Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] HUSNG: grudzień...

158 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
7,624 Wyświetlenia
arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Ok dawno nic nie pisałem, ale stwierdziłem, że nie będę otwierał nowego wątku tylko odświeżę stary. Chciałbym pisać tutaj teraz więcej moich własnych analiz z HUSNG i MTT, które ostatnio mi dość dobrze idą. Jak zawsze jestem otwarty na krytykę.

Zakupiłem ostatnio TableNinja. Szczerze mówiąc niezbyt mi się przydaje do HUSNG, ale myślę, że grając kilkanaście stołów MTT na małym laptopie inwestycja zacznie się zwracać. Zakupiłem również HoldemManagera. Używałem PokerTrackera, ale HM zdecydowanie bardziej mi odpowiada.

Jeśli chodzi o moje HUSNG to wskoczyłem na 23$, ale moje ROI nie jest zbytnio zadowalające. Po 222 grach zarobiłem tam zaledwie $88. Jest to w dużej mierze wynik tiltu, który u mnie objawia się głównie dodawaniem nowych stołów w celu szybkiego odrobienia strat, co jak widać niezbyt mi wychodzi. A o to wykres z HU od początku pisania bloga:

Te duże swingi na końcu to właśnie $23 turbo. Bardzo mnie jednak pocieszył wykres EV z HM. W samych HU jestem ponad $200 poniżej EV z czego przede wszystkim właśnie na $23. Nigdy nie byłem wielkim fanem wykresów EV, ale przynajmniej wiem, że gorsze wyniki to nie tylko zasługa moich błędów, lecz również pecha.
Wracając jeszcze do $23 to jest to chyba pierwszy limit w HUSNG gdzie zacząłem robić table selection i zwracać uwagę do kogo się dosiadam.

To tyle na razie. Może później wrzucę jakieś ciekawsze rozdania.

mgrudzie
Oldschool Grinder

a jak robisz to table selection ? bo niby sharkscope itp niedozwolone w czasie gry

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Pierwsze słyszę, żeby sharkscope był niedozwolony ?( A robię to tak, że kiedy jakiś gość zapisuje sie do heads upa to szybko sprawdzam jego wyniki na SS.

TheBluffPL
Elite Grinder

Napisane przez arkeyo
Pierwsze słyszę, żeby sharkscope był niedozwolony ?( A robię to tak, że kiedy jakiś gość zapisuje sie do heads upa to szybko sprawdzam jego wyniki na SS.

ja table selection robiłem już od HUsng za 5,5$ ;)

poza tym witam i zachęcam do kolejnych wpisów.
widzę, że grasz HUturbo, ile stołów naraz i czy używasz HUDa?

ja gram na FTP, ale przedwczoraj wykopałem tego jegomościa:

cowboymarco

komentarz zbędny, gość gra HUsng z niezwiększającymi się poziomami blindów (!), najczęściej 4 stoły naraz na stawkach 10-20$. jego taktyka odbiega od standardów, ale za to jest hyper profitowa :)

mgrudzie
Oldschool Grinder

jaka jest jego taktyka? :>

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Gość faktycznie miażdży, ale ja przy tych super deepach to bym sie zanudził na śmierć. Inna sprawa, że to chyba sng z najmniejszą wariancją. Gość rozegrał ponad 20k hu a najdłuższa seria porażek to raptem 8, a wygranych 24 z rzędu.

Ja zazwyczaj grałem 2 lub 3 naraz, ale teraz mam zamiar grać tylko 1 bo tak szybciej się podszkole

TheBluffPL
Elite Grinder

Napisane przez mgrudzie
jaka jest jego taktyka? :>

moim zdaniem optymalna na grane przez niego deepy na tych stawkach (pełne fiszaczków jak wiadomo). dużo limpuje z SB, raisuje tylko mocne ręce, nie cbetuje nietrafionych flopów (jak wiadomo na tych stawkach ciężko zrzucić rywala z czwartej pary + często "floatują" z jakimś 76 na boardzie KT2 przez 2 streety, żeby na river zagrać check behind ip, bo nie trafili nic - mój przypadek z wczoraj :facepalm: )

jak coś trafi to betuje, ot cała filozofia, żeby wyciągnąć prawie 100k$ od fiszy :)
no i oczywiście dba o dobre table selection

