Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
186 Posty
39 Użytkownicy
0 Reakcje
7,047 Wyświetlenia
masohaso

Odpowiedź na pytanie jak sobie prosi radzą z wariancją jest banalnie prosta

Odpowiedzcie sobie na jedno podstawowe pytanie, ile gracie rąk powiedzmy tygodniowo ?

Profesjonalny gracz robi dziesiątki tysięcy rozdań tygodniowo grając przez zdecydowaną większość czasu swoje A-game, ogranicza tym samym wariancję w dużym stopniu, niekeidy pewnie nie patrzy nawet do cashiera przez miesiąc bo nic mu to i tak nie daje. Ponadto jest zdyscyplinowany i wszystko podporządkowuje swoim sesjom, zazwyczaj gra już na nieco wyższych stawkach, co za tym idzie ma już całkiem spoko rakeback czy też inne profity oferowane przez roomy.

Grając na micro powiedzmy godzinkę dziennie, nie oszukujmy się czas jaki trzeba poświęcić na skakanie po limitach jest siłą rzeczy dosyć długi, chyba że mamy mega good run. Dlatego osobiście proponuję bardzo agresywne podejście na dwóch pierwszych limitach tj. NL5 i NL10. Założenia powiedzmy wchodzę przy 15 Bi wyżej i schodzę niżej powiedzmy przy spadku na 10 Bi. Jest to podejście agresywne i wymaga ogarnięcia przy stolikach ale ja osobiście go stosuję i chyba idzie nieźle. Pozdrawiam ;)

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

O no to jest ciekawe info. Tak też czytałem, że stan konta sprawdzają najczęściej pod koniec miesiąca i wtedy też robię grubsze analizy.
Mi chyba powoli wariancja oddaje to co zabiera, zobaczymy jak dzisiaj pójdzie. Jestem zakatarzony więc nici z likendu mogę grindzić

Odpowiedz
Cytat

Zastanawiam się, czy na etapie micro nie lepiej się przestawić na PLO, a do holdema wrócić na nl50+.
Dzisiaj w 5h 15 buyinów w plo :f_smile:

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Up swing. Ja też myślałem, że jak wygrałem 4stacki w jeden dzień na NL10 to zacznę z tego żyć :D Tym bardziej, że miałem tak przez kilka dni.
Podobnież w omaszce jest tak wysoki rake, że nie opłaca się grać microlimitów
Coś się nie mogę do adma dobić a pewnie już miałbym porty odblokowane
Mam nadzieję, że to koniec wahnięć formy, co prawda dzisiaj miałem wielu fiszów na stole ale wydaje mi się, że nieco pomogło ograniczenie stołów, teraz gram NL5 na 4stolikach i generalnie gram nieco odważniej na tych fiszów, tzn zwracam uwagę na ich tendencje i do tego dopasowuję grę
Zastanawiam się czy teraz nie wyjąć 40$ rake back+90$ rolla i nie kupić HM ;>

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov

himennnn oraz xbibol dzięki że wpadacie na TS'a zachęcamy resztę póki co wykonaliśmy już ok 5 sweetów z gry chłopaków czekamy na kolejnych chętnych do wspólnych gierek.

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Promocja Level Up w listopadzie
Możliwe jest wygrindowanie złotego statusu z tej promocji na NL4 przy 3SP za 1$rake?
4stoliki NLH NL4 ok 3godzin gry więc pewnie 1.2k rozdań.

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov

mnie cały czas męczy to, że nie mam podpiętego konta PS do P* ;(, nie wiem co zrobić nie chce przechodzić na inne krzaki

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

zmieniasz room albo kupujesz status
możliwe jest ugrindowanie tego statusu na NL4?

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Przyjmij zapa.
Jestem w domu, moge korzystać z TS więc może się zgadamy na sesję?

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov

zapro przyjętę ale o ustawce pomyślimy jutro wieczorem najwcześniej albo w sobote bo nie wiem co to sie jutro bedzie dzialo w zwiazku ze swietem

Odpowiedz
Cytat
cilivio

dobra ogarnąłem micro i będe wpadał :)

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Dzizas ja się zastanawiam jak grać drawy a na spedd holdem na titanie wystarczy VB i stackować na fiszów TPTK... Wiedziałem, że na normalnych stolikach jest łatwiej niż na P* co zreszta pisałem w tym wątku ale ilość spazzów na speedzie przekracza ludzkie wyobrażenie.... Tylko wkurwiają mnie te short stacki, wejdzie koleś 20bb i jak z nim grać? Macie jakieś strategie?
Najlepszy jest taki Polak co lubi sobie jebnąć squeeza za pół stacka albo 3bet i foldować na 4bet _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Chyba mnie wyruchali na tych portach bo niby oblokowane i dalej nic nie działa. Może spróbuję jakiś internet mobliny na próbę, ten akademicki i tak działa jakby nie mógł...
Poza tym zoom jest chyba ławiejszy do grania albo mi łatwiej grac na unków, nie wiem. Na razie profituje po tym swingu ale szkoda ze SP nie lecą i nie mam nowych materiałów :(
Poza tym co zauważyłem- jeśli 3betujecie VR vs 2 graczy to róbcie to dużym sizingiem. Open raiser rzadko calluje a stackuje tylko nutsy, natomiast ten który cold callował robi to z PP i nie liczy się sizing bo callnie wszystko i zrzuci post flop jeśli nie trafił.
To jest już żałosne bo np dzisiaj reg callnął 0.9$ dorzucając 0.75 do pota i zrzucił do Cbeta za 50% pota lolz. Drugi ta sama akcja do squeeze za 0.8
A takich normalnym sizingiem to już nie liczę.
Jeśli więc się odwinie to mamy łatwy fold bo trafił seta.
tyle ode mnie
popytam o mobilny internet takiego znajomego z aka i pewnie wezme wersje testowa na 7dni, zawsze moge oddac to po tych kilku dniach

