Przejdź do forum
Piachu-pożegnanie(?...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Piachu-pożegnanie(?)

460 Posty
57 Użytkownicy
0 Reakcje
23.3 K Wyświetlenia
LoveinKate
Oldschool Grinder

Od dawna nie piszesz nic...żyjesz jeszcze ??

pozdro

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Żyję;)

Ale nie ma jakos o czym pisać.
Bankroll mniej więcej cały czas w miejscu. Zacząłem wyrabiać bonus na Red Kings Poker. Po złej passie na limicie wróciłem do BSS i z 320$ doszedłem do 600$(po osiągnięciu 500$ poszedłem na nl50;)jak nie pisałem to nikt nie amrudził, ze nei gram zgodnie z BRM;))

Wczoraj tak trochę pomyślałem nad moją grą i doszedłem do wniosku, że za często czuję się zbyt pewnie i za często gram po prostu z nudów. Często przychodzę po treningu strasznie zmęczony i nie chce mi się nigdzie iść to siadam przed kompem, a że jest dość słaby to gram w pokera. Chyba trzeba coś wypłacić i unowocześnić kompa;D. Przez takie coś miałbym dużo więcej imo.

Trzeba zmienić trochę nastawienie i grać 1-2godziny na 100%, a jak zacznę odczuwać znudzenie to wyjść z pokera;] mam nadzeiję, że będzie mi się to udawać;) Zwłaszcza, że za 99dni matura;)

P.s w między czasie jedną z moich rąk z bss Fizol ocenił słowem 'Respect' co podobno strasznie rzadko się mu to zdarza.

Br 511$

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Teraz połtora godzinna sesja zagrana w 100% skupieniu na nl 25 i prawie 40$ do przodu. Ogólnie mało rąk do gry. Najwięcej straciłęm chyba na pocketach bo cały czas sprawdzałem niby raisy od bigstacków i ani razu nie trafiłem seta, ani anwet top pair:D a pocketów z 10-15było;D

Najciekawszym rozdaniem było chyba wyciagnięcie 3/4stacka przy niepodbitym pre-flopie z QJo z BU. Flop xKT on raise, ja re raise, on call, turn A i reszte wiadomo:D

Ręki nie będe szukał bo całe hand history jest do przęglądania w sofcie Red Kings i zanim się załaduje to z 10minut minie;)

Treaz koneic pokera, a o 18 dwa równorzędne turnieje na Titanie od PokerStrategy;) Zobaczmy jak pójdzie.

A wieczorem meczyk Juve;)

Br: 550$

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Ostatnia sesja trochę na minus. Znowu nei było czym grać.

A jutro znowu do szkoły;/

Br 530$

mcmoe
PokerStrategist

czy to tylko przez to ze wtedy zaspalem na wspolny trening? :D

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Original od mcmoe
czy to tylko przez to ze wtedy zaspalem na wspolny trening? :D

Nie. Po prostu mi nie szło więc spróbowałem zmienić;)

Ale dzisiaj przyszła do mnei książki o limicie z Pokerstrategy(Samll Stakes) i może po rpzecyztaniu znowu trochę pogram limita. Może jednak zrobimy ten trening:P?

Zaraz przyjdzie książka o no-limicie-Harrington

Dajcie znac jak bedziecie cos takiego organizowac, chetnie popatrze, podyskutuje, pogram.

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Napisz na gg: 6568652 to się jakoś dogadamy;)

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Zachciało mi się spróbować czegos nowego i spróbowałem limit Omaha 0.25/0.5. WYnik? +80$ w godzinę. Może częściej będę w to grał. Najważniejsze w tej odmianie jest imo umiejętności pasowania w odpowiedniej chwili. A co do poziomu to jest dość marny tam gdzie gram:D A pule duże-co chwila jakąs ~10$. I rake fajnie leci:)

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Witam:)

