Przejdź do forum
P* czy FTP na FL 0....

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] P* czy FTP na FL 0.25/0.50 ?

14 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
724 Wyświetlenia
galer
Oldschool Grinder

Witam.

Z góry sorry, że pisze ten temat w tym dziale, ale dotyczy zarówno PokerStars jak i Full Tilt Poker, więc już sam nie wiedziałem gdzie go machnąć. Proszę moderatorów o przeniesienie do stosownego według nich działu ;)

Mam taki mały dylemacik.
Jakiś czas temu zarejestrowałem się przez PS na Titanie. Grałem tam FL 0.10/0.25 (do dziś nie łapie tych oznaczeń bo BB=0.10). Uwolniłem bonusik i w tej chwili wypłacam 100$. Chce je wrzucić na inna platforme i tu mam właśnie wątpliwośc który wybrać. P* czy FTP?
Chce grać FL 0.25/0.50. Srednio gram na 9 stołach w godzinach popołudnowych/wieczornych. Trochę czytałem na temat tych pokerroomów, ale interesuje mnie Wasze zdanie. Opinie, które nabywa się przez doświadczenie, cenniejsze dla mnie sa niż suche fakty.
Wiem, że oba pokerroomy dadzą mi 100% od wpłaty, czyli BR równy 200$. Na FTP jest rakeback 27%. Na P* chyba w ogóle nie ma, za to mozna za punkty kupować bonusy.
Graczy oczywiście więcej na P*, ale czy prezentują gorszy poziom? Czy na FTP wieczorem spokojnie znajde sobie z 9 stoliczków do spokojnej gry?
Jakie macie zdanie o tych pokerroomach i który z nich bardziej polecacie na taki limit?

Dzięki.

13 odpowiedzi
bMh
bMh
Oldschool Grinder

100$ to za malo na na 0.25/0.50 :P A bonus masz wyplacany w ratach a nie od razu z tego co mi wiadomo, ale moge sie mylic.

galer napisał
Grałem tam FL 0.10/0.25 (do dziś nie łapie tych oznaczeń bo BB=0.10).

Odpowiem tylko na to :)

Jeżeli jest stół FL 0.10/0.25 To znaczy że small bet jest równy 0.10 a big bet to 0.25. Ponadto Big Blind równy jest small betowi. A small bling przeważnie to połowa big blinda.

Small bet to jest kwota za jąką podbija się na preflopie i Flopie,
natomiast o big beta podbija się na turnie i riverze.

darkdruid
PokerStrategist

Polecam Poker Stars
Na FTP są stoliki max 9 osobowe i jest ich mniej jak na Poker Stars.
Gram Na P* na powyższym limicie 4 stoły jednocześnie i jak na razie nie miałem dużych downswingów.
100$ powinno starczyć na ten limit. Ja zaczynałem od 10$ :)

marcinos
BlackMember

Na starsach też chyba stoliki są 9 osobowe :)

Ale bierz się za starsów poziom niższy i jest duuuzo wiecej gierek dla tego limitu

Jeśli chodzi o bonus na pewno nie jest wypłacany od razu, więc nie masz co na to liczyć. Na P* jeśli się nie mylę jest wypłacany dopiero po zgromadzeniu określonej ilości punktów FPP a na mikro stawkach te punkty strasznie powoli się zbiera.

Jeśli grasz/zamierzasz grać FL .25/.50 to w sieci i-Poker ten poziom też jest strasznie słaby. Pomyśl o zmianie Titana na Mansion: bonus 200 % wypłacany w ratach po 10$ za każde 650 MCP, a punkty na Mansion zbiera się szybciej niż na Titanie.

Pozdr.

