Ten blog jest na tyle wartościowy, że i bez nowych wpisów zasługuje na miano "super"
Powodzenia Teges ♠_thumbsup:
Napisane przez babel92
Ten blog jest na tyle wartościowy, że i bez nowych wpisów zasługuje na miano "super"![]()
Odgapiacz
Napisane przez babel92
Ten blog jest na tyle wartościowy, że i bez nowych wpisów zasługuje na miano "super"![]()
Wazelina_mod_off
Napisane przez Donkamil
Napisane przez babel92
Powodzenia Teges ♠_thumbsup:Wazelina_mod_off
![]()
Niektórzy juz wiedzą, że praca już zostala skończona, oprawiona i złożona do dziekanatu, niestety nie znam jeszcze terminu. Myslałem, że do końca lutego się wyrobie z obroną, jednak coś im się poprzedłużalo i obrona będzie najszybciej w przyszłym tygodniu. U nas to jest tak, ze z pracy nie pytaja, ale zamiast tego są pytania z całego materiału na studiach, które znam, ale jest ich 30. A uwierzcie mi na matmie nawet jak jest coś opracowane to nauczenie szlaczków na pamięć nie ejst takie proste. Toteż ucze sie już ponad tydzień, bo che zostawić po sobie dobre wrażenie, a nie przyjśc na egzamin i nie owiedzieć ani be, ani me... Najważniejsze jednak, że już koniec, głupota było by stracić pięc lat studiów, które nie były spacerkiem i zaniechac obrony. Na bank bedzie to dla mnie EV +.
Tyle co do obrony, mój dzień ostatnio wygląda tak, nauka do 20-21 z przerwami oczywiście, a potem siadam do pokerka, tak do 3 około. Nie mam jeszcze czasu na analizy i na wpisy tutaj, jednak po obronie wszystko wróci do normy. Miałem pare rozdanek fajnych, do niektórych wrócę na bank. Myslalem tez o założeniu tematu "Największa pula w bb", bo nie było jeszcze takiego, jest to spowodowane jednym ciekawym rozdankiem, które mialem, ale pokaże je tu, bądź założe temat, aby pooglądać pule innych graczy na poważnym deepie :). Co do gry, jestem zadowolony, mimo przerwy grywałem troszke na P* na niższych limitach. Grałem tam Lagiem, może bardziej jako maniac, mając staty 40/34, różnie były plusy i minusy. Jednak nauczyło mnie to większego dbania o Red Laina, i jak gram teraz Multi Tabling na PP, staty mi wychodzą koło 26/21, a przy tylu stołach jestem z tego zadowolony :). Party kusi teraz jeszzcze mega Jackpotem, przez co na ilość stolików nie można narzekać, a także rybek :). Muszę pochwalić mój room, bo dostałem od nich kolejny bonus podczas mojej nieaktywności, tym razem 500$, a i koles "mój opiekun na Party", zadzwonił do mnie, ze dostal pare wejściówek do Monlty Milion, i jak w lutym ugram 1.5k PP, to mi jedna da. Jak dla mnie bomba, może uda się coś urwać.
O planach na marzec nie będe pisał, gdybym byl po obronie, bylo by łatwiej a tak nie wiem co i jak, poza tym chciałbym co najmniej raz na narty się wybrać, chociaż licze, ze uda się jakoś zrobić to w marcu i kwietniu, bo odpoczynku trochę mi się należy.
Thorek pisał, żebym odliczał kiedy będę BM, ale niestety wszystko sie poskladało tak, że BM zostane naprwdę niedługo, a odliczania nie było. Nie będe pisał ile brakuje, ale myślę, że może się pojawić już w lutym ;).
Aaa zapomniałbym niedlugo fajny "event" tzn. userzy vs coache, mam nadzieję, ze fajnie się będzie oglądało, a i karty pozwolą, że będzie duuużo ciekawych spotów. Nie wiem jak reszta, ale po grze można będzie gdzieś wrzucic wszystkich staty, wykresy, ciekawe jak będzie to wyglądało, przynajmniej ja swoje pewnie tu wrzuce.
Tyle 4 nał, spadam do nauki ;).
