Przejdź do forum
ilość, a nie jakość...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ilość, a nie jakość NL2 :D

204 Posty
26 Użytkownicy
76 Reakcje
7,238 Wyświetlenia
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

nauczyłam się już sama odhaczać rybki

Teraz tylko pozostało Ci zakładanie robaczka na haczyk i wędkarz doskonały :D

Tak wędkuje, wędkuje w przyszłym roku chce jeździć na takie wędkowanie na 2-3 dni z moją narzeczoną i parą moich znajomych, potrzebuję kupić namiot i wędki typowo na karpie, zarzucamy wędki i 3 dni gramy w karty, pijemy piwko, winko robimy grilla etc genialna sprawa polecam:)
Reasumując:
-2 wędki
-2 kołowrotki
-namiot
-drobne rzeczy

Spoiler

Ahooooj przygodo :D

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Napisane przez xkwlx
Teraz tylko pozostało Ci zakładanie robaczka na haczyk i wędkarz doskonały :D

Posiadam już tę umiejętność :coolface:

Namiot świetna sprawa, drugi rok się już o tym przekonuje, warto zainwestować w lepszy :D

W jakich rejonach najlepiej biorą duże ryby? :D

Odpowiedz
Cytat
WujekGrga
PokerStrategist

Napisane przez xkwlx

Jeśli masz BR na NL5 to graj sobie 4 stoliki zwykłe, oglądaj filmy,a analizuj i będzie elegancko ...
Najważniejsze to nie tiltować na mikro, oraz grać z fishami. Często śledzę różne blogi i ludzi tylko narzekają, że przegrali AA vs KK etc.Nie pamiętam kiedy ostatni raz narzekałem na takie rzeczy, więc tez polecam filmy Leszka:)Pozdrawiam i dawaj znać jak Ci idzie:)

No u mnie z tą analizą najgorzej, nie mam samozaparcia by to robić w jakichś większych ilościach, druga sprawa nie wiem czy dobrze to robię. ;)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Namiot świetna sprawa, drugi rok się już o tym przekonuje, warto zainwestować w lepszy :D

Skoro jesteś w temacie ile $ potrzebuję na lepszy?

W jakich rejonach najlepiej biorą duże ryby?

W krainie pstrąga i lipienia! mieszkam na Śląsku obok Bielska Białej-Oświęcimia dużo tutaj mamy jezior, ale najbardziej cieszą mnie rzeki i łowienie pstrągów,a co do dużych ryb mam nadzieję, że się wypowiem w przyszłym roku, bo na tą chwilę też ich nie widziałem :( :(

Spoiler

No u mnie z tą analizą najgorzej, nie mam samozaparcia by to robić w jakichś większych ilościach, druga sprawa nie wiem czy dobrze to robię. ;)

Ja w sumie z wszystkich form treningowych analiz robiłem najmniej, skupiam się tylko na fiszkach gram bet, overbet/jam, albo bet/x/raise jam i o to moja taktyka:D przydaję się w tym minimalne czytanie rangów to wszystko:) z "regami" gram mega zachowawczo nie skupiam się na nich.

Odpowiedz
Cytat
johnybananas
Oldschool Grinder

Kupcie jeden namiot na dwóch ;) korzystajcie razem, razem łówcie i grajcie w karty ;)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Siema:)
Cały tydzień za mną podsumowanie do MBC zrobię wieczorkiem.
Rozegrałem 22k rąk z w wynikiem 10bb/100, z gry jestem zadowolony w 70%, mogło być znacznie lepiej:)
Cel na ten tydzień to 30k rąk, jestem pewien, że wynik będzie znacznie lepszy, zakupuję dziś Table Optimazer i ahoooj przygodo :D

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Update:2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 22775
Typ gier: cash
Początkowy Bankroll: 33
Zysk/strata:42
Aktualny bankroll:135.63
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):2

Z gry jestem w miarę zadowolony, troszkę w tym tygodniu poprzegrywałem sytuacji,w których prowadziłem 80% etc, ale nie ma co narzekać.
Obecnie cały czas gram na 18 stołach, dziś po raz pierwszy testowałem TableOptimazer, w sumie korzystam tylko z opcji AutoTimeBank, która mega mi się przydaję, i mam na prawdę dużo czasu gdy mam jakąś "trudniejszą" rękę do zagrania.Jest w tym programie jeszcze jakaś ciekawa opcja, którą polecacie?
Cele na ten tydzień:
-30k rąk
-W Niedziele iść w góry ze znajomymi(chyba to będzie Babia Góra)
-Grać to co umiem

Odpowiedz
Cytat

Jak możesz to przyjmij zapro do znajomych :)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Done:)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Tą rękę wyprowadziłem "rega"z równowagi
Chyba z pięć zdań napisał na czacie, jak mogę to w ten sposób grać etc. cisza mnie tacy ludzie:)

Spoiler

hihihaha

Pokazał

Spoiler

JJ

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Wczoraj rozegrałem ok 6k rozdań, ale jest to jedyny dzień, w którym nie mam ani swojego treningu, ani tez nie trenuje dzieciaków:) jeszcze teraz maja mi dołożyć juniorów, więc jak będę robił 100k miesięcznie będzie :sfishy:
W tym tygodniu zagram jeszcze sweeta, ze znajomym z forum może się czegoś nauczę jak i on:) Pjona i Uwielbiam tego typa

