Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,674 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.6 K Wyświetlenia
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Po pierwsze w pierwszym spocie jeśli bet, to gram PSB czyli dokladnie tyle ile ma przeciwnik, ja nie robie tu nigdy innego beta ;], więc nie ma mowy, ze dostane rise.

Druga rzecz, jest tak, jesli gram call to dlaczego !!!, czekam na jakiś sensowny range viallina, bo to że gram call\fold to mamy flipa :P. A w pokerze decyzje muszą być czymś poparte :).

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Spróbuje zanalizować pierwszą rękę.

CO calluje 3beta IP, nie wiem dokładnie jaki on ma zakres callu 3beta, ale obstawiam tutaj najczęściej broadwaye, czasem niskie sc i średnie pary, raz na jakiś czas pewnie slowplayowany monster pre.

Board J:hQ:h5:dA:d nie przemawia za floatowaniem 2x z niskim sc bez:h lub średnią pp.
Villain może tak rozegrać T9s (4 kombinacje z czego T:h9:h raczej będzie rozgrywał agresywnie na flopie, KT (4combo tak samo jak wyżej, lecz ta ręka nas bije na turn i river).

Ręce takie jak JT, QT pewnie sprawdzą tylko na flopie, ale na turnie często będą już się zrzucać, chyba że Ty często 3betujesz ręce typu małe pp, lub sc, ale pewnie rzadko to robisz i częściej korzystasz z konceptu CRE i ToFR przy 3 betowaniu, więc takie karty tutaj foldują często turn.

Czyli jedne gorsze ręce które tu betują river to T9s (3 combo, choć pewnie czasem też zagra z tym agresywnie flop), no i może małe sc z (dałbym tu z 3 combo).

Widać że jego bluffing range jest tutaj bardzo wąski i nie zawsze musi z niego skorzystać.

Ponadto kombinacji gotowych rąk (str8, 2 pair, set).
Już same AJ i AQ mogą stanowić 12 kombinacji więc tu byłby już ledwo opłacalny przy założeniu że on blefuje swój cały bluffing range.

Wg tego dla mnie c/f river.

Tylko że wg range założonego prze ze mnie bet turn byłby dyskusyjny, bo wtedy mamy najczęściej fold river, a to chyba nie ma sensu :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
czak2
Oldschool Grinder

To ja spróbuje :D

A♥2♥

Pre Flop

Zapewne gracz który otwiera z CO ma duży F-3bet ty masz handa bardzo dobrego do light 3beta więc go zagrywasz.

Druga opcja to że on nie folduje do 3betów ale bardzo dużo wyrzuca na cbety i gra fit or fold w 3betownych pulach.

Jedyne jak dla mnie to jak na takie deep to mały sizing tego 3beta ale zapewne to twój std.

Flop

Łapiesz Nut FD +OC i backdora do wheela więc masz bardzo dużo equity vs jego range praktycznie obojętnie co by trzymał.

Jego range osobiście ustawił bym na wszystkie BWs/KQ+/AJ+ może czasami jakieś wysokie sc 89s+ na deepie może też czasami jakieś PP wpadną.

Myślę że wyrzucasz też z jego range JJ/QQ bo to by grało 4b/call na pre flopie domyślam się że na tych stawkach dynamika jest już taka że to będzie std zazwyczaj chyba że on lubi trapowac ale nie podałeś info o nim. |

Zagrywasz cbeta i zapewne stack off na jego ewentualny raise ?? Czy jednak częściej flatujesz przez wielkość stacków ?(

Rozważasz tutaj opcje ch/r/broke myślę że często na tym boardzie byś ch/f swoje air ??

Cbetem wyrzucasz jego PP reszta sprawdza bo wszytskie BW coś tutaj trafiły.

Turn

Wpada A która daje ci słabą TP i poprawia jego cały range praktycznie.

Ja jego range widzę tak

Equity Wygrana Podział
MP2 51.14% 50.11% 1.02% Ah2h
MP3 48.86% 47.84% 1.02% AQs-ATs, KQs, KTs, QTs+, KdJd, JdTd, Th9h, 9h8h, AQo-AJo, KQo

Myślę że grasz tutaj bet ponieważ zawsze byś grał taką linie z nutsem/air/drawem. Jak i nie jestes w stanie zagrać ch/c T i ch/c shipa na River gdzie dobry gracz zawsze tak zagra z blefem jak i 4value. Chcesz też nabudować pule kiedy trafisz jednego ze swoich outów na River.

Nie mam pojęcia czy on będzie tutaj miał jakiś raising range w postaci np AJ/AQ ?? Myślę że jednak nie powinien tego raisować i grać tylko call bo będzie się izolował na lepsze.

