadowolony ze wszystkich moich decyzji i wygrałem tylko 2. Zdarzały mi się już takie rzeczy nie raz, tylko dlaczego takowe przychydzą kiedy chcę wskoczyć na wyższy limit? -$213. Nie takie sumy się przegrywało i wygrywałoo w jeden dzień, ale najbardziej wkurza mnie to, że według EV to ja powinienem być raptem -$34. Ponad 5 BI poniżej EV po zaledwie 10 meczach.
Ktoś oczywiście może powiedzieć: "Popatrz na swój wykres 2 posty wyżej. Widać wyraźnie, że jesteś jakieś $150 powyżej EV no a statystyka musiała to wyrównać i korekta w końcu nadeszła bla bla bla (a tak na marginesie to kto wogóle wymyślił takie pojęcie jak "korekta"? To najbardziej idiotyczna rzecz, o której tutaj czytam wielokrotnie i to nawet w postach dobrych i szanowanych graczy. Przecież coś takiego wogóle nie istnieje. Tyle się tutaj mówi o matematyce, statystyce, wariancji i naukowym podejściu do pokera a wiele osób wierzy w istnienie czegoś takiego jak korekta. To tak jak by mówić, że po downswingu jest większa szansa na to, że teraz spotka nas upswing. To idiotyczne i nieprawdziwe. Albo przy rzucaniu monetą gdy 2 razy wypadnie reszka to teraz jest większa szansa na orła "bo wkońcu musi przyjść korekta". Jak jesteś powyżej EV to nie bój się, że przyjdzie korekta i ci zabierze coś wygrał bo ona NIE ISTNIEJE. To tylko sposób pocieszania siebie samego gdy masz pecha.)
A wracając do mojej poprzedniej myśli to faktycznie. Teraz w tym miesiącu jestem prawie równo z EV tylko, że przez ostatnie 1700 gier jestem poniżej EV okrągłe $700. To znaczy tyle, że "powinienem" mieć 0 40% więcej kasy niż mam i to po rozegraniu 1700 meczów hu. Najgorsze jest to, że ja wcale tych $700 NIE MUSZĘ "dostać od statystyki" albo "korekty" prędzej czy później.

Można łatwo wyczuć agresywny charakter tego posta, ale na szczęście w momencie gdy to piszę już mi te $200 szczerze mówiąc zwisa. Tyle dobrze. A moje użalanie się nad niesprawiedliwością pokera? No cóż. W takich momentach zawsze staram się myśleć o bardzo mądrym poście zamieszczonym na 2+2:

This is the most toxic type of thinking in poker. Thinking about what you "should" have is both disastrous for your game and downright stupid. I lost AK to A7 AIPF at the final table of the nightly 100k this weekend for the chiplead. SHOULD I have won $23,000 that night? No, that's what first place got paid and I didn't get first.

Poker doesn't owe you anything. You play the game and you get the cards you're dealt. It's as simple as that. Every hand is a statistically independent event. Yes in the long run luck should even out but the cards have no memory and the fact that you have lost 100 straight all ins doesn't mean you're any more or less of a favorite in your next all in.

For those of you b*tching and moaning about EV just stop looknig at it. It is a number that will simply piss you off. You don't need all in EV to have an accurate representation of whether or not you're playing well. Any person that plays enough to get SNE knows whether they're playing well regardless. And as far as looking at it to "see how much i should be up" is just going to piss you off. Who cares about how much you SHOULD be up? Just because you are $X under EV over 100k hands that you will be up $X over the next 100k, or even a million hands. You may never get it back. The fact of the matter is EV is completely unnecessary and looking at it not only pointless but also detremental to your game.

Chciałbym kiedyś umieć myśleć dokładnie w ten sposób. Niestety na razie nie umiem i właśnie z tego powodu powstał ten post i właśnie dlatego mam bardzo konserwatywny BM.

Dzisiaj już grał nie będę muszę sobie odpocząć psychicznie. Mam nadzieję, że szybko zawojuję kolejne limity. Uff. Rozpisałem się.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Myślę, że wczorajszy dzień był najbardziej frustrującym dniem w całej mojej pokerowek karierze. Nie, nie zrobiłem sobie przerwy i nie odpocząłem sobie do dzisiejszego dnia, ale za to zagrałem wczoraj w sumie 84 mecze. Wynik? Prosze bardzo:

Tak, ta zielona to wygrane, a czerwona to EV. Wczoraj byłem dokładnie $478.19 poniżej EV........................ no coment

A poza tym to tak wygląda mój wykres z ostatnich 1770 gier (to wszystkie jakie mam w HM):

$1000 poniżej EV.......................

