Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Journey of micro grinder

240 Posty
38 Użytkownicy
0 Reakcje
7,683 Wyświetlenia

Plan dzialania V.0.8

Plan glowny: trzymanie sie planu :D

Kierunek: mozliwosc utrzymania sie z pokera po skonczeniu szkoly sredniej, stawanie sie coraz lepszym graczem, ciagly awans na pokerowych limitach (oraz ogolnopojete uporzadkowanie sobie RL)

Cel I, krotkoterminowy: zagranie okolo 50k rak do 1 lutego 2010 na NL10 SH, zbudowanie solidnego bankrolla na NL25

- grind 4-6 stolow na EVP/Merge,
- grind, grind, grind...
- 'wlewanie' calego rakebacku do rolla (45% Merge, 10% EVP)
- ciagla analiza problematycznych spotow zaznaczonych w HMie,
- monitorowanie liczby rak/dziennie;tygodniowo, tak aby kontrolowac postepy w ilosci granych rak (od kilku miesiecy mam problemy z grindem)
- wrzucanie wykresow tygodniowych tutaj,

Cele dotyczace ogolnego rozwoju pokerowego:

- Ciagle ulepszanie swojej gry poprzez (na razie ogolnie, potem rozwine):

- filmiki pokerowe,
- analizy rak innych graczy
- analizy wlasnej bazy danych z HMie,
- dyskusji nt. strategii z innymi graczami,
- sweat sessions,

- Regularna aktualizacja bloga, ktory ma przede wszystkim porzadkowac sprawy zwiazane z pokerem

Cele zwiazane posrednio z pokerem, dotyczace zycia prywatnego:

Dbanie o swoja sprawnosc fizyczna:

- od nowego roku prawdopodobnie treningi MMA
- 2x w tygodniu koszykowka,
- regularna silownia, 3-4 razy w tygodniu (thx Jarek za plan)
- zrzucenie kilku kg tluszczu...
- zdrowe odzywianie sie, 0 fast foodow, 0 chipsow, zdrowe zrodla bialka i weglowodanow, ograniczenie tluszczow,

Other:
- uregulowanie problemow w szkole zwiazanych z ocenami :D (z tym jest juz troche lepiej niz miesiac temu, ale jeszcze kilka prac trzeba dobrze napisac)

(Na marginesie) Bukmacherka?

Kilka slow na temat: wplacilem na bwin 10$, aktualnie mam 33$ wiec jest dosc dobrze. Obstawiam glownie NBA (jestem na biezaco) i pilke nozna (troche mniej na biezaco, ale sadze ze mam wiedze wystarczajaca), czasami MMA/boks.

- zbudowanie porzadnego bankrolla, ciagly progres stawek w obstawianiu,
- agresywny bankroll managment (zaklady 4$ aktualnie)
- wybieranie sobie pewnych meczy oraz laczenie je w kupony po kursie ~2.0-3.0,
- okazjonalnie kupony z pojedynczymi eventami,

-----------------------------------------------------------------------------------------
Tak jak w temacie: jest to moj drugi blog w krotkim czasie (kilku miesiecy), jak ktos ma ich juz dosc to sorry, po prostu stwierdzilem, ze zaczecie notowania sobie wszystkiego od nowa bardziej mnie zmotywuje. Plan jest na razie wstepny, pewnie bede go edytowal. Mam nadzieje, ze dostane jakies wskazowki czy zostana mi wytkniete bledy. Ogolnie zainspirowal mnie dzial z mindsetem i posty Lesia, za co thx :f_thumbsup:

Mialem nie grac do swiat, ale odpoczalem od NL SH wystarczajaco, kilka dni temu zaczalem grac NL HU. Jest to odmiana gry, ktora mi sie dosc spodobala, w przyszlosci mam nadzieje nauczyc sie w nia grac. Probowalem ostatnio, ale dostalem becki na 4BI, w tym, co boli najbardziej - od fiszy czy ABC Tagow, ktorzy grali naprawde str8-forward... Co boli jeszcze bardziej - oznaczalo to skrocenie rolla o kolejna 1/4. Wyrzucam to z glowy, skupiam sie na NL SH.

