Przejdź do forum
ilość, a nie jakość...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ilość, a nie jakość NL2 :D

204 Posty
26 Użytkownicy
76 Reakcje
7,239 Wyświetlenia
Sebixxu
Poker Player

Zostawiam serdeczną kropę. Powodzenia! :D

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Dzięki przyjacielu!:) GOODLUCK:)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Sprawdziłem dziś wykres i na tą chwilę mam ok 14bb/100 z czego jestem zadowolony, biorąc pod uwagę to, że 3 dni mnie naqrwiał ząb....
Chciałbym jutro coś więcej pograć, bo dziś już nie da rady po południu meczyk, a wieczorkiem jestem umówiony na live pokera zobaczymy jak tam mi pójdzie:)
Miłego weekendu!:)

Odpowiedz
Cytat
kio176
Poker Player

Jaki winrate uważasz za dobry na nl2 zoomie ??

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

dodatni :D
A tak serio hmm zależy na jakim limicie na NL2,NL5 tp pewnie 10+, będzie ok:)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Cześć i czołem!:)

W tym tygodniu miałem rozegrać 30krąk, wyjść na Babia górę i grać swojego pokera.Udało się zdobyć Babią górę z czego jestem zayebiście zadowolony, z założonych 30k, rozegrałem 16k oraz patrząc na okoliczności grałem również swojego pokera.Rozegrałbym dużo więcej rąk, ale przez ból zęba nie dało rady byłem już 2 razy u dentysty zostawiłem 700zł i nadal mnie boli, więc chyba czeka mnie cashout....a szkoda, bo w BR mam już jakieś 200$ i od dziś miałem zamiar grac NL5, ale będę cierpliwy i ruszę na ten limit pewnie za tydzień:)

Co gór to piękna sprawa kiedyś chodziłem dużo, ale od 5 lat chyba nie byłem nigdzie i pomimo, że trenuje 4 razy w tygodniu piłkę nożną to moja kondycja "górska" jest tragiczna, więc na pewno w tym roku jeszcze cos pozdobywam!:)

Co do pokera to obecnie na NL2 wychodzę mniej więcej 4$/h, a moim celem jest ok 8$/h, więc muszę uciekać z tego NL2.

Wiem, że każdy już o tym pisał, są filmiki etc, ale wiem również, że wielu graczy ma problem z pokonaniem NL2, więc pare wskazówek od wujka Matiego od najważniejszych!!
-Table selection (Dla mnie najważniejsza rzecz, zmuszajcie sie do ciągłego zmieniania stolików, by był przynajmniej 1 fisz, ale taki z prawdziwego zdarzenia)
-MINDSET (Serio nawet nie wiecie jakie to jest ważne, przegrałeś sytuacje gdzie miałem na Turnie 99%?SZITHAPENSSSSS gramy dalej-tutaj taka mała wskazówka, jeśli jesteś wygrywającym graczem ok 10bb+to sprawdzaj kasjera raz na ok 20k rozdań, uwierz mi zawsze będziesz na plus-ZAWSZE!!!
-Czytaj range (tutaj chodzi mi o podstawy dzięki którym będziesz mógł grać super overbety
gdzie do puli 25bb grasz 160bb i jest snap call od Asa etc)

U mnie mindset chyba jest kluczowy, nie robią na mnie w ogóle wrażenia przegrane sytuacje gdzie jestem na prowadzeniu, czytanie rangu wiadome, że zawsze może być lepsze, ale na to że gram 18 stołów nie jest złe, a Tableselection ojj to moja mocna strona(ale wkładam w nią dużo pracy)

UPDATE do MBC dziś wieczorem, do usłyszenia!Pjona:)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Name/Ilość rąk/Fold BBvsSB
VPIP/PFR/AF/WWTS
Cbet/FtoCbet/3bet/Foldto3bet

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Jak masz bazę na tyle dużą, to polecam w ogóle ustawić sobie osobne okienko huda reakcji na steale:
BBvsBTN fold / BBvsBTN 3bet
SBvsBTN fold / SBvsBTN 3bet
BBvsSB fold / BBvsSB 3bet

Bo często mają goście FTsteal na poziomie 80 jako srednia z 95 i 60 vs BTN i SB odpowiednio ;) Ale to tylko na konkretnej próbce, kilka tysięcy rąk na gościa trzeba mieć, inaczej srednio miarodajne.

WWTS? Won when Went To Showdown? Czy WTSD?

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

o dzięki za radę pomyślę nad tym:)
WTSD- mój błąd:)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Przyjmij zapro, mam pytanie:)

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist
Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Update:3
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 16891
Typ gier: cash
Początkowy Bankroll: 33
Zysk/strata:43+20 rakeback-100$ cashout
Aktualny bankroll:99
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):3

Musiałem wypłacić $, bo los niefortunnych zdarzeń doprowadził do takiej, a nie innej sytuacji no ale trudno będę cierpliwy:)
Tutaj wykres od początku MBC, stać mnie na dużo, dużo lepszą gre....