PS. Nie wiem co za debil pracuje w HM od liczenia EV, czasem pokazuje spoko, ale jak może być że w replay HM AA vs AJo mam oczywiście 93%, a EV pokazuje mi 71%... wtf ?? ;/
powodzenia na obronie... no i przy stolikach
co do najwiekszej puli to troche Ci zaspamuje - ale wczoraj odpalili nl400 rusha i zajrzalem na moment... i zobaczylem takie cos
$2/$4 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
UTG valkyros ($400)
UTG+1 hallaisen ($1,211.50)
CO Sergei Berezin ($1,134)
BTN LeoEleven ($393.40)
SB NOMI 07 ($208.20)
BB phil_ivey41 ($400)
Pre-Flop: ($6, 6 players) valkyros is UTG J♠ A♥
valkyros raises to $12, hallaisen calls $12, Sergei Berezin calls $12, LeoEleven raises to $50, NOMI 07 calls $48, 1 fold, valkyros folds, hallaisen calls $38, Sergei Berezin calls $38
Flop: 7♣ A♦ 9♣ ($216, 4 players)
NOMI 07 goes all-in $158.20, hallaisen calls $158.20, Sergei Berezin calls $158.20, LeoEleven goes all-in $343.40, hallaisen raises to $588, Sergei Berezin goes all-in $1,084, hallaisen calls $496
Turn: 3♥ ($2,885.60, 4 players, 3 all-in)
River: 2♦ ($2,885.60, 4 players, 3 all-in)
Final Pot: $2,885.60
hallaisen shows three of a kind, Nines
9♥ 9♠
Sergei Berezin shows three of a kind, Sevens
7♠ 7♥
LeoEleven shows two pair, Aces and Nines
9♦ A♠
NOMI 07 shows a pair of Aces
A♣ 4♣
hallaisen collects $845.80 (net -$288.20)
valkyros lost $12
Sergei Berezin lost $1,134
LeoEleven lost $393.40
NOMI 07 lost $208.20
sick setup.
Napisane przez Teges
PS. Nie wiem co za debil pracuje w HM od liczenia EV, czasem pokazuje spoko, ale jak może być że w replay HM AA vs AJo mam oczywiście 93%, a EV pokazuje mi 71%... wtf ?? ;/
Yo, może mieliście efektywne stacki w okolicy 80$? Nie mam innego pomysłu.
PS. mam nadzieję, że wykres z ptr kłamie?
Napisane przez Teges
Muszę pochwalić mój room, bo dostałem od nich kolejny bonus podczas mojej nieaktywności, tym razem 500$, a i koles "mój opiekun na Party", zadzwonił do mnie, ze dostal pare wejściówek do Monlty Milion, i jak w lutym ugram 1.5k PP, to mi jedna da. Jak dla mnie bomba, może uda się coś urwać.
Ja sie nie dziwie, że takie bonusy dostajesz skoro tyle kasy już tam zostawiłeś.
Napisane przez Teges
Grałem tam ....może bardziej jako maniac, ....
Są do tego jakieś tabelki , bo to bardzo popularny styl gry
A tak poza tym to powodzenia na obronie i pisz coś, bo choć nie gram NL HE to fajnie się czyta Twojego bloga
Pozdro
To wkleje moje, nie ma w sumie historii poza tym, że problem w prawdopodobieństwie jest taki, jeśli gram mając 100bb i się skatkuje w naturze zawsze wyjdzie na +. Narzekałem, że na NL1k stakowałem się 200bb deep na pre AA vs Aks 88% vs 12%, dostałem w d.., ale patrze na to jak na 200bb, no szkoda, niestety ostatnio z 3,4 razy znowu gdzies rakiety przegrały akurat minimum 150bb deep, też lipa, bo cięzko będzie to wyrównać... Ale to rozdanie to przegięcie...
Z mojego punktu widzenia wygląda ono tak:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $4(BB) Replayer
SB ($812)
BB ($1,191)
UTG ($729)
CO ($400)
Jupi Rakiety
Hero ($1,204)
Dealt to Hero A♥ A♣
fold, fold, Std otwarcie
Hero raises to $12, fold, BB raises to $52 o Ty taki 3bet, może masz KK, bądź AA, To my Ciebie ciach Hero raises to $141, BB raises to $300 o qrwa, o bys miał KK i jestem w raju
:), Time Bank..... hmmmm hmmmm hmmmmm to ciach w ostatnich sekundach Hero raises to $1,204 (AI), Chwila zastanowienia i jupi!!! BB calls $891 (AI)
Oby nie miał AA tylko KK, nie chcemy mieć splita
FLOP ($2,385) 4♥ 5♠ 5♣
Flop przyjaciel, jest dobrze
TURN ($2,385) 4♥ 5♠ 5♣ K♦
Qrwa, obyś miał AA, wole spilta...
RIVER ($2,385) 4♥ 5♠ 5♣ K♦ 6♥
No i ...
Hero shows A♥ A♣
(Pre 82%, Flop 91.6%, Turn 4.5%)
BB shows K♣ K♠
(Pre 18%, Flop 8.4%, Turn 95.5%)
BB wins $2,382
Ch...j bąbki strzelał... i jak ma tu prawdopodobieństwo odrobić. Przecież to marzenie nie do powtórzenia wejśc na pre z AA vs KK 300bb deep na PP.