Bankrolle:

Everest Poker: 158$
Merge Gaming: 250$

239 odpowiedzi
MonaiPlox
PokerStrategist

spoko! piona!

imfar
Oldschool Grinder

Kropka.
GL btw.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki panowie, pjona rowniez. :)

Pochwale sie tylko bukmacherka wczorajsza.

Szkoda, ze nie wyszly bety 1$ przy duzych kursach. Real gral rezerwowym skladem, ale i tak dali sobie rade. Na Denver postawilem, bo wg ESPN/NBA.com nie mialo byc w Bostonie Rondo, O'Nealow i Davisa. Okazalo sie, ze to w Denver zabraklo Anthony'ego, a Boston gral w pelnym prawie skladzie :facepalm: No, ale IMO EV+ tak czy siak.

Za moment ide grac 1st sesje na 'nowym' limicie. Ciekaw jestem stolikow :D

Będę śledził ;)
Nie za dużo sobie zakładasz tej sprawności fizycznej? :)

siłka,mma i kosz? :P
Jak do tej pory to u Ciebie wyglądało?

ozi
ozi
PokerStrategist

Ale ten świat dziki.

Niedawno oboje nl50 atakowaliśmy a teraz co... oboje nl10 grindujemy :facepalm:

Odbijemy się oboje i niedługo wrócimy gdzie nasze miejsce :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@g0fer
Wlasnie tez sobie teraz mysle, ze moze byc tego za duzo, a przede wszystkim w zbyt duzym natezeniu, bo 4 dni z rzedu mialbym jakis trening, a potem 3 dni odpoczynku. Moze zrezygnuje sie z jednej godziny kosza i bedzie w takim wypadku tak:

pon - kosz
wtor - mma
srod - silownia
czw - mma
piatek - silownia
sobota - silownia
nedziela - silownia
+ do tego mam ok 5h basenu na karnecie, ale to raczej bardziej dla regeneracji.

Styczen bedzie testowym miesiacem, zawsze w razie czego bede mogl z czegos zrezygnowac.

@ozi
No dziki, dzki, ale tak jak mowisz - odbijemy sie _pleased:

Blogowo:
W czwartek/piatek gralem bardzo malo, w czwartek bylem cholernie zmeczony, a w piatek zagralem jedna sesje, planowalem druga po silowni, ale juz nie bylem w stanie myslec.

Wydaje mi sie, ze za malo czasu wykorzystuje efektywnie, nadal marnuje godziny gdzie siedze przed kompem i nic konkretnego nie robie, a moglbym w tym momencie poswiecac czas na pokera. Dzisiaj zagralem juz jedna sesje, zaraz biore sie za analizowanie rozdan na NLT, a potem kolejna, mecz Liverpoolu i mam nadzieje, ze znowu sesja. No i trzeba jeszcze wplesc w to silownie.

Prawdopodobnie wyplace kase z Everesta, jezeli w przyszlym tygodniu w godzinach popoludniowych caly czas beda dobre stoliki na Merge, to nie widze przeszkod, zeby grac tam caly czas. EVP w mojej opini troche ucierpial przez ostatnie pol roku, wydaje sie ze coraz mniej tych fishy...

Co niedziele bede robil podsumowania tygodnia i moze bede sobie robil krotkoterminowe plany na nastepne tygodnie. Zobacze jeszcze.

