Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,674 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.6 K Wyświetlenia
Faust00
PokerStrategist

Obstawiałbym A :spade: x - instant call mógłby to sugerować. Chociaż zważywszy na to, że to super dobry gracz z limitu o którym mógłbym tylko pomarzyć, to spodziewałbym się właśnie reki typu 9 10, Jx widziałbym u niego rzadziej, ale też czasem.

Sądze, że może też mieć set z flopa. Robi pasywny call flopa, po czym calluje idealnego dla siebie turna, liczac, że sam opłacisz sie na riverze. To by mi idealnie pasowało na takiego super gracza.

Po analizie widze tutaj raczej e (chociaż początkowo byłem skłonny do C)

Odpowiedz
Cytat
JagaForever
Elite Grinder

c)
6s4s

Odpowiedz
Cytat
jevgienij
Oldschool Grinder

C) Bet 190$\fold

JJ

Odpowiedz
Cytat

C) na flopie grasz tylko call więc przeciwnik nie obstawia ciebie na bardzo mocno. W twoim zasięgu jest masa suited conektorów. Wątpie ze grasz tu call z Axs na flopie spadają 3 piki przeciwnik mógl trafić seta, bądź top parę może jakieś 2 pary. Ale nie chce bić i gra check pot control Ty grasz bet on sprawdza licząc na sparowanie boardu.

Turn paruje się board już tu mógl trafić fulla no ale czeka co zrobisz grasz cb on calluje river spada A który może uzupełnić fulla jeśli on trzyma AJ co jest możliwe.

Sądzę że znowu grasz bet ( skoro grasz bet bet bet on wie że masz ten kolor lub bluf ) on zastanawia się i podbija Ty grasz fold

( tylko wątpię żeby pokazał co miał :D więc pewnie zagrałeś check behind albo call na 3 bet ) pokazał fulla J8

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Pisząc o range chodzi mi bardziej o to jak widziałem go ja na dana chwile. I dlatego Was też o to proszę decyzja i dlaczego taka, więc range jaki mu dajecie :).

Odpowiedz
Cytat
konsad1
Elite Grinder

C) Bet 190$\fold

Odpowiedz
Cytat
zbigiam
PokerStrategist

C) Bet 190$\fold

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

A) bet240$/fold

A :spade: 9 :spade:

Odpowiedz
Cytat
petesam
Oldschool Grinder

C

AJ

Odpowiedz
Cytat
147maker
BlackMember

D) Bet 430$\fold

Z racji na strukture boardu jest ona dobra do blefu, overbet może wyglądać podejrzanie i można wyciągnać hero calle od tripsów, stritów.

range 9x8x, QJ, KJ, AJ, JJ, 88, 99, As2x+

Odpowiedz
Cytat
Scoti1986
Elite Grinder

B)
Raczej nic słabszego nas nie przebija, więc imo b/c jest tutaj słabe.
Stawiam go na A :spade:x. AJ raczej nie, bo z tym raczej by cbetował ale jakieś A8 czy A7 jak najbardziej.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

D) Bet 430$/fold
ja obstawiam go na A :spade: x lub Jx

Odpowiedz
Cytat

a) Bet 240$\call

ty go obstawiales na Jx, x :spade:x :spade:
a mial A :spade:J albo co wolalbym zobaczyc JJ ;)

Odpowiedz
Cytat
Aimer87
Oldschool Grinder

C) Bet 190$\fold

Odpowiedz
Cytat
RealGains
Oldschool Grinder

c Bet 190$\call

Range szeroki, czyli J9, JT Jx :spade: + pewnie kilka dziwnych ukladow co nas bija. Villain imo planowal podbic river. Swoja droga tworzac statystyki odpowiedzi, wyjdzie, ze optymalna strategia bylo by raise any2, bo wiekszosc chce grac b/f z reka ktora ma sd value. No ale to nl1k, wiec kazdy z nas moze byc "ekspertem".