Cały czas było wszystko w miejscu aż ostatnio ruszyło.
Najgorsze jest to, że naprawdę nie mam zielonego pojęcia co grać;/
Gram NL25 FR lub SH lub FL 1/2 FR lub FL .5/1 sh. Obie odmiany mnie ciekawią i się nie umiem zdecydować;] Przegrywam na NL i łapie kilka batbetów przy których tracę całego stacka to idę na FL i odgrywam się. A jak nie przegrywam to zostaje na NL, a następnego dnia zaczynam grę od FL. Trochę to śmieszne, ale ja taki niezdecydowany jestem:)

Jeżeli chodzi o terię to narazie stoi troszkę w miejscu bo zostało niecałe 90dni do matury i gonię z materiałem, jednak mam już książki do obu rodzajów pokera;)I mam zamiar spróbować zorganizować jakiś prywatny trening podczas którego ktoś by pooceniał moją grę. Może będzie ktoś chętny bo już kilka razy próbowałem i nic. Więcej info w wątkach o prywatnych trenignach.

BR-700$

Bielanek
BlackMember

Z jednej strony różnorodność jest dobra. Stoxtrader wspominał, że gra prawie każdą odmianę pokera z uwagi na większą różnorodność stolików. Może znaleźć słaby stolik na wysokich limitach mając dzięki posiadaniu większego wyboru. Z drugiej strony trudne dla początkujących graczy jest takie mieszanie styli, może to się odbić na wynikach. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

mcmoe
PokerStrategist

no wiesz, granie roznych odmian pokera dopiero zaczyna byc ciekawe na high-limits skoro nie ma tak duzego wyboru przeciwnikow. na naszych limitach w sumie zawsze sie stolik z fishami znajdzie …

Original od Bielanek
Stoxtrader wspominał, że gra prawie każdą odmianę pokera z uwagi na większą różnorodność stolików.

Stox gra tylko i wylacznie NL.

mcmoe
PokerStrategist

Original od maggman

Original od Bielanek
Stoxtrader wspominał, że gra prawie każdą odmianę pokera z uwagi na większą różnorodność stolików.

Stox gra tylko i wylacznie NL.

nie wiem skad te informacje macie, ale tutaj sie dowiecie w co stox na prawde gra i gral:

Info macie ze stoxpoker, mam tam abona. W chwili obecnej stox FL gra tylko jak kreci filmiki, ktorych tez niestety wiecej robi w NL juz.

Swoja droga ciekawy jest fakt, ze Stox zaczal sie UCZYC NL na NL1000:D

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

maggman-Ty grasz na redkings więc mam pytanie.

Czy tam cały czas dają specjalne bonusy? Najpierw w trakcie wyrabiania bonusu 250$ dostąłem special bonus 250$. Teraz jestem w trakcie wyrabiania tego speciala i teraz dostałem drugiego.

Jakby to tak było czały czas to fajny rakeback by był;)

Nie gram na redkings. Gram na mansion. W sieci Ongame jest wiele pokerroomow.

Jaki to bonus? Ile punktow zeby dostac 1$?

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Original od maggman
Nie gram na redkings. Gram na mansion. W sieci Ongame jest wiele pokerroomow.

Jaki to bonus? Ile punktow zeby dostac 1$?

Wiem, że jest wiele pokerromów, ale nie wiedziałem, ze można grać między pokerromami. Zawsze myslałem, ze mogę grać tylko z graczami logującymi sie na danym pokerromie.

7pkt.

Bielanek
BlackMember

To chyba prawda. Możesz zrobić jedynie natychmiastowy transfer do innego pokerroomu. Masz tam nowy nick i grasz. Tak przynajmniej jest na I4poker. Pozdrawiam Kuba. :)

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Original od Bielanek
To chyba prawda. Możesz zrobić jedynie natychmiastowy transfer do innego pokerroomu. Masz tam nowy nick i grasz. Tak przynajmniej jest na I4poker. Pozdrawiam Kuba. :)

Tak myślałem, ale jak widać na Ogame musi być inaczej bo grałem z magmanem mimo iż nie gramy na jednym pokerroomie.

Chociaż to musiałoby oznaczać, że powinna być tam masa graczy z całego Ogame, a nie ma tak dużej ilości stolików.