imfar
Oldschool Grinder

Zajedziesz się sportowo. Tu nawet nie chodzi o organizm, bo z tym nie mam doświadczenia, ale zbyt częste treningi mnie nudziły. Szybciej się wypalałem psychicznie i zapał mi spadał. Po pół roku pn. BJJ, wt. MMA, śr. BJJ, cz.MMA, pt. MT + parę razy w tygodniu biegi, coraz mniej chciało mi się cokolwiek trenować.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W drugim miesiacu wakacji gralem praktycznie 5 dni w tygodniu w kosza i za kazdym razem mi sie chcialo, chyba ze akurat temperatura byla +30"C i nie dalo sie za bardzo oddychac :D Ogolnie lubie grac w kosza i wydaje mi sie, ze MMA tez mi sie spodoba. 2 treningi tygodniowo to przeciez nie jest jakos duzo i chyba nie ma szans zeby wpasc w monotonie.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($12.01)
BB ($10.25)
UTG ($9.20)
UTG+1 ($9.58)
CO ($10.82)
Hero ($10)

Dealt to Hero K♥ K♠

UTG raises to $0.35, fold, CO raises to $1.20, Hero raises to $3.05, fold, fold, fold, CO calls $1.85

FLOP ($6.60) 2♦ T♠ A♥

CO bets $3, Hero raises to $6.95 (AI), CO folds

Hero shows K♥ K♠

Hero wins $11.97

vs. unk. Tez Wam sie wydaje, ze on tam nigdy nie ma tego asa?

hazelasty
PokerStrategist

mma panowie, mma. Kiedy wchodzisz do klatki :D?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Klatka?

Jak możesz to zmień trochę trening na siłowni bo 3 dni z rzędu to nie jest dobry pomysł ;) I to jeszcze od piątku do niedzieli. Jak coś to możesz do mnie napisać pomogę Ci z ułożeniem treningu :D

siweq86
Oldschool Grinder

BŁAGAM, zmień tą literówkę w nazwie bloga :D
btw. spadłeś z nl50 czy sam postanowiłeś się cofnąć?

Napisane przez siweq86
BŁAGAM, zmień tą literówkę w nazwie bloga :D
btw. spadłeś z nl50 czy sam postanowiłeś się cofnąć?

Szczerze wątpie, żeby to była literówka - raczej to był zabieg celowy :D
A co do drugiego pytania to wątpie, żeby ktokolwiek o zdrowych zmysłach celowo spadł niżej:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@Qtacha
Problemem jest to, ze w pon - czw nie bede mogl cwiczyc, bo by mi nie starczylo czasu ani energii na nic innego niz na sport/silownie. Musialbym przez 4 dni nie grac w pokera.
@siweq

Jezeli chodzi o NL50 to mialem tam tylko 10k rak i zlecialem. Potem na NL25 przejebalem przy aktualnym downswingu z 17bi, jakies 20bi wyplacilem. O wiele za duzo poszlo na cashouty, ale mialo sie upa i glupek myslal, ze i tak szybko odrobi co wyplacil, ew. troche doda z rb... Wyszlo jak wyszlo, teraz troche zaluje.

Hfytna - powinno byc 'om' na koncu, o to Ci chodzi? :D
Jestem zwolennikiem awangardy w polskiej literaturze XX-wiecznej, 'hfytnom' bardziej mi sie podoba.

- dobry dzien dla pokerzysty dzisiaj. Tym samym pobilem osobisty rekord w przegranych stackach na dzien. Dopiero przy 6 mnie cos ruszylo i sie lekko wkurwilem, a tak to lajcik.

Z 3 BI prawdopodobnie moglem zaoszczedzic. Ide sie odstresowac jakims NBA i przjede do analizy rozdan.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pierwsza sesja dzisiaj zagrana, delikatny plus, ale bede gral jeszcze druga. Jedna reka tylko, ktora dzisiaj mialem:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($12.67)
BB ($11.80)
UTG ($16.94)
Hero ($10)
BTN ($19.15)

Dealt to Hero K♠ K♥

UTG raises to $0.20, Hero raises to $0.70, fold, fold, BB calls $0.60, fold

FLOP ($1.65) 8♥ 5♣ 5♠

BB raises to $11.10 (AI), Hero calls $9.30 (AI)

TURN ($20.25) 8♥ 5♣ 5♠ 6♠

RIVER ($20.25) 8♥ 5♣ 5♠ 6♠ 7♣

Hero shows K♠ K♥
(Pre 80%, Flop 8.6%, Turn 4.5%)

BB shows 5♦ 8♦
(Pre 20%, Flop 91.4%, Turn 95.5%)

BB wins $19.24

vs. 93/24 AFq: 50%
Z jego strony padl instant AI, od razu po spadnieciu flopa wsunal stacka. Tylko dlatego mam watpliwosci... No, ale z drugiej strony - spasowac tam KK na donka? No way.