No szkoda, co do PTR, to kłamie i nie kłamie, oczywiście mam minus, zresztą pisałem o tym ze przegrałem z 50k-60k, ale PTR, jak wiedza wszyscy nie zczytuje wszystkich rak, dla przykladu na poprzednim nicku miałem 1,3mln, a PTR miał 600k ;/. Więc spoko aż takiej tragedii jak tam nie ma, chociaz nick ten jest na minusie coś około 10k, ale (wiem zaraz usłyszę o Rakeback Pro) jako, że na tym nicku wyrobilem z 60k raku, a Party mi usredniając daje 60% zwrotu, to źle nie jest :). Mam nadzieję jednak, że doświadczenie jakie dobyłem na NL1k, zaprocentuje, moja gra jest ciągle modyfikowana i wiem, że każdego dnia cos tam poprawiam, bądź wymyślam coś nowego. Tak więc, jak dobrze pójdzie i PTR, mam nadzieję, ze do końca kwietnia będzie już miał +.
Co do gry LAG, maniac, nie wiem czy sa jakies tabelki, otwierałem prawie każde siuted karty, karałem wszystkich limperów, i CO i BTN prawie kazdy otwierałem. Powiem tak na NL25 spokojnie można grac Lagiem bardzo profitowo im wyzej gorzej, bo ludzie szybciej się dostosowują.
A jeszcze wklej, bo kiedys obiecywałem, wykres za traumatyczny ;/ ??? ;/, nie no kiepski miesiąc, czerwona EV, zielona moje wygrane, chociaz sam uwazam, że EV winning to shit, to jak jest róznica 30bi, myśle, ze nawet jak jest w połowie, to i tak sporo :). Nie ukrywam, że po analizie całego miesiąca oraz rąk, zaoszczędziłbym spokojnie z 20bi. Nie ukrywajmy ja tam byłem poczatkujący i według mnei za bardzoo chciałem, a było dużo naprawdę dobrych regów, którzy potrafili wykorzystywac moje błędy, gry oop i takie tam. I tak jestem zadowolony, bo mogło byc o wiele gorzej. Trzeba też pamiętać, ze pierwszy miesiąc był chyba ponad 30 bi na plus, więc różnie to bywa, każdy z Was to wie.
Napisane przez Teges
To wkleje moje, nie ma w sumie historii poza tym, że problem w prawdopodobieństwie jest taki, jeśli gram mając 100bb i się skatkuje w naturze zawsze wyjdzie na +.
Mógł byś to rozszerzyć?
Chodzi co o to, że kiedy powtórzy się sytuacja AA vs KK i ty będziesz miał KK i złapiesz seta to mało prawdopodobne, że będziecie mieli 300bb?
Chodzi o prostą rzecz, jak ktoś grał troche SSS to szybciej zrozumie. Tam każdy tłucze do głowy, jak masz 28bb to schodzisz i nie grasz, chyba ze masz KK, AA... Takie tam pierdoły, ale tak naprawdę bardzo istotne rzeczy. Ponieważ, ktoś wyliczył, że jak będziesz się stakował z tymi 20bb, to będziesz wychodził na plus. A jesli rzadko, bo rzadko zdarzy Ci się stakowac już mając powiedzmy 35bb z JJ, QQ, AQs, AK, to mimo, że mozesz być faworytem, lub masz flipa to przegrywasz. A to ma wpływ na całe Twoje wygrane, bo next time znowu zaczynasz grac od 20bb i mając powiedzmy taką samą sytuacje powiedzmy wczesniej miałeś flipa, teraz tez masz, wygrywasz, prawdopodobieństwo się wyrównało, jednak wygrane Twoje nie. Tak samo grając BSS, rzadko kiedy wchodzi sie ai na pre za 200bb +, i jeśli tu dostajesz suck outa, to niestety ale prawdopodobnie, nie odrobisz tego. Bo tak jak na przykładzie tych moich rakiet, teraz powienienem wejśc 4 razy ai na pre vs KK i wygrac, oczywiste, bo przegrywają 1/5. Jak wiemy, moze się zdrarzyć, a ja tak mialem że AA przegra 6 razy z rzędu z KK, ale w long runie wyjdziesz na swoje. Jednak za każdym razem Twój stack jest inny, i jeśli ja wejde 4 razy mając 100bb, zarobie na tym 400bb. I tu widać, że moje AA vs KK są do przodu tylko 100bb, przez to że raz zagrałem na deepie i przegrałem. Oczywiście jako pokerzysta mam to gdzies, bo wiem, ze nie ma kasy za którą bym nie wszedł ai na pre, no całego rolla bym na to nie dał :P.
