Przejdź do forum
[̲̅$̲̅(̲̅ιοο̲̅)̲̅$̲...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[̲̅$̲̅(̲̅ιοο̲̅)̲̅$̲̅] - filipescu88 bloq

144 Posty
54 Użytkownicy
675 Reakcje
19 K Wyświetlenia
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

hehe od zlodzieji jeszcze mnie nie pomawiali, zebym zdech na raka , zeby mi matka umarla to raz w tygodniu sie uruchamiaja . kolego, nie martw sie tak o Pana H.

ja tam wierze w zabobony i czary , boje sie bogow pokera. dlatego tez do glowy by mi nie przyszlo zeby oszukiwac chodzby na stejku . a co dopiero somsiada ktory u nas pracowal wiele lat a z ktorym po robocie piwkiem sie raczylismy. Jak chlop bedzie chcial przechlac 50k $ jego sprawa jak kupi córką po aucie good for them , nic mi do tego.

jakies dwa tygodnie temu dzwoni do mnie jego corka i sie pyta czy biore od niego hajs za dostawe jak mu zakupy podrzucam, mowie ze nie, a ona do mnie ze mam brac bo tak to wiecej przepije. A przyjete jest, ze miejscowi kasuja go jak za zboze .kurwa, mentalnie nie jestem wstanie tego robic. Ale wiecie co! chyba zaczne go charge'owac za trytytki bo mi sie kurwa koncza ! A droga do niego chujowa.:coolface: Czaicie powoli poziom abstrakcji jaka ma miejsce?

Napisane przez Gomez224
Tak się zastanawiałem, bo patrząc po wynikach to skill jest. Nie myślałeś, żeby np. zejść niżej i grać tylko za swoje?

Imo to sie rozchodzi o podejscie do zycia a w tym wypadku do pieniedzy, czesc ludków nie jest w stanie pogodzic sie z mysla ze mieliby sie z kims czymkolwiek podzielic. dla mnie stejki maja wiecej plusow niz minusow.

Ostatni post chestera, chlop wspomina ze jest wypruty mentalnie i ze nie byl wstanie pogodzic sie z mysla ze moglby komus oddac czesc profitu, bekon z rollem 80 $ tluk rok zeby wejsc z powrotem na nl100-200. To nie sa leaki w grze to sa mental leaki i jakbym mial postawic pieniadze to jeden i drugi jest wygrywajacy, ale co z tego jak w tej grze poza skillem stricte strategicznym mental ma wieksze znaczenie niz sie wiekszoci wydaje.

Imo najwazniejsze zeby wszyscy byli zadowoleni , jezeli mi to pasuje to w czym problem? jak bede chcial to odddam 100% profitu.

a moze tak to powinno sie robic ze jak sie ktos szkoli i cos juz tam potrafi, to wystawia stejka oddaje 100% i probuje wejsc jak najwyzej ...imo szybciej by sie zwrocilo niz trzaskanie latami mikro i przy okazji odblokuje łeb.

* dla szpiegow z US ja to wszystko wymyslam . Panie urzędniku, Bekon przy moich odchyłach to maly siusiaczek.

cya

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth
BlackMember

:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez EmiyaKiritsugu

Napisane przez 89deny89
Witamy w Polsce. Jak masz okazję to nie MOŻESZ z niej skorzystać bo jesteś złodziejem.

To dla pokierzystów 250k plnów to już drobnica, że uważamy to za super okazję?

A tak poza tym to filipescu nigdzie nie napisał, że działki kupuje za bezcen. W całych kalkulacjach na pewno spore znaczenie ma ,że to sąsiad więc działki są blisko domu, niekoniecznie to ,że idą za 10% na sprzedaż. Inna sprawa ,że sąsiad na pewno miał wiele dni jak nie miesięcy na trzeźwo do przemyślenia co chce z ziemią zrobić. Dorosły człek i wie co robi. No chyba, że autor bloga wciągnął go w hazard i sprzedaż została wymuszona po przegranej partyjce w pokera...

wiadomo , ze jak chce kupic dzialke w konkretnej lokalizacji to zawsze mi przypierdoli cene . bo mi zalezy, nie jemu. on ma emeryture , ma wyjebane czy bedzie mial te dzialki czy nie i tak z chaty nie wychodzi. z jego corkami ktorym podarowal po hektarku tez po slowie jestem i moze pohandlujemy .W kazdym razie to nie olx gdzie leci : dzien dobry.. czy ogloszenie aktualne.... czy mozemy sie spotkac... tiru riru... tam jest prosta sprawa , tam sprzedajacy chce opchnac .

a od rolnika jest u nas praktycznie niemozliwe zeby kupic, raz zaproponowalismy innemu sasiadowi 12hektarow za 6ha klasa ta sama, nie i chuj. trzeba czekac az kopyta wyciagnie , spadkobiercy sa zdecydowanie lepszymi kontrahentami. chlop co 60 lat krowy doi dzien w dzien , nie ma zadnych wydatkow, on nie pojedzie na wakacje, nie kupi sobie gopro czy nowego kompa , pieniadze nie maja dla nich zadnego znaczenia i tak jego dzien tak samo bedzie wygladal. Pamietam jak robilem u niego 20 lat temu przy snopkach,to na obiad w przerwie zawsze podawal kielbase z chlebem , zachodze ostatnio i zgadnijcie co wcina, az mu sie uszy trzesly, a dzialki jak nie sprzedawal tak nie sprzedaje...

