Plan dzialania V.0.8
Plan glowny: trzymanie sie planu
Kierunek: mozliwosc utrzymania sie z pokera po skonczeniu szkoly sredniej, stawanie sie coraz lepszym graczem, ciagly awans na pokerowych limitach (oraz ogolnopojete uporzadkowanie sobie RL)
Cel I, krotkoterminowy: zagranie okolo 50k rak do 1 lutego 2010 na NL10 SH, zbudowanie solidnego bankrolla na NL25
- grind 4-6 stolow na EVP/Merge,
- grind, grind, grind...
- 'wlewanie' calego rakebacku do rolla (45% Merge, 10% EVP)
- ciagla analiza problematycznych spotow zaznaczonych w HMie,
- monitorowanie liczby rak/dziennie;tygodniowo, tak aby kontrolowac postepy w ilosci granych rak (od kilku miesiecy mam problemy z grindem)
- wrzucanie wykresow tygodniowych tutaj,
Cele dotyczace ogolnego rozwoju pokerowego:
- Ciagle ulepszanie swojej gry poprzez (na razie ogolnie, potem rozwine):
- filmiki pokerowe,
- analizy rak innych graczy
- analizy wlasnej bazy danych z HMie,
- dyskusji nt. strategii z innymi graczami,
- sweat sessions,
- Regularna aktualizacja bloga, ktory ma przede wszystkim porzadkowac sprawy zwiazane z pokerem
Cele zwiazane posrednio z pokerem, dotyczace zycia prywatnego:
Dbanie o swoja sprawnosc fizyczna:
- od nowego roku prawdopodobnie treningi MMA
- 2x w tygodniu koszykowka,
- regularna silownia, 3-4 razy w tygodniu (thx Jarek za plan)
- zrzucenie kilku kg tluszczu...
- zdrowe odzywianie sie, 0 fast foodow, 0 chipsow, zdrowe zrodla bialka i weglowodanow, ograniczenie tluszczow,
Other:
- uregulowanie problemow w szkole zwiazanych z ocenami
(z tym jest juz troche lepiej niz miesiac temu, ale jeszcze kilka prac trzeba dobrze napisac)
(Na marginesie) Bukmacherka?
Kilka slow na temat: wplacilem na bwin 10$, aktualnie mam 33$ wiec jest dosc dobrze. Obstawiam glownie NBA (jestem na biezaco) i pilke nozna (troche mniej na biezaco, ale sadze ze mam wiedze wystarczajaca), czasami MMA/boks.
- zbudowanie porzadnego bankrolla, ciagly progres stawek w obstawianiu,
- agresywny bankroll managment (zaklady 4$ aktualnie)
- wybieranie sobie pewnych meczy oraz laczenie je w kupony po kursie ~2.0-3.0,
- okazjonalnie kupony z pojedynczymi eventami,
-----------------------------------------------------------------------------------------
Tak jak w temacie: jest to moj drugi blog w krotkim czasie (kilku miesiecy), jak ktos ma ich juz dosc to sorry, po prostu stwierdzilem, ze zaczecie notowania sobie wszystkiego od nowa bardziej mnie zmotywuje. Plan jest na razie wstepny, pewnie bede go edytowal. Mam nadzieje, ze dostane jakies wskazowki czy zostana mi wytkniete bledy. Ogolnie zainspirowal mnie dzial z mindsetem i posty Lesia, za co thx
Mialem nie grac do swiat, ale odpoczalem od NL SH wystarczajaco, kilka dni temu zaczalem grac NL HU. Jest to odmiana gry, ktora mi sie dosc spodobala, w przyszlosci mam nadzieje nauczyc sie w nia grac. Probowalem ostatnio, ale dostalem becki na 4BI, w tym, co boli najbardziej - od fiszy czy ABC Tagow, ktorzy grali naprawde str8-forward... Co boli jeszcze bardziej - oznaczalo to skrocenie rolla o kolejna 1/4. Wyrzucam to z glowy, skupiam sie na NL SH.
Bankrolle:
Everest Poker: 158$
Merge Gaming: 250$

- dobry dzien dla pokerzysty dzisiaj. Tym samym pobilem osobisty rekord w przegranych stackach na dzien. Dopiero przy 6 mnie cos ruszylo i sie lekko wkurwilem, a tak to lajcik.