Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,674 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.6 K Wyświetlenia

Widze ze juz troche lepiej :)
Trzymam kciuki za Ciebie!!!

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Było lepiej, ale dziś znowu było gorzej, PTR akurat tego nie zczytał, ale było znowu nie tak jak miało być, kolejna sesja zakończona duuużym minusem. Powoduje to, że muszę odpocząc od NL5k, pogrindować jakiś czas NL1k i 2k, bo tak będzie dla mnie lepiej. Czy uważam, to za swoją porażke, że schodzę niżej, nie poprostu uważam to jest w tym momencie najlepsze rozwiązanie. W przyszłym miesiącu mam nadzieję, że powalczę o UGL, bardzo chciałbym to osiągnąc na NL1k, czeka mnie też w końcu odblokowanie bonusu na Party z moim dłuuugo wyczekiwanym RB :), więc szykuje się bardzo przyjemny miesiąc. GL all przy stolikach ;).

Odpowiedz
Cytat
piecykowy
BlackMember

Możesz coś napisać o tym bonusie z rake'u ? :) Ile rozdań go wyrabiałeś, ile rake'u było potrzebne, ile czasu Ci to zajęło i ile wynosi ten bonusik ? :)
Jestem bardzo ciekawy jak to wygląda, a zarazem może być mocno motywujące ;)
Jeżeli nie masz nic przeciwko to byłoby fajnie

GL !

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Wyrobienie bonusu zajeło mi niecały rok, chodzi o 300k Partypoints (2PP = 1$ raku), bonus wynosi 50% z raku jaki ugrałem ;], więc na bank jest to motywujące ;], można powiedzieć, ze taka SNE na *, bo po drodze dostawałem jeszcze bonusiki :).

Odpowiedz
Cytat
piecykowy
BlackMember

Woow, fajna sumka :) :f_thumbsup:
Ja bym już powoli myślał o rozkręceniu jakiegoś fajnego biznesu w Polsce, co oczywiście jest moim celem :P

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Napisane przez piecykowy
Ja bym już powoli myślał o rozkręceniu jakiegoś fajnego biznesu w Polsce, co oczywiście jest moim celem :P

No właśnie Teges, nie myślałeś w przyszłości o otwarciu biznesu by mieć pasywny przychód? W pokerze zarobiłeś już tyle pieniędzy, że niedługo mógłbyś zostać rentierem, a na pewno byłoby to +EV dla mindsetu, gdybyś grając wiedział że masz również inne źródło utrzymania.

I jeszcze jedno pytanie.
O ile mnie pamięć nie myli, to skończyłeś Inżynierię Finansową. Sam niedługo będę wybierać specjalizację i jestem blisko podjęcia takiej samej decyzji. Możesz napisać jakie masz teraz możliwości po obronie pracy magisterskiej oraz 'ogólne' wady i zalety tego kierunku?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Dreadman7

Napisane przez piecykowy

No właśnie Teges, nie myślałeś w przyszłości o otwarciu biznesu by mieć pasywny przychód? W pokerze zarobiłeś już tyle pieniędzy, że niedługo mógłbyś zostać rentierem, a na pewno byłoby to +EV dla mindsetu, gdybyś grając wiedział że masz również inne źródło utrzymania.

I jeszcze jedno pytanie.
O ile mnie pamięć nie myli, to skończyłeś Inżynierię Finansową. Sam niedługo będę wybierać specjalizację i jestem blisko podjęcia takiej samej decyzji. Możesz napisać jakie masz teraz możliwości po obronie pracy magisterskiej oraz 'ogólne' wady i zalety tego kierunku?

:Dbedziesz mial dochod pasywny:D polowa ktorzy o tym mowi nie ma pojecia co to jest...

Wnioskuje z tych wszystkich wypowiedzi ze dzialalnosc gospodarcza=zysk,pewna kasa,bogactwo...

Myslicie ze to jest takie proste...ta bedzie mial pewny zysk ale na lokacie w banku...firma to jest przede wszystkim czas ktory sie poswieca, zdrowie itd...

Skoro TEGES kocha grac w pokera i jest w tym dobry moim zdaniem glupota byloby byc tak zachlanym i pchac kase w "wymuszony" biznes...

Bedzie mial ochote to zalozy, ale nie gadajcie jak 5latka CZEMU NIE ZALOZYSZ FIRMY jakby to byl pewien zysk!

Odpowiedz
Cytat
0rdon
PokerStrategist

Napisane przez Cantona778
:Dbedziesz mial dochod pasywny:D polowa ktorzy o tym mowi nie ma pojecia co to jest...

Wnioskuje z tych wszystkich wypowiedzi ze dzialalnosc gospodarcza=zysk,pewna kasa,bogactwo...

Myslicie ze to jest takie proste...ta bedzie mial pewny zysk ale na lokacie w banku...firma to jest przede wszystkim czas ktory sie poswieca, zdrowie itd...