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

POKER
Ten tydzień zapowiada się miernie, wczoraj miałem pograć ok 4h, to zagrałem 1h, bo ząb cały czas o sobie przypomina, dziś jak mam 3 h wolne przed treningiem to idę do dentysty, wiec dziś tez lipa, jak ugram 15k w tym tygodniu, będę na prawdę zadowolony.PS.Jest tutaj jakiś śpec od Turboscannera (płace hojnie), potrzebuję ogarnąć jeden malutki temat, lecz z tym programem jestem zwykłym laikiem....
Chciałbym na próbce 100k rozdań mieć ten winrate na poziomie 15+, na tą chwilę jest coś ok 13bb, parę BI jestem pod EV, no i moje gra mogła by być dużo lepsza, potrzebuję lepszego skupienia i myślę, że cel realny...Mam nadzieję, że za tydzień, max dwa będę już miał BR na poziomie NL5 i już bez żadnych bólów zęba wjadę w to NL5 z rozmachem :milord:

GÓRY
Babia góra zaliczona, ale w tym roku już wyznaczyłem sobie cel do którego będę dążył przejść Orlą Perć, najtrudniejszy oraz najniebezpieczniejszy Polski szlak:truestory:

WĘDKARSTWO
Wybieram się w Niedziele na rybki, więc jeśli coś uda się połowić to wstawię zdjęcia jakiś okazów :D

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Wstaw wstaw :D ja ostatnio 2 karpiki złapałam :D

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

wstaw, wstaw!:D

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

W tym tygodniu zagrałem dopiero ok 4k rozdań, bo zawsze gdy mogłem pograć to coś wypadało tu wizyta u elmaestro dentitiko, tu wypad do kina, trening i czasu na grę po prostu brak....ale dziś mam zamiar rozegrać ok 6 k rozdań i do końca tygodnia zrobić tak by tych rak było ok 20k, będzie ciężko, ale dam radę:)
Co do wejścia na NL5 to planuje wejść za 2 miesiące ja yeti i chuj z tym...zęby mnie wyszły 2000zł i muszę je jak najszybciej spłacić, więc pewnie co tydzień będzie cashout, albo zrobię jakiś staking :thinking:

PS.Niepokonane miasto, niepokonany klub....ależ ta nasza liga jest żałosna nie??

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Siema!

POKER
Najgorszy tydzień od momentu MBC, bardzo mało gry, dużo słabej gry i ogólnie tydzień do wykasowania z pamięci....
W tym tygodniu muszę do wszystkiego inaczej podejść, gram NL2 do 250$, bo w tym tyg już próbowałem grac na NL5 a mój BR wynosi 100$ co przy 16 stołach jest strzałem w kolano....więc dobijam do 250-300$ i wtedy atakuję NL5:)
Raport do MBC dziś popołudniu:)

Pasje

Wędkarstwo
Miałem się wybrać a Niedziele, ale pogoda była tak paskudna, że zostałem w domu, może za tydzień się gdzieś wybiorę...

Piłka Nożna
Jako zawodnik Hejnału Kęty udało nam się wygrać ważne mecz z drugim miejscem 3-1 i ciągle liczymy się w walce o awans, więc jest dobrze...
Jako trener zaliczyłem wygrany turniej w Niedziele z dzieciakami, zdjęcie oraz recenzja gry jaką napisałem na fb poniżej:)

Dziś młodzi Hejnaliści zagrali super turniej w Oświęcimiu, ale po kolei:) W pierwszym meczu podejmowaliśmy Sołę Oświęcim, gdzie pewnie wygrywamy 6:0 w fajnym stylu, następną drużyną z którą się mierzymy jest zespół z Jawiszowic, rywal postawił wysoko poprzeczkę, ale udaję nam się wygrać 2;1 tracąc bramkę w ostatniej sekundzie:) Trzeci mecz to niejako dla mnie jak trenera derby z Unią Oświęcim w której spędziłem 3 piękne lata i tutaj dzieciaki na początku mecz wyszli chyba zbyt pewni siebie i po 6 min przegrywamy 1:0, od tego momentu próbowaliśmy wszystkiego by wyrównać, lecz niestety piłka nie chciała wpaść do bramki, znakomitą okazję miał Sajmon, lecz wychodząc sam na sam z bramkarzem obrońca powstrzymał go rękoma za co dostał 2 min kary, a rzutu wolnego nie zamieniliśmy na bramkę:( ostatecznie przegrywamy 1-0, o wszystkim decyduję mecz z Broszkowicam, który musimy wygrać 7 bramkami, by myśleć o wygranej w turnieju...strzelamy bramkę za bramkę, ale czas nie ubłagalnie mija wygrywamy 6:0 i zaczęła się ostatnia minuta meczu, gdy zostało 10 sekund do końca na rajd decyduję się Sajmon, dogrywa do Kuba Kotusiewicza, a ten w takich momentach się nie myli i 4 sekundy po regulaminowym czasie gry strzela bramkę na 7;0!!trener z szybszym biciem serca oraz uśmiechem na twarzy wraca do domu:)Gratulację dla chłopaków:)Paulo Coelho:)

Caunter Strike

Jestem wielkim fanem naszej polskiej złotej piątki, która wczoraj w imponującym stylu wygrała turniej w Bukareszcie, miło było patrzeć w jakiej formie jest Neo, a jego akcja 1vs5 juz przeszła do historii...SZAPO BA

Pjona!:)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Update:4
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 9695
Typ gier: cash
Początkowy Bankroll: 33
Zysk/strata:3
Aktualny bankroll:102
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):4

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Witam serdecznie:D

Tak jak wspomniałem na wstępie, mój zapał jest ogromny przez miesiąc, a potem bieda:D
No ale, że okres zimowy się zaczął, to znów coś zaczynam pykać:P
Zaczynam od 8$, na tą chwilę gram 4xZOOM, zagram tak ok 30k rąk i zobaczymy jaki efekt tego będzie:P
Na tą chwilę po jednej sesji mam coś ponad 20$, więc mam nadzieję, że pójdzie jakoś dobrze i szybko będę mógł odpalić kochane 18 regularnych stołów:D
A Wy jak tam?? stawki pokonane? :P
Pjona

Odpowiedz
Cytat