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Wczoraj wieczorem zagrałem sobie jeszcze serię MTT. Zapowiadało się naprawde dobrze bo przez długi czas był chipleaderem w $22 NLHE [6-Max, 500 Cap, $5K Guaranteed], ale ostatecznie odpadłem 18 z raptem $95 w kieszeni. To samo było w $5.50+R PL Omaha H/L [$5K Guaranteed] (Rebuys) i $4.40 NL Hold'em [2R1A] (Rebuys), ale mimo wielkich nadzieji również nic wielkiego nie ugrałem i wyszedłem na 0. Dzisiaj to samo. Miałem nadzieję na wygraną w $11 PLO H/L [500 Cap, $1K Guaranteed], ale odpadłem na 4. miejscu i dostałem za to $122. Ujdzie.

Lepiej poszło mi w HUSNG. Zagrałem w sumie 13 gier $23 i 34.5 i wyszedłem na +$127 . Dawno nie grałem na $34.5 i dodatni wynik bardzo mnie ucieszył. W tym momencie gram głównie 1, czasem 2 stoły naraz. Ogólnie to bardzo podobała mi się moja gra. Bez nerwów (nooooo, prawie), bez tiltu, spokojna i przemyślana. No i table selection, które jest podstawą. Nie pamiętam żadnych ciekawszych rozdań, ale jutro może jakieś opiszę.

W tym momencie moim celem jest już na stałe zaklimatyzowanie się na tych stawkach i szlifowanie gry. No a następny w kolejce jest limit $57.5 gdzie rozegrałem niedawno i wczoraj 2 mecze. Oba wygrane :D

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Valuebet or not to valuebet?

Mecz na $23 turbo. Pierwszy poziom blindów. Jedna z pierwszych rąk więc żadnej historii. Gość na SharkScope po kilkuset grach w ostatnich 3 miesiącah jest $2k w plecy.

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t10.00/t20.00 Blinds - 2 players

BB: t1520.00 76 BBs
Hero (BTN/SB): t1480.00 74 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BTN/SB with A♣ 4♥
Hero raises to t60, BB calls t40
Standard

Flop: (t120) J♥ A♥ 6♣ (2 players)
BB checks, Hero bets t80.00, BB raises to t200, Hero calls t120
Standardowy cb i myślę, że standardowy call. On tu może zagrać c/r z wieloma rękami. Dwie pary, Ax, Jx, 6x, flush draw, gut shoty lub air. Bardzo rzadko widuję c/r z drugą lub trzecią parą dlatego moim zdaniem najczęściej będzie miał tu właśnie asa przeciwko, któremu jestem prawdopodobnie w złej sytuacji gdyż są tylko 2 gorsze asy od mojego. Jednak fold tp w tej sytuacji nie wchodzi w rachubę więc kontrola puli jest dobrym wyjściem. Gracze na tych stawkach zaczynają lubić c/r blefy a już w szczególności z asem na boardzie. To jednak nie jest jakiś świetny stół do takiego blefu. Jeśli jednak blefuje to lepiej pozwolić mu zablefować jeszcze turn. Jest mało gorszych rąk, które by sprawdziły mój raise dlatego call jest tu najlepszym wyjściem.

Turn: (t520) J♠ (2 players)
BB checks, Hero checks
Sytuacja z mienia się tylko w ten sposób, że jeśli miał Jx to ma tripsa. Może próbuje grać slowplay lub c/r, ale jest to moim zdaniem mało prawdopodobne. Lepsze asy nadal są lepsze a drawy są gorsze. Po moim callu na flopie raczej napewno nie sprawdzi mojego betu z jakimiś gut shotami czy K high. 6 może mnie sprawdzić, ale nie zajmuje wiele miejsca w jego zasięgu. Mógłbm valuebetować flush draw, ale sądzę, że jest duża szansa, że valuebetowałbym samego siebie. Nie chcę budować puli ze słabą ręką dlatego gram check. Czekając mam jednak zamiar sprawdzić większość ewentualnych betów na riverze. Może on tam jeszcze zablefować widząc moją słabość.

