Przejdź do forum
Quantum Theory of P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Quantum Theory of PLO

853 Posty
104 Użytkownicy
0 Reakcje
41.4 K Wyświetlenia
kacper3k

Hello World.

Odpowiedz
Cytat
852 odpowiedzi
Sanczezzo

YO! ;)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Pierwszego posta mam już za sobą, więc teraz pisanie będzie tylko coraz łatwiejsze.
Czas na parę słów o mnie oraz o tym, co będzie tu można znaleźć.

Studiuję w Poznaniu (obecnie drugie studia). Gram w pokera od 2 lat. Na początku bardziej traktowałem to jako zabawę, próbowałem większości odmian (głównie NL i PLO 6max), nie przejmowałem się BRM itp. Teraz, od jakiegoś czasu postanowiłem poważniej podejść do tematu (co oczywiście nie do końca mi wychodzi). Jako moją główną grę wybrałem PLO.

Dlaczego PLO? Jestem przekonany, że mam dobry mindset jakże potrzebny do tej gry oraz bardzo lubię gamblować. Stąd wybór chyba oczywisty?

Blog będzie o PLO i o pokerze ogólnie. Ale nie zamierzam co sesję wrzucać tu masy rozdań do analizy. Od tego jest inny dział. Do którego niestety za często nie zaglądam, ale to też temat do pracy nad sobą. Spokojnie, najciekawszych i największych potów nie zabraknie.

Na pewno też będzie trochę rzeczy luźno związanych z pokerem. Stąd partying i science w nazwie bloga. Imprezowanie i rozrywka wydają mi się bardzo ważne dla każdego pokerzysty, aby czasem oderwać się od kart, odstresować, odtiltować...

...a science? Jak wspomniałem, właśnie jestem w trakcie drugich studiów - bardzo lubię nauki ścisłe oraz ścisłe podejście do poznawania/badania otaczającego nas świata - dlatego możliwe, że raz na jakiś czas pojawi się coś z tematów popularno-naukowych.

Odpowiedz
Cytat
Juzwabeznogi

Hej :) Z ciekawości jakie limity grasz i na jakich roomach?? I powodzenia w prowadzeniu blogu i ogólnie ;) Pozdro :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Dzięki.

Obecnie gram PLO25 na Party. Mam tam do zrobienia jeszcze ze 2 bonusy i potem planuję pograć trochę na Unibecie.

W międzyczasie teraz transferuję playmoney na P*. Bardzo mi się podoba soft, niestety nie mam podłączonego konta do PS'a. (Zakładałem tam konto zanim wiedziałem, co to strategia). Jednak i tak tam pogram bo to póki co jedyny room, który mi dobrze działa jak jestem za proxy mojej uczelni.

Odpowiedz
Cytat
CptCarrot

no to moze dowiem się w końcu o co w tym PLO chodzi :P

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Mój krótkoterminowy plan działania.

Październik - gra na PLO25. Od listopada atak na PLO50.

Nie powinien być z tym problem pod warunkiem, że nie będę za często tiltować :) oraz rozegram odpowiednią ilość rąk. Volume to niestety obecnie trochę problem. Zwykle na grę przeznaczałem dziennie 3-4h. Niestety ten semestr na studiach mam bardzo niesprzyjający i w 3 dni w tygodniu w zasadzie nie mam możliwości jak porządnie zasiąść do stolików. Pozostałe 4 na pewno będę ostro grindował.

Myślę, że skill i wiedzę mam wystarczającą by bez większych problemów grać na PLO25. Do tej pory obejrzałem chyba wszystkie filmy MrBociana (super produkcje), niektóre z nich po kilka razy, sporo filmów z zagranicznego PS (GodlikeRoy, Suitedeule, Jens)... Z książek czytałem Tri 'SlowHabit' Nguyen Transitioning from NLHE to PLO, oraz Jeff Hwang Pot Limit Omaha.

W ramach takiego bieżącego pogłębiania wiedzy pokerowej, co drugi dzień oglądam jakieś video, biorę udział w treningach MrBociana + Ribbo (o ile nie gra jakiś sitków PLO) no i teraz doszedł blog, który może też pozytywnie wpłynie na moją pracę nad pokerem.

Powinienem wrzucać jeszcze ręce do oceny. Z tym nie wiem czemu, mam największy problem. Muszę chyba sam ze sobą przemedytować ten temat i przekonać siebie do tego elementu poprawy gry.