River

W tym momencie nie masz już v-beta bo sprawdzają cię tylko lepsze ręce myślę że jego bootom call range to QJs. Więc grasz check i teraz:

Kiedy dostajesz bet od niego to on się polaryzuje do rąk które zamienia w blef czyli Jx busted drawów i do rąk które grają tak 4value czyli jak dla mnie QJ+.

Ty w jego oczach znowu pokazujesz że nie masz nutsów bo myślę że 2pary+ zawsze betujesz sam więc dla niego twój range to made handy Ax/Kx i praktycznie nigdy air bo pewnie byś dalej blefował i betował River bo on jednak dużo wyrzuca.

Dlatego myślę że on często będzie zamieniał ręce w blef wiedząc że jest do tyłu ale mając też w jego oczach dużo FE.

Więc ty poszedłeś o krok dalej i zagrywasz ch/c z made handem :D

A jeżeli byś wiedział że on poszedł jeszcze krok dalej i będzie betował w tym spocie Ax to jak byś grał ??

T♥8♥

Do Rivera wydaje mi się łatwiejsze :P

Pre Std OR

Flop

Mógł byś tutaj często grać od razu raise i stackować się. Jednak wiedząc że on ma tutaj mase shitu 3betując 13-14% i wiedząc że często zagra SC na turn wybrałeś pewnie opcje call Flop i raise/x Turn ?(

Turn

Łapiesz SDV które ma jeszcze pokrycie na FD i na jego range tak naprawdę jest nustem :D

Więc zmieniasz plan z Flopa i zamiast raise grasz call będąc bardzo często do przodu i w razie często mając mase outów.

Jak byś nie trafił SDV grał byś raise/broke ??

River

Tutaj już ciekawiej :)

Kiedy on 3betuje tak dużo zapewne ty na niego grasz 4b/call z 99+ na pre flopie więc on może to wyrzucić z twojego range.

A kiedy to wyrzuci to tak naprawdę zostają same drawy i floaty. On też ma więcej 9x w range niż ty a ta linią repuje właściwie tylko 9x/KK+/backdro flusha. Biorąc jednak cały jego range on ma mase air które może tak grać wiec też że ty tutaj najpewniej masz słabo i jak postawi cie na all inie to masz ciężką decyzje.

Jednak znowu ty wiedząc to wszystko zagrywasz call i widzisz QJ _love:

Tak to wymyśliłem moim malutkim mózgiem :D Jest chociaż ziarno które pasuje w tym wszystkim ??

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Pierwsze rozdanie to dla mnie mindfuck i fold, bo IMO on ma tu dużo kombinacji AQ/AJ/QJs, a board nie specjalnie nadaje się do floatowania, bo nieźle trafia w jego range -> Ty rzadko to bluffujesz z pure air -> masz dość mocny range -> nie opłaca się floatować.

2nd hand dla mnie call, bo on tu nie ma żadnego Kx przy jego 3becie (część 4 value, część for bluff, część kx pewnie folduje jakieś niskie), a 9x on nie raisuje flop -> najczęściej ma jakieś gówno tudzież FD, może jakieś backdoory z flopa i jedynie co to czasem może mieć flusha, ale IMO zbyt rzadko by tutaj odpuszczać.

Ostatni hand zastanawia mnie strasznie Twój 3bet. To zapewne level i nie wiem czy dobrze rozumiem, że chciałeś tutaj grać 3bet a la polaryzacja range w celu maksymalizacji value? Dla mnie to jest close, bo jeśli on ma bluffcatchera to możesz go nie wyrzucić dalej, jeśli ma bluff może shipnąć, jeśli dziwnie gra made (ale IMO rzadko, bo po co raise ten flop o.O) to i tak jesteś beat, a callując jego raise wyglądasz typowo na SDV, możesz tak grać śmiało monstery i mając pozycję więcej value z bluffów masz grając call + ship na jego bet turn, albo po prostu kradzież za 1/3 pota gdy zagra check, bo grając 3bet flop narażasz się na ship i co wtedy? :D

Pozdro _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evog

Napisane przez LUKLACH2
1. call - Twoj check indukuje strasznie czesto blefy - wydaje mi sie ze czesto gorsza reka od Twojej tu betuje bo to jedyna szansa dla niej na wygranie pota, a masz za slaba reke zeby sprawdzic reraisa na r, wiec check zeby callnac
2. nie wiem :evil:

niby ten check indukuje strasznie często blefy, ale od jakich rąk my się tam spodziewamy blefu? Przecież nie ma tu za bardzo sensownych rąk, które będą chciały tu blefować.
Czy mógłbyś napisać o jakim range'u blefa i value beta villaina tutaj myślałeś?