River: (t520) 8♦ (2 players)
BB checks, Hero bets t160.00, BB calls t160
Spada blank. Żadne drawy nie dochodzą. On gra check a ja się zastanawiam od czego mógłbym wyciągnąć jakieś żetony i nie mogę nic takiego poza mało prawdopodobnym 6x i od blefu na flopie z 8x, który teraz złapał parę. Poza tym to jest duża szansa, że jestem gorszy od A9+ i od Jx, lecz wątpię by zagrał check na turnir i riverze z waletem. Zastanawiałem się nad check behind, ale pomyślałem sobie "No bez jaj. Gość pokazuje słabość na turnie i riverze a ja mam przeczekać tp??? Przecierz to heads up. Nie mogę czekać ciągle na nutsa. Ni uja" i uderzyłem za 160 dając przeciwnikowi szansę na jakiś hero call. Teraz myślę, że to very close, ale chętnie wysłucham innych opinii.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Dzisiaj 29 gier i +$176. Większość kasy zarobiłem na takim gościu ze Szczytna, który ciągle chciał grać rematch. Grał bardzo słabo i tiltował. Już mi się grać nie chciało, ale szkoda mi go było wypuścić, ale za to bardzo mi się to opłaciło. Miałem 2 dość ciekawe rozdnia z tripsami, które może jutro opiszę.

Co do mojej gry to jestem w miare zadowolony choć nie wystrzegłem się paru naprawde głupich zagrań. Największym plusem w mojej grze to porządne table selction. Praktycznie nie gram z gośćmi, którzy wychodzą na plus z gry w HU.

Tak sobie myslę, że może uda mi się wskoczyć na studolarówki do końca roku albo chociaż zacząć je mixować z pięćdziesiątkami, ale to takie moje dalsze plany. Jak na razie to mam nadzieję zadomowić się już na stałe na $23 i $34.5 a z czasem mixować z $57.5.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Dzisiaj rozegrałem 35 gier i nie mam zamiaru grać już więcej, więc napiszę jak mi poszło. Mianowicie zupełnie złamałem moje zasady i zamiast skupić się na spokojnym graniu 1 stołu i table selection to grałem 2-3 stoły naraz z kim popadnie. Spowodowane to było lekkim tiltem, który jak już pisałem u mnie objawia się głównie ostrym multitablingiem. W pewnym momencie byłem już jakieś 8 buy-inów na minus, ale udało mi się wyjść na +$51. Rozegrałem już 3k HUSNG, ale swingi nadal mnie bolą. W szczególności na stawkach wyższych niż się przyzwyczaiłem.

Tutaj takie rozdanie sprzed chwili, którym typowo chciałem się pochwalić.

Hero call:

Mecz na $23. Gość jest kilka tysięcy w plecy, ale ma rozegranych kilka meczów na super high stakes więc raczej nie jest kompletnym idiotą jak może sugerować jego profit, a raczej jego brak. Na początku wydawał się bardzo solidny, ale później zaczął grać troche maniakalnie. Raz podbijał o 2bb a raz o 4bb. Nie limpował prawie wogóle. 2 razy zagrał takie pushe na river kiedy ja ewidennie pokazywałem słabość. Raz po moim cb i check na turnie a raz zagrywa min bet flop i turn i push river.

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t25.00/t50.00 Blinds - 2 players

Hero (BB): t1225.00 24.50 BBs
BTN/SB: t1775.00 35.50 BBs

Pre Flop: (t75) Hero is BB with 6♠ A♥
BTN/SB calls t25, Hero raises to t150, BTN/SB calls t100
Gość prawie wogóle nie limpował a ja stwierdziłem, że mam raczej najlepszą rękę więc próbuję zgarnąć blindy, które na tym poziomie są już znaczną częścią naszego stacka. Przy 10/20 albo 15/30 zagrałbym prawie napewno check behind.

Flop: (t300) J♦ K♠ T♦ (2 players)
Hero bets t150.00, BTN/SB calls t150
Flop bardzo nieprzyjazny, ale stwierdziłem, że w jego zasięgu jest wystarczająco dużo rąk dla, których ten flop wygląda tak samo jak dla mnie lub gorzej, że bet za połowę puli jest z pewnością EV+. Musi zadziałać 1/3 przypadki aby był EV 0 i wciąż mogę złapać Q w przypadku sprawdzenia. On sprawdza a ja poddaję rękę chyba, że na turnie przyjdzie dama.