Tymczasem:

Ide sie uczyc do szkoly, posledzic troche wyniki, a potem znowu czas na pokera (tym razem trzeba tez poogladac jakiegos tube albo cos).

kNoq001
PokerStrategist

nie widzialem, ze masz nowego bloga

kropa .

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A okejki gdzie? :ayfkm:

Kupon 1 - wszedl, milo.
Kupon 2 - 2 gole, bo w 94 minucie Lampard nie trafil karnego :f_thumbsup:
Kupon 3 - w 92 minucie Mallorca stracila gola i przegrala _thumbsup:

:rage:

Przez niedziele jestem na minus z obstawiania, ale nadal idzie dosc dobrze - 55$ w rollu. Kupony wydaja sie byc ok, w sumie troche czasu poswiecilem zeby je ulozyc, ale chyba troche brakuje lucka. A moze obstawiac tylko NBA? Koszykowka wydaje sie byc o wiele pewniejsza od pilki, pomimo tego co niektorzy mi wczesniej mowili.

Dobra, teraz poker. Od pierwszego wpisu na tym blogu zagralem i tak za malo rak, ale przynajmniej dzisiaj troche nagrindowalem (+1000h). Na razie wyglada to tak na Merge:

EVP nie licze, bo raz ze prawdopodobnie nie bede tam gral (zobacze jak ze stolami w srodku tygodnia na Merge), a dwa ze zagralem tam chyba dotychczas jedna sesje - 400rak.

Rolle:

Merge: $271
EVP: $147

ozi
ozi
PokerStrategist

Napisane przez Supernite
A okejki gdzie? :ayfkm:

Masz i nie pakej :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No i tak ma byc majster :f_thumbsup:

Luzne przemyslenia na temat graczy na NL10:

- moze tego nie widac po wykresie, ale przynajmniej na Merge poziom graczy na tym limicie jest fatalny, masa fishy o kazdej porze dnia i nocy, zabije smiechem jak ktos mi jeszcze powie o dobrym poziomie na micro,
- nie ma ogarniajacych regularsow w porownaniu do NL25... sredni "REG" ma staty 19/13 i prawdopodobnie nie jest przekonany co do tego ile kart spada po preflopie,
- nitow za bardzo nie ma, ale jak sie zdarza, to tez nie ogarniaja nic oprocz grania tabelki na preflopie,
- paradoks taki, ze prawdopodobnie moj stack off range bedzie tutaj wezszy niz na NL25... przeciwnicy nie uzywaja light 4beta, co wyzej jest juz standardem,
- masa calling stationow, raz zostalem callowany przez dwa streety przez Ahigh, na szczescie mialem 4rd pair _thumbsup:,
- pomimo tego caly czas jestem na minus :D

Nie bede pisal, ze NL25 jest jakies trudne, bo pewnie gracze grajacy NL100+ popukaja sie po glowie, ale poziom w porownaniu do NL10, przynajmniej tam gdzie ja gram, jest naprawde sporo wyzszy. Dlatego tez schodzac nizej az chce mi sie grac. Zaraz zaczynam sesje.

Z niemilych spraw - potrzebuje kasy w RL. Sylwester, Boze Narodzenie (prezenty), w styczniu kasa na treningi. Jestem zmuszony wyplacic tymaczasowo kase z buka i kilka BI z netellera. Z ciezkim sercem odejmuje od rolla [-50$], no ale wole to niz brac kase od rodzicow. Za wyplacona kase dadatkowo kupie sobie 'Potega Podswiadomosci' polecana przez Leszka na forum. Taka inwestycja w siebie :)

Miazdzaca nuta na koniec: