Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 10k

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
387 Wyświetlenia
mustang0018
Poker Player

Witam, to znowu ja. Mam nadzieję że nikt nie da mi bana za spam ale ostanio naprawde przykladam się do poprawiania jakosci swojej gry i coś tam nawet idzie nie chwaląc sie. A chcialbym żeby było jeszcze lepiej i stąd moj post. Dobrze by było gdyby ktoś (nie mówię że rusher ale fajnie by było) konkretnie zwrócił mi uwagę co robię źle wtedy rozpracuję leaka. Mam nadzięję że dobre staty wrzucam chociaż sam nie wiem co niektóre znaczą... Im mocniejsza krytyka tym lepiej. I mały spam o 4 lece na rybki, jeszcze 2h gry.

/
/
/

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Bana nikt Ci tutaj nie da za to ze wstawiasz jakies materialy :) Od tego to forum jest, aby dyskutowac.

Troche slabo widac, ale da sie przeczytac.

14/12 jako vp/pfr nie wyglada zle, ale... jest bardzo plasko. Grasz taki sam range z kazdej pozycji. Powinienes grac bardziej tight z EP/MP i poszerzac sie na LP. Przyklad ( nie wzoruj sie na tym konkretnym ) to 7% EP, 10% MP, 15% CO, 25% BU. Wtedy widac gre pozycyjna, jakies dostosowanie.

Troche wiecej stealuj - mowie tu o CO i BU w szczegolnosci. z SB tez moglbys wiecej i nie powinno byc z tym problemu.

Plaski 3bet. Cos tam szerzej 3betujesz, ale jednak pasuje tu popracowac. Zaraz Ci podrzuce jakies materialy.

Za malo cbetujesz na flopie. Spokojnie mozesz cbetowac ponad 60% i bedzie to OK, bo nie bedziesz oddawal tylu potow przeciwnikom. Sam z siebie grasz tight, wiec nie ma problemu zebys duzo cbetowal. Mysle ze dla Ciebie lepszym sposobem bedzie granie bardzeij 70 CB F i 45 CB T, niz 60/60 itp.

Na river CB nie jest w ogole wymierny.

Masz dosc duza agresje, ale jesli ja dobrze kierunkujesz, to jest to OK. Z tym ze pasuje, zebys sobie z tego zdawal sprawe, a nie zeby wynikalo to z przypadku.

Nastepnym razem, jak dozbierasz jeszcze kolejne 10k rak dorzuc do ty stat takie jak: Floating, Raise Flop CB, Raise turn CB, check/raise F/T/R, donkbet. Fold to 3bet preflop.

Co do samego foldowania vs 3bet przed flopem, to sie tego nie boj. Powinienes foldowac dosc duzo i to bedzie normane.

A tutaj jeden z filmow o 3betach, poczatek serii:

https://polska.pokerstrategy.com/video/13687/

Oraz ogolnie filmy o 3betach:

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=3bet&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

GL!

Odpowiedz
Cytat
mustang0018 Autor wątku
mustang0018
Poker Player

Dzieki bardzo, biorę się za robotę. Wisze piwo, albo flache.

Odpowiedz
Cytat