Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,674 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.6 K Wyświetlenia
dzjeszt
Oldschool Grinder

To tak jak przegranie flipa na bubble przed FT WSOP, albo AA vs KK ;]

co prawda to coller;] i ciezko mowic w perspektywie kto zagral dobrze, a kto nie, ale raczej ciezko wierzyc w to, ze w przyszlosci wariancja wyrowna taka strate :P

i wyjdziesz 'na zero' w kwestii finansowej

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Srsly jak czytam niektóre posty to się zastanawiam:
- jak niski poziom jest na NL1392-991233809-
- jak niski poziom jest na studiach (mgr)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

Coś chyba nie tak z tymi pomysłami odnośnie EV.

Teges, chcesz powiedzieć, że jeśli zrobię sobie jednego flipa za 300bb i go przegram, a potem do końca życia będę flipował za 100bb, to niby moje EV i winnings nie będą dążyć do zera? :D

Odpowiedz
Cytat
bl00dp3t
Oldschool Grinder

W takim razie polecam Ci obrócić twoje teorie na swoją korzyść. Jak wygrasz powiedzmy 3 flipy powinieneś szybko wbić na nl2 poczekać aż przegrasz 3 flipy (prawdopodobieństwo się wyrównało) i jesteś 3 flipy do przodu :D Ewentualnie jak wygrasz flipa na deepie wejść na stól z minimalnym BI i przegrać flipa. Czysty zysk :D

Jak coś pokręciłem to sory to jest dla mnie zbyt abstrakcyjne :D

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

To chyba logiczne, że jeśli przegrasz raz na 300bb, a potem wygrasz 4 razy na 100bb to nie wyjdziesz na zero... Przecież mając flipa, bądź sytuacja AA vs KK, to nie masz do tego dopisanego jaka jest wartość Twojego stacka, od poprostu przypisane wartości do kart. Z prawdopodobieństwem będzie si AA wygrało 4 razy z KK przegralo raz, ale wartość w bb będzie pokazywała już coś zupelnie innego. To tak samo jak grasz w orzeł czy reszka, jak zawsze bedziesz stawiał złotówkę, to po milionie, będziesz powiedzmy na zero, ale jesli raz postawiłeś na orła 5 zeta i przegrasz to, to powinieneś być po milionie na -4 zlote :).

Andrzej, nie lubie być nie miły, ale jako że jestem po imprezie pozwole sobie na bycie szczerym. Widzisz w pokerze nie zawsze liczy się kto jest najlepszym teoretykiem, tylko liczy się ten kto potrafi w tej grze zarabiać. Ja jak zaczynałem swoją przygodę z SH, Ty graleś na NL50, jak grałem na NL 400, chyba byłeś na NL100, bo takowy blog był(a widzisz, ja Ciebie zawsze szanowałem, bo to Ty mi podsunąłeś pomysł z multitablingiem i interesowalem się troche co u Ciebie). Może i jesteś masta of theory, ale to nie jest tu ważne. Dla mnie nie liczy się w pokerze wyścig szczurów, w którym każdy chce pokazać, ze jest najlepszy, bo nawet taki Antonius czy inny pros, nie koniecznie jest najlepszy, ale mają komfort takich roli, że moga grać na najwyższych stawkach, a Ci lepsi w teorii mogą się nawet do niech nie dostać. W pokerze liczy się kasa, a nie gadanie o tym, że jest się znawcą i bla bla bla. Nie raz już pisałeś coś na mój temat, i na ircu się Tobie kiedyś zdarzyło. Nie lubisz mnie mam to gdzieś, jesteś jak ponad niestety 80% naszego społeczeństwa w Polsce zawistny, czy jakiś mam to gdzieś. Ja jestem i staram się być człowiekem na luzie, nigdy nikomu nie zazdrościlem, nie uważam się za super gracza z toną wiedzy. Ba żadnej książki o pokerzze nie przeczytałem, można mnie nazywac fishem, donkiem, nie robi mi to, ale widzisz jak gram to zawsze zostaje do zamknięcia stołów, nie robie Table Selection. Gram mimo małej wiedzy HU, z regami z NL 400, NL600, a nawet na NL1k, i co.... Mimo porażek potrafie wyjść na swoje i nie narzekam, zacznij chopie wygrywać cieszyc się z życia, będzie Ci łatwiej, a i uśmiechaj się, bo ja zawsze to robie.

Co do stawek przeskocz z NLXXX i graj NL1k, będziesz wymiatał, w końcu to easy...

Co do studiów, idź i wytłumacz mi czemu 20% roku wykrusza się po pierwszym roku, a na innych wydziałach Politechniki 50% osób wykrusza się na przedmiotach z matmy...

Masz easy life, graj NL1k, idź zrób doktorat...

