no i miałem nie wracać na NL2 ale jak tak dalej pójdzie to się zbustuję.
Wróciłem, włączyłem 9stołów, poziom spazzów masakrycznie duży, może też o tej godzinie tak być. Zwyczajnie betuję TP czy sety,tripsy, flushe, FH i mnie spłacają lub robią x/r T z air... No w każdym razie stale na + a tego pierrrr nl5 nie mogę przetrawić.
założylem temat
Sweet NL5
może ktoś mnie sweetnie albo ja popatrzę jak ktoś gra. Chętni?
Poza tym zapisałem się do mikołajów, może się uda dostać trening.
nie polecam zooma chyba, że masz już ogarniętą na 100% grę każdy aspekt i po prostu zależy Ci na większym win rate i tym żeby bylo wygodniej grac.
Inaczej normalne stoły
Napisane przez Witcher1990
nie polecam zooma chyba, że zależy Ci na większym win rate. Inaczej normalne stoły
Jest zupełnie odwrotnie. Jeśli zależy Ci na większym winrate to grasz normalne stoły. Chyba, że Ci chodziło o volume wtedy wiadomo, że na zoomie jest większy.
Gram zoomy bo są mega wygodne. Nie lubię bawić się table selection.
W drugiej sesji odrobiłem już część strat. Chyba powoli się adaptuję
czy ja wiem czy volume jest na zoomie większy ?
na nl25 na zoomie gramy 250h na maksymalnie 4 stołach daje 1000h/hr
zwykłe stoły mają 80h/hr x24 powiedzmy w przybliżeniu 2000h/hr
wiadomo dochodzi czas na rozpoczęcie sesji itd ale jak gramy przykładowo 2 sesje po 3h to czas na dobry table selection spokojnie sie znajdzie.
nie wiem czy dobrze licze ale powiedzmy że około
6h zoom = 5000k rąk
6h normalne stoły = 11000k
może coś źle policzyłem nei wiem. Można grac chyba 8 stołów zooma ale beda to albo inne stawki ablo te same a mix fr i sh
Z tego co mi wiadomo to średnia na zwykłych stolikach to 60h/hr. Mniej więcej cztery zwykłe stoliki odpowiadają jednemu stolikowi ZOOM. A więc większy volume na zwykłych stołach będziemy robić jedynie grając powyżej 16 stołów.
Ja podawałem średnią rak P* z Full Ringów. A z tego co widzę to dla SH starsy liczą na zwykłych stołach średnią 75h/hr.
blelol ale po co Ty to liczysz... to nie jest takie proste bo:
1. Juz przy 8miu stolach co chwile jakis stolik moze sie zjebac i trzeba szukac nastepnego.
2. Na zoomie jak grasz 4 stoly to mozesz miec akcje maksymalnie na 4 stolach a grajac na 24rech mozesz miec profitowe akcje na 12stu albo i na wiekszej ilosci i podejmiesz w tym momencie mase - EV decyzji.
Juz te 2 argumenty przemawiaja za graniem ZOOMa OCZYWISCIE biorac pod uwage tylko VOLUME.
Checie uczyc sie gry czy napieprzac jak osly w przyciski ?
Jesli nie ownujecie swoich stawek powiedzmy na 6-8 stolach
to po co chcecie grac massmultitabling. Przeciez to glupota
większy $/h ? Wiesz jak są 4 dobre stoły to gram na 4 jak jest 16 to gram na 16 jak są 24 dobre stoły to gram na 24. Przykładowo do 16 godziny na strasach zoomy są zanitowane strasznie a i na zwykłych stołach cieżko nl50 nl100 otworzyć żeby na więcej niż na 10 stołach totalny fish siedział.
Nie jestem jakiś zwolenikiem multitab ale jak gram na 20 stołach to maks jakaś ciekawsza akcja jest na 3 stołach. A tak to tylko jakieś steale re steale 3 bety 4 bety itd nic ciekawego się nie dzieje. Czasami nawet 2 min nie ma żadnej akcji. Nitem tez sie ie moge nazwać bo gram coś 24/22.
To jest prawda że praktycznie co 5 - 10 min trzeba używac table skanera i zmieniać stoły siedzenia itd. Ale masakrycznie to zwiększa winrate. Gracz który ogarnia jakos nl2 może z tymi samymi umiejętnościami bumhantujać i rąbiąc dobry table i sit selection może spokojnie wygrywać na nl100
To jest argument przemawiający za zwykłymi stolikami, ale do tego, o czym piszesz, trzeba mieć porządny sprzęt, tj co najmniej dwa ekrany (jeden bardzo duży).
Jak ktoś gra na laptopie albo ma mały monitor, to zoom jest lepszy.
Ogarnianie kilkunastu stolików i skanera na takim sprzęcie może być kłopotliwe i tiltogenne.
Fakt. Ja gram w stacku na lewym monitorze jest cały czas table scaner i stoliki z akcja a na prawym leca normalne stoły bez akcji.
Ale jak się ma dobre programy i jako tako rozdzielczość to tez można na jednym monitorze ogarnąć. Już gram pare lat w pokera i nie wyobrazam sobie innej gry niż w stacku. Jeden monitor tez cieżko. ale od biedy da rade
Jestem fiszę dlatego pytam, na Titanie już przestałem robić profit i aktualne sesje raczej na minus. Chyba muszę nieco więcej 3betować jak to zacząłem robić na starsach bo widzę, że fajnie to wchodzi.
Staty wrzuciłem do oceny i powoli pracuję nad tym wszystkim, byle tylko wyrobić co trzeba i kończę pokera

Napisane przez blelol
Fakt. Ja gram w stacku na lewym monitorze jest cały czas table scaner i stoliki z akcja a na prawym leca normalne stoły bez akcji.Ale jak się ma dobre programy i jako tako rozdzielczość to tez można na jednym monitorze ogarnąć. Już gram pare lat w pokera i nie wyobrazam sobie innej gry niż w stacku. Jeden monitor tez cieżko. ale od biedy da rade
belol, stoły z akcją sam "wyjmujesz" ze stack'a, czy masz do tego jakiś program?
Witcher, mam coś w okolicach 6bb/1000 na nl2 i ok 5bb/100 (tutaj coś około 70k rozdań z tego co pamiętam). Te 3-4bb mógłbym wyciągnąć więcej w longrunie gdybym nie grał jak automat.
Z tymi 3betami, to faktycznie na nl5 generują znaczący profit (niżej grałem tylko 3bet for value z premium hands ;)).