A liczbowo to wygląda powiedzmy tak (z głowy pisze ):
ai pre AA wygrane 20 razy + 2350bb
ai pre AA przegrane 5 razy - 700bb
Wygrane do przegrane 4/1
Stosunek bb wyg/przeg 3.27/1 <= liczyłem w głowie nie czepiać się
Taka rzecz, jak ai na pre KK vs AA i to ja mam króle sie nie zdarzy, bo wole je rozegrac na postflopie, niż nadziać się w 95% na rakiety :). Nie ukrywajmy malo kto stakuje się na pre tak z KK. No chyba, ze na PP sa tylko takie murki :). Nie ukrywam mi ponad 1.5mln handów rozegranych bardzo rzadko zadarzyło mi się stackowac na pre 200bb, a jak siegam do pamięci, to akurat prawdopodobieństwo nie było po mojej stronie :).
Jeśli jeszcze nie jasno postaram się bardziej, bo czasem szybciej pisze niz pomyśle.
Sick 50k$ play money, ja bym umarł psychicznie po takim swingu.
Jesteś mistrzem:)
Powodzenia!
Napisane przez Teges
Ponieważ, ktoś wyliczył, że jak będziesz się stakował z tymi 20bb, to będziesz wychodził na plus. A jesli rzadko, bo rzadko zdarzy Ci się stakowac już mając powiedzmy 35bb z JJ, QQ, AQs, AK, to mimo, że mozesz być faworytem, lub masz flipa to przegrywasz. A to ma wpływ na całe Twoje wygrane, bo next time znowu zaczynasz grac od 20bb i mając powiedzmy taką samą sytuacje powiedzmy wczesniej miałeś flipa, teraz tez masz, wygrywasz, prawdopodobieństwo się wyrównało, jednak wygrane Twoje nie.
Wszystko co piszes o EV to nie wystarczy odpalić wykres w BB zamiast w $ i tam już powinno się wyrównąć. Tym bardziej jak masz kilka limitów to wiarygodny jest wykres w BB a nie w $
Ten wykres co zamieściłem to tylko listopad i gra na jednym limicie, wiec różnicy by nie było. Co do tego, że EV się wyrównuje to pewnie, ze tak, chociaż ja osobiście nie patrze na to, bo tak jak mówie czasami jest to dla mnei nie zrozumiałe tak jak przypadek AA vs AJ, widziałem już takie jak AA, vs AK, poza tym EV nie patrzy na takie rzeczy jak floty i wogóle, bo czasami ktoś sprawdza bez odsów, bo cche mnie wyblefowac, a czasami sprawdza z poket 33, bo liczy że trafi 3, i fakt na river ją dostanie, a jak wejdziemy wtedy w ai, to EV difference = 0, a ja uważam, że powinno być innaczej z matematycznego punktu widzenia. Chociaż z drugiej strony, EV nie potrafiło by wtedy zakładać kiedy ktoś chce zrobić flot i takie tam.
Mniejsza z tym, mi tak naprawdę wogóle nie chodzi o EV, bo to jest nie ważne dla mnie, tylko chodzilo mi o przypadki stakowań na deep'ie, że ich prawdopodobienstwo mi się nie wyrówna. Ale jest druga strona medalu, jak się musi cieszyć osoba, która wygrała.
Timo, run good jak przyjdzie będzie si, według mnie jak się swoje błędy ograniczy do minimum i dobre decyzje > złe decyzje, to zawsze będzie dobrze :).
Napisane przez Teges
Timo, run good jak przyjdzie będzie si, według mnie jak się swoje błędy ograniczy do minimum i dobre decyzje > złe decyzje, to zawsze będzie dobrze :).
+1
true
sorry - ale sick math - skąd ty bierzesz te pomysły? Jak przegrałem flipa na deepie, to teraz wygram na 100bb i bedę na minus?
Nie do końca, chodzi o to, że jezeli ja przegrałem ai na pre za 300bb, a przez prawie 2mln hands to mój pierwszy taki ai, to watpliwe, ze wejde teraz jeszcze kolejne 4 razy jako taki faworyt ;]. Jeśli grasz ai na pre za 200bb czesto, to te prawdopodobieństwo, gdzies tam się rozłoży, chociaż ja i za 200bb bardzo rzadko się stakowałem, a i tak też złapałem przegrana AA vs AKs ;]. Ale to tylko taki minus teorii, bo jak wygrasz od kogoś 300bb na postflopie, bo złapiesz seta, to już nie jest tak że teraz to Ty z underdoga trafiłes swoje outy, tylko błąd przeciwnika, ze oddał Ci stacka.