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Napisane przez bl00dp3t
W takim razie polecam Ci obrócić twoje teorie na swoją korzyść. Jak wygrasz powiedzmy 3 flipy powinieneś szybko wbić na nl2 poczekać aż przegrasz 3 flipy (prawdopodobieństwo się wyrównało) i jesteś 3 flipy do przodu :D Ewentualnie jak wygrasz flipa na deepie wejść na stól z minimalnym BI i przegrać flipa. Czysty zysk :D

Jak coś pokręciłem to sory to jest dla mnie zbyt abstrakcyjne :D

Tylko że idąc na wyższe stawki odrabiasz EV $, które powinny dażyć do 0, jednak nie odrabiasaz bb ;). Takie samo założenie mają ludzie w ruletce, jesli przegrasz idź na stawki wyżej odrobisz to co wczesniej przegrałeś ^^.
Co do pomysłu, niby świetny, poza tym, ze prawdopodobieństwo w pokerze jest niezalezne, więc możesz flipy przegrać 20 razy z rzędu...

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

I jeszcze jedno, płytkie jest z Twojej strony ocenianie moich studiów po wypowiedziach tu, które z moimi studiami mają nie wiele wspólnego, bo tam miałem tam głównie analize, całki, metryki, a nie licze przeciaż całki po AA.

A co do tematu według mnie dalej to jest oczywiste, że przegrywam raz 300bb z AA vs KK. To jak wygrywam mając KK vs AA za 100bb, nie jestem na 0. A niestety z KK za 300bb się nie stakuje, więc 0 nie uzyskamy w tym przypadku :).

Odpowiedz
Cytat
TimotheeS
Elite Grinder

Yo mistrzu ;)
Moc jest z Tobą, więc się nie przejmuj innymi ;)
Jak byś sobie przejrzał (może to robiłeś :P nie wiem :D ) blogi malarza czy chestera, tam też się hejterzy pojawiają. Taki urok sukcesu :f_thumbsup:
Pozdro i gl :club:

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez Teges
Ja jestem i staram się być człowiekem na luzie, nigdy nikomu nie zazdrościlem, nie uważam się za super gracza z toną wiedzy. Ba żadnej książki o pokerzze nie przeczytałem, można mnie nazywac fishem, donkiem, nie robi mi to (...) Mimo porażek potrafie wyjść na swoje i nie narzekam, zacznij chopie wygrywać cieszyc się z życia, będzie Ci łatwiej, a i uśmiechaj się, bo ja zawsze to robie.

Co do stawek przeskocz z NLXXX i graj NL1k, będziesz wymiatał, w końcu to easy...

Co do studiów, idź i wytłumacz mi czemu 20% roku wykrusza się po pierwszym roku, a na innych wydziałach Politechniki 50% osób wykrusza się na przedmiotach z matmy...

_thumbsup:

Tak jak Timo pisze: są sukcesy = są hejtrzy. W zasadzie w Polsce hejterzy są wyznacznikiem sukcesu :D

Pozdro! :)

Odpowiedz
Cytat
czak2
Oldschool Grinder

Napisane przez Teges
I jeszcze jedno, płytkie jest z Twojej strony ocenianie moich studiów po wypowiedziach tu, które z moimi studiami mają nie wiele wspólnego, bo tam miałem tam głównie analize, całki, metryki, a nie licze przeciaż całki po AA.

A co do tematu według mnie dalej to jest oczywiste, że przegrywam raz 300bb z AA vs KK. To jak wygrywam mając KK vs AA za 100bb, nie jestem na 0. A niestety z KK za 300bb się nie stakuje, więc 0 nie uzyskamy w tym przypadku :).

Trochę zagmatwanie piszesz ;) Dopiero z tego posta zrozumiałem o co ci chodzi. I jest w tym logika bo matematyka nie ma pamięci do poprzednich wyników tak i też nie powinna mieć pamięci ile mam yw danej sytuacji BB przy stole. Ale ja jestem optymistą i uważam że to na wykresie w BB i tak się wyrówna ;)

W Polsce jest tak że jak sąsiad kupuje nowe auto lepsze od naszego to życzymy mu wypadku. A w innym kraju jak sąsiad kupuje lepsze auto to oni myślą co muszą zrobić żeby kupić sobie takie samo.