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Ehh mam taką ochotę do grania, a czasu tak mało...dziś mam mecz dzieciaków, myślałem że po meczu ok 18:30 usiądę do grania i zagram z 5 godzin, ale od wczoraj mnie ząb kurwa na prawdę napierdala i już nie mam siły!!dziś idę do dentysty:deadhappy::deadhappy: :deadhappy: :deadhappy: :deadhappy: i jak się uda to może coś zagram po nim ...
30k będzie ciężko, ale dla chcącego nic trudnego.Na godzinę gram 1400h zostało mi do rozegrania 23k, czyli jakieś 16 godz gry, czyli plan jest taki:
Dziś: 2 h
Czw: 1 h
Piąt : 3 h
Sob : 6 h
Nie : 4 h

Pjona!

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Cześć, czołem!
Nie sprawdzam wyników w tygodniu, ale wydaję mi się, że wczoraj zagrałem najlepszą sesje od początku challange, grałem 2h wieczorkiem i na 4 stołach 400bb+, a na reszcie 200bb, grało się przyjemnie, na paru stołach miałem bankomatów, więc pomimo bólu zęba trzeba było grać:D
Byłem wczoraj u dentistiko by mi wyleczył bolącą jedynkę, po spędzeniu godziny u ellmaestro zrobił mi ósemkę i czwórkę

Spoiler

sqrwysyński geniusz

, a jesli chodził o bolącego powiedział, że on z takimi rzeczami nie robi(leczenie stanu zapalnego)ja yeti i chuj z tym....dlatego jutro o 12 mam wizytę i mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak z bicza!
Pt, Sb, Ndz czeka mnie porządny grind:D
Wczoraj 1 mecz ligowy z dzieciakami wygrany 6:2(Jose Mourinho)a jak!,w dodatku zapisałem się ze znajomymi na turniej w cs;go, więc będzie trzeba cos poćwiczyć, bo jak na razie to mam silvera(2h przegrane przez ostatnie 2 miesiące), ale tego się nie zapomina, więc mam nadzieję, że doświadczeniem dinozaurów, rozyebiemy młodzieńczą werwę:)

PS.Pytanko jest tu osoba co na większej próbce na NL2 miała 12bb+?i jak to wyglądało po przejściu na NL5?? NL5 nie do przejścia?:DPjonaaaaaaaaa

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Napisane przez xkwlx
PS.Pytanko jest tu osoba co na większej próbce na NL2 miała 12bb+?i jak to wyglądało po przejściu na NL5?? NL5 nie do przejścia?:DPjonaaaaaaaaa

Dokładnie - NL2 grając czasem nawet na odpierdol: 15bb/100. Każdorazowa próba wejścia na NL5 kończyła się wpierdolem :D
Ale potem zrobiłem sobie rok przerwy, NL2 znów przemknąłem i NL5 też już konczę ;) Coś się chyba mindsetowo u mnie zmieniło, przestałem 'lekceważyć' fishy "a bo to fish, call" i palić hajs na spazzach i gra imo dużo lepsza.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

ile bb/100 wyciągasz na tym NL5?Powodzenia na NL10:)

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Table selection panie.

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Ile bb na NL5? Próbka żenująca i praktycznie przemknąłem przez ten limit - jakieś 17bb/100 w przeciągu 15k rąk. Zdecydowanie good run, myślę, że w longrunie bym miał coś bardziej koło 10-12bb/100.

Table selection - ooo, to się zgodzę. Trochę już tych łap rozegrałem, bazę jakąś mam, i powiem szczerze, że często ciężko o kilku fishy na stole. Zawsze ktoś się znajdzie, wirtuozerii na NL5 nie ma, ale dużo częściej muszę zmieniać stoły, bo gracze są zbyt ogarnięci niż by mogli być ;)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Masz rację, na NL2 mege sie na tym skupiam TS już sobie ogarnąłem tak jak bym tego chciał.Wydaję mi się, że w większości ludzie są zbyt leniwi i nie chce im się ciągle zmieniać stoliki, szukać tych najbardziej profitowych, dlatego grają zoomy z marnym wynikiem, lub grają zwykłe stoły i są B/E.Ja tam wolę zagrać 2h sesje, ale z mega skupieniem i ciągłym zmuszaniem się do zmiany stołów myślę, że do 2 tyg dobije do 250$ i wejdę na NL5:)
Pozdrawiam:)

Odpowiedz
Cytat
matirix20
Oldschool Grinder

Jakie masz ustawione staty w hudzie? Co robisz z punktami VIP?

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Co do huda to napisze jak będę w domu, bo jeszcze w pracy jestem.A jeśli chodzi o pkt vip to właśnie nie wiem, co się najabrdziej teraz opłaca?zamiana na $, czy może jakieś spiny, sng czy co tam jeszcze?jeśli ktos jest w temacie to Mati prosi o soluszyn thx!

Odpowiedz
Cytat