Ad.1 To bardzo prosta izolacja. Value bierze się z tego, że:
a)mamy przewagę pozycji
b)mamy przewagę skilla
c)nasza ręka vs jego ręka, którą będzie się bronił stoi całkiem nieźle
Bardzo ważna kwestia, JEŚLI GO IZOLUJEMY, TO JESTEŚMY NA TURNIE. Czyli iso+cb+call+decyzja na turnie <-- dla jasności. To, że fisha nie możemy blefować to bardzo duża generalizacja na niskie stawki. Tego fisha będziemy sporo blefować, ale umiejętnie. Czyli nie tylko od turna, ale także odpowiednio bawić się sizingiem, np. maly cb (żeby więcej sprawdził) i duży cb turn (żeby % skuteczności tego zagrania był max).
Nie chodzi o to, że będzie miał czasem monstery, ale o to, że zniszczymy w ten sposób jego strategię i grając dokładnie w ten sposób all day long wygramy masę kasy.
Plusy:zarobimy kasę, stiltujemy go, timer nad głową fisha będzie działał na naszą korzyść (bo to my będziemy z nim grali większość czasu), będziemy mieli oszukańcze staty w oczach innych regów
Minusy:więcej ciężkich spotów, wystawianie się innym regom, jeśli są kumaci, trochę większa wariancja
Ad.2 Nie jestem FR-gowcem, a MP3 to pozycja FR. 3 regów po mojej lewej to bardzo poważny disadvantage, zależy jacy to są redzy, jeśli loose to folduję, jeśli dobrzy i tight to otwieram i to największym możliwym sizingiem, który mi ujdzie na sucho. Wszystko po to, aby uwięzić jak najwięcej kasy fisha w pocie pre i zagrać ok 50-60% cb, aby musieć to rzadko wygrać -> a wygramy to ok 65% czasu. Plus mamy pozycję, przewagę skilla.
Efekt: zarabiamy kasę na jego callu pre i foldzie flop. Wygramy zatem tony małych pól. Przegramy sporo średnich i wygramy sporo dużych, gdy on się będzie bronił, a my złapiemy grubo.
Ad.3 Jasne, że mają. Koncept: mój mały błąd wywoła większy u Ciebie. Tak samo jest to zwiększenie value dla rąk, które grasz 4value.
Przykład: UTG otwierasz i masz tam tylko AA. <-- będzie bardzo łatwo Cię ograć.
Przykład2: Masz w 50% AA i w 50% losowo wybrany sc (45s-T9s). I prawie zawsze grasz 3barrel. Jaki będzie efekt?
Pamiętajmy też, że bardzo dobrzy gracze mają dużą przewagę skilla, czyli ich błędy będą niwelowane w dużej mierze.