Przejdź do forum
Ksiązki do MTT.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ksiązki do MTT.

22 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
4,970 Wyświetlenia
pawellllpoker

Witam!
Szukałem na forum ale nic nie mogłem znaleść na ten temat a chciałbym podszkoliść się trochce w MTT i tu mam pytanie jakie książki w/g Was są wartościowe w tej dziedzinie? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam!

21 odpowiedzi
Tryguaw

napewno Harrington jesli chodzi o turnieje to taki kanon już chyba sam mam czytam i sobie chwale. Pierwszy tom jest po polsku drugi miałbyć we wrześniu ale jakas obsuwa chyba sie napatoczyła.
pozdro!

Jak pisał Tryguaw "Harrington on Holdem" - 3 tomy, cegły, ale wszystko opisane dokładnie, mnóstwo przykładów.

Alternatywą może być "Phil Gordon's Litlle Green Book". Tutaj wszystko jest bardziej skondensowane (około 300 stron), ale w sumie Gordon omawia wszystko co najważniejsze. Chyba lepsze dla początkujących. Jest w mp3 jako audiobook, niestety tylko po angielsku (chyba, że to dla Ciebie nie problem). Zresztą polskiej wersji papierowej też chyba nie ma.

Ostatnio trafiłem na fajną pozycje Sklanskyego. Tournament poker for advanced players. Co ciekawe nie ma w tej książce wiele o strategiach gry sensu stricte, a bardziej o tym jak dostosować strategie do specyfiki gry turniejowej. W nowej wersji jest dodatek o turniejach w NLHE. 100 stron chyba.

mirtul

Czy wie ktos, gdzie mozna kupic w Polsce Harringtona po angielsku? Przesylka z amazonu moze byc jednak droga.

gieremek

www.pokerbooks.pl

VictorM

Ja polecam Winning Poker Tournaments Rizena, Applestylea i Pearljammera. Same przykłady różnych rozdań z bardzo dobrym opisem co jak i dlaczego.

mirtul

Drogo na tych pokerbooksach : | Bardziej sie oplaca z amazona angielskiego sciagac.

VictorM

Nie wiem jak teraz, ale pewien czas temu z amazona z USA koszty transportu były niższe niż z UK. Było tak w przypadku tych szybkich przesyłek, co po 4-5 dniach przychodzą.

Polecam zamawianie w Amazon.com - żeby było zabawniej, przesyłkę dostaje się prze Deutsche Post, z Frankfurtu :)

SamRadziwill

"Jak wygrywać dolary ($$$, kasa, wielkie pieniądze, sukcesy)" - by Simon1989.

Polecam tą lekturę.

guffqa

Napisane przez SamRadziwill
"Jak wygrywać dolary ($$$, kasa, wielkie pieniądze, sukcesy)" - by Simon1989.

Polecam tą lekturę.

hmm ? To gdzie ta lektura się znajduje ? xD

GoodReason

Mnie się bardzo podobało Every hand revealed Gasa Hansena. Ręka po ręce prześledzony cały turniej z bardzo ciekawymi komentarzami.

slimy3

Napisane przez mirtul
Czy wie ktos, gdzie mozna kupic w Polsce Harringtona po angielsku? Przesylka z amazonu moze byc jednak droga.

empik - przesylka do salonu za darmo _wink:

Napisane przez slimy3
empik - przesylka do salonu za darmo _wink:

kurierem do domu też nie jest drogo :)

guffqa

http://www.pokerbooks.pl :) jeszcze nic tam nie kupowałem ale jest możliwość wysyłki za pobraniem więc raczej wszystko ok :) a co do książki MTT to słyszałem, że Kill Phil jest bardzo dobra, czytał ktoś? Bo sam mam zamiar ją zakupić.

Napisane przez guffqa
http://www.pokerbooks.pl :) jeszcze nic tam nie kupowałem ale jest możliwość wysyłki za pobraniem więc raczej wszystko ok :) a co do książki MTT to słyszałem, że Kill Phil jest bardzo dobra, czytał ktoś? Bo sam mam zamiar ją zakupić.

Kupiłem tam teorie pokera sklansky'ego i nie narzekam.

Czytam właśnie Kill Everyone (czyli niejako druga część Kill Phil, której nie czytałem). Po 100 stronach zdecydowanie polecam, zamówiłem w sklepie P*, przyszła po 2óch tygodniach.

Przyznam szczerze, że ceny książek są nie na moją kieszeń. Jest może jakiś serwis, który oferuje pokerowe e-booki lub audiobooki? Oczywiście ważne, żeby taniej niż papierowe wersje.

I jeszcze jedno: ile kosztowałaby przesyłka z USA książki kupionej na amazon lub e-buy?

Napisane przez eudebe
Przyznam szczerze, że ceny książek są nie na moją kieszeń. Jest może jakiś serwis, który oferuje pokerowe e-booki lub audiobooki? Oczywiście ważne, żeby taniej niż papierowe wersje.

I jeszcze jedno: ile kosztowałaby przesyłka z USA książki kupionej na amazon lub e-buy?

Coś konkretnego szukasz? Mam kilka e-booków po angielsku. Wystarczy trochę poszperać i też znajdziesz... ;)