Przejdź do forum
Wybór Super Blogów ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wybór Super Blogów - vol.15 Sonda została utworzona na paź 03, 2012

[Zamknięte] Wybór Super Blogów vol. 15 - ankieta

17 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,649 Wyświetlenia
AceBestini

Witajcie.

Przyszedł czas na wybór kolejnych Super Blogów - tym razem aż pięciu bloggerów dostąpi zaszczytu zagoszczenia w elitarnym gronie najlepszych.

Ankieta potrwa do środy 10.10.'12, do godz. 12:00.

Pozdrawiam.

KANDYDACI:

krzyziu1 - [nlsh] 72o, "at the end of pain is success" - 3bets I
AceBestini - play or die tryin'
McBurak - [HU] Jestem Latającym Potworem Spaghetti (uczącym się PLO)
AliAli & RockyRaccoon - Muhammad AliAli & RockyRaccoon Balboa
evoq - Poker Warrior - NL100
kacper3k - Omaha Mayhem - born2gamble
klz03 - klz03 is getting skills
CuAt69UsdSng - Rynsztok Cułatusza
Hookah17 - Heads Up For A Living
aleurwal - nl100 SH BLOG ;) duzo rozkminki =)
roommate1000 - Wielka Fisha z malym rollem czyli gambling live
thesis71 - Projekt X
grabek1985 - Kay i Gerda
variat - gettin' skills by variat - PLO

16 odpowiedzi
salyk

Poszedł głos ode mnie :f_thumbsup:

FedericoRivero

grabek na prezydenta, mój głos już dostał!

queristo

grabek to niech najpierw wklei te swoje magiczne analizy, bo już prawie miesiąc czekamy.

wukaesiak

Thesis ftw :fdrink

jaworlegia
hazelasty

Glosuje na Ace'a pod warunkiem, ze zacznie pisac czesciej po shipnieciu konkursu :f_thumbsup:.

ofc krzyziu:)

grabek1985

Blog krzyziu1 wskazuje na jego duże zainteresowanie analizą gry oraz charakteryzuje się wysoką jakością dostarczanej treści. Jego chęć do dzielenia się wiedzą (i dyskusją z samym sobą) - póki co - jest godna pochwały.

Bardzo podoba mi się, że ktoś chce analizować. Jeśli byłoby więcej takich ludzi i wywiązałaby się dyskusja, byłoby pięknie.

No i -choć przez 30s- merytoryczniej- ten post, gdzie pokazałeś całą checklistę tego na co patrzysz warty do przeanalizowania pod kątem tego "co ważniejsze, co mniej".

PS. To fascynujące, że chcesz takie rzeczy pisać. Choć domyślam się, że - też w ten sposób- sam się uczysz.

krzyziu1, :sdrink i gratulacje. Życzę zapału.

grabek1985

No i -choć przez 30s- merytoryczniej- ten post, gdzie pokazałeś całą checklistę tego na co patrzysz warty do przeanalizowania pod kątem tego "co ważniejsze, co mniej".

W celu wyjaśnienia, na przykładzie. Podejmujesz decyzję na river odnośnie konkretnego przeciwnika dla danego spotu (patrz: typu spotu) dla danej strategii (grupy strategii) i masz wektor informacji wspomagającej podjęcie decyzji. Przykładowy:
- częstość dla spotu grania linii (danej przez przeciwnika) (np na 227 K A linia bet-bet-bet vs call vs steal BB vs BTN),
- charakterystyka przeciwnika na podstawie 2100 rąk, w tym WTSD,
- wielkości betu, timingi- informacje niesprecyzowane, nieszablonowe, (niepewne? kiedy?),
..
No i trzeba podjąć decyzję, która informacja jest wiarygodniejsza? Odpowiedź jest taka: ta, która ogranicza nasze pole analizy możliwie duża i jest najpewniejsza. A dokładniej? Jaki to wzór: jak bardzo trzeba ograniczyć pole analizy przy jakiej pewności informacji? Iloczyn? Dużo heurystyki. Nie lubię heurystyki :(

Odnośnie "tego co jest najpewniejsze" - trzeba dokładnie wiedziec co i na jakiego przeciwnika (i dlaczego) jest najpewniejsze.

Mooris

AceBestini FTW _thumbsup:

Główny administrator
Marta

Głos oddany. _cool:

Lynx33

Uważam za sporą porażkę społeczności fakt, że blog grabka1985 otrzymał póki co więcej głosów niż blogi takich użytkowników jak evog, kacper3k, McBurak, variat czy AliAli & RockyRaccoon.

Bejkker

Napisane przez Lynx33
Uważam za sporą porażkę społeczności fakt, że blog grabka1985 otrzymał póki co więcej głosów niż blogi takich użytkowników jak evog, kacper3k, McBurak, variat czy AliAli & RockyRaccoon.

+ milion, AliAli and Rocky ftw

Grabek ofc
Myślę, że tylko przez zazdrość, nie głosujecie na Grabka :pokerface:

mat2000

Poszło na variata :f_thumbsup:

McBurak

damnit, chcialem zaglosowac na siebie ale mi sie myszka zeslizgnela i poszlo na roommate'a, blogi o grze live to jest to imo.