"na przestrzeni 3 lat dostalem 1 warna ,za wizzarda w tle "
GTOWizarda w tle otwartego w przeglądarce miałeś?
"na przestrzeni 3 lat dostalem 1 warna ,za wizzarda w tle "
GTOWizarda w tle otwartego w przeglądarce miałeś?
Napisane przez ErHB01
mniej wiecej jaki % profitu to u ciebie rb ? rozumiem ze tylko GG grasz?
100% , na gg chyba nie da sie rejku przeskoczyc na cashu . problem jest w tym ze trzymaja nieokreslony czas rejk co go natlukles i de facto nie wiesz kiedy go zobaczysz. znaczy wiesz , nie prędko😁.
wezmy Jp on jest ev 0 , ot taki marketingowy zabieg. ale powiedzmy , ze jestes nowy na gg i chcesz tam sobie poklikac nl200 , grasz z 50 k rozdan zgarnales wpierdol na 6k $ i uciekasz . myk jest taki ze zasilales jp i nic z tego nie masz . Jp sa jak te mityczne skrzynki ze starsow za ktorymi trzeba gonic , wiec zeby mialo to sens powinienes grac przynajmniej az hitniesz. no i tu zaczynaja sie schody bo jak masz ograniczony budzet , to niestety ale mozesz zostac rozjechany.
Jp wpada co jakies 160-180k rozdan tzn. na 6 max w tym okresie hitniesz 4x malego, raz sredniego i raz duzego. mialem raz tydzien ze hitnolem wszystkie w ciagu 30k a potem 150k posuchy.
ogolnie porównanie wr w bb do np starsow mija sie z celem . trzeba by bylo brac post rb tu i tu.
Tak, gram tylko na GG
Napisane przez filipescu88
Jp wpada co jakies 160-180k rozdan tzn. na 6 max w tym okresie hitniesz 4x malego, raz sredniego i raz duzego. mialem raz tydzien ze hitnolem wszystkie w ciagu 30k a potem 150k posuchy.
Piszesz to jako result oriented - glowny jackpot jest zdecydowanie rzadziej. Podam Ci moj przyklad z ostatnich dwoch lat - na 1mln50k hand w 2023 trafilem 21 jackpotow (14 male, 3 srednie, 4 duze). W 2024 na 600k hand trafilem 3 male.
faktycznie sprawdzilem i pomylilem sie , z mojej probki wychodzi ze jp jest srednio co 60k a nie co 30k.
srednio 1/6 bedziesz mial duzego jp nie ma innej opcji jak siedzi 6 grajkow, rownie dobrze mogles trafic w tym roku 3 razy duze ,albo malego duzego i sredniego, jest kilka kombinacji 😁
zycze Ci zebys trafil 2 duze jutro i pojutrze i sredniego w przyszlym tyg i sie srednia bedzie zgadzac.
wariancja w Jp tez jest nie w kij dmuchal dlatego pisze ze rb na gg mozna dostac nie za szybko

Do końca kwietnia zagralem pewnie kolo 500k i nie trafilem ani duzego ani sredniego, same male. w drugiej polowie roku malych nie trafiam
Jedno jest pewne. BBJ jest zrobiony tak, żeby GG zarabiało, a nie gracze
700k rozdań i jeszcze nie trafiłem z AAAKK+ na coś mocniejszego
raczej iluminaci a nie tam kurwa gg.
moj stary kiedys powiedzial ze to nie przypadek ze typ o nazwisku moneymaker wygral wsop, co wedlug niektorych zaowocowalo boomem na on line pokera.
typek podstawiony bankowo. prawdopodobnie przez rzymian pisanych przez Ż..
100% , na gg chyba nie da sie rejku przeskoczyc na cashu .
dobrze rozumiem, czyli z gry jesteś na zero? myślisz że na deep ante też cięzko longrunowo o profit z gry?