Odpowiedz
Cytat

D) Bet 430$\fold
A :spade: 9 :diamond:

Odpowiedz
Cytat

e) Check behind

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Koniec kolejnego etapu, a w nim punkty zdobywają kolejno: Faust00 3 za dobra odpowiedź i za próbe szerszego opisania rangu, gadouk 2 za dobra odpowiedź, kacperus 1 za szersze opisanie ręki. A zapomniałbym Ninjai nie wiem, dokładnie czy chciał odpowiedzieć jako na pytanie konkurosowe, czy też może skomentował rękę, ale dostaje 3pkt. Rzutem na taśme tomekwagiel dostaje 2 pkt, zdążył, przed moim postem :).

A teraz reka oraz moja wizja :).

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($1,272)
Hero ($1,000)
BTN ($1,327)

Dealt to Hero K♠ T♠

fold, SB raises to $30, Hero calls $20

FLOP ($60) J♠ 8♠ 7♠

SB checks, Hero bets $43.50, SB calls $43.50

TURN ($147) J♠ 8♠ 7♠ J♣

SB checks, Hero bets $80, SB calls $80

RIVER ($307) J♠ 8♠ 7♠ J♣ A♥

SB checks, Hero checks

Hero shows K♠ T♠
(Pre 17%, Flop 72.6%, Turn 77.3%)

SB shows A♦ A♠
(Pre 83%, Flop 27.4%, Turn 22.7%)

SB wins $305

Jak widzicie na R zagrałem cb, a czemu już tłumacze. Zresztą koleś z którym grałem, też się oburzył, ze tak zrobiłem, jednak mam na to uzasadnienie :). Na flopie easy bet, jednak jego insta call już sugeruje nam, że viallin ma jakąś rękę, którą możliwe że chce doprowadzic w miare tanio do SD, bądź może miec As. T paruje się board, stąd mniejszy bet, aby wyindukowac c\r od FH, które muszą budowac już tutaj pule, jednak po kolejnym c\c insta viallin nie może miec według mnie ani FH, ani też AJ, gdyż zawsze przemyślałby decyzje, na river spada A, w tym momencie jego range zawężam do QQ+, z tym, ze QQ i KK nigdy nie grają tutaj call, AA miażdży mnie, a to pasuje najbardziej, gdyż dawalo mu to draw do nuts koloru. Zatem skoro mojego value beta nie sprawdzi żadna gorsza ręka, to nie ma sensu palić kasy i wybieramy easy cb, a po SD jestesmy szczęśliwi, ze nie wydalismy dodatkowych BB :). Pamiętajcie jedną rzecz, niektórzy pisza, że jego range to AJ, to po co dajecie bet XXX, skoro jestescie z tyłu. Zawsze trzeba rozważyć, co nam da jeszcze kase i czy mamy value w betowaniu.

Teraz next:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $4(BB) Replayer
SB ($400)
BB ($592)
CO ($406)
Hero ($449)

Dealt to Hero T♥ 9♥

fold, Hero raises to $8, fold, BB raises to $32, Hero calls $24

FLOP ($66) 4♥ Q♥ 8♥

BB bets $41, Hero raises to $121, BB raises to $560 (AI), Hero calls $296 (AI)

Moim przeciwnikiem jest reg gra pewnie cos koło 26/22 3b 7-8, akurat mam staty z 4handed i na 8 razy 100% cbet w 3b pot.

Pytanie jest takie jakie przeciwnik ma karty, kolorki są ważne w tym zadaniu, nawet jak ma poket 2 :). Oczywiście nie będę patrzył na ilość kar czy pików, chodzi o to, zeby liczba serduszek się zgadzała :). To jest trudne zadanie, więc podowiem tak, na rega jego hand, to raczej bottom mojego rangu, z którym się tutaj stakuje na boradzie, który jest rainbow.

Odpowiedz
Cytat
147maker
BlackMember

K :heart:Qx

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder
Odpowiedz
Cytat