A więc tak, zaczynamy MTT/SnG i pierwsza ręka jaką dostajemy to QQ+ , AK.
Oczywiście możemy ją rozegrać normalnie 2,5/3 bb itp, ale co sądzicie ollku na dzień dobry ? Praktykujecie czasem takie zagrania ? Ja przyznam szczerzę ostatnio w SnG tak robię i sprawdzają mnie ludzie z TT/AT/AJ/AQ - na moje odczytują to po prostu jako słabość i dostaje akcje od słabszych rąk, gdzie przy normalnej linii AA za 3bb przy stacku 100BB możemy czasem więcej stracić niż wygrać w pierwszej fazie turnieju. A co z grą live ? Zaczynamy jakiegoś sita/mtt za nie duże wpisowe i robimy taką akcje , dodając komentarz typu "dobra duble up albo do domu" albo coś podobnego. Ja bym chyba to sprawdził np z waletami, a tu zonk AA/KK. Co o tym sądzicie ?
Na Rebuy to izi push bo tam nawet sie stakcuja z T7o pf
ale w normalnych wyciagniesz tylko value jesli ktos bedzie mial jakas pp albo AK, wiec imo lepiej rozegrac normalnie
Sterwor - zdziwiłbyś się, jakbyś zobaczył z czym ludzie potrafią sprawdzić pusha. Nawet na turniejach 10+. A o rebuyach już w ogólę nie gadam.
Czasem zdarza mi się pushnąć w pierwszym rozdaniu i skutkuje to bardzo często podwojeniem/potrojeniem, rzadziej głupim bad beatem. Jeśli rzeczywiście trafimy premium handa, to mamy świetny początek turnieju.
Też czasami w turniejach rebuy albo jakimś z niskim wpisowym praktykowałem to i aż się dziwiłem jakie wyniki to potrafi dawac
Dobra, zacznę udzielać się w tym dziale
W MTT jest ponoć takie powiedzenie w początkowych fazach, że: "jedną ręką nie wygrasz turnieju, ale możesz go przegrać". Mówię oczywiście o freezeoutach, rebuye to inna bajka. W ogóle, to ja rozróżniłbym tu AA/KK, z którymi chciałbym wrzucić jak najwięcej do puli preflop i QQ, AK, z którymi wolę oglądnąć flopa i z "dobrą ukrytą ręką" obejrzeć flopa, niż zbudować pulę preflop i nadziać się na monstera lub na nieprzyjazny flop.
Napisane przez Wolandooo
Dobra, zacznę udzielać się w tym dziale![]()
W MTT jest ponoć takie powiedzenie w początkowych fazach, że: "jedną ręką nie wygrasz turnieju, ale możesz go przegrać". Mówię oczywiście o freezeoutach, rebuye to inna bajka. W ogóle, to ja rozróżniłbym tu AA/KK, z którymi chciałbym wrzucić jak najwięcej do puli preflop i QQ, AK, z którymi wolę oglądnąć flopa i z "dobrą ukrytą ręką" obejrzeć flopa, niż zbudować pulę preflop i nadziać się na monstera lub na nieprzyjazny flop.
Ja mówie oczywiście o turnieju rebuy
Simon, mam prośbę. Zajrzyj do Twojego ostatniego filmiku, tego MTT 26-109, ponieważ napisałem tam posta odnośnie kilku spraw, które mi się nasunęły.
Będę wdzięczny, jeśli mi odpiszesz.
Napisane przez Wolandooo
Simon, mam prośbę. Zajrzyj do Twojego ostatniego filmiku, tego MTT 26-109, ponieważ napisałem tam posta odnośnie kilku spraw, które mi się nasunęły.
Będę wdzięczny, jeśli mi odpiszesz.
ok spoko. Zajrzę