Grasz prostą gre tight is right Holdem zrobił się trudny natomiast tu stawy są pełne ryb; zapomniałem wspomnieć o omahaHL też spoko giera
Napisane przez pawel9
Grasz prostą gre tight is right Holdem zrobił się trudny natomiast tu stawy są pełne ryb; zapomniałem wspomnieć o omahaHL też spoko giera
Ah, ok. Mam nadzieje, że w końcu zostane wygrywającym graczem. Już nikt nie powie, że trenerzy przegrywają.
A co to znaczy omahaHL?
Omaha Hi/Lo - oprócz najwyższego układu Hi, zbierasz także układ Lo, najlepszym jest strit A, 2, 3, 4, 5. Ogólnie do Lo wchodzą karty do 8.
Np. masz flopa 8 5 6
Ktoś ma A2KK
Inny A3QQ
W tej sytuacji 1-szy zgarnie wszystko, bo ma najlepsze Hi (A pair of Kingz) oraz najlepsze Lo (A, 2, 5, 6, 8)
Jakby było:
A3KK
A2QQ
To byłby pot split: 1-szy ma najlepszy układ Hi, zaś drugi ma najlepszy układ Lo. Trochę skomplikowane to jest, ale brat grał trochę, to się nauczyłem co nieco
Najlepszą ręką w Omahę Hi/Lo jest AA23 double suited, np. A:d 2:d A:s 3:s. AAKK już wcale jakąś rewelacją nie jest, w przeciwieństwie do Hi, gdzie to jest ultra nutz.
Napisane przez kaczuba
A nigdzie. Tak tylko rozmowę chciałem podtrzymać.![]()
A nigdzie? To spoko. Zimno tam troche. Trzymasz rozmowe?
Napisane przez piachu01
Damn. I just kidding Mati.Co tam?
Gdzie?
Ide grać moje nl322$
na bogato
czujesz paraliz w momencie kiedy grasz takie high stakes?
Napisane przez Olorion
Napisane przez piachu01
Gdzie?
Ide grać moje nl322$
na bogato
No jak wrzucam wszystkie żetony to aż zakrywam oczy rękoma(ale tak między nami to i tak podglądam przez palce)
Napisane przez piachu01
Napisane przez Olorion
Napisane przez piachu01
Gdzie?
Ide grać moje nl322$
na bogato
No jak wrzucam wszystkie żetony to aż zakrywam oczy rękoma(ale tak między nami to i tak podglądam przez palce)
kabucza jest pomiedzy wami? : O
Napisane przez MatiKosa
Najlepszą ręką w Omahę Hi/Lo jest AA23 double suited, np. A:d 2:d A:s 3:s. AAKK już wcale jakąś rewelacją nie jest, w przeciwieństwie do Hi, gdzie to jest ultra nutz.
Jaki tam ultra nutz? W omaha handy preflop maja bardzo niewielka przewage i praktycznie kazdy moze byc z latwoscia zdominowany przez inny juz po flopie. AAKK jest dobre tylko jak trafi seta, co nie zdarza sie czesto, a nawet z setem jest zdominowane przez strity i flushe, ktore nie sa rzadkoscia. Handy takie jak 89TJ rowniez sa bardzo dobre, ale tez ich sila nie jest super mocna poki nie trafia strita, ktorego i tak dominuje wysoki flush itd. W omaha nie ma ultra nutza, AAKK jest duzo gorszym handem w Omaha niz w Holdemie AA, a co do HiLo pewnie sytuacja jest bardziej klarowna, aczkowliek nie wiem czy AA23 ma EV porownywalna z AA w TH.
Napisane przez hasiek
Napisane przez piachu01
Napisane przez Olorion
Napisane przez piachu01
Gdzie?
Ide grać moje nl322$
na bogato
si
Napisane przez kaczuba
Napisane przez hasiek
Napisane przez piachu01
Napisane przez Olorion
Napisane przez piachu01
Gdzie?
Ide grać moje nl322$
na bogato
si
![]()
sri.