W końcu gramy dla kasy nie?:)
Pokerzyści myślą w big betach i big blindach, a nie w $$$.
Jeśli uda ci się opanować taki sposób myślenia, to będzie dużo łatwiej.
Pozdrawiam
W końcu gramy dla kasy nie?:)
Pokerzyści myślą w big betach i big blindach, a nie w $$$.
Jeśli uda ci się opanować taki sposób myślenia, to będzie dużo łatwiej.
Pozdrawiam
No fakt;)
Może Ty mi odpowiesz. Wynik, który zamieściłem 3-4posty wyżej jest dobrym czy raczej marnym wynikiem?:D
Po 4,5k rąk nie da się jeszcze niczego powiedzieć, bo to przecież nie więcej niż 3 dłuższe sesje.
Jak będziesz miał taki wynik po 50k rąk, to jesteś mistrzem świata.
Pozdrawiam
Original od piachu01
Miałem dobre karty, ale i tak przegrywałem z nimi:PW końcu gramy dla kasy nie?:)
Nie licz kasy bo wyjdzie na to że w końcu będziesz się bał zaryzykować pieniędzy w odpowiednim momencie. Graj tak by podejmować jak najbardziej poprawną decyzję. Myśl o pieniądzach rozprasza...
Będziesz miał SKILLA to pieniądze same będą wpadać:)
Jeszcze co do wypowiedzi simoo.
Gdy się wygrywa to oczywiste, ze liczy się BB, ale gorzej jak się przegrywa. Wtedy nie liczę BB, ale $$:)
Mały downswing chya uciekł:D
Mój bankroll powiększył sie do 505$.
Dzisiaj miałem śmieszne rozdanie. Grałem już z gościem i jest totalnym fishem. Sprawdza wszystko z wszystkim więc grałem agresywnie. Zobaczcie co pokazał:D
Poker Stars
Limit Holdem Ring game
Limit: $0.50/$1
6 players
Converter
Pre-flop: (6 players) Bianconero12 is UTG+1 with Q♦ A♦
UTG folds, Bianconero12 raises, CO calls, Button folds, SB 3-bets, BB folds, Bianconero12 caps, CO calls, SB calls.
Flop: 5♥ Q♣ 5♣ (13SB, 3 players)
SB checks, Bianconero12 bets, CO raises, SB calls, Bianconero12 3-bets, CO calls, SB calls.
Turn: 9♦ (11BB, 3 players)
SB checks, Bianconero12 bets, CO calls, SB folds.
River: 4♠ (13BB, 2 players)
Bianconero12 bets, CO raises, Bianconero12 3-bets, CO raises all-in $4, Bianconero12 calls.
Results:
Final pot: 13BB
CO showed 4c 4d
Bianconero12 mucks Qd Ad
Jeszcze na turnie pisał: fishes. Pomysłałem, że moze tym raczem coś ma, ale nie myliłem się myśląc, że blefuje;)
Na idiotow nie poradzisz:)
Przed chwila bylem swiadkiem niezlej akcji tiltujacego kolesia (georgesdesch )i jakiegos pajaca
Pre-flop:
Kuoppari pasuje.
margiu podbija $1.25.
Bambi85 pasuje.
georgesdesch podbija $4.25.
zeegro pasuje.
Mielarz pasuje.
UNFORGET@BLE pasuje.
jorpo pasuje.
steoups92 pasuje.
DummFicktGut pasuje.
margiu wchodzi za $4.25.
Przychodzi Flop
3h 2c Ah.
margiustawia zakład na sumę $12.75.
georgesdesch wchodzi za wszystko $10.35.
$2.40 jest przesunięty z powrotem do margiu.
Wyłożenie Kart:
margiu pokazuje: 9h 4h
Ah 9h 4h 3h 2c
As wysoki
georgesdesch pokazuje: 10c Ac
Ah Ac 10c 3h 2c
Para Asów
Przychodzi Turn 3d
Przychodzi River 10h.
margiu pokazuje: 9h 4h
Ah 10h 9h 4h 3h
Kolor, As wysoki
georgesdesch pokazuje: 10c Ac
Ah Ac 10h 10c 3h
Dwie Pary, Asów oraz Dziesiątek
margiu wygrywa pulę ($31.80).
