Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nie zbustowac rolla.. Mikro cash

7 Posty
3 Użytkownicy
10 Reakcje
801 Wyświetlenia
Adek3
PokerStrategist

Cześć!

Postanowiłem założyć bloga dla samego siebie, będę zaczynał z 40$ na nl2 a moim głównym celem jest dojście na nl50, myślę, że jest to możliwe. Wiem też, że blog zmotywuje mnie bardziej, jeśli będzie miał ktoś oglądać mój graph.

Jestem Adrian w pokera gram rekreacyjnie jakieś 5/6 lat z przerwami. Grałem różne limity w zależności od rolla. Moim głównym problemem są zbyt szybkie shoty na wyższe stawki, a zdarzała się gra na kilku BI. W przeszłości udało mi się coś tam wygrać w turniejach, więc zawsze miałem rolla, ale niestety topniał on, bądź gwałtownie wzbierał w zależności bardziej od runa i cashoutów. Jakiś czas temu wróciłem do grania, ale kilka dni temu przyszedł pomysł, żeby sprawdzić czy tak naprawdę będę w stanie przejść te kilka limitów, jeśli nie to najprawdopodobniej daruję sobie dalszą grę.

Wypłacam wszystko do 40$ i startuję. Mam w planie grać 20BI na limit do nl10, potem myślę zwiększyć do 30. Zacznę od nl2 zoom 2-3 stoły, potem raczej przejdę na normalne stoliki, ponieważ przyjemniej mi się na nich gra, mogę wówczas utrzymywać większe skupienie i robić mniejsze przerwy. Grał będę tyle na ile pozwoli mi na to czas poza pracą i odpoczynkiem. Chciałbym robić cotygodniowy update nawet jeśli zagram 500 rąk po to tylko, żeby utrzymać systematyczność. Póki co rozdań raczej nie będę wrzucał, chyba że trafi się ciężki spot, ale mam w planie grać abc na starcie. Na?początku swojej przygody z pokerem przeszedłem nl2z do nl10z i potem zaczęła się w sumie gamblerka mam nadzieje ze znów jestem do tego zdolny. Przeglądnąłem trochę blogów i widzę, że czasami można dostać kilka fajnych rad oraz jest parę osób chętnie dzielących się wiedzą.

Powodzenia przy stolikach!

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Adek3 Autor wątku
Adek3
PokerStrategist

Siema, a więc pierwszy tydzień gry za mną. Volume było niestety bardzo małe (zagrałem jedynie 12k) nad czym ubolewam ale w następnym tygodniu powinienem mieć więcej czasu na grę więc fajnie by było zagrać chociaż 20k+ rąk. Z gry jestem zadowolony powiedzmy 8/10 nie tiltowałem grałem w miarę solidnie kilka spazzów się zdarzyło no i mogłem na pewno zaoszczędzić kilka $ w trudnych spotach. Wciąż w sumie badam jak te stawki działają, albo dogram przyszły tydzień na nl2 albo jak dobije te 100$ to zrobię shota i na -3BI zejdę ale mam nadzieję że pójdzie płynnie. Nie wiem czy nie zostanę póki co na zoomach ale podobno przeskok z nl2z na nl5z jest dosyć spory także zobaczymy na razie runuje też dosyć dobrze. W rollu 84.44$ doszedł jakiś rakeback ponieważ mam srebrną skrzynkę i w sumie z tych biletów ze skrzynek kilka $ wpadło z turniejów. Dodam do tego posta pewnie graph i jakąś zabawną rękę kiedy status mi się zaktualizuje. GL!

Odpowiedz
Cytat
Adek3 Autor wątku
Adek3
PokerStrategist

A więc graph wraz z dzisiejszą sesją póki co mam świetny run:

A to w sumie zabawne rozdanie na fisha

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.12 (106 bb)
BB: $2.94 (147 bb)
UTG: $1.65 (82.5 bb)
MP: $5.43 (271.5 bb)
Hero (CO): $5.95 (297.5 bb)
BTN: $2.87 (143.5 bb)

Preflop: Hero is CO with T♦: A♦:
UTG folds, MP raises to $0.06, Hero raises to $0.19, 3 folds, MP raises to $0.44, Hero calls $0.25

Flop: ($0.91) 7♦: 4♠: 5♦: (2 players)
MP bets $1.08, Hero raises to $5.51 and is all-in, MP calls $3.91 and is all-in

Turn: ($10.89) Q♠: (2 players, 2 are all-in)
River: ($10.89) 5♠: (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$10.89 pot ($0.30 rake)
Final Board: 7♦: 4♠: 5♦: Q♠: 5♠:
MP showed A♣: T♣: and won $5.30 (-$0.13 net)
Hero showed T♦: A♦: and won $5.29 (-$0.14 net)

Myślałem też o foldzie ale call wydaje mi się być mega słaby a na KK-JJ mam praktycznie flipa ale overall chyba -ev jam sam nie wiem, jak to gracie?

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez
Oldschool Grinder

Osobiście jako aktualny wojownik NL2 folduję to grzecznie do 4betu preflop. As played, na flopie nie wiedziałbym co robić, bo nie umiem w grę na deepach. Pewnie też bym po prostu wsunął, szczególnie jeśli mamy info, że to reakreacyjniak.

Odpowiedz
Cytat
Adek3 Autor wątku
Adek3
PokerStrategist

Pisanie regularne mi się nie udało, ale jesienią tamtego roku po prawie rocznej przerwie od pokera wróciłem do gry i myślę że śmiało mogę stwierdzić że chyba ten "challenge" się udał, doszedłem do zakładanego nl50. Winrate kiepski, próbka też w zasadzie niewielka ale miesięczne challenge na rakeback pomogły gdyż wyrobiłem dwa duże na 800 i 1000$. Co do gry to w zasadzie nie będę ukrywał że jestem raczej słaby, agresywnie szotowałem stawki na około 20BI stąd te częste wzloty i upadki. Co dalej w sumie to nie wiem pogram jeszcze z miesiąc/dwa zobaczę co dalej albo wypłacę rolla i skupię się na pracy albo pasowało by wziąć już jakiś coaching żeby poprawić strategię jeśli miałbym grać dalej. Myślę że że mikro są na luzie do pokonania dla każdego. Pozdrawiam :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
ubooter
PokerStrategist

Gratulacje. Zoom czy reg tables? Sam robie podobne wyzwanie dla zabawy.

Odpowiedz
Cytat
Adek3 Autor wątku
Adek3
PokerStrategist

Tutaj jest mix, nie zerkałem nawet jak to wygląda zoom/regularne. Jeśli chcesz to wrzucę porównanie we wtorek jak wrócę do kompa, ale na zoomach pewnie na minus będzie. Ostatnie 150k rozdań to chyba zoomy bo już grałem praktycznie tylko po monthly challenge, uważam że takie wyzwanie jest spoko gdy właśnie robisz je na luzie, z traktowaniem kasy jako punktów w grze, lepiej mindset znosi porażki. Ale Luty/ Marzec już grałem dosyć sporo że wracałem z pracy poker do 1/2 w nocy pobudka o 8 i na koniec miesiąca byłem już zmęczony dlatego teraz wracam do tego luzu.

Odpowiedz
Cytat