Przejdź do forum
KK i all-in preflop

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KK i all-in preflop

63 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
3,910 Wyświetlenia
Marg0z
Oldschool Grinder

Temat wałkowany już pare razy ale raczej są to pojedyńcze zdania rozrzucone na całym forum , więc postanowiłem założyć taki temacik zbiorczy odnośnie tego zagadnienia :)

Poprostu piszcie co sądzicie o dążeniu do All-in preflop z KK . Czy zawsze ? czy może czasem warto zfoldowac?

Gdzieś czytałem że dążenie all-in no matter what jest zawsze EV+

62 odpowiedzi
ebdul18
Elite Grinder

Ja KK preflop gram praktycznie jak AA. Po prostu ich nie pasuję i źle na tym nie wychodzę. Mógłbym spasować KK jak by 2-3 osoby przede mną weszły allin, ale nie pamiętam żeby coś takiego się wydarzyło.

Między FR i SH jest w tej kwestii chyba mała różnica. Jak ostatnio przeglądałem rozdania z waszego działu to kilka osób zgodnie powiedziało, że dobry fold KK przeciwko jednemu przeciwnikowi na PF. Na SH było by to raczej nie do pomyślenia :D.

Riverneed
PokerStrategist

Ja to mam opory przed zrzucaniem QQ... ;( KK never fold :)

Qsypal
BlackMember

Pogrinduj kilka dni SSS, to nie będziesz miał oporów przed wchodzeniem z KK all-in preflop ;) A tak poważnie to się nie znam, ja tylko tą "strategie co sie na kartce a4 mieści" znam ;)

Ankhes
BlackMember

Ja KK umiem zrzucić pf, na około 10 all-inów pf BSS vs BSS z KK może z raz czy dwa napotkałem QQ czy AK, a tak to zawsze AA/KK. Za to przeciwko midstackom i shortom easy call.

Bilson
Elite Grinder

Ja powiem tak: na mikro 4bet OOP w 90% oznacza AA.

Może od nl50 zaczynają luźniej 4betować, ale wierz mi, na nl25 i niżej jeśli na Twój 3bet ktoś odpowie 4betem za 40-60bb to gwarantuje Ci że ma asy :)

Oczywiście mowie o w miare znanych, nl25 graczach, gwiazdy 5betujące z 76o to zupełnie inna historia.........

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

No tak w wątku poruszamy oczywiście sytuacje w których gramy z w miare regularsem a nie jakimś fishem :)

nigdy nie folduj KK prefloop chyba ze masz 100% pewny read ze ma AA (przykladowo jest to jedyna reka ktora on gra chociaz tutaj tez mialbym watpliwosci), w kazdej innej sytuacji idziesz z KK pref allin. Jasne ze 4bet bedzie zazwyczaj oznaczal asy, ale pomysl sobie tera ze wiele osob zrobi to samo z KK/QQ/AK no i nawet jezeli ma asy, masz dalej 20% szans na suckout wiec tez nie ejst tragicznie.

Ja póki co jestem w tej fiszarni na NL5, a tam to czasami takie jaja się dzieją, że z kowbojami można spokojnie iść all-in preflop, dopiero na NL10 zobaczę pewnie trochę "lepszych" graczy, to się pomyśli.

Wiadomo, że jak UTG podbija, my 3bet, a zaraz idzie 4bet, 5bet, etc. no to biją się ręcę z najwyższej półki, wtedy to jeden z tych dwóch raczej ma te rakiety, ale mimo wszystko należy obserwować przeciwników, z czym lubią wejść all-in.

Przeciwko jednemu to moim zdaniem jest easy call.

kaczuba
Oldschool Grinder

Ja na SH jeszcze nie zrzuciłem KK pre-flop.

PLxxx
Elite Grinder

MatiKosa napisał
, dopiero na NL10 zobaczę pewnie trochę "lepszych" graczy, to się pomyśli.

Nie zobaczysz nie ludz sie :D

coorchuck
Oldschool Grinder

na nl25/nl50 ludzie potrafia 4betować z TT...
... jedyna sytuacja pf gdzie bym zrzucił KK pf to gra deep vs deep z porządnym graczem, wtedy 4bet to faktycznie w 80% AA, ewentualnie KK

Ankhes
BlackMember

W takim razie ja jestem jakiś dziwny bo nigdy w swoim życiu nie wygrałem all-in pf z KK :D Pewnie dlatego, że gram Fullringi.

A co w takiej sytuacji (NL10 BSS FR):

ja jestem na UTG i mam KK, robię raise do $0.40
BU jako big stack 3betuje do $0.80 -> podejrzanie mało...
BB calluje $0.80
Ja robię 4bet do $3.60
BU idzie insta all-in za $10.00, ja dałem call $6.40 i na SD zobaczyłem rakiety...

Foldować te kowboje w takich sytuacjach czy jak ?

StraightGinn
PokerStrategist

Na FR zacząłbym myśleć o foldzie KK pf dopiero od NL50-NL100...
Na temat NL50 będę mógł powiedzieć niedługo dokładnie moje zdanie, kończe pokonywać NL25 i na tym limicie bez mrugnięcia shove KK pf wychodzi EV+ (party poker)

Czyli się nie przejmować i zawsze z uśmiechem na twarzy gogo all-in pf z KK ? Btw, też gram na Party.

TheNaturat
PokerStrategist

StraightGinn napisał
Na FR zacząłbym myśleć o foldzie KK pf dopiero od NL50-NL100...
Na temat NL50 będę mógł powiedzieć niedługo dokładnie moje zdanie, kończe pokonywać NL25 i na tym limicie bez mrugnięcia shove KK pf wychodzi EV+ (party poker)

Moim zdaniem wręcz przeciwnie - im wyższy limit tym prędzej spodziewałbym się próby jakiejś kradzieży puli takim all-inem z ręką inną niż rakiety.
Ja o ile dostanę od gracza tight 5-bet all-in w takiej sytuacji jak to opisał MatiKosa z reguły z ciężkim sercem, ale jednak zrzucam króle.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Teraz po 30 k rozdań na NL100 i jeszcze paru na NL200 jestem niemal przekonany że KK raczej nie foldujemy (chyba ze koles strasznie zadko przebija i jest mega murkiem)

Przynajmniej u mnie na Everku bardzo czesto widuje all-iny z QQ czesto sie zdarza z AK oraz rownież z JJ :D ponadto 4bet z KK jest obowiązkowy (bo przecież ludzie na pozycji mogą 3betować nawet jakieś AQ, AJ, KQ) a po 4becie jesteśmy juz czesto bardzo zaanagażowani w pule i nawet zakladajac ze moze mieć AA to mamy całkiem przyzwoite oddsy na te nasze 20% kk vs aa ... tyle z mojej strony :)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Jak gralem na everescie to tez nie foldowalem bo ludzie z AK/QQ szli na stacki (nl25 i nl50 wtedy gralem). Im wyzszy poziom platform tym lepsi regularsi i z takimi warto robic 4beta z kk i foldowac do all ina*

*nie podpartymi zadnymi badaniami ;)

Wczoraj w filmiku na stox poker zobaczyłem WIELKIMI literami takie zdanie:

"Do NOT 4bet a good hand, planning to fold to a 5bet"

Czyli absolutnie jest to sprzeczne z tym co napisane jest wyżej.

Hmmm sam juz nie wiem :/