Co do drugiej części odpowiedzi na 1: "a masz za slaba reke zeby sprawdzic reraisa na r, wiec check zeby callnac", czy nie jest to błędne rozumowanie?
wg mnie nie betujemy dlatego że nie mamy tu value beta.

edit:
BTW, teges pewnie wrzuca rozdania w których udało mu się wygrać, więc call w 1 i 2 _cool:

Pisze z telefonu dlatego srry za bledy i ze nie mam equatorow itd
Wg mnie on otwiera bardzo szeroko i musielibysmy znac 3bet rangenTegsa jak i jak gra przeciwnik jak lekko bedzie tu callowal
Wgmmniemmoze miec czesto suited conectory lub rzeczywiscie broadwaye
Jezeli robimy tu check to musimy mief swiadomoscmze kazdy missed draw tu uderzy
Jezeli gosc luzno calluje moze miec nawet reke jaka mial teges w nastepnej rece mozec connectorki wmsercach szczegolnie 45 56 57 T9 T8 QT JT
KQ KJ tez
Poza tym takmjak
Tu
Pisano jest sporomlepszych rak ale wszystkie one scalluja PtB Tegesa a stawiajac na allinie przeciwnika nie wyindukuje bleffa jak tym checkiem
Moim zdaniem PTB wyrzuca gorsze rece a calluja nas tylko lepsze checkiem dalesmmu powod betowania zemwszystkim co moze miec praktycznie - wiec dales sobie szanse na dodatkowy zarobek

Odpowiedz
Cytat
Marg0z
Oldschool Grinder

Jakieś update'y ?:D ludzie są żadni informacji !:P

Odpowiedz
Cytat
elvismichal
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
bambus173
Oldschool Grinder

wow 108K$ w 2 miesiace przegrać niewyobrażalna suma dla zwyklego szaraczka

Odpowiedz
Cytat

Jak tu myśleć o regularnych zyskach z pokera jak większość wyjadaczy z PS ma takie straty, że mogą przyprawić nie jednego o zawał... :rage:

Odpowiedz
Cytat
Scoti1986
Elite Grinder

Zauważcie, że tam nie wyników z wszystkich rozdań. Nie wiemy czy przypadkiem wygrane rozdania nie są omijane w statystykach...
Dodatkowo są okresy u każdego z nas, że poprostu nic nie idzie i trzeba to jakoś przetrzymać. Teges ma chyba wystarczającego rolla, żeby taki okres przetrzymać i za jakiś czas będzie tylko lepiej.
Imo takie pisanie jak powyżej nie ma wogóle sensu i działa demobilizująco na Tegesa.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat

Nie miałem tego na celu. Raczej moje posty nic nie zmienią bo jak wnioskuje z wypowiedzi Tegesa ma on silniejszą psychę od większości Prosów z PS. Życzę Ci powodzenia Teges i niech Ev będzie z Tobą. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Ale, ale, ale przeciez z tym sie wiaze bycie poker pro :-P.

Duze stawki, duze swingi. Tymbardziej ze jak Teges nie ma takiego edge nad rywalami, skoro gra 20 stolow, to tez jego wykres nie bedzie linia pionowa w gore.

Swoja droga zastanawia mnie jak dobrzy musza byc nanonoko i pobolero, skoro oni w zasadzie maja prosta linie w gore, bez zadnych wiekszych wahan.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez 1SHAFT1
Jak tu myśleć o regularnych zyskach z pokera jak większość wyjadaczy z PS ma takie straty, że mogą przyprawić nie jednego o zawał... :rage:

kolego mylisz słowo straty ze słowem swingi :facepalm:

tak jak Scoti napisał żaden tracker nie pokazuje wszystkich rozdań, więc może być -200k albo +50k usd, tego się nie dowiemy ;)

tak czy owak gl Teges, wszyscy wiemy że miażdżysz high stakes więc nawet jeśli masz DS to ogarniesz to gówno :sdrink

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Babel juz nie przesadzaj. Tracker pokazuje czy jestes wygrywajacy czy przegrywajacy :P
Wiec pewnie 10-20|% odchylki przejdzie, ale nie raptem ze T3g3s wg PTR ma +10k a tak naprawde 200k w jedna albo druga mu nie zaliczylo :P

Bo nie zaliczac musialoby naprawde wybiorczy i wez pod uwage ze byloby to ~~200 BI na jego limitach :P

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

to ciekawe, bo mnie np. pół roku nie trackerował wcale ptr i później zaczął, więc mnie nic nie zdziwi :)

Odpowiedz
Cytat
MistyK
Oldschool Grinder

Napisane przez babel92
to ciekawe, bo mnie np. pół roku nie trackerował wcale ptr i później zaczął, więc mnie nic nie zdziwi :)

bo w pewnym okresie ptr nie trackowal ftp w ogole ;p

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

taa, ale później np. Pastorowi, 7okerowi, Kamilowi trackowało, a mi nadal nie :P
nvm, ja po prostu w trackery nie wierzę, coś tam mówią ale wyniki mogą się mocno różnić ;)

Odpowiedz
Cytat
elvismichal
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez elvismichal

Napisane przez babel92
taa, ale później np. Pastorowi, 7okerowi, Kamilowi trackowało, a mi nadal nie :P
nvm, ja po prostu w trackery nie wierzę, coś tam mówią ale wyniki mogą się mocno różnić ;)

Ale party gdzie gra Teges jest akuratnie dobrze trackowane, więc mniej więcej to odzwierciedla faktyczne wyniki. Ale to nie nasza kasa, więc my się o nią martwić nie musimy, Teges sobie na pewno poradzi.