To da kretynow
Raise z 94s
Właśnie zamówiłem sobie z PokerStars książkę Small Stakes;) Czas przesyłki ok 7 tygodni. Zobaczymy czy dojdzie. Potem sobie Harringtona zamówię i chyba będę zbierał na coś większego. Teraz to ajkoś te FPP lecą, ale początki były kiepskie;D na 0,02/0,04 fl to w ogóle punkty nie szły, a na 0,05/0,1 czasami i minimalnie. Teraz jak jeszcze awasnowałem na srebrny poziom VIP to punkty będa mi rosły o 50% szybciej więc zebranie 2k na jksiążkę nie powinno mi zabrać dużo czasu.
Chyba będę musiał wypłacić sobie troszkę kasy. Dopadł mnie taki dziwny nastrój. Siedze sobie przed tym pokerem i nic z tego nie mam prócz kilkuset wirtualnych dolarów, których nie mogę dotknąć. Czasem już myślę, że marnuje czas na to klikanie check, bet, call i fold(najczęściej). Jak wypłacę z 50-100$ to prawdopodobnie zmieni mi się nastawienie;).
I mała wzmianka o BR-530$
Original od piachu01
Na jakich pozycjach tracicie najwięcej? Bo ja mase straciłem na blindach;/
To akurat naturalne
Jak Ci idzie na limicie sh ??
Gram limita sh po raz pierwszy. Od 2 dni jestem na zero (0,5-1$)...nie jest tak łatwo
Hmm jak mi idzie;) Na plus;). Tutaj masz moje staty sprzed kilku dni;)

Odbiegając od tematu.
Zrobiłem chyba jeden z najpoważniejszych błędów pokerzysty. Grałem z nudów:) Wchodziłem bez uwagi na pozycje, z byle czym by tylko mieć akcję. Efekt? Spadłem do 435$.
Następnego dnia postanowiłem wrócić na stary limit 0.25/0,5$(oczywiście sh).
Sesje zakończyłem z wynikiem +40$.
Aktualnie bankroll wrócil do 490$:)
No ja pier...;/
Godzina gry i 50$ w plecy. Nic nie wchodziło jak powinno;/ Na moje KK koleś sprawdzał cap z 65s i kolor;/ na AA koles ma KTo i na river łapie trójkę;/ Na moje dwie pary wpada kolo na river, a na strita full. Szkoda gadać
ja tam zadko sie zale ale moze cie troche podniesie na duchu dzisiaj bss przegralem dar razy kolor na full house (dwa razy karta ktora mi dawala kolor komus dawala fulla) a najelepsze jak przegralem fula wersus fulla (set over set) podziekowalem na dzisiaj:):)
trzym sie piachu01 za rogiem czeka upswing
I teraz 3 dni bez pokera(nie lciząc 6$ na PokerStars).
470$ poszło na netellera, a potem pójdzie na empire poker i będę wyrabiał bonus;)
edit-a to oznacza, że teraz 3 dni teorii;)
Coraz bardziej tracę wiarę we własne umiejętności.
Ludzie mówią, ze na sh duże swingi są. Spróbuję fr-podobno(?) nie różni się od sh niczym prócz węższym pf.
Ciągle to samo. Mimo iż na limice .5/1 jestem ok 330$ na plus to teraz tylko rpzegrywam. Za to jak wracam na .25/.5 to znowu na wszystkich stołach wyrgywam. Nie kumam:|
Original od piachu01
Ciągle to samo. Mimo iż na limice .5/1 jestem ok 330$ na plus to teraz tylko rpzegrywam. Za to jak wracam na .25/.5 to znowu na wszystkich stołach wyrgywam. Nie kumam:|
Jak pierwszy raz przyszedłem do domu tak pijany, że ledwo na oczy widziałem, ojciec powiedział mi:
"Znasz swój limit, synu..."
Powodzenia w przekraczaniu barier ;).
"Znasz swój limit, synu..."
Tya tylko, że trochę na tamtym limicie już wygrywałem;/