Zarejestrowałem się na pokerstrategy.com juz miesiąc temu, ale postanowiłem, że się przywitam
Mój bankroll z darmowych 50$ stopniał do 30$, ale myślę, że powoli będzie się powiększał. Pozdrawiam wszystkich!
Cześć kaczorze!
Dobrze, że postanowiłeś jednak się przywitać i na serio zacząć korzystać z naszego serwisu. Widzę, że bankroll wycieka powoli z portfela, ale z pomocą naszych artykułów i filmów szkoleniowych szybko zapchamy wszystkie dziury.
Nie z takich kwot ludzie już budowali solidne rolle na wysokie stawki, więc nie ma co się zniechęcać tylko brać się za studiowanie strategii.
Na początku napisz nam konkretnie co grałeś do tej pory i co chcesz grać. Opisz dokładnie odmianę a polecimy Ci najbardziej wartościowe produkcje. Masz już srebrny status, więc sam będziesz zdziwiony do ilu materiałów będziesz już mieć dostęp!
Nie zniechęcaj się i działaj. Razem damy radę! :sdrink
hmm, no na samym początku próbowałem swoich sił w SnG z wpisowym up to 1$. Niestety jak łatwo można się domyślić, był to błąd.
Zacząłem czytać artykuły z rekcji brązowej do gier no-limits. Próbowałem stoły 6 osobowe, jak i full ring. Także obecnie ugruntowałem się na 6-osobowych.
Z rękoma startowymi raczej problemu nie mam, pozycje też, ale nie mogę się powstrzymać w brnięcie w trudne sytuacje. Mimo, że szanse na wygranie z moim układem są za małe, żeby inwestować w rozdanie, to jakoś tego nie widzę. Bankroll idzie ślimaczym tempie w górę, żeby jednym takim głupstwem spadł poniżej początkowego poziomu.
Jestem otwarty na krytykę i wszelkie sugestie.
Pozdrawiam,
Emka m8 :fdrink
Nie skacz tak po odmianach, bo to błąd. Polecam zostać przy NL SH, jak chcesz się rozwijać i lubisz akcje. Obczaj serie z crushing microstakes na początek, wiadomka: mindsecik i rączki do oceny. Będzie dobrze!
Unikaj także ciężkich spotów.
Powodzenia ♠_thumbsup:
Jeśli nie jesteś zdecydowany, to też polecę Ci NL SH.
Właściwie wszędzie masz pełno stolików, poziom na mikro chyba nigdzie nie jest wielce wyśrubowany i spokojnie możesz budować rolla.
Jeśli chodzi o naukę, to polecam serie 'crushing microstakes'
Masz srebrny status, więc nie będzie problemu z brakiem materiałów
Dzięki za rady,
tak jak polecacie, od jakiegoś tygodnia gram NL SH. Właśnie skończyłem pierwszy film, mam swoje notatki zabieram się za sesję. W razie problemów oczywiście wrzucę ręce do oceny.
Mam jeszcze jedno pytanko, jako że gram na Poker770 nie mogę skonfigurować hud'a z elephanta na tym room'ie. Czy jako początkujący gracz mogę sobie pozwolić na grę bez statów? Znaczy się w miarę możliwości staram się obserwować przeciwników i oznaczać ich akcję na note'ach, ale często kiedy przyjdzie mi analizowanie call czy fold, jestem bez info i jest to problem.