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Proszę żeby ktoś posiadający HM2 sprawdził profit stackowania KK i QQ pre flop na full stacków i wrzucił wykresy, pozdro

Odpowiedz
Cytat
xbibol

A po co ci to ?(

KK

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

QQ

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Wow, wychodzi na to, że nie warto stackować QQ preflop. :D

Odpowiedz
Cytat
BroKosa

@up
To dopiero się o tym dowiedziałeś? ?(

Co do tematu: ABC pokera eot.
Ja grając ABC z $12, które wpłaciłem na FTP pokonałem już 1 piekło micro czyli nl2 i jestem w nl5. Co zauważyłem? Że poziom jest porównywalny, a paradoksalnie na nl2 jest więcej nitów. Gram zoom. Nie posiadam jeszcze HM2.

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

No własnie rozgrywanie QQ w momencie gdy dostaniemy 3bet jest dla mnie trudne, trenerzy radzą 4bet/broke ale nie wiemy czy gość stackuje AK.
Po tym co ostatnio widzę, przynajmniej na zoom, to trudno kogoś takiego znaleść.
A moje KK od baaaardzo dawna trafia praktycznie wyłącznie na AA, natomiast PP AA jakoś nie mogą wystackować QQ+ AK, nie licząc ostatniego AA vs AA.
Zakupie HM2 na dniach to zobacze jak tu u mnie wygląda i będzie mi może łatwiej grać nie musząc się martwić czy skopiuję interesującego mnie spota do notatnika

Odpowiedz
Cytat
BroKosa

Napisane przez Witcher1990
No własnie rozgrywanie QQ w momencie gdy dostaniemy 3bet jest dla mnie trudne

Ja robię call i decyzja na flopie. Dostajesz tripsa - masz mnóstwo IO i praktycznie masz samograj w 3/4 przypadków. Ale jeśli koleś podbija za 3/4 pota na flopie AJ7 to decyzja jest prosta. Tak samo na flopie J72 też potrafię zrzucić. Jeśli na flopie 247(tęcza) koleś cbetuje to jestem jeszcze w stanie to sprawdzić i zobaczyć jak zachowa się na następnych turach licytacji. Jeśli wysoki barrel to skłaniałbym się ku fold, ale większość osób na tym limicie wrzuci ci stacka na turnie, nawet jeśli będzie to overbet. nl2 jest nitowe - to fakt, dlatego QQ jest EV-, bo jaki może mieć range przeciwnik do 3betu? Nie masz HM2, dlatego posługujesz się ogólnie przyjętym range villiana do 3betu: QQ+, AK. Ewentualnie JJ+, AQs, AK. Jedyne co bijesz to JJ, AQs. Zostaje tylko AA, KK, AKo, AKs z czego AKs, AKo masz flipa.

Equity  Wygrana  Podział
UTG    48.31%   48.07%    0.24% { QsQc }
UTG+1  51.69%   51.45%    0.24% { KK+, JJ, AQs+, AKo }

Equity  Wygrana  Podział
UTG    39.86%   39.64%    0.22% { QsQc }
UTG+1  60.14%   59.92%    0.22% { KK+, AKs, AKo }

Z szerszym rangem mamy flipa, ale czy na pewno tego chcemy? Ale 1 pytanie: czy przeciwnik jest w stanie stackować JJ na nl2? Nie sądzę. To samo AQs. To jest mocno grywalna ręka, ale stackowanie się jest bez sensu.
Z wąskim, moim zdaniem właściwym rangem jesteśmy underdogiem i stackowanie się z 40% equity jest EV- jak wiadomo, ale mamy dobre pot odds, dlatego call > 4bet, fold na unka. _thumbsup:
Jestem otwarty na krytykę!

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

No własnie rozgrywanie QQ w momencie gdy dostaniemy 3bet jest dla mnie trudne, trenerzy radzą 4bet/broke ale nie wiemy czy gość stackuje AK.

Bardzo trudno to określić bez statystyk. Dodatkowo nie wiesz jak nitowato grasz bo też nie masz statystyk na siebie. Możliwe, że jesteś takim nitem, że ludzie stackują na Ciebie tylko asy ;)

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990 Autor wątku
Witcher1990

Możliwe aczkolwiek przypuszczam, że 3bet mam większy niż 5%... Wyciągam kasę na HM2

Odpowiedz
Cytat