Na deep ante placisz mniej rake tzn. grasz efektywne nl100 a placisz rake z nl50, tam nie robic winrate to ciezko
Napisane przez tomekpe
dobrze rozumiem, czyli z gry jesteś na zero? myślisz że na deep ante też cięzko longrunowo o profit z gry?
o 6 max zwyklych, na rushu to juz na pewno nie da rady , samego dziennego rb mam ~500$ a jeszcze sa LB . Teoretycznie pewnie mozna by bylo bumhuntowac ale to zaraz wylapiesz bana i sie okaze ze chuj z tego WR.
a na tych deepach to inna bajka. Tak jak klz pisze , a widac chocby po LB i Jp , ze tam inna polityka. Zaznaczam , ze sie jeszcze temu blizej nie przygladalem wiec byc moze przy hot runach natrzepiesz hajsu a oddasz pozniej
Jak bede mial probke to cos skrobne, poki co tam rozdania leca jak krew z nosa
i jeszcze kurwa to:coolface: :

Napisane przez tomekpe
o 6 max zwyklych, na rushu to juz na pewno nie da rady , samego dziennego rb mam ~500$ a jeszcze sa LB . Teoretycznie pewnie mozna by bylo bumhuntowac ale to zaraz wylapiesz bana i sie okaze ze chuj z tego WR.
a na tych deepach to inna bajka. Tak jak klz pisze , a widac chocby po LB i Jp , ze tam inna polityka. Zaznaczam , ze sie jeszcze temu blizej nie przygladalem wiec byc moze przy hot runach natrzepiesz hajsu a oddasz pozniej
Jak bede mial probke to cos skrobne, poki co tam rozdania leca jak krew z nosa
i jeszcze kurwa to:coolface: :
A co sądzisz o tym gościu i jego wynikach? On twierdzi, że jak jesteś ogarnięty to na luzie zrobisz profit z winnings na 200 rush
Siemano!
Drugi stycznia – świetny moment na podsumowanie minionego roku i naszkicowanie planów na kolejny.
Pokerowo to był dobry rok – ponad 100k$ na plusie, więc nie mam na co narzekać. Plan na najbliższą przyszłość? Grać regularnie. Poprzedni rok był pod tym względem najlepszy – nie miałem dłuższej przerwy niż dwa tygodnie. Co więcej, 2025 zaczynam od gry na NL200 deep, podczas gdy poprzedni zaczynałem od rusha 4x100$. Progres jest !
Działki – tutaj również wszystko poszło zgodnie z planem. Kupiłem praktycznie wszystkie, które chciałem. Pan H. jest zadowolony, bo zarobił 250k PLN. Historia z zakupami była jednak dynamiczna. Pojawił się konkurent, któremu nie podobało się, że wkraczam na "jego teren". No cóż – jak to mówią, kto pod kim dołki kopie… Najpierw chłop narobił sobie wrogów w rodzinie Pana H., a potem córki Pana H. donosiły mi, co kombinuje. Szybko zareagowałem – zabrałem Pana H. do notariusza, wpłaciłem zadatek, żeby mnie nie przelicytował albo co jak mnie słuchy dochodziły - zastraszał, i temat został zamknięty.
Finalnie historia skończyła się dość standardowo – rodzinka pokłóciła się o pieniądze, a Pan H. znalazł nową partnerkę, która przyjęła go pod swój dach. Jak sam mówił, nowa Pani nie tylko smaży mu ryby, ale i „jest się o co oprzeć”. Nie dopytywałem, co miał na myśli, ale brzmi, że jest zadowolony.
a czy to miłość tego nie wiem , może miłość do $
Dla mnie to też plus – jeśli Pan H. zdecyduje się zamieszkać z wybranką , to może uda się odkupić jego chatę. Na razie córki dały mi błogosławieństwo na zakup domu z dożywociem dla Pana H. Kto wie, może wszystko potoczy się łatwiej, niż myślę.