Turn: (t600) 8♥ (2 players)
Hero checks, BTN/SB checks
Dama nie przychodzi więc gram c/f. On jednak również czeka więc stawiam go tutaj na Jx, 10x, Qx lub flush draw. Nie sądzę aby z Kx tylko sprawdził flop a potem przeczekał turn przy takiej puli i mojej słabości. Tak samo dwie pary lub sety wątpię aby przeczekał turn przy takim mokrym boardzie. Zostaje jeszcze Q9 o którym wtedy zupełnie nie myślałem a ma sens. Jest dużo ciekawych riverów, ale nie miałem w planie blefować rivera choć teraz wydaje mi się to ciekawą opcją.

River: (t600) K♣ (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets t1475.00, Hero calls t925 all in
Jeśli 8 na turnie nie dał mu pary to jestem w takiej samej sytuacji jak na flopie i turnie. Zadne drawy nie dochodzą. W tym momencie nie blefowanie mi w głowie kiedy nagle moje A high może być najlepsze, a ewentualny call od Jx oraz 10x jest bardziej prawdopodobny niż na turnie. Czekam z nadzieją na free showdown. Gość wsówa all ina. Teraz zaczynam się zastanawiać z czym chciałby wyciągnąć value od gorszych rąk? KKK tak jak pisałem strasznie mi tu nie pasuje po jego akcji na turnie. Ewentualne pary, które teraz złapały sety (teraz już fule) napewno wsuneły by all ina preflop to samo AQ. Tylko Q9 tak jak pisałem jest sensowne. A Jx, 10x, 8x przecierz by nie blefował bo po co jak ma super showdown value i nie grał by takiego valuebeta. A z czym mógł blefować? No tego to jest dużo: Ox, flush draw, jakieś dziwne gut shoty. Jest masa kombinacjii. Najważniejsze jest to, że ja pokazuję słabość na turnie i riverze i to nie pierwszy taki dziwny push. Zamykam oczy i sprawdzam.

Final Pot: t2450
Hero shows 6♠ A♥
BTN/SB shows Q♣ 2♣
Hero wins t2450.00

Napewno jedno z lepszych sprawdzeń w moim życiu. Jeśli ktoś ma inne zdanie na temat rozdania to chętnie je poczytam.

rootpl
Oldschool Grinder

Można liczyć na jakiś filmik z sesji ?
Pozdro

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Wątpię aby poziom mojej gry był wystarczająco wysoki aby nakręcić filmik, który w jakiś sposób miałby być formą nauki dla innych graczy.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Czas na podsumowanie weekendu.

Wczoraj zagrałem tylko kilka gierek na $23 za to dzisiaj rozegrałem ich aż 42 głównie na $34.5. Wynik przyjemny bo +$252.

Jeśli chodzi o moją grę to sam nie wiem jak ją ocenić. Myślę, że była trochę nierozważna bo jak można nazwać rozważnym granie 6!!! stołów HUSNG naraz??? Pominę jak do tego doszło, ale co najdziwniejsze to grało mi się bardzo przyjemnie. Inna sprawa, że o readach to można zapomnieć, ale za to punkty VPP lecą jak szalone. Grają 6 stołów naraz można wykręcać jakieś 30 gier na godzinę. Ja w niecałe 2 godz zagrałem 39 gier a i tak na początku grałem 1 lub 2 stoły. Dopiero potem z chęci szybkiego odrobienia się trochę przyszalałem.
Chciałbym wiedzieć jakie mógłbym wykręcić ROI grając 6 albo 4 stoły. Hourly win rate byłby pewnie większy, ale też tempo nauki spadło by napewno dramatycznie. Jutro mam nadzieję trochę się właśnie podszkolić.

To tyle na dziś. Dobranoc.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Dzisiaj kolejny dzień na plus. W półtorej godziny zagrałem 24 mecze 4-tablingując $23 i zgarnołem +$196. Zamierzam jednak zkończyć ten multitabling i zacząć grać 1 lub 2 stoły. Dzisiaj oglądając filmiki PrimordialAA zrozumiałem, że nie ma sensu grać 4 stołów gdzie większość moich decyzji jest niedostosowanych do przeciwnika, mechanicznych, mało kreatywnych i nieniosących ze sobą żadnych wartości edukacyjnych. Może się okazać, że za rok będę 4-tablingował $57.5 zamiast 1- lub 2-tablingował $230.