Pan H. nigdy nie uprawial. kupil od PGR-u w 91r. dom a przy okazji bylo 30ha , jak pytalem za ile to sie zasmial i powiedzial ze dwa jajka w miesiacu by sprzedal i by mial na rate. mysle ze 20000% ROI ma na tym spokojowo

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

Napisane przez filipescu88

Napisane przez Gomez224
Tak się zastanawiałem, bo patrząc po wynikach to skill jest. Nie myślałeś, żeby np. zejść niżej i grać tylko za swoje?

Imo to sie rozchodzi o podejscie do zycia a w tym wypadku do pieniedzy, czesc ludków nie jest w stanie pogodzic sie z mysla ze mieliby sie z kims czymkolwiek podzielic. dla mnie stejki maja wiecej plusow niz minusow.

Ostatni post chestera, chlop wspomina ze jest wypruty mentalnie i ze nie byl wstanie pogodzic sie z mysla ze moglby komus oddac czesc profitu, bekon z rollem 80 $ tluk rok zeby wejsc z powrotem na nl100-200. To nie sa leaki w grze to sa mental leaki i jakbym mial postawic pieniadze to jeden i drugi jest wygrywajacy, ale co z tego jak w tej grze poza skillem stricte strategicznym mental ma wieksze znaczenie niz sie wiekszoci wydaje.

Imo najwazniejsze zeby wszyscy byli zadowoleni , jezeli mi to pasuje to w czym problem? jak bede chcial to odddam 100% profitu.

a moze tak to powinno sie robic ze jak sie ktos szkoli i cos juz tam potrafi, to wystawia stejka oddaje 100% i probuje wejsc jak najwyzej ...imo szybciej by sie zwrocilo niz trzaskanie latami mikro i przy okazji odblokuje łeb.

* dla szpiegow z US ja to wszystko wymyslam . Panie urzędniku, Bekon przy moich odchyłach to maly siusiaczek.

cya

Wiesz co bardziej mi o coś innego chodziło. Czy właśnie nie stresuje Cię to, że grasz cudzymi pieniędzmi? Czy nie wpływa to na Twoją grę i podejmowane decyzję?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

A co ma go stresować? Stakerzy chyba nie znają jego danych osobowych więc w razie czego napisze, że busto czekając z sąsiadem aż taxi dowiezie kratę browarów i cygara i tyle z historii będzie. A jakby grał za swoje to pewnie rwałby sobie włosy z głowy licząc ile hektarów poszło z dymem na downswingu.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

Napisane przez EmiyaKiritsugu
A co ma go stresować? Stakerzy chyba nie znają jego danych osobowych więc w razie czego napisze, że busto czekając z sąsiadem aż taxi dowiezie kratę browarów i cygara i tyle z historii będzie. A jakby grał za swoje to pewnie rwałby sobie włosy z głowy licząc ile hektarów poszło z dymem na downswingu.

Może to jest kwestia kompasu moralnego. Mnie by to przygniotło, że gram za cudze i w razie porażki, że przewaliłem cudze pieniądze.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

Jebnijcie sie w łeb :) Szukacie c. do dupy

Odpowiedz
Cytat
RemiSmk
Oldschool Grinder

Standard. Zaczyna pisać na blogu ktoś kto gra wyżej niż nl50, sprzedaje na pniu udziały w stakingu za kilkanaście k$ - trzeba go dojechać.
Złodziej, bo inwestuje w nieruchomości. Jak złodziej to pewnie zawinie się z $ ze stakingu i tyle go widzieli. Typ bez kompasu moralnego, że wgl chce grać za czyjeś. Jazda z nim.
Lepiej kisić się w swoim bagienku z innymi micro/low ciułaczami, niż czytać jak działa ktoś kto lepiej ogarnia grę i zachciało mu się opowiedzieć jak poukładał sobie poza pokerowo.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99
PokerStrategist

Przecież typ jednak przyznał że przez lata, po robocie, rozpijali pana Heńka. Teraz dogadawszy się z jego córkami (w sprawie spadku), majstruje mu przy samochodzie.
"A droga do niego chujowa.:coolface:", a samochód szybki. Jeszcze Deny coś pisał że ma w planach naściagać tu żółtych uchodźców.

