5
6
Koniec części pierwszej, jak się okazało tylko jedna osoba dobrze trafiła, bo karty Viallina to 35, kolory tym razem nie były ważne, więc dwa punkty otrzymuje qqryq. Ale piszcie z kolorami, bo jeśli będę uważał, ze mają one znaczenie, przydziele tylko połowę punktów, bądź jeśli bedzie to najważniejsze nawet 0.
A ręka w pelnej okazałości wygląda tak:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($242)
BB ($1,257)
UTG ($1,015)
UTG+1 ($1,470)
CO ($3,705)
Hero ($2,049)
Dealt to Hero 7♦ 6♦
fold, UTG+1 raises to $30, fold, Hero calls $30, fold, fold
FLOP ($75) 5♠ 4♥ 3♥
UTG+1 checks, Hero bets $36, UTG+1 raises to $72, Hero raises to $260, UTG+1 raises to $1,440 (AI), Hero calls $1,180
TURN ($2,955) 5♠ 4♥ 3♥ 3♠
RIVER ($2,955) 5♠ 4♥ 3♥ 3♠ 6♠
Hero shows 7♦ 6♦
(Pre 66%, Flop 82.1%, Turn 0.0%)
UTG+1 shows 3♦ 5♦
(Pre 34%, Flop 17.9%, Turn 100.0%)
UTG+1 wins $2,952
Jedna prośba do was, żeby ułatwic mi pracę chciałbym abyście sami sumowali sobie punkty, oczywiście bedę pisał kto ile dosatł, ale po skończonym konkursie, kazdy z Was będzie kolejno pisał ile sumaryczenie ma punktów, tylko bez ściem, bo Top 3 i tak będzie można sprawdzić :).
A teraz kolejny etap:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($1,272)
Hero ($1,000)
BTN ($1,327)
Dealt to Hero K♠ T♠
fold, SB raises to $30, Hero calls $20
FLOP ($60) J♠ 8♠ 7♠
SB checks, Hero bets $43.50, SB calls $43.50
TURN ($147) J♠ 8♠ 7♠ J♣
SB checks, Hero bets $80, SB calls $80
RIVER ($307) J♠ 8♠ 7♠ J♣ A♥
SB checks, Hero
Nasz przeciwnik 31/24 (jeden z najlepiej zarabiających regów na PP ), staty są nie ważne az tak bo gramy 3handed, z SB w tym momencie otwiera z 60% rąk i folduje do 3b ponad 70%, więc easy że chce z KTs grac z nim na pozycji. Cbet 52%, z informacji na temat ręki, to gra insta check, a także insta call, sytuacja powtarza się na T.
Na river pozostaje nam decyzja:
a) Bet 240$\call
A) Bet 240$\fold
b) Bet 130$\call
B) Bet 130$\fold
c) Bet 190$\call
C) Bet 190$\fold
d) Bet 430$\call
D) Bet 430$\fold
e) Check behind
f) Fold
Proszeni jesteście o wytypowanie jednej odpowiedzi, z uwzglednieniem duże-małe litery, bo to ma znaczenie. Za poprawna odpowiedź otrzymujecie 2 pkt, plus 2 pkt można zdobyć ze podanie rangu na jaki go obstawiacie :).
Easy dla mnie, bo mam taka nature, ale Wam tez radze nie czytajcie innych wypowiedzi, zeby się nimi nie sugerować :). A ciesze się, że tyle osób zgadywało w pierwszej części :).
Na jetfire&co masz tutaj check. Im mniejszy WTS i im wiekszy talent do hand-readingu, tym mnie value w betowaniu lub nawet w ogole. Kazdy dobry gracz widzi, ze nigdy nie masz air. Na turnie betuja wszelkie kolory oraz fulle, wiec on ma t9 lub tripsa. Sam trips nie calluje rivera nigdy.
Wiec zostaja 3 kombosy t9s, ktore tez nie kazdy otwiera oop i potem AJ/AA, okazjonalnie u b. dobrych nawet JJ. Pytanie czy calluje T9 zalezy od tego, ile macie historii etc. Ale predzej check niz bet, napewno _nigdy_ BC.
B)
A:s X w jego range tutaj się pisze, problem z AJ, choć nie wiem, czy nie ch/r Cię tutaj na T w tym spocie,
Właśnie dosatłem info od PP, że od 21-03.04 będzie wyścig punktowy o udzial w Big Game, ofc nie uwazam się za osobe, która mogła by zniszczyć prosów, ale na pewno było by fajnie wziąźć w czymś takim udział. Najgorsze, ze po drodze moja obrona i dyskwalifikuje mnie to z udzialu w tym wyścigu, a szkoda, bo liczy się tylko NL Holdem, a tu uwazam, że byłbym w stanie powalczyc... No nic ponarzekałem sobie troszkę wracam do nauki :).
C) Bet 190$\fold
czasami sprawdzi tutaj Jx, poza tym taki sizing raczej rzadko spotka się z bluff raisem (?), a wszelkie ręcę które on zagra c/r for value biją nas na pewno.