Połowa miesiąca za mną. Jeśli utrzymam tempo to będzie to mój rekordowy miesiąc. Jak narazie jestem ponad $1,3k na plus. Duża w tym zasługa dobrych wyników w MTT na początku miesiąca. Jeśli chodzi HUSNG to myślę, że mam leciutkiego upa. Po trwających jakieś 175 gier swingach byłem break even, ale ostatnie wygrane znacznie upiększają wykres.

W drugiej połowie miesiąca mam zamiar dużo więcej się uczyć, a konkretnie oglądać filmiki szkoleniowe. Poza tym to nadal chcę mixować $23 i $34.5, ale tym razem bez głupich zabaw w 6-tabling.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Dzisiaj niestety przyszedł bolesny swing w dół. Bolesny bo skrócił mój bankroll o -$175. Rozegrałem 21 gier na $23 i większość przegrałem po raz kolejny uprawiając głupi multitabling.

Jak to zwykle w moim przypadku po takich swingach bywa zastanowiłem się nad kilkoma sprawami. Zazwyczaj z takich przemyśleń wychodziło tyle, że zniechęcałem się do gry i przeskakiwałem na inną odmianę lub formę gry w poker upatrując tam moje nowe źródło dochodu i pokerowych zainteresowań.
Dzisiaj jednak nastąpił przełom w tychże przemyśleniach gdyż zamiast szukać nowej profesji uświadomiłem sobie jak mało czasu poświęcam na studiowanie i zgłębianiem strategii.
Dlatego też od dzisiaj aż do końca tygodnia mam zamiar.... STOP!!!
Zbyt dużo było już używania tego sformułowania "mam zamiar". Dlatego od dziś aż do końca tygodnia NIE rozegram ani jednego rozdania.
Cały ten czas, który zwykle poświęcałem na grę poświęcę na naukę. I to na naukę nie tylko HUSNG lecz również innych gier wchodzących w skład 8-game, którym interesuję się już od dłuższego czasu oraz na MTT.

Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w tym postanowieniu. Jestem pewien, że to zaowocuje w przyszłości.

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam po długiej przerwie.

Postanowiłem odświeżyć bloga gdyż dopadł mnie downswing i tilt. Ostatnim razem gdy zacząłem pisać bloga i dałem sobie jasne założenia szło mi o wiele lepiej i mam nadzieję, że tak samo będzie tym razem.

Ostatni wpis był o przerwie od pokera. Jak mi ta przerwa pomogła? Nie wiem czy wogóle pomogła. Patrząc na wyniki to wręcz zaszkodziła.
W HUSNG mam dużego downswinga. Oto mój wykres z HM w tym miesiącu:

Uploaded with ImageShack.us

Poza tym to grałem dość dużo w gry mixed i tam też jestem sporo do tyłu.
Ogólnie to po świetnym początku miesiąca przyszedł downswing.

Mój bankroll wynosi w tym momencie $3000. Teraz gram $23 HUSNG. Przy $3450 wchodzę na $34.5 a przy $330 schodzę niżej. Mój plan na obecny i najbliższy miesiąc to zaklimatyzować się na $34.5. A od nowego roku grać już na $115. Poza tym to założyłem sobie blokadę na gry cash i wypłaciłem forse z FTP żeby mnie nie kusiło. Będę grał również tylko 1 stół naraz i bardzo dużo się uczył.

To tyle. Yo

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam ponownie.

Trochę się już pogubiłem jeśli chodzi o bloga i moje wyniki dlatego nie będę zapisywł narazie moich wygranych/przegranych tylko na koniec miesiąca wrzucę wykres. Napiszę tylko, że wczoraj i dzisiaj poszło mi dobrze i powoli odbudowuję bankroll i psychikę.

Jeśli chodzi o moje plany to postanowiłem podzielić rolla na P* i FTP. Zrobię tak dlatego gdyż będę miał większą możliwość selekcji gier. W tym momencie gram $23 turbo, $21 nonturbo oraz te deepy na FTP. Siadam tam gdzie mi się opłaca. Proste.

