A u mnie nic ciekawego
Powolutku idę do góry, czytam te artykuły, chociaż przebijanie się przez ściany tekstu nie sprawia mi już takiej frajdy jak kiedyś
Mimo tego dalej będę je czytał. Najwięcej korzyści w rozwoju widzę dzięki ocenie rąk, które wrzucam do oceny i analizy - Thorek odwala kawał dobrej roboty i dzięki Niemu poprawiam swoją grę. Gram przy 6 stołach i tak już chyba zostawię. Ilość rąk na sesję jest wystarczająca, nie przemęczam się i na nudy też nie narzekam. Sesje gram po 60-120 minut max.
Jest jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, ale z czasem będzie ich coraz mniej, albo inaczej - z czasem coraz więcej z nich opanuję
Mam trochę swoich planów na Nowy Rok. Mam nadzieję, że wytrwam w ich realizacji i uda mi się je "zaliczyć"
Napisane przez Grigo92
Jako, że swoją "zabawę" z pokerem jestem zmuszony dzielić z innymi obowiązkami to wziąłem to pod uwagę oraz troszkę o tym wspomnę.
Cele główne na 2012 rok:
Przygotować się solidnie do egzaminu zawodowego na kierunku Technik Elektronik i zdać obie części: teoretyczną i praktyczną na jak najwyższe wyniki
Przygotować się porządnie i zdać jak najlepiej maturę
Dostać się na studia: Automatyka i Robotyka na Politechnice Śląskiej
Cele pokerowe:
Kontynuować swoją przygodę z pokerem
Grać przynajmniej 10 godzin tygodniowo
Nie przestawać uczyć się teoretycznych aspektów gry
Pracować nad pokerowym mindsetem, którego zawsze zaniedbuję
Wejść na NL 10 i stać się tam wygrywającym graczem, dominować te stawki z wynikiem ~10BB/100
Wyrobić sobie pokerowe myślenie, m.in. układanie planu na całą rękę jeszcze przed flopem, dokładna analiza każdej sytuacji w oparciu i zmienne, nie wciskanie na siłę schematów do gry, więcej myślenia matematycznego, komfortowa gra przy 6 stolikach
Dobrze się bawić, nie myśleć o możliwych zyskach i bieżących stratach
Osiągnięcie i utrzymanie Statusu Złotego na PS
Cele poboczne:
Więcej sportu: grać regularnie w kosza, jeździć na rowerze, ćwiczyć w domu
Zdrowsza dieta, ograniczyć albo usunąć chipsy itp.
Być bardziej towarzyskim, milszym dla ludzi
Zadbać o relacje damsko-męskie
Pracować nad lenistwem
Pozdrawiam :fdrink