Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam wszystkich!!

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
475 Wyświetlenia
Trey9191

Cześć wszystkim, mam na imię Patryk, mam 20 lat, mieszkam i studiuję w Suwałkach.
Konto na pokerstrategy mam już jakiś czas, ale dopiero ostatnio zacząłem korzystać z tego serwisu, który jest naprawdę świetny. Gram regularnie w pokera od lipca, na początku pokerowa przygoda zaczęła się grając z kolegami z osiedla, po jakimś czasie postanowiłem spróbować pokera online. Początki były trudne, gra na freerollach zdobywanie swoich pierwszych pieniędzy, jednak co udawało mi się ugrać to szybko przegrywałem X(. Od sierpnia postanowiłem wziąć się za konkretną naukę czytałem dosyć sporo artykułów, poradników, filmów treningowych. Po jakimś czasie postanowiłem wpłacić pierwsze pieniądze, było to jedyne 20$ wpłacone na pokerstars , które przeznaczyłem na grę w sitach za 0,25$ oraz 0,5$. Grałem konsekwentnie i wybiłem się na rolla około 70$ =).
Wtedy osiągnąłem swój pierwszy sukces, gdzie przeszedłem dwie satelity i wygrałem bilet do WCOOPa z wpisowym 109$ wkładając jedynie dolara :pokerface:! Oczywiście wyrejestrowałem się z WCOOPa, i przeszedłem na sity 18 osobowe za 1,5$, w których szło mi naprawdę świetnie, już miałem przechodzić na 3,5$, jednak dopadł mnie downswing, gdzie po prostu zwątpiłem w siebie i postanowiłem wypłacić większość swojej kasy i grać ponownie na 0,5$ z rollem koło 100$. Jednak nie długo przyszło mi grywać na 0,5$...
Gdyż w grudniu, postanowiłem bić rekord guinnessa razem z 200k graczami, turniej szedł mi świetnie, gdzie zająłem w dosyć pechowy sposób (preflop AI AA < QQ ) 110 miejsce i jako ostatni z Polaków zakończyłem turniej z 70$. Dzięki wygranej mogłem na nowo grywać 1,5$ tylko w innym formacie turnieju, a dokładnie chodzi o fifty50, które mi się bardzo spodobało. Tak do lutego grindując 1,5$, zwiększył swój roll i powoli zaczynam grywać na 3,5$ w tej samej odmianie. W między czasie grywam cashówki nl2,nl4 na poker770.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Cześć Trey9191

Co do Suwałk to zima daję w kość :)
Widzę grywasz konsekwentnie i w trakcie downswingów schodzisz limit niżej ( I like it ). Fifty50 są turkami z odmiennymi zdaniami graczy. Ja też lubię je grać, ale w nonturbo. Życzę jak najwięcej shipów i NieTiltuj! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Cześć Patryk,

witam Cię serdecznie na naszym forum w imieniu załogi PokerStrategy.com i chciałem Ci podziękować za bardzo ładne powitanie.

Widzę, że masz już pewne doświadczenie pokerowe, zarówno w grze live, jak i online. Piszesz, że już szkoliłeś się czytając artykuły i oglądając filmy, to bardzo dobrze, gdyż w ten sposób szybciej możesz polepszyć swoją grę. Nasze materiały szkoleniowe również Ci w tym pomogą.

Poza tym, oferujemy jeszcze dwie bardzo ważne rzeczy. Z jednej strony masz możliwość wziąć udział w organizowanych przez nas treningach, podczas których nasi doświadczeni trenerzy prezentują swoją grę odpowiadając na pytania uczestników treningu.

Kolejną rzeczy, której nie należy lekceważyć, jest forum oceny rozdań. Czasami bardzo trudno samemu dostrzec popełniane błędy i dlatego może długo trwać, zanim uda nam się poprawić poziom własnej gry. Dzięki wstawianiu rozdań na forum oceny, możesz szybciej usunąć błędy i w ten sposób prędzej wspinać się po limitach.

Jeśli będziesz miał pytania, pisz śmiało.

Pozdrawiam,
dohpaZ

Odpowiedz
Cytat
alkanpl

Gdyby to byl blog to juz bys dostal 10 za bankroll management ode mnie! Tak trzymaj i witaj w naszej cieplusiej (jak na suwalki) spolecznosci :D

A zeby nie bylo Ci smutno powiem, ze u mnie wlasnie 7'C :)

Odpowiedz
Cytat