Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
591 Wyświetlenia

Witam, z tej strony kowalesko, mam nadzieje ze sie polubimy i pomozecie mi wkroczyc z buta w pokerowy swiat bo jestem dopiero nowicjuszem.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
PatrykG

Oj pomożemy!
Powiedz co grywasz, będzie łatwiej ruszyć z buta _cool:

Pozdrawiam :spade:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Póki co grywałem na PokerStarsie, zrobiłem minimalny depozyt bo kumpel polecił, żeby brać udział w bonusowych freerollach (NL z rebuyami), 5-krotnie zasiadywałem na płatnych miejscach, raz nawet przy blindach 2k prowadziłem do momentu gdy koleś zupełnie niepozornie tylko sprawdził przed floopem gdy podbiłem z KK, floop 9 7 2 w roznych kolorach, na to ja podbiciem, on check, wchodzi 5, daje all-ina, call... no i mial AA ... a ze mial niewiele mniejszego stacka ode mnie szybko spadłem i nie dałem rady nadrobić. Rozwiązałem na PokerStrategy quiz i chcę przysiąść nieco poważniej do gry, grać nieco cierpliwiej, bo zdarza mi sie wchodzić z kartami, które z zasadowego punktu widzenia nie mają racji bytu. A wam, jak długo zajęło wejście na taki powiedzmy wypłacalny poziom?

Odpowiedz
Cytat
PatrykG

A wam, jak długo zajęło wejście na taki powiedzmy wypłacalny poziom?

Raczej od tego nie ma reguły. Są gracze, którzy szybko się uczą i pokonują limity i są tacy co po 3-4 latach mają nadal problemy. Wszystko zależy od CB.

Odpowiedz
Cytat
galer

Cześć kowalesko123! :)

Z buta mówisz..? No cóż, zobaczymy co się da zrobić...

BACH! :D

Pomożemy, pomożemy! Nie bój nic :f_thumbsup:

Przede wszystkim nie patrz na innych i na to ile czasu i zajęło costam cośtam ;) Każdy gra inaczej, jeden ma więcej czasu na grę, drugi mniej, no i na krótkim dystansie czynnik szczęścia też robi swoje, więc można grać dobrze a mimo to nie łamać limitów w zawrotnym tempie. Trzeba umieć to zaakceptować i być na to przygotowanym.

Dobrze, że chcesz przysiąść nad nauką i poważniej zacząć traktować grę. Od siebie dodam tylko, że nie mogłeś wybrać do tego lepszego miejsca jak PokerStrategy.com.

Po pierwsze napisz nam dokładnie na jaką odmianę się zdecydowałeś. Wtedy polecimy Ci najlepsze materiały szkoleniowe.
Nie polecam grania freerolli gdyż panuje tam specyficzny styl gry "radosnego pokera" i moim zdaniem niewiele można się tam nauczyć, a można za to nabrać złych nawyków.

Po drugie wyrób jak najszybciej brązowy status na forum (o naszym systemie przyznawania statusów możesz poczytać TUTAJ), a wtedy wiele materiałów do nauki stanie się dla Ciebie dostępnych. Potem już nic tylko czytać, uczyć się i zarabiać dolary :f_cool:

Powodzenia i czekam na odpowiedź!
Witam na forum! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za przywitanie, ewidentnie z buta, podoba mi sie u Was ze nie selekcjonujecie userów i każdemu odpowiadacie na tyle treściwie i zwięźle ile się da, podoba mi sie rowniez kulturka. Chciałbym sie nauczyc grac na NL'u i poznac granice agresywnosci, wzialem sie juz za studiowanie podstawowych materialow i rece startowe juz mam w pamieci;-)

Odpowiedz
Cytat
PatrykG

Oj kulturka jest :f_eek:

Powodzenia !

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

cz ziomeczku :f_cool:

Odpowiedz
Cytat