No tak, jak gralem i mialem 15 sek na decyzje, to tez taki bet wydawal mi sie najrozsadniejsza opcja.
Ide ogladac Twoj film siweq
No tak, jak gralem i mialem 15 sek na decyzje, to tez taki bet wydawal mi sie najrozsadniejsza opcja.
Ide ogladac Twoj film siweq
Od 2 dni nie rozegralem handa - komp sie samoistnie resetuje, a u siostry nie moge podlaczyc neta, a nie chce mi sie u niej robic formata. Poszedl juz telefon do informatyka, jutro przyjedzie i zbada o co chodzi, pewnie przyczyna jest zasilacz, ale nie mam jak sprawdzic samemu...
Tymczasem czytam, ogladam TV, biegam, gram, cwicze na silowni
Prawie jak normalny nastolatek
Dont like it.
Zdazylem sobie chociaz przekopiowac kilka pokerowych e-bookow, ktore w miare ochoty przerobie dzisiaj/jutro.
W lipcu juz przygotowuje sie na grind
Bedzie diament.
A ja stracilem rolla, hi2u snite.
Poratowałem Cię stówką, to nie płacz, tylko rób rolla ;]
A ja stracilem rolla, hi2u snite.
Mozemy Cie z Jasonem staknac na NL2 ♠_cool:
A tak na serio to troche przykre co sie stalo z FTP, moze nie dla pokera online, ale na pewno dla graczy. Pewnie rolle zostana zwrocone, ale ciekaw jestem kiedy...
A tak na serio to troche przykre co sie stalo z FTP, moze nie dla pokera online, ale na pewno dla graczy. Pewnie rolle zostana zwrocone, ale ciekaw jestem kiedy...
Mnie tam szczerze mówiąc mało obchodzą rolle graczy, natomiast był to dość mocny cios dla pokera online. Ale myślę, że wszystko się skończy w miarę ok.
@Jason
A mnie tam obchodzi, bo szkoda mi chociazby znajomych, ktorzy pozostali bez rolla ♠_rolleyes:
Jezeli chodzi o pokera online, to jezeli po FTP nie uruchomi sie jakas prawna reakacja lancuchowa, ktory pociagnie inne poker roomy na dno razem, to nie widze jakies wielkiej szkody. Ale szkoda mi czasu, zeby sie nad tym glebiej zastanowic...

Tak zakonczylem miesiac na Everest Poker. Ogolnie zrobilem w tym miesiacu jakies 25k handow, ale reszte gralem na Merge (tam raczej break even) i nie mam bazy przez scrushowany HDD. Summa sumarum miesiac nie byl najgoszy, ale chcialoby sie wiecej ♠_cry:
Poczatek nowego przyniosl mi -4bi zjazd + tilt. Odpoczalem chwile i ide grac dalej, celuje w tym miesiacu w o wiele wiekszy volume. I od sierpnia (albo wczesniej) NL50. Koniecznie.
I znowu 'troche' planow popieprzylo sie.
Planem a) w tym miesiacu bylo dosc mocne grindowanie i zbudowanie sobie solidnego rolla na NL50 + zajecie dobrego miejsca w rakerace na PS.
Czesciowo trzeba bedzie to odlozyc na bok, bo tak wygladaja moje poczynania lipcowe:

Jestem ta sytuacja sfrustrowany i to jest najlepsze slowo, ktore moglem tutaj wybrac. W zasadzie moglbym teraz nawet napisac cos wiecej, poplakac sobie itd. (nie myslcie ze nie mam ochoty
), ale historia pokazuje, ze marnowanie na to czasu nic dobrego nigdy nie przynioslo.
Nie wiem czy to bedize dla mnie najlepsze, ale logika tak mi podpowiada:
mam nadal dosc sporego rolla na NL25, ale skoro nie moge wygrac sesji i tiltuje po kazdym najmniejszym bad beatcie na 50bb, to najlepiej bedzie jak odbuduje sobie ego na NL10.