Szczerze mówiąc nie wiem czy nadal będę grał w husng. Prawdopodobnie tak, ale nie wiem czy dziś, czy jutro czy za miesiąc.

Jednak mam coś na pocieszenie. Pomyślałem, że może hu cash pójdzie mi lepiej i dlatego założyłem sobie konto na Titanie, wpłaciłem $300 i zacząłem grać 10 NL hu cash.

Zawsze to jakieś $40 na otarcie łez (dosłownie). Myślę, że pogram sobie przez jakiś czas hu cash i może wskoczę 0.10/0.20. Nie wiem. Może.

mgrudzie
Oldschool Grinder

duzy ruch na tych niskich stawkach cashowek?

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember
arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam wszystkich ponownie.

Wciąż mam w pamięci jeden z najgorszych pokerowo dni w czasie mojej przygody z pokerem. Jednakże ku mej radości część z przegranych już odrobiłem.
Wczorajszy dzień zakończyłem z wynikiem +140$. Wszystko wygrałem w hu cash 10NL i 20NL. Dobre wyniki nie są jednak tylko wynikiem dobrej gry, ale również sporej dawki szczęścia.
Dzisiaj także zagrałem sobie hu cash, ale tym razem już na NL50 czego wynikiem było kolejne +$114, które zostało dopisane do mojego konta.
Dużo wskazuje jednak na to, że owe $114 rozejdzie się po turniejach mtt gdzie trafiam właśnie na same coolery i bad beaty.

Mam nadzieję, że już dziś późnym wieczorem będę mógł się pochwalić dużą wygraną. Oby.

Napisane przez arkeyo
Dobre wyniki nie są jednak tylko wynikiem dobrej gry, ale również sporej dawki szczęścia.

To nie szczęście, to korekta :P :P

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Napisane przez Maniek1320

Napisane przez arkeyo
Dobre wyniki nie są jednak tylko wynikiem dobrej gry, ale również sporej dawki szczęścia.

To nie szczęście, to korekta :P :P

:D

Kaeresen
Oldschool Grinder

Dlaczego po prostu nie wyłączysz sobie czerwonej linii? Jak jej nie masz to masz odruch bezwarunkowy "must... look... at... ev... graph..."?

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Łatwo powiedzieć, ale wystarczy raz kliknąć i ev widać, a diaboł kusi.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam

Wczoraj postanowiłem, że zacznę się poważnie szkolić jeśli chodzi o SnG, a w szczególności MTT SnG oraz w klasycznych dużych turnirjach MTT. Nie mam zamiaru porzucać HU, ale granie i rozwijanie się w tylko jednym formacie jest dla mnie zbyt nudne.

Jeśli chodzi o moje ostatnie wyniki to nie są zbyt zadowalające. Niestety nie jestem w stanie podać konkretnych liczb bo się już sam troche pogubiłem w moich wrześniowych poczynaniach. Myślę, że jestem jakieś $500 na plus, ale dokładnej liczby nie potrafię podać.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

No właśnie. Nowy początek.

Postanowiłem przenieść mojego rolla na FTP. Nie całego rolla, ale tego, którym będę grał HUSNG. Nie będą to jednak takie HUSNG jakie do teraz grałem, lecz deepy ze stackiem początkowym 3000 i 6 min blindami. Być może obniżę troche swój $/h, ale za to znacznie obniżę wariancję, która mnie w ostatnim czasie bardzo frustruje.
W tym formacie będę mógł znacznie szybciej wskoczyć na wyższe stawki co zrekompensuje niższe $/h.
Zaczynam grać $21 z $2000 na koncie. Przy $2200 wskakuję na $31.5, a przy $2100 schodzę z powrotem niżej. To będzie moje pierwsze wyzwanie na ten miesiąc, ale mam nadzieję, że jeszcze w październiku zacznę shotować na $52.5.