Skoro TEGES kocha grac w pokera i jest w tym dobry moim zdaniem glupota byloby byc tak zachlanym i pchac kase w "wymuszony" biznes...

Bedzie mial ochote to zalozy, ale nie gadajcie jak 5latka CZEMU NIE ZALOZYSZ FIRMY jakby to byl pewien zysk!

HaHa +10!

Działalność to ciężki kawałek chleba.

Odpowiedz
Cytat
piecykowy
BlackMember

Napisane przez 0rdon

HaHa +10!

Działalność to ciężki kawałek chleba.

Wiadome, że nie jest to lekki kawałek chleba, nic w życiu nie ma za darmo. W każdej dziedzinie gdzie chcesz 'coś' osiągnąc musisz włożyć w to dużo pracy, zdrowia itd.
Ja jestem niemalże pewny, że gdybym miał 300-400k PLN wolnych środków zagospodarowałbym nimi na 99% trafnie :)
Każdy ma inne cele na przyszłość, ale chyba większość poważniejszych pokerzystów nie myśli o graniu w pokera do końca życia.

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

Być może trochę źle to w słowa ująłem, ale nadal uważam że poker nie powinien być jedynym źródłem utrzymania. Dlaczego? Ano dlatego, bo tutaj zarabiasz pieniądze tylko i wyłącznie w momencie kiedy pracujesz.. A co się stanie jeżeli nagle przyjdzie przewlekła choroba/wypadek etc.? Masz kilka miesięcy wyciętych z pracy, czyli brak zarobków. Do tego oczywistym jest, że jeżeli w pokerze się nie rozwijasz, to się cofasz.. Po takim spadku formy oraz generalnie zmiany trendów w pokerze online nie będzie łatwo wrócić do relatywnie tego samego poziomu.

Odpowiedz
Cytat

a dlaczego by nie do konca zycia? Doyle Brunson gra i jakos nie ma dosc;p

Oczywiste, ze dobrze miec kilka dochodow utrzymania...a najlepszymi tego dowodami w pokerowym swiadku sa chocby DURRR i IVEY- drugi uznawany za najlepszego pokerszyste swiata, ale jednak mial te jebane udzialy iw ft i chyba nie tylko po to zeby je miec tylko po to zeby na tym zarabiac.

Z firma prawda jest taka, ze jak sie uda to ok, a jak nie to zaraz:

-patrz jaki debil wylozyl x tys na to czy tamto
- jak mogl byc tak lekkomysly...itd...

Jesli bedziesz na tym zarabial to otwieraj, jesli bedziesz tracil to nie otwieraj:D

Odpowiedz
Cytat
filipescu88
Oldschool Grinder

a dlaczego by nie do konca zycia? Doyle Brunson gra i jakos nie ma dosc;p

Prawda jest taka, ze nikt nie jest w stanie przewidziec jak gra w pokera bedzie wygladala za x lat, czy bedzie nadal mozna na tym zarobic, czy moze wszyscy beda zajebiozo, albo czy super boty beda wykorzystywac najmniejszy twoj blad i dusic cie z kapuchy

TEGES napewno cos wykombinuje, w koncu kumaty chłopak :)

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa
Elite Grinder

nie myślałeś w przyszłości o otwarciu biznesu by mieć pasywny przychód?

Rozłożyłeś mnie na łopatki _ugly:

Po za tym po to się zostaje poker pro, żeby nie musieć się bawić w żadne biznesy i korporacje, tylko jeździć po świecie, dobrze się bawić i ewentualnie grać :D

Poker is a hard way to make an easy living

Teges już raczej jest bliżej końca tej drogi, więc zostaje mu to co najlepsze.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

Panowie robicie syf na blogu, idzcie zalozyc temat i dyskutowac o tym w innym dziale. Poza tym tego typu tematow bylo juz z milion. Pls koniec spamu

Odpowiedz
Cytat
piecykowy
BlackMember

Napisane przez jarrekz
Panowie robicie syf na blogu, idzcie zalozyc temat i dyskutowac o tym w innym dziale. Poza tym tego typu tematow bylo juz z milion. Pls koniec spamu

Powiem szczerze, że nie wiem czy taki syf, jak dla mnie każdy człowiek poważnie myślący o przyszłości powinien myśleć o tego typu tematach, bo ja np. nie widzę chciałbym zapie***lać całe życie dla kogoś i rozwijać jego biznes jak można swój ..

Jedyne co, to może i nie jest dobry wątek do tego, za co teges przepraszam ;)

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Za nic mnei nie przepraszaj, temat jest spoko i dodam moje 5 gorszy do neigo. Wpierw jednek jeśli chodzi o studia, to ja studiowałem Matemtykę Stosowaną, specjalizacja finansowa. Kierunek nie łatwy, ale czy droga do kariery po nim się otwiera no nie wiem. Ja ten temat mam nie zbadany bo zostałem pokerzystą :).