Jakbym mial wybrac jedna rzecz, ktora frustruje mnie najbardziej, to bylby to na pewno brak progresu, w momencie kiedy wydaje mi, ze wszystko idzie dobrze. Tym bardziej, ze wydaje mi sie, ze wkladam w to wystarczajaco duzo energii, zeby moja gra na stolikach miala rece i nogi.
hej, stawiam . i będę zaglądał
Według mnie nie powinieneś schodzić limit niżej, bo skoro masz kase na ten limit to graj na nim. Lepszym wyjściem byłoby zastanowienie się dlaczego jest tak a nie inaczej, tzn dlaczego tiltujesz? Przecież nie można wygrywać każdego rozdania, każdy od czasu do czasu wygrywa, nawet fish. Może wydaje Ci się żę pieniądze które są w pocie należą do Ciebie? - nic z tego, to jest kasa dla wygranego układu. Pamiętaj że gramy kartami z fishami;)
Usiądź na spokojnie 1-2h przemyśl sobie dlaczego teraz nie idzie tak, jak wtedy kiedy wygrywasz i podejmujesz dobre decyzje. Co zmieniłeś w swojej grze, czym było to spowodowane.
Na jakim roomie grasz?
Mateusz, za dlugo juz gram, zeby miec takie nastawienie jakie podales w poscie.
Moj tilt pochodzi tylko i wylacznie od ego - i przekonania, ze jestem na tyle dobry, ze powinienem wygrywac i nieustannie piac sie w gore, a tymczasem przegrywam albo jestem break even. Jestem prawie pewien, ze jakbym mial w miare dobry miesiac, gdzie regularnie bym wygrywal, to nawet najgorszy bad beat nie moglby mnie wyprowadzic z rownowagi. No bo przeciez to tylko glupi suckout, a ja i tak daje rade
Za to kiedy mam swingi typu 10bi w kilka tysiecy rak (a przez ostatnie pol roku mialem takich swingow 3-4), to irytuje mnie nawet jak kilka razy z rzedu nie wyjdzie c-bet.
Na NL10 nie pogralem zbyt duzo, chyba 2 sesje, az w pewnym momencie, kiedy zachcialo mi sie grac, jedyne stoly na calym micro byly tylko na nl25 i zagralem naprawde solidna sesje. Wykres powoli wraca do 0$.
Gram na Everescie.
Na entraction mój wykres podobnie wyglądał (cały czas pod 0), ale jak później wyrwałem to na +10BI hehe
Tak trzymaj
'Poniesiony' upswingiem, majac juz okolo ~1k w rollu, postanowilem sobie shotnac
No i tak sie skonczyl shot:
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($22.61)
BB ($10.15)
UTG ($49.40)
UTG+1 ($24.20)
Hero ($51)
BTN ($27)
Dealt to Hero 7♠ 7♦
UTG raises to $1.75, UTG+1 calls $1.75, Hero calls $1.75, BTN calls $1.75, SB calls $1.50, fold
FLOP ($9.25) 8♣ 7♥ 2♥
SB checks, UTG bets $6, UTG+1 folds, Hero raises to $16, BTN folds, SB folds, UTG raises to $47.65 (AI), Hero calls $31.65
TURN ($104) 8♣ 7♥ 2♥ 6♥
RIVER ($104) 8♣ 7♥ 2♥ 6♥ K♣
UTG shows A♥ 8♥
(Pre 46%, Flop 29.8%, Turn 79.5%)
Hero shows 7♠ 7♦
(Pre 54%, Flop 70.2%, Turn 20.5%)
UTG wins $101
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($85.25) 83/16 wtsd:40 af:17
BB ($115)
UTG ($54.75)
UTG+1 ($25.75) 27/13 AF:72 read: psb/psb to stack off w/ 77 on 6high
CO ($66.05)
Hero ($82.05)
Dealt to Hero A♣ 9♣
fold, UTG+1 calls $0.50, fold, Hero raises to $2.25, SB calls $2, fold, UTG+1 calls $1.75
FLOP ($7.25) 3♣ 2♥ 2♣
SB checks, UTG+1 bets $7.25, Hero calls $7.25, SB calls $7.25
TURN ($29) 3♣ 2♥ 2♣ T♠
SB checks, UTG+1 bets $16.25 (AI), Hero calls $16.25, SB calls $16.25
RIVER ($77.75) 3♣ 2♥ 2♣ T♠ Q♣
SB bets $10.50, Hero raises to $35, SB calls $24.50
SB shows 3♦ 3♥
(Pre 30%, Flop 98.4%, Turn 100.0%)
UTG+1 shows Q♥ 7♥
(Pre 31%, Flop 0.7%, Turn 0.0%)
Hero shows A♣ 9♣
(Pre 38%, Flop 0.9%, Turn 0.0%)
SB wins $144
Dlatego ja nie lubie shootować . . . już tłumaczę dlaczego:) Mając np 30BI na nl50 wchodzisz na niego i nawet jak przegrasz 3BI w sesje to to są 3BI. Natomiast jak shootujesz tak jak teraz i przegrasz 2BI na nl50, to to nie są 2BI, a 4BI i można się "zezłościć"
Kilka prostych spraw.