Poza tym to zostawiłem sobie na Starsach $1000 i w planach mam granie 0.5/1 i 1/2 Stud Hi i Stud8, a może i Razza i Omaha8. Tak żebym się nie nudził. A sng to chyba jednak nie nalepszy pomysł właśnie ze względu na wariancję.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam wszystkich po kilkudniowej przerwie. Spowodowana ona była zaocznymi studiami, które jak na razie ładnie dają w dupe a w szczególności siedzenie na uczelni od 9:15 do 20:00 przez sobote i niedziele, które dla większości osób są najbardziej rozrywkowymi dniami w tygodniu.

Wracając do pokera to po ostatnim wpisie rozegrałem zaledwie 7 meczów deepstack na FTP, ale za to 6 z nich wygrałem.

Nie będę robić jakiegoś wielkiego podsumowania września tylko powiem, że na husng zarobiłem +$902 z cashówek wyszedłem myślę, na 0, a z turniejów jakieś -$500. Czyli ogólny zysk to będzie jakieś +$400.
Jeden ze słabszych miesiąców w tym roku, no ale cóż.

Plan na ten miesiąc to przede wszystkim deep stacki husng na FTP, którego nie mam podpiętego do PS dlatego pewnie stracę platynowy status.

Na osłodę więc taki ładny i moim zdaniem poprawny call z meczyku z przed chwili. Oczywiście nie musiał on tutaj zawsze blefować żeby call był ok. Wystarczyło mieć rację tylko 1 na 3 przypadki i uznałem, że to wystarczy.

Full Tilt Poker No Limit Hold'em Tournament - t10.00/t20.00 Blinds - 2 players

BTN/SB: t3830.00 191.50 BBs
Hero (BB): t2170.00 108.50 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BB with 6 :diamond: 3 :heart:
BTN/SB calls t10, Hero checks

Flop: (t40) 6 :spade: 5 :club: A :spade: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets t40.00, Hero calls t40

Turn: (t120) Q :club: (2 players)
Hero checks, BTN/SB checks

River: (t120) J :heart: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets t120.00, Hero calls t120

Final Pot: t360
BTN/SB shows 2 :diamond: 4 :diamond:
Hero shows 6 :diamond: 3 :heart:
Hero wins t360.00

mgrudzie
Oldschool Grinder

no wszystkie drawy z flopa nie trafily takze mogl blefowac

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

A poza tym to z czym niby on tu gra check behind na Q i pot value bet na river? Z J gdyby valuebetował to nie za full pot, asa by betował na turnie. A dama? Też wątpie zeby grał za full pot po tym jak zagrał check turn. Zostają jakiś J6 J5, ale tak jak napisałem wystarczy mieć racje 1 na 3 przypadki.

eLTech
Elite Grinder

Dzek mogl tak valuebetowac ale to tylko u dobrego gracza, i tez izi call z mojej strony by byl :)

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Oczywiście to tylko jedna z wielu małych pul gdzie jedne są bardziej a drugie mniej ciekawsze. Ta po prostu wydała mi się trochę bardziej interesująca. Co do tak dużego ewentualnego valbeta to faktycznie sam czasem robię pot lub nawet overbety for value z drugą parą, ale to w określonych sytuacjach.

Co do dzisiejszych wyników to rozegrałem 20 meczów z wynikiem +$57.
Poza tym to w tym miesiącu a głównie dzisiaj wygrałem już prawie +$75 grając w Studa 1/2 na Starsach. Może uda mi się jeszcze w tym miesiącu zrobić shota na 2/4.

To wszystko na dzisiaj

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Dzisiaj zgodnie z tym co planowałem pokonałem granicę $2200 i zaatakowałem ponownie limit $30 i $33 w husng. Ostatnim razem próba zawojowania tego limitu zakończyła się sromotną klęską i przeniesieniem rolla na FTP.
Ku mojej radości dzisiaj przyniosła ładny profit.
Na początku od razu przyznaję, że poniekąd złamałem wcześniejsze postanowienie grania tylko deep stacków, ponieważ grałem również non-turbo i turbo. Na limitach $21 i $23 zagrałem dzisiaj 13 turniejów z wynikiem +$47. Natomiast na $30 i $33 rozegrałem taką samą ilość meczów z przyjemnym profitem +$139.50. Warto dodać, że jeszcze wczoraj wieczorem grałem jeszcze w Studa i dopisałem kolejne +$50 do mojego konta na Starsach, które w tym momencie wynosi dokładnie $1120.90.
Moje październikowe wygrane wynoszą już około $400, a to wszystko zrobiłem grając tylko wczoraj i dziś. Jak dotąd ten miesiąc pod względem pokerowym bardzo mi się podoba.

