Witcher1990
przyjmij zaproszenie
Przyjełę
Chopoki a nie moglibyście się z team speaka 3 przerzucić się na SKype?
TS mi nie działa, porty niby odblokowane ale ze Skype nie mam problemów (przynajmniej na razie)
Siema ja mogę udostępnić taki pop up, posiedziałem pół dnia po zakupie Hm2 i wyszły mi takie dwa

Przy okazji chciałbym zapytać o radę czy taki Hud i pop upy stykną mi na NL5?
Nie chciałem tego zbytnio rozbudowywać i ograniczyłem się do tego co wg mnie jest niezbędne na tym limicie
Gdyby ktoś mógł rzucić okiem będę wdzięczny (przy okazji patrząc czy wszystko jest ok)
HUD
Nick / Hands
VPIP / PFR / WTSD / cold call tot
Cbet F / Cbet T/ Fold to Cbet F / Fold to Cbet T
Aggression Factor F/ T / R
3bet tot/ fold to 3bet tot / steal tot / fold to steal tot
Widzę że wątek olany zupełnie tak samo jak skype.
Ja sobie neta ogarnąłem także WITAJ BOGACTWO!
Nie chce mi się zakładać tematu, więc zapytam tutaj - częściej powinniśmy cbetować IP czy OOP? I ile mniej więcej powinien wynosić gap?
Ile wynosi u was cbet w ogóle? Mi minimalnie skoczył winrate po tym, jak z 90% zmieniłem na coś w okolicach 50%. Będę musiał nad tym popracować jeszcze.
Hej,
spoko ten HUD, ja mam mniej statów w popupie niż ten twój i wystarcza, być może za niedługo go rozbuduję, ale póki co wystarcza. A co do wątku, to nie poddawaj się, ludzie też mają inne sprawy na głowie i nie zawsze będzie ruch, tak samo Skype.
yarish - według mnie nie można generalizować w tej materii. Cbety zależą od bardzo wielu czynników i nie da się określić ile powinno się cbetować IP a ile OOP, bo to będzie zależeć np. od przeciwnika/ów, od ręki, od boardu, od dynamiki (czasem), umiejętności, zakresu jaki dajesz rywalowi, itp, itd.
Polecam serię: "O cbetach słów kilka"
oraz wątek Destrukta o statystykach: LINK 1
LINK 2
oraz ogólnie wątek Destrukta: "Projekt leakfinder"
Hej Kozaczov,
spokojnie, mam teraz trochę roboty + ostatnio próbuję wyrobić bonus na PS, jak się ogarnę trochę to na pewno wpadnę.
Cierpliwości.
Tak na szybko analizuję swoją grę dla ciekawości. niedługo zajmę się tym poważniej
To na szybko
1. Call pre flop z PP 22-55 -EV
2. Call pre flop z PP 66-JJ +EV
3. Call pre flop PP JJ +EV
4. 3bet pre flop PP JJ -EV
5. steal ze sb z any two może mieć sens
6. QQ jako 3bet pre EV+ call pre EV-
Więc daje do myślenia chociaż to tylko ogólne decyzje
Jaka próbka?
U mnie 1. i 2. EV+, 3. EV-, 4. EV+
5. nie wiem dokładnie jak przefiltrowałeś - ja ustawiłem 'in SB and steal attempted = true' i u mnie pokazuje minus.
6. 3bet EV+, call EV0 właściwie
45k rąk na zoomie. Nie sprawdzałem jak jest na FTP.
Nie można w ten sposób oceniać EV!
po pierwsze: po jakiej próbce, a po drugie i najważniejsze: w ten sposób można porównywać zagrania all in preflop, bo już więcej akcji nie będzie. A w tym przypadku nie wziąłeś pod uwagę co się działo później na kolejnych streetach. Czy jesteś pewien, że pozostałą część rozdania za każdym razem rozegrałeś prawidłowo? A czy każdy call był prawidłowy? 3bet z JJ nie zawsze jest poprawny! Tak samo 3b z QQ!
Zbyt wiele zmiennych jest aby arbitralnie ocenić, że call z pocketami jest nieopłacalny, bo poza samą akcją preflop, jeszcze takie ręce (i nie tylko takie ręce) można rozgrywać na wiele sposobów i to zależnie od boardu, przeciwnika/ów, dynamiki i wielu innych czynników. To naprawdę jest bardzo skomplikowane, trzeba by było oceniać każde rozdanie osobno w całości i spisywać sobie wyniki, ale nawet to nie byłoby zbyt miarodajne, bo jak ocenić czy dalsza część rozdania przebiegła z max EV? musiałbyś rozegrać każdą rękę w dokładnie takich samych warunkach na różne sposoby, aby móc to określić. Bo inaczej to jest tylko przypuszczenie. Oczywiście można robić pewne generalizacje w niektórych sytuacjach, ale nie można generalizować każdej takiej sytuacji.
Tak na szybko analizuję swoją grę dla ciekawości. niedługo zajmę się tym poważniej
Więc daje do myślenia chociaż to tylko ogólne decyzje
pozdro
Pytanie może nazbyt banalne, ale - jaki macie opening range z CO? Otwieracie wszystkie asy offsuit? Suited connectory typu 89/9T?
Aktualnie gram 18/16 i na NL2 działa świetnie, jednak jestem świadomy że na wyższych limitach będę musiał poszerzyć swój zasięg.
Napisane przez Kozaczov
xbibol co jest z Tobą dawno z Himennem nie wpadacie na TS'a ... ??
co robocie na tym tsie ? moze sie skusze
Wszystkich off Ax nie otwieram nawet z BU jeśli nie widzę potrzeby. Na CO jak najbardziej SC 78+ i większość Axs ale zależy kto siedzi na blindach i BU. Czasem lecą też openy z Kxs np K6s ale to już zależy od przeciwników. akurat na CO nie mam o wiele szerszego rangu niż na MP ale już na BU wyraźnie to widać.
Wszystko zależy od tego z kim siedzisz przy stoliku. Jak nity, to otwierasz szerzej.
To jasne. Jednak moje pytanie było skierowane raczej do graczy zooma, gdzie często gra się vs unk. I byłem ciekaw jak ten standardowy range wygląda u nich.