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

Jednak musze dodacm bekon? tak samo niszczys stawki?:milord:

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

Ja tam autorowi życzę jak najlepiej, mocno kibicuje żeby piął się wyżej. Byłem po prostu ciekaw jak sobie radzi z taką sytuacją, że gra nie za swoje pieniądze ale widzę, że nie ma z tym problemu i nie wpływa to na podejmowane decyzję i nie przeszkadza w osiąganiu dobrych wyników.

Pozdrawiam :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Dahid84
Oldschool Grinder

za cudze się najlepiej gra tylko późnij boli jak trzeba się podzielić.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77
PokerStrategist

Napisane przez MWaler
kurwa, jak dzieki mnie zgarniesz 150$ za blogowanie to chce % XD.

nie myslales o udzielaniu coachingu ? wydajesz sie byc najbardziej legit grajkiem w tym zakresie albo w ogole jakis CFP?

Na forum Cię posłuchali i wleciało za wpis 50$.

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez MWaler
kurwa, jak dzieki mnie zgarniesz 150$ za blogowanie to chce % XD.

nie myslales o udzielaniu coachingu ? wydajesz sie byc najbardziej legit grajkiem w tym zakresie albo w ogole jakis CFP?

lol , teraz to ja chce % 😂 Okazuje sie, ze nie tylko na stejkach sie u mnie dobrze wychodzi :P

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

kurwa przegralem.

mialo wleciec 150 :(

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

dopiero kolezka mi podeslal, ze to ja zgarnalem 50$, myslalem ze Autorbloga dostal tylko 50$ zamiast 150$ xD

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

Jeszcze jedna sprawa co do grania na GG. Ostatnio znów pojawił się na PS wątek o zablokowaniu środków przez GG i takich tematów w ostatnich latach było wiele. Nie boisz się, że któregoś dnia i Tobie zablokują a i pewnie skonfiskują środki? Z tego co rozumiem to trzymasz całość stakingu na GG

Odpowiedz
Cytat
adamjas30
Legacy Member

Wpadł jackpot?

Odpowiedz
Cytat
filipescu88 Autor wątku
filipescu88
Oldschool Grinder

Napisane przez krzysiekmiszcz
Jeszcze jedna sprawa co do grania na GG. Ostatnio znów pojawił się na PS wątek o zablokowaniu środków przez GG i takich tematów w ostatnich latach było wiele. Nie boisz się, że któregoś dnia i Tobie zablokują a i pewnie skonfiskują środki? Z tego co rozumiem to trzymasz całość stakingu na GG

zawsze jest jakies ryzyko,ale staram sie jak moge zeby nie dawac powodu zebym dostal bana. na przestrzeni 3 lat dostalem 1 warna ,za wizzarda w tle . z trackerow nie korzystam , nie boomhuntuje , napierdzielam z kazdym kto siądzie, nigdy nie sitoutuje stolow jak fisz wyleci. poki co podejscie sie sprawdza , a jakby nie daj boze kiedys cos sie chlebodawca odmienilo to trudno , nie bede sie zamartwial na zapas.
co jakis czas robie cash outy w czasie stejka jak roll puchnie , zeby sie czasem nie przytrafila sytuacja jak z ftp.... z dyszke k $ mialem tam , w pamietny black friday 😅

Napisane przez adamjas30
Wpadł jackpot?

hehe,hehe, hehe ... nooooo. pure skill 3 stoliki i buuum 30k$. taka karma...
kareta asow na pokera

w pon na umowe przedwstepna jade. w sumie moglbym juz finalizowac, bo z ojcem gadalem i sie mnie pyta ile mi brakuje , mowie ze z 80 patykow, a on ze ma 200k luzne i jak chce to może mi pozyczyc brakujaca kwote bo chcial ciagnik kupić ale ten co sobie wypatrzyl to ponad 300k pln i sie do wiosny wstrzyma, no ale dzialka niepodzielona wiec z miesiac jeszcze zanim geodeta mi ogarnie temat. dobrze ze chlop w starostwie pracuje , to szybko jakos te dzialki dzieli 🤫 takze pomału do przodu.

net u nas na wichurze , solidne 4mb/s w 2024!,no i ostatnio chodzili po chalupach z orange i sie o zgody pytali czy moga druta pociagnac ze swiatlowodem, czesc nieborakow mieszkajacych w poblizu nie wyrazila zgody 😅 i jak do tej pory mi to zwisalo bo poza sezonem na wiosce nie siedze , a w wakacje raczej sie relaxowalem a nie gralem , tak teraz na stejku zapierdzielam, wiec zamowilem sobie starlinka. no i teraz to kulturwa , necik lata jak marzenie. takze morale wysokie, lecimy dalej z tematami.

ide spac , jutro szykuje sie troche roboty, a w niedziele dożynki gminne 🥳

ps . 💸100k$ w tym roku peklo 💸

ps 2.a jeszcze pytanie bylo co tam na gospodarce trzymamy. tylko kury na jajca na maly handelek i dla siebie . a tak to zboże

cya

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

Czy się stoi czy się leży dwa tysiące z dżekpota się należy :coolface:

Odpowiedz
Cytat