Chciałbym się podzielić taką dość dziwną wiadomością. Otóż w pokera gram już ponad 3 lata a jeszcze nikt nigdy z żadnego pokerroomu nie kontaktował się ze mną drogą telefoniczną. Dzisiaj natomiast zadzwonił do mnie support (chyba support) z Titan Poker, na którym jestem zarejestrowany od raptem 2 tygodni i gdzie grałem przez 2 dni po czym wypłaciłem z niego pieniądze. Miła pani a konkretnie Michelle (tak się przedstawiła, ale nie wiem czy dobrze napisałem) poinformowała mnie o możliwości odebrania $50 bonusu ?( ?( ?( Od kiedy to pokerroom dzwoni do klienta w sprawie takich pierdół? W każdym bądź razie wpłaciłem tam $50, zagrałem turniej husng, który był warunkiem otrzymania bonusu i dowiedziałem się, że aby go otrzymać muszę tam pograć trochę dłużej :rage:. Tak czy siak trochę się zdziwiłem tym telefonem.

To tyle na dzisiaj. Wrzucę tylko jeszcze kilka polskich klasyków, których już od dawna nie słyszałem i pomyślałem, że wart przypominać takie piosenki gdyż jak jeden z wielu myślę, że kiedyś w muzyce chodziło o coś więcej niż teraz w dobie showbiznesu. Nie jestem jakimś koneserem muzyki. Też słucham "wieśniackiego" techno, Davida Guetty, Candy Girl, Lady Gagi czy nawet Disco Polo kiedy mam ku temu nastrój i ochotę, ale do takich kawałków bardzo lubię wracać.

Właściwie to takie linki mogę dawać bez przerwy, ale nie od tego jest ten blog. Sądzę tylko, że czasem warto i miło wrócić do takich starych kawałków.

kacper1230
PokerStrategist

Witam :f_grin:
Dobrze zobaczyć kogoś wygrywającego na hu sng :D
Niestety nie wszystkim tak dobrze idzie :facepalm:
Życzę kolejnych udanych sesji :f_thumbsup:

Pozdrawiam _biggrin:

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam po kilkudniowej przerwie. Spowodowana była ona kolejnym zjazdem na studiach jak również tiltem i brakiem ochoty do blogowania.

Po bardzo dobrym początku przyszedł bolesny swing w dół. Aktualnie jestem $400 poniżej EV i to głównie na trzydziestkach gdzie jestem ogólnie po 230 grach $900 poniżej EV. Tak więc pech mnie ostatnio prześladuje.

Ja natomiast aby mieć motywacje do gry zrobiłem sobie challenge. Mianowicie do końca miesiąca mam zamiar dojść od $2050 do $3000 grając tylko $21 husng na Starsach. Przy ROI 10% zajmie mi to około 500 gier. Będę grał 2 stoły naraz i robił średnio 30 meczów dziennie.

To wszystko. Życzcie mi powodzenia.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Wczorajszy dzień pod względem pokerowym minął dość dobrze. Rozegrałem aż 50 meczów i osiągnołem ROI 14% co daje zysk +$150.
Z pewnością grając 2 stoły naraz przy komputerze musiałbym spędzić wczoraj jakieś 7h, ale w pewnym momencie odpaliłem sobie 6 stolików naraz, potem 4 i takim sposobem w dość krótkim czasie rozegrałem dość dużą ilość gier.
Na pewno uprawiając taki ostry multitabling mój skill idzie w górę wolniej, ale granie tylko jednego lub dwóch gier w tym samym czasie jest dla mnie trochę nudne. Postanowiłem dlatego spróbować grać 4 stoły naraz przez trochę dłuższy czas. Zobaczę jak sie mają moje wyniki i na ich podstawie zdecyduję czy warto się bawić w coś takiego dłużej.

Dzisiaj natomiast zdążyłem już rozegrać 15 gier z wynikiem +$45.
Gdyby udało mi się utrzymać ROI 14% to byłbym wniebowzięty. Takie ROI grając nonturbo 1 stół naraz z pewnością nie jest jakimś wielkim wyczynem, ale grając na 4 stołach to już spore wyzwanie.

Może wieczorem uda mi się dobić do 50 gier i zakończyć słoneczny dzionek jeszcze ładniejszym zyskiem.