Gram na PP i moge tylko potwierdzic ze PTR trakuje poprawnie jakies 80-85% rozdan wiec odchylenie nie moze byc z kosmosu

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

No, wypada coś w końcu napisac, nie ukrywam, ze nie miałem ostatnio nastroju do tego, bo troszke dziwny swing mnei złapał ;].

Ale po kolei wpierw wróce do rozdaniach, które dawno wyjaśnialiście i przepraszam, ze tak długo czekacie na odpowiedź :).

Pierwsze rozdanie widzę tak, na flopie łapie bardzo silny draw, więc wpierw myśl gramy bet\b\b, na river będzie PSB, tak aby w razie co mieć max FE, na T spada dla mnie bardzo dobra karta bo daje mi juz SD, do tego łapie dodatkowe outy, poza tym gość gra call, a co zauważyłem, mimo, ze ja osobiście z made hand dalej wole call, ludzie lubią tu grac ship, jak mają już rękę, a boją się masy kart na river, które mogą popsuć akcję, przez co ja w tym miejscu widze u niego albo rękę o sredniej SD, bądź też drawy, chyba że ma KT :). River blank postanawiam zaczekać, uważam że ze średnim SD koleś wybierze cb, licząc że wygra, a swój air musi zabetować, jego bet na river jest już wogóle pomyłką, bo all value hand tam gra ship, co utwierdza nas w tym, ze musimy call, no i pokazuje nam T9 w pikach ;).

Druga ręka wygląda natomiast tak, koles c\r, nie ma op, bo ją 3bet prf, wiec ma draw, tripsa i 70% air :), więc mając pozycję spokojnie mogę call, na T dosatje SDV, więc skoro on bet, to dalej ma taki sam range z tym że mniej w tym powietrza, jednak jest go na tyle dużo, ze pozwalam mu dobrac jedną kartę z zamiarem call na river, tam spada K, on ship, w jego rangu widze najcześciej drawy z Ah, w tym momencie nie może mieć tam króla, a co za tym idzie musimy grac call, a viallin pokazuje Ahxh.

Wpierw miłe info udało mi się wyrgac dwa razy pakiet na WPT Praga, do tego przed wczoraj dozuciłem EPT Praga, więc będą miłe prawie 2 tygodnie pokera live do tego będzie tez zlocik :).

Przejdźmy do nie miłych aspektów grania w pokera, nie pisałem długo, bo nie lubie narzekać, a nie powiem mam ku temu nie małe powody jednak uwazam, co nas nie zabije to nas wzmocni. Z tym edgem fideloz przesadzasz, bo nie wiem czy wiesz ale na HS, większośc osób gra 8 stółów i więcej, ja teraz gram około 12 stolików i uważam to za optymalną liczbę. Na co narzekać, jestem pod EV, na to nie, bo byłem w śierpniu nad EV. Bardziej mnie wkurza, ze dostałem ostatnio sporo akcji typu call 4beta od rega z J9, Q9 no i pozamiatane bo chłopaki tripsy łatia, ba najlepsze była KA vs T7, koles tez call 4bet nie mały z 80 zrobiłem 223, KJ7 wygląda spoko cbet-call turn 7 spoko, no nie bardzo ;/. Co do PTR, chcecie oglądajcie, ja Wam moge powiedzieć, ze przez 3 miechy spadłem nie wiele mniej bo 90k :), jednak troche musi przekłamywać ten PTR, bo za biedronki nie gram, a wynik z 1k mam dodatni :). Ale fakt jest, ze swoing duży w dół był, a wynikał na bank z błędów, troszkę pecha no i moze zbyt duża i nie potrzebna zmiana w stakowaniach pre, bo moze w mega longrunie jest ona na plus, jednak to ona powoduje największe swongi, jeśli stakuje się prawie od 99+, a po moich analizach uwazam, ze jednak powienienem więcej takich kart rozgrywac na postflopie, bo daja większe zyski. Póki co chce jak najszybicej wyrabiac bonusik, no i musze więcej poświęcić czasu na analize przegranych ;].

Odpowiedz
Cytat