GL _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
elpatoo
Oldschool Grinder

Napisane przez Teges

wiem o czym mowisz :) ale odrobisz jak wygrasz kilkanascie razy pod rzad swoje AA na KK na deepie

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

z tym że to i tak by wygrał w proporcji 4:1. sytuacja AA vs KK 300bb deep =/= 200bb deep. nawet jeśli wygra KK vs AA na 200bb deep to będzie 100bb w dupe ;)

Odpowiedz
Cytat

Musi po prostu jeszcze 4x wygrać AA na KK na 300 deepie i będzie na ev 0... easy;p

Odpowiedz
Cytat
trzcinek
BlackMember

Chlopaki mam proste wyjscie z sytuacji! Grajcie fixa jak ja i nie bedziecie miec problemow z tym ze raz sie stackujecie 300bb a raz 100bb :f_cool:

Pozdrawiam serdecznie Teges! Do zobaczenia na zlocie!

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Napisane przez Teges
Andrzej, nie lubie być nie miły, ale jako że jestem po imprezie pozwole sobie na bycie szczerym. Widzisz w pokerze nie zawsze liczy się kto jest najlepszym teoretykiem, tylko liczy się ten kto potrafi w tej grze zarabiać. Ja jak zaczynałem swoją przygodę z SH, Ty graleś na NL50, jak grałem na NL 400, chyba byłeś na NL100, bo takowy blog był(a widzisz, ja Ciebie zawsze szanowałem, bo to Ty mi podsunąłeś pomysł z multitablingiem i interesowalem się troche co u Ciebie). Może i jesteś masta of theory, ale to nie jest tu ważne. Dla mnie nie liczy się w pokerze wyścig szczurów, w którym każdy chce pokazać, ze jest najlepszy, bo nawet taki Antonius czy inny pros, nie koniecznie jest najlepszy, ale mają komfort takich roli, że moga grać na najwyższych stawkach, a Ci lepsi w teorii mogą się nawet do niech nie dostać. W pokerze liczy się kasa, a nie gadanie o tym, że jest się znawcą i bla bla bla.

Jasne. Jestem tiltującym fiszem który nie potrafi pokonać Nl50/NL100/NL200 musiałbym usiąść i dużo grindować żeby zacząć grać chociażby C-game.

Nie raz już pisałeś coś na mój temat, i na ircu się Tobie kiedyś zdarzyło.

To jest nieprawdą. Nie jesteś moim tematem. Owszem jestem hejterem ale akurat Ty się nie rzucasz w oczy, mało postujesz i mało Ciebie "widuje". Nawet do tego wątku rzadko zaglądam.

Nie lubisz mnie mam to gdzieś

Nie mam nic do Ciebie. Nie znam Ciebie.

zacznij chopie wygrywać cieszyc się z życia, będzie Ci łatwiej, a i uśmiechaj się, bo ja zawsze to robie.

Uśmiecham się nawet pisząc tego posta. :-)

Nie wiem czemu się wykrusza 20% i nie wnikam. Posty z tego tematu pokazują że nie masz podstawowej (ze szkoły średniej) wiedzy na temat prawdopodobieństwa co mnie zaskoczyło ponieważ:
- jesteś pokerzystą który gra wysoko - okej, nie musisz być teoretykiem.
- jesteś MGR MATEMATYKI! - TO JEST SZOKUJĄCE!

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Nigdy nie jest za późno, żeby się czegoś nauczyc, pokaż mi gdzie popełniłem bład z prawdopodobieństwem, potrafie się do czegos takiego przyznać, rzecz ludzka się mylić.
Jeśli chodzi Ci o te stakowanie na 300BB, to lepiej przemyśl zanim coś napiszesz, bo ja wiem, że jest to logiczne i moge tego tematu bronić :), w razie jakby Ci się nagle zgadzało, poprostu nie komentuj już.

Nie jestem jeszcze mgr :).

*trzcinek masz racje, jest to najlepsza opcja, z tym, że ja o tym wspomniałem od tak, i dodałem, że tak bywa i cóż nie robi mnie to do końca nie ziębi, szkoda, że akurat byłem po złej stronie. A przyznam nie wiedziałem, że ktoś wogóle się tym zainteresuje.

*czak wiem, dlatego wcześniej wspomnialem, ze czasem szybciej pisze niż pomyśle, nie potrafie też dokladnie toku myslenia czasem przelac na papier, ale ciesze się, ze już jest si.

... juz się nie mogę doczekać swoją drogą next zlotu ^^.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

To co piszesz to paradoks hazardzisty który przewija się na forum co jakiś czas.

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

No to super, mnie takich pojęć w podstawówce nie nauczyli, teraz już wiem thx, myślałem, ze moje braki z prawdopodobieństwa są dużo większe. :) :) :)

Akurat dziś będę powtarzał na obrone właśnie rachunek prawdo., więc może nadrobie pozostałe leaki ^^.

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco
PokerStrategist

Pokaż im lifetime wykres i odrazu dostaniesz 5 :)

Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez Teges
... juz się nie mogę doczekać swoją drogą next zlotu ^^.

będzie się działo :D

Odpowiedz
Cytat