Koniec kolejnego etapu, a w nim punkty zdobywają kolejno: Faust00 3 za dobra odpowiedź i za próbe szerszego opisania rangu, gadouk 2 za dobra odpowiedź, kacperus 1 za szersze opisanie ręki. A zapomniałbym Ninjai nie wiem, dokładnie czy chciał odpowiedzieć jako na pytanie konkurosowe, czy też może skomentował rękę, ale dostaje 3pkt. Rzutem na taśme tomekwagiel dostaje 2 pkt, zdążył, przed moim postem :).
A teraz reka oraz moja wizja :).
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($1,272)
Hero ($1,000)
BTN ($1,327)
Dealt to Hero K♠ T♠
fold, SB raises to $30, Hero calls $20
FLOP ($60) J♠ 8♠ 7♠
SB checks, Hero bets $43.50, SB calls $43.50
TURN ($147) J♠ 8♠ 7♠ J♣
SB checks, Hero bets $80, SB calls $80
RIVER ($307) J♠ 8♠ 7♠ J♣ A♥
SB checks, Hero checks
Hero shows K♠ T♠
(Pre 17%, Flop 72.6%, Turn 77.3%)
SB shows A♦ A♠
(Pre 83%, Flop 27.4%, Turn 22.7%)
SB wins $305
Jak widzicie na R zagrałem cb, a czemu już tłumacze. Zresztą koleś z którym grałem, też się oburzył, ze tak zrobiłem, jednak mam na to uzasadnienie :). Na flopie easy bet, jednak jego insta call już sugeruje nam, że viallin ma jakąś rękę, którą możliwe że chce doprowadzic w miare tanio do SD, bądź może miec As. T paruje się board, stąd mniejszy bet, aby wyindukowac c\r od FH, które muszą budowac już tutaj pule, jednak po kolejnym c\c insta viallin nie może miec według mnie ani FH, ani też AJ, gdyż zawsze przemyślałby decyzje, na river spada A, w tym momencie jego range zawężam do QQ+, z tym, ze QQ i KK nigdy nie grają tutaj call, AA miażdży mnie, a to pasuje najbardziej, gdyż dawalo mu to draw do nuts koloru. Zatem skoro mojego value beta nie sprawdzi żadna gorsza ręka, to nie ma sensu palić kasy i wybieramy easy cb, a po SD jestesmy szczęśliwi, ze nie wydalismy dodatkowych BB :). Pamiętajcie jedną rzecz, niektórzy pisza, że jego range to AJ, to po co dajecie bet XXX, skoro jestescie z tyłu. Zawsze trzeba rozważyć, co nam da jeszcze kase i czy mamy value w betowaniu.
Teraz next:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $4(BB) Replayer
SB ($400)
BB ($592)
CO ($406)
Hero ($449)
Dealt to Hero T♥ 9♥
fold, Hero raises to $8, fold, BB raises to $32, Hero calls $24
FLOP ($66) 4♥ Q♥ 8♥
BB bets $41, Hero raises to $121, BB raises to $560 (AI), Hero calls $296 (AI)
Moim przeciwnikiem jest reg gra pewnie cos koło 26/22 3b 7-8, akurat mam staty z 4handed i na 8 razy 100% cbet w 3b pot.
Pytanie jest takie jakie przeciwnik ma karty, kolorki są ważne w tym zadaniu, nawet jak ma poket 2 :). Oczywiście nie będę patrzył na ilość kar czy pików, chodzi o to, zeby liczba serduszek się zgadzała :). To jest trudne zadanie, więc podowiem tak, na rega jego hand, to raczej bottom mojego rangu, z którym się tutaj stakuje na boradzie, który jest rainbow.