Orientuje się ktoś jaki ma Simon nik na P*? Bo siedział w turnieju jakiś Simonek1323 i się dosiadłem a później wygrałem. Jeśli to Simon to zawsze to jakiś powód do dumy.

mmortezz
PokerStrategist

Napisane przez arkeyo
Orientuje się ktoś jaki ma Simon nik na P*? Bo siedział w turnieju jakiś Simonek1323 i się dosiadłem a później wygrałem. Jeśli to Simon to zawsze to jakiś powód do dumy.

Simon ma na P* właśnie taki jak podałeś nick ;) Gratz then ;)

arkeyo Autor wątku
arkeyo
BlackMember

Witam ponownie.

Właśnie zakończyłem poranną i prawdopodobnie jedyną dzisiaj sesję.
Zagrałem 3 heads upy z czego wygrałem tylko 1. Po krótkiej przerwie naszła mnie ochota pograć sobie HU cash na 0.25/0.50 na FTP. Taką ochotę miałem już wcześniej gdyż od dawna planowałem Hu cash jako kolejny etep mojej pokerowej edukacji. Z owej batali wyszedłem zwycięsko gdyż zarobiłem +$80.

Po pechowym początku:

Full Tilt Poker $50.00 No Limit Hold'em - 2 players

BTN/SB: $44.50
Hero (BB): $41.00

Pre Flop: ($0.75) Hero is BB with K♣ 9♣
BTN/SB raises to $1.50, Hero calls $1

Flop: ($3.00) J♦ 9♦ 9♥ (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets $2.50, Hero raises to $7.50, BTN/SB raises to $25.50, Hero raises to $39.50, BTN/SB calls $14

Turn: ($82.00) 7♠ (2 players)

River: ($82.00) 6♥ (2 players)

Final Pot: $82.00
BTN/SB shows 6♠ 9♠
Hero shows K♣ 9♣
BTN/SB wins $81.50
(Rake: $0.50)

Powoli zacząłem odrabiać straty:

Hand #1

BTN/SB: $60.10
Hero (BB): $113.25

Pre Flop: ($0.75) Hero is BB with Q♠ J♠
BTN/SB raises to $1.50, Hero raises to $4.50, BTN/SB calls $3

Flop: ($9.00) 2♠ Q♥ 8♠ (2 players)
Hero bets $5.50, BTN/SB calls $5.50

Turn: ($20.00) 3♥ (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets $14.50, Hero raises to $103.25, BTN/SB calls $35.60 all in

River: ($120.20) T♦ (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $120.20
BTN/SB shows 2♥ A♥
Hero shows Q♠ J♠
Hero wins $119.70

Hand #2

BTN/SB: $97.70
Hero (BB): $50.50

Pre Flop: ($0.75) Hero is BB with 6♠ 6♥
BTN/SB raises to $1.50, Hero calls $1

Flop: ($3.00) 5♠ A♥ A♠ (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets $2.00, Hero calls $2

Turn: ($7.00) T♥ (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets $4.00, Hero calls $4

River: ($15.00) 6♦ (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets $9.00, Hero raises to $43, BTN/SB calls $34

Final Pot: $101.00
BTN/SB mucks 3♣ A♦
Hero shows 6♠ 6♥
Hero wins $100.50

Hand #3

BB: $72.20
Hero (BTN/SB): $73.70

Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN/SB with J♥ T♥
Hero raises to $1.50, BB calls $1

Flop: ($3.00) Q♠ 7♦ 9♣ (2 players)
BB checks, Hero bets $2.00, BB raises to $6, Hero calls $4

Turn: ($15.00) K♠ (2 players)
BB bets $10.50, Hero calls $10.50

River: ($36.00) A♣ (2 players)
BB bets $19.00, Hero raises to $55.70, BB folds

Final Pot: $74.00
Hero wins $73.50

Nie ustrzegłem się jednak kilku naprawde głupich błędów i niepotrzebnych blefów. Zauważyłem jednak, że tak samo w cashach jak i sng wybór przeciwnika to podstawa. Tyle, że w cashu gdy masz niewygodnego przeciwnika poprostu odchodzisz od stołu i szukasz łatwiejszego czego nie możesz zrobić w husng.

To tyle narazie.