Były pytania o prace nad grą, CZASEM pracuję, głównie w Wizzardzie. Podczas zwykłych sesji raczej nie zaznaczam rozdań, chyba że miałem coś wyjątkowo trudnego, co mnie zaskoczyło. Zdecydowanie częściej zaznaczam rozdania, gdy gram RUSHA, bo wtedy mam więcej czasu, żeby się na tym skupić.
Przed sesją analizuję rozegrane rozdania, ale głównie koncentruję się na częstotliwości zagrań. To podejście najbardziej do mnie przemawia. Podczas gry staram się przewidzieć, jaka powinna być częstotliwość danego zagrania, i porównuję to z tym, co widziałem u poola. np. zauważyłem, że jeśli w danej sytuacji blef nie jest dla mnie oczywisty, pool takich blefów zazwyczaj nie ma.
Takie rozdania są szczególnie ciekawe, bo po pierwsze są rzadkie co niestety wpływa na ich naukę a po drugie różne "typy" się powinno dobierać. Czasem się blefuje A-high, czasem jakaś para, a czasem miss draw. Lubię zobaczyć, co w takich sytuacjach zrobiłby solver – to pomaga mi lepiej zrozumieć grę.
Nie analizuję graczy, z którymi gram, więc nie wypowiadam się na ich temat. Zwykle jestem sceptyczny wobec wyników osób, które coś sprzedają. Zakładam, że część to kozacy, a część to zwykli ściemniacze. Scieme założyć jest dosyć łatwo, majstrujesz przy bazie, pokazujesz ładne wykresy ze 100k-150k i jazda. a jeszcze lepesze gagatki usuna sobie kilka przegranych pul z 50-70bb i nagle wykres jak malina.
Lecimy , dobrze by bylo skonczyc rok tez 4 x wyzej !
Plany poza pokerowe na ten rok :
- załatwić papierologie z urzedami na budowe
- postawić z 3 chatki na wynajem 30m2.
i zacząć jedna 70m2
Jp 120k$ na pewno by pomógł zrealizować cele.
Na koniec – jeśli komuś nie odpisałem, to wybaczcie. Pewnie odłożyłem to na później i… kurwa zapomniałem. Std
Pozdro i Najlepszego mordy!
Filipescu nie podziełbyś się kilkoma tipami jak grać te stoły deep ante?
Sizingi or, zakresy, podstawy, żeby zacząć i może ogólne jakieś wskazówki.
WIzzard pod tym względem trochę kuleje, zrobiłem sobie simy w RocketSolver a to co pokazuje to jest coś dziwnego.
Istnieją różne podejścia do gry preflop. Osobiście gram:
100% limp do cutoffa,
mix na cu,
75/25 (limp/raise) na btn,
100% limp w SB.
Niektórzy graja mix strategie, inni grają min-raise, a jeszcze inni otwierają większym sizingiem, np. 4bb.
Ogólnie, duża ilość dead money w puli wymusza luźniejszą grę. Widziałem solucje, że z pozycji UTG-MP limp range wynosi około 25-35%, a reakcja na izolacje zależy od sizingu
Preflop jest znacznie bardziej skomplikowany niż w klasycznym 9-max , a częste sytuacje OOP w izolowanych pulach wymagają w miare dobrej gry postflop. imo lepszym wyborem do nauki będzie standardowy 6-max , gdzie struktura preflop jest prostsza.
A ze preflop jest dosyc luzny to znajdujesz sie czesto w sytuaci oop , gdzie trzeba sporo x/r bd ,bottom ,middle pary etc.
A co Ci tam pokazal dziwnego rocketsolver?
2 karty z lapy u obojga playerow , aaatt min czyli najczęstszym jp jest aaa na brodzie i pp u graczy.
kareta wydaje mi sie ze nie wchodzi mimo tego że ?kickera? masz . np board aaaxx ty masz ak , a przeciwnik tt . to z tego co pamietam lipa