Co do biznesu, to u mnie jest tak, ja kocham poksa i tak zostanie, będę w to grał pewnie to the end of my life, bo sprawia mi to mega frajdę ;]. Co do jednak planu dodatkowego, to wiadomo, ze mam coś w głowie, jednak na to potrzebuje odpowiednią ilośc sianka, a jeszcze takowej nie mam, jednak biznesami takimi będzie się zajmowała po prostu moja żona :), bo ja wszystkeigo robić nie mogę.

Co do pokera to jest źle, no bardzo xle, bo i w cashu, jak i w turkach ciągle lipa ;/. Ale spokojnie już zaczałem kolejną sesje i walczę, szkoda mi szczególnie wczoraj dwóch turków, w Big 109 przy 90 left miałem pule na cpl, na flopie 558 moje KK nie dały rady 67, luz że koles call 3b oop z tym ;/. No i w Pokerfeście przy 800 left, na boardzie Qxx QQ vs AA(koles cc na pre), A na river szkoda, bo bym był cpl, z bardzo dużą przewaga, bo obaj byliśmy w Top20.

Dobra wrzuce jakies rozdanka, la ezebyście nie nażekali że nie ma dyskucji, to amcie dwie decyzje na river:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($1,125)
Hero ($1,950)
UTG ($1,441)
UTG+1 ($1,947)
CO ($1,793)
BTN ($350)

Dealt to Hero A♥ 2♥

fold, fold, CO raises to $29, fold, fold, Hero raises to $96, CO calls $67

FLOP ($197) J♥ Q♥ 5♦

Hero bets $155, CO calls $155

TURN ($507) J♥ Q♥ 5♦ A♦

Hero bets $344, CO calls $344

RIVER ($1,195) J♥ Q♥ 5♦ A♦ 4♠

Hero checks, CO bets $810

No i drugie:

NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($1,000)
BB ($1,305)
UTG ($1,110)
UTG+1 ($989)
Hero ($1,273)
BTN ($1,206)

Dealt to Hero 8♥ T♥

fold, fold, Hero raises to $30, fold, fold, BB calls $20

FLOP ($65) 4♥ 9♣ 9♥

BB checks, Hero bets $49.60, BB raises to $162, Hero calls $112

TURN ($389) 4♥ 9♣ 9♥ 8♣

BB bets $264, Hero calls $264

RIVER ($917) 4♥ 9♣ 9♥ 8♣ K♣

BB bets $849 (AI)

Przy tym rozdaniu moge powiedzieć, ze koles ma 3bet około 13-14%

Ofc mozecie komentować tez wcześniejsze uliczki...

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

NL Holdem $10(BB) Party
SB ($1,027)
BB ($1,232)
Hero ($1,000)
UTG+1 ($1,065)
CO ($1,164)
BTN ($1,000)

Dealt to Hero J♥ 9♥

Hero raises to $30, fold, fold, fold, fold, BB calls $20

FLOP ($65) K♠ 8♣ 8♥

BB checks, Hero bets $49.60, BB raises to $130, Hero raises to $220, BB calls $90

TURN ($505) K♠ 8♣ 8♥ 2♦

BB checks, Hero bets $141, BB folds

Hero shows J♥ 9♥

Hero wins $502

Czemu tak..., bo jego linia jest do d... i co on niby chce tam reprezentować, a skoro ja otwieram z UTG, to mam swój TopRange... inna sprawa, że z większością Made Handów gram tylko call, ale co z tego wszyscy mówia o balancingu, a nikt tego tam nie zauważa :). Poza tym on częsciej ma większe gówno niż ja :), chociaz gdyby miał jaja zagrałby ship ;].

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

yo Teges :)

bardzo fajne handy, teraz grinduje, ale jak skończę / jutro napiszę co nieco ;)

gl _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

1. call - Twoj check indukuje strasznie czesto blefy - wydaje mi sie ze czesto gorsza reka od Twojej tu betuje bo to jedyna szansa dla niej na wygranie pota, a masz za slaba reke zeby sprawdzic reraisa na r, wiec check zeby callnac
2. nie wiem :evil:

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez LUKLACH2
1. call - Twoj check indukuje strasznie czesto blefy - wydaje mi sie ze czesto gorsza reka od Twojej tu betuje bo to jedyna szansa dla niej na wygranie pota, a masz za slaba reke zeby sprawdzic reraisa na r, wiec check zeby callnac
2. nie wiem :evil:

niby ten check indukuje strasznie często blefy, ale od jakich rąk my się tam spodziewamy blefu? Przecież nie ma tu za bardzo sensownych rąk, które będą chciały tu blefować.
Czy mógłbyś napisać o jakim range'u blefa i value beta villaina tutaj myślałeś?

Co do drugiej części odpowiedzi na 1: "a masz za slaba reke zeby sprawdzic reraisa na r, wiec check zeby callnac", czy nie jest to błędne rozumowanie?
wg mnie nie betujemy dlatego że nie mamy tu value beta.

edit:
BTW, teges pewnie wrzuca rozdania w których udało mu się wygrać, więc call w 1 i 2 _cool:

Odpowiedz
Cytat