Walderam
Oldschool Grinder

Polecam PokerStars ze względu na to, że przy depozycie rzędu 100$ nie wykorzystałbyś pełni możliwości bonusu oferowanego na FTP. Tam przejdź dopiero wtedy, gdy będziesz miał rolla w granicach 600$, bo aż tyle wynosi tam bonus a naprawdę opłaca się go wykorzystać w całości :)

Przy grze na FL 0,25/0,5$ na stołach full ring na PokerStars wyrobienie bonusu zajmie kilkanaście tysięcy rąk. Za każde rozdanie, w którego puli będzie się znajdować 8$ lub więcej, dostaniesz 1 VPP, a potrzeba zebrać ich 1000, aby uwolnić bonus. Owy bonus zostanie wypłacony Ci w całości po zebraniu 1000 VPP.

Zatem przy depozycie rzędu 100$ jednak odradzam inne roomy niż PokerStars, tak jest po prostu najkorzystniej.

Pozdrawiam

Na PS nie oplaca sie robic zadnych bonusow,punkty leca strasznie wolno tymbardziej na poziomie 0,25/0,5,na wyzszyhc jest juz lepiej ale stosuj sie do BM.

Mansion jest dobry na bonusy punkty leca zdecydowanie szybciej ale czasami na stoly trzeba czekac znacznie dluzej niz na PS,czasami w kolejkach jest po 5 osob.

Na mansionie poziom zenujaco niski co nei przeszkadza przegrywac AA z Q7 czy z A2 jak mialem "przyjemnosc"doswiadczyc tego wczoraj.Polecam solidny TAG a bedziesz na swoim.pozdro

Na FTP bonus wyrabiałbyś dośc szybko, stołów też tam nie brakuje, ale dla niedoświadczonego gracza gra się tam bardzo ciężko.

Gracze są mega agresywni a swingi są w granicach 150-200bb w sesji, tylko ze ja grałem tam SH moze na FR jest inaczej.

Tak więc z takim bankrollem na FTP nawet nie startuj, bo szybko zakonczysz przygode z pokerem.

pozdrawiam

galer Autor wątku
galer
Oldschool Grinder

No zaraz zaraz, uno momento...

Z tym FTP to faktycznie jest tak jak piszecie. Bonus uwalniany w ratach. No ale w zakładce P* nic o tym nie jest napisane:

3. Krok - 100 $ bonusu Ważne: Bonus zostanie dodany manualnie do twojego konta, i może to potrwać nawet do 24 godzin. Następnie bonus będzie również widoczny w zakładce bonusowej na PokerStars i będzie aktywny. Dopiero wtedy będziesz mógł z niego skorzystać i dopiero wtedy należy go wpisać w pole "Bonus Code"!

Dla pewności napisałem maila do P* żeby się jasno określili. Jeśli będzie w jednej racie, co da mi BR 200$ to wiadomo co wygrywa :P

Walderam
Oldschool Grinder

Nie nie galer.

Źle zrozumiałeś. Bonus będzie aktywny, czyli będziesz wyrabiał punkty, aby go zdobyć. Ale nie dostaniesz dodatkowych 100$ po złożeniu depozytu. Tak dobrze to niestety na żadnym roomie nie ma :)

100$ dostaniesz dopiero po wyrobieniu 1000 VPP na Starsach.

galer Autor wątku
galer
Oldschool Grinder

Łoooj to wieelekie nieporozumieeenie.. :P
To straszna lipa jest.. Czyli bede miał 100$, a ztym to na pewno nie zaatakuje 0.25/0.50. Czyli musze grać na 0.10/0.25 jak do tej pory na Titanie, a na takim limicie to pewnie szybko 1000VP nie uzbieram..

darkdruid
PokerStrategist

grając na FL 0.10/0.25 na starsach nie ugrasz żadnego FPP bo maksymalny rake z takiego stołu to 30 centów a punkty dostajesz za co najmniej 40 centow rake'a.

galer Autor wątku
galer
Oldschool Grinder

No to klops.. :(
Pozostaje chyba tylko dalsza gra na Titanie i budowanie bankrolla. Tam chociaż mam 10$ za każde 35$ rake jeszcze pare razy...