1) Bankroll Managment.
Jezeli chodzi o rece grane przeze mnie przy shocie, to nie sadze, zeby moja gra mocno odbiegala (jesli juz) od a-game. Dostalem szybkie dwa proste od wariancji i koniec. Mimo wszystko shotowanie bylo bledem, bo jak nie wyszlo to nie dosc, ze znowu sie mocno wkurwilem + nie chce mi sie grac teraz nl25. Wiec nigdy wiecej shotow z za malym rollem. 1150$ i nigdy wczesniej. Odpowiednie wnioski pomogl wyciagnac Brian Tracy. Akurat wczoraj trafilem na rozdzial w 'Change your thinking, Change your life', ktory idealnie pasowal do mojej sytuacji.
2) Gra
Tak jak pisalem - po nieudanym wejsciu na nl50 znudzilo mi sie na chwile granie na nl25, nawet sobie dla 'urozmaicenia' wlaczylem 9 stolikow (po raz kolejny w zyciu przekonalem sie, ze nie umiem uprawiac multitablingu). Kontynuujac normalny 6-tabling wszystko wrocilo do porzadku i jestem z kazdej strony bardzo fajnie coolerowy i bad beatowany
Wiec to co wygralem na koncu poprzedniego wykresu zdazylem juz przejebac. 6BI bad beatow + 2BI tiltu. No i wracam znowu do punktu wyjscia.
3) Rozwoj
Obiecalem sobie, ze w tym miesiacu przeczytam wszystkie e-booki pokerowe jakie mam na HDD. Nie wiem czy mi sie uda, bo dochodze do wniosku, ze nie lubie uczyc sie pokera poprzez sucha teorie. O wiele chetniej ogladam filmiki z live session czy dyskutuje o rozdaniach niz czytam jakies ksiazki, arty, czy chociazby ogladam filmy teoeretyczne. Ogladalem wczoraj GTO Destrukta i bylem mega znudzony po 30 minutach, nawet pomimo tego, ze film byl naprawde dobrze przygotowany. Moze w next czesciach bedzie ciekawiej, jak zaczna sie rzeczy o ktorych nie wiedzialem, bo 1 part to nawet dla regularsa nl25 tylko powtorka.
4) Volume
Jak zawsze gram mniej niz planowalem
Ale tym razem przynajmniej nie duzo mniej. Mam prawie 12k dzisiaj, mysle ze dam rade zrobic 40k. Chcialem zajac top20 w rakerace na pokerstrategy, ale musialbym wygrindowac okolo 5k pointsow, co jednak na nl25 jest jeszcze za trudne. Na nl50 sadze, ze zrobilbym dosc latwo diament i mialbym jeszcze jakis zapas
Nie ma nawet 5 stolow o 6:30.
Nie moge o tej godzinie wlaczyc zadnego filmu.
Nie chce mi sie spac.
Chyba musze zaczac czytac ebooki :< Kawa i ebooki - nie brzmi tak strasznie.