Poza pokonaniem PLO25 w październiku, planuję też wyrobić moje obecne bonusy na Party i wybrać się zobaczyć jak wyglądają gierki na Unibecie. Jak ktoś tam ma doświadczenie z PLO to mile widziane opinie i wskazówki.

A teraz czas na 3h grindu.

Good Luck

Odpowiedz
Cytat
Szahaj

Joł. PLO to dobra opcja sam śmigam na PLO25 na starsach. Chciałem spytać bo widzę że grasz na party, jak wygląda traffic tam? w jakich godzinach można grać 4-8 stołów? Regi?
Wrzuć jakieś wykresy :D zawsze lepiej się ogląda bloga jak coś jest wizualne! Powodzenia na miażdzeniu!

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Na PLO25 w zasadzie w każdych godzinach można pograć 4-8 stołów. Wieczorem jest dużo więcej dostępne, pewnie powyżej 12. W dzień o 10 chyba jest najmniej (4-6) ale w wolnych chwilach dokładniej to posprawdzam bo tak dokładnie to nie pamiętam. Ale generalnie nigdy mi nie brakowało akcji.

Minus taki, że nie ma stołów HU do PLO. W każdym razie już zgromadziłem trochę playmoney na Starsach i HU tam od czasu do czasu sobie pogram.

Wykresy czasem na pewno wrzucę, ale to jak będą jakieś ciekawsze. Poza tym, póki co to nie wiele mam się czym chwalić ;)

Ale na dobry początek, ostatnio miałem dzień gdzie mogłem więcej pogrindować i proszę bardzo:

Muszę przyznać, że to był dość wyczerpujący dzień _ugly:

Dziś natomiast czas na odrobinę live holdema.

Good luck.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Dziś oglądam nowy film GodlikeRoy'a (od złota) oraz planuję z 3-4h grindu, wobec czego wpis tylko symboliczny.

Muszę chyba wpisać sobie w stopkę link do bloga i pospamować po popularniejszych działach forum aby rozreklamować się i wygenerować trochę ruchu :f_cool:

Po edycie:
Stopka dodana :) ale się namęczyłem, żeby wpaść, że trzeba odchaczyć dezaktywację BBCode.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Na HU EV nie pomaga:

:rage:

Odpowiedz
Cytat
hard2burrn

korzystasz z jakiś materiałów do HU PLO? Bloga będę śledził =)
GL

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Sporo samemu kombinuję. Ostatnio na treningu MrBocian trochę grał HU, może będzie więcej. Oglądałem jeszcze trochę dostępnych mi filmów na PS i nie tylko, oraz często podglądam grę na nosebleed'ach i analizuję ręce np. z highstakesdb - ale tam to HU chyba trochę inaczej wygląda _ugly:

Odpowiedz
Cytat
eSGe

TwiceT i suitedeule mają fajną serię po angielsku, podobno jest też inna po niemiecku.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Początek weekendu zapowiadał się dobrze, miałem małego up'a na starsach, na Party też grało się ok, jednak końcówka gorsza. Wczoraj walczyłem ciężko z EV i tiltem i niestety poległem :rage:

Ostatnio mam wrażenie, że największym moim wrogiem jest zbytnie loose'owanie, w takich sytuacjach jak zaczynam trochę wygrywać, albo mam mało czasu na grę i chcę zagrać w jaknajwiększej ilości rąk, próbuję wyjść z koloru czerwonego itp. Na tych stawkach nie ma żadnej potrzeby tak robić, a często później źle się to kończy.
Dlatego zastanawiam się czy nie grać większej ilości stołów (obecnie 6). Wtedy jakoś łatwiej mi grać porządne ręce (bo częściej się trafiają na większej ilości stołów) i foldować trash. Z drugiej strony - powinienem móc sobie powiedzieć, że mam grać tak samo na swojej liczbie stołów, trzymać skupienie i nie kombinować niepotrzebnie. Jeszcze pomyślę jak najlepiej podejść do tego tematu.

Teraz mam parę dni gdzie niewiele pogram, bo muszę siedzieć nad elektrodynamiką i robić prezentacje z pomiarów magnetycznych.

