gram w pokera od tygodnia i wygralem dzis 25 dolarow
musialem sie pochwalic
:))))))
witam.
gram w pokera od tygodnia i wygralem dzis 25 dolarow
musialem sie pochwalic
:))))))
witam.
Cześć hellbike!
W imieniu załogi PokerStrategy.com witam Cię na naszym forum!
Na wstępie od razu pokażę Ci, gdzie możemy wklejać nasze najlepsze wyniki pokerowe i duże wygrane. Czuję, że możesz być tam częstym gościem.
Dział ten znajdziesz TUTAJ. Zapraszam do dzielenia się z innymi użytkownikami swoimi sukcesami!
Skoro grasz od tygodnia, to pewnie masz sporo pytań. Nie wahaj się odwiedzać specjalnego działu na forum, przeznaczonego właśnie na pytania początkujących graczy. Na pewno ktoś szybko pomoże w razie jakichś niejasności.
Nie napisałeś w jaką konkretnie odmianę pokera grywasz. Jeśli chcesz by ktoś polecił Ci najciekawsze i najlepsze na początek produkcje filmowe, to szybko nadrób zaległości i powiedz nam jaką odmianę preferujesz. Ktoś na pewno szybko podsunie najlepsze pozycje.
Jeśli miałbyś pytania odnośnie poker roomu, który wybrać do gry, to klikaj prędko w moją sygnaturkę. Do takich pytań mamy również (a jakże!) osobny temat.
Pozdrawiam i witam jeszcze raz na forum!
Do przeczytania! :sdrink
Cześć!
W takim razie proponuje takie filmy:
Na początek znakomita seria "Step by step":
babel92 - Step by step: cześć 1
babel92 - Step by step: cześć 2
babel92 - Step by step: cześć 3
babel92 - Step by step: cześć 4
babel92 - Step by step: cześć 5
babel92 - Step by step: cześć 6
A następnie 4 filmy od rushera88 'Jak skruszyć kamień?' (ostatnia część jest od sreberka, także masz motywacje do wyrobienia nowego statusu
).
Pozdrawiam.
Hej hellbike,
miło, że wyszedłeś z ukrycia i zajrzałeś do działu powitań. 25 dolców to dobry start, graj zgodnie z wskazówkami zawartymi w linkach, które podesłał Ci galer, a istnieje duża szansa, że wkrótce na końcu obecnej wygranej pojawi się kilka zer.
W przyszłości mam nadzieję, często Cię widzieć w naszym dziale sukcesów -> Nasze pokerowe suckesy
Pozdrawiam i witam jeszcze raz!
Nie przekonuja mnie te filmiki - gracz gra wlasnym stylem, ktory daleki jest od optymalnego, moim zdaniem.
Chcialbym cos, co prezentuje uniwersalne zasady i tlumaczy logikie/tok rozumowania.
Gier, w ktorych kazdy element rozgrywki jest brany pod uwage i dokladnie przemyslany, z wytlumaczonym tokiem myslenia.
Macie cos takiego?
Racja, bąbel nie umie grać. Mamy nadzieję, że skoro jest taki słaby to wreszcie dopadnie go wariancja i przegra cały roll. :fdrink
Nie mowie, ze jest slaby.
Nie mowie nawet, ze nie jest graczem idealnym.
Po prostu ja mu w to nie wierze i na samo zapewnienie ze "tak wlasnie jest" nie uwierze.
Witaj ponownie hellbike
Jeżeli chcesz coś bardziej teoretycznego, to może poniższe filmiki rushera przypadną Ci do gustu:
---
rusher88: No limit full ring – teoria microlimits
rusher88: No limit 10$ fullring
---
Jeśli w dalszym ciągu to nie to, spróbuj zapoznać się z kursem NL BSS hasenbratena (po angielsku, ale bardzo łatwo zrozumieć):
---
NL Beginners Course - Lesson 1: The Course and PokerStrategy.com
NL Beginners Course - Lesson 2: Preflop + Odds & Outs
NL Beginners Course - Lesson 3: Post-flop and hand analysis
NL Beginners Course - Lesson 4: Multitabling, stop-loss, software & statistics
NL Beginners Course - Lesson 5: No initiative, stats, HUDs
NL Beginners Course - Lesson 6: Swings, slowplay and varied postflop situations
No-Limit Beginners Course - Lesson 7: SH Play & Self Management
No-Limit Beginners Course - Lesson 8: Adapting to SSS & MSS
---
Pozdrawiam i daj znać, czy możemy jeszcze jakoś pomóc.
@naturehol: nie życz źle bliźniemu swemu, bo wiesz jak to się kończy...
Cześć hellbike,
Mimo, że seria Bąbla cieszy się dobrą opinią to nie do każdego musi trafiać. Oczekujesz uniwersalnych zasad i tłumaczenia logiki rozumowania, więc sugeruję spędzać więcej czasu w dziale "Oceny rozdań". To naprawdę daje dobre efekty!
Mogę Ci polecić serię filmów tematycznych.
Jak skruszyć kamień?- by rusher88
- Seria ta traktuje o grze przeciwko tight graczom
3bety preflop
- by rusher88
- dwa filmy traktujące o 3betowaniu pre flop
Kolejność podawanych serii nie jest przypadkowa. Mi osobiście te produkcje bardzo dużo dały. Mam nadzieję, że i do Ciebie trafią.
P.S: Marta mnie uprzedziła, więc masz z czego wybierać. ♠_thumbsup:
Pozdrawiam.
i jeszcze cos - zdecydowanie bardziej od tight podoba mi sie gra loose aggressive - wiec moga byc tez filmiki takich graczy, nawet jesli nie tlumacza super dokladnie (chociaz tak bylo by zdecydowanie lepsze).
Witam ponownie hellbike,
Generalnie filmiki traktujące o luźniejszej grze dotyczą wyższych stawek.
Na microlimits najskuteczniejszą formą będzie granie ABC, gdyż zazwyczaj mamy tutaj mniejsze Feq na słabych graczy (wysoki WTS).
Kiedy zaczniesz zdobywać wyższe statusy to dostęp do filmów z wyższych stawek zostanie automatycznie odblokowany.
Pozdrawiam.
Wczoraj zarobilem 40$ dolarow, majac razem prawie 100$.
Ktore w ciagu kolejnych godzin przegralem. Dzis przegralem wczesniej zarobione 25$
i znow mam jedynie 20$ dolaraow ktore mialem w momencie zarejestrowania sie tutaj tydzien temu.
Chce do mamy.
~70% pieniedzy przegrywam przez nieumiejetnosc wycofania sie po flopie wtedy, kiedy powinienem.
Nauka, nauka i jeszcze raz nauka!
W pełni rozumiem Twoje problemy, bo sam na początku swojej pokerowej przygody przez to przechodziłem. Wszystkiego można się jednak nauczyć, więc do dzieła.
Może dla własnej dyscypliny powinieneś założyć bloga? Poza tym będziesz mógł liczyć na porady innych pokerzystów.
P.S: Najważniejsze, że zdajesz sobie sprawę gdzie popełniasz błąd. Teraz musisz go wyeliminować. Nie nastawiaj się na wynik finansowy tylko na poprawne decyzje. To powinno Ci pomóc!