W środę i czwartek odpalę poważniejszy grind, a tak konkretnie to w weekend.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Dziś tylko na półtorej godzinki siadłem, ale nareszcie hot runa załapałem. Oto co mi Omaha Manager narysował po tej krótkiej bitwie:

A tu najbardziej ekscytujące rozdanie dnia:

Party Poker $25 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 1476902
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $27.01
BTN: $26.67
SB: $36.30
BB: $26.01
Hero (UTG): $42.96
MP: $1.95

Pre Flop: ($0.35) Hero is UTG with 7 :club: 3 :spade: 8 :diamond: 6 :spade:
Hero raises to $0.85, MP raises to $1.95 all in, 4 folds, Hero calls $1.10

Flop: ($4.25) Q :diamond: T :diamond: J :spade: (2 players - 1 is all in)

Turn: ($4.25) 6 :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: ($4.25) A :heart: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $4.25
Hero shows 7 :club: 3 :spade: 8 :diamond: 6 :spade: (a pair of Sixes)
MP mucks 4 :diamond: 3 :heart: 2 :club: 4 :club: (a pair of Fours)
Hero wins $4.04
(Rake: $0.21)

Hehe, żartuję.... ale zdziwiłem się, bo w trakcie AI na Party nie widać rąk, a jak na showdown pot pojechał do mnie to zgłupiałem, bo jaka ręka tu mogła nie trafić? No jak widać była taka co mogła :)

Wracam do szlifowania prezentacji i oglądania How I Met Your Mother.

Jutro będzie więcej gry, spróbuje jakieś ciekawe ręce wyłapać aby tutaj wkleić.

Odpowiedz
Cytat
CptCarrot

no to albo grind albo HIMYM
jak siadłem do tego to wstałem po 6tym sezonie :D

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Mam podobny problem. Dopiero jestem po 3 sezonie, ale na szczęście to szybko idzie. Tempo mam około 1 sezon/week więc wkrótce się uwolnię od tego pożeracza czasu.

Dzisiaj krótki wpis i do tego nie-pokerowy. Kategoria: science + zagadki.

Co widać na poniższym zdjęciu:

Do wygrania półautomatyczny mucholikwidator z celowinkiem laserowym.

GL

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Party Poker $25 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 1478001
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $31.45
BB: $6.96
UTG: $25.00
MP: $16.69
Hero (CO): $26.82
BTN: $4.81

Pre Flop: ($0.35) Hero is CO with 3 :heart: A :spade: A :diamond: 5 :spade:
UTG raises to $0.85, MP calls $0.85, Hero raises to $3.75, 2 folds, BB raises to $6.96 all in, UTG calls $6.11, MP calls $6.11, Hero raises to $26.82 all in, UTG calls $18.04 all in, MP calls $9.73 all in

Flop: ($73.75) Q :club: K :club: 2 :heart: (4 players - 4 are all in)

Turn: ($73.75) A :club: (4 players - 4 are all in)

River: ($73.75) Q :spade: (4 players - 4 are all in)

Final Pot: $73.75
BB mucks 9 :club: T :club: 9 :heart: J :spade: (a flush, Ace high)
UTG shows Q :heart: 4 :diamond: Q :diamond: J :diamond: (four of a kind, Queens)
MP mucks J :heart: 8 :heart: 8 :diamond: T :spade: (a straight, Ten to Ace)
Hero shows 3 :heart: A :spade: A :diamond: 5 :spade: (a full house, Aces full of Queens)
Hero wins $1.82
UTG wins $16.47
UTG wins $27.73
UTG wins $26.55
(Rake: $1.18)

:rage:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

Całkiem przyjemny dzień. Pogoda ładna, na uczelni spoko, siłka zrobiona, nadchodzi weekend. Live is good.

Pojawiły się jakieś kolejne odcinki Party Poker Big Game, więc dziś będę je sobie oglądał, a potem tak z minimum 3h grindu PLO25. Ogólnie jestem maniakiem oglądania cash pokera na wszystkich poker tubach castach i innych. High stakes poker to prawie każde znam na pamięć, PADy cashowe również.

Co do PADów to szkoda bo przez sytuację z FTP chyba posypał się schedule, a w listopadzie miało być ciekawie:

12 67-72 Nov 21-Nov 26 Cash 200k min, Part 1 David Peat Eli Elezra David Oppenheim Patrik Antonius Phil Ivey Tom Dwan
13 73-78 Nov 28-Dec 3 Cash 200k min, Part 2 Tom Dwan David Peat Patrik Antonius Phil Ivey David Oppenheim Eli Elezra

Lineup bardzo przyjemny i na pewno dobrze by się oglądało.

Odpowiedz
Cytat