Przejdź do forum
Private coaching wi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Private coaching with yac [NL BSS FR & SH]

65 Posty
50 Użytkownicy
1 Reakcje
24.1 K Wyświetlenia
yac
Coach
yac
BlackMember

Kwalifikacje
Do czarnego piątku grałem w pokera na stołach Full Ring na stawkach NL400-600 z winratem 5,5bb/100. Od tamtego czasu gra mocno ewoluowała i grałem na starsach ze średnimi wynikami (2bb/100) przez jakiś rok.

W grudniu 2012 zacząłęm intensywnie pracować nad grą, porzucać stare nawyki i spędzać sporo czasu z moim coachem. Przerzuciłem się na stoły 6-osobowe na i 75% moich gier było na stolikach rush poker na FTP.

Wyniki

FTP (grudzień 2012 - luty 2013)

Spoiler

Pokerstars (kwiecień-sierpień).

Spoiler

FTP & Starsy listopad-grudzień 2013

Spoiler

Forma treningów
1) Video review – nagrywacie sesje i omawiamy ręce na niej rozegrane. Ważne jest naturalne środowisko (zbliżona liczba stołów do granych na codzień). Nie gram juz sweatów, ponieważ ich efektywność oceniam na dzień dzisiejszy na bardzo niską i jednoczesne granie oraz komunikacja są bardzo trudne do ogarnięcia.
2) Hand Evaluation – omawiamy szczegółowo konkretne ręce w Holdem Managerze/PT3. Najpopularniejsze bloki tematyczne - obrona BB vs. steal z BTN, gra w 3b potach jako agresor/defender.
3) analiza bazy - nie zajmuję się tym już!
4) budowanie gameplanu:
- preflop (openingi, 3bety)
- call open z uwzględnieniem pozycji, zawodników na stole, open raisera, jego mniej i bardziej widocznych leaków
- BB play vs. SB steal na dowolnym range'u steala
- analizy boardów do barrelingu, calldownów itd.
...i wiele innych koceptów

User Guide 2014

W roku 2013 udzieliłem 85h coachingów naprawdę różnym osobom. Wedle moich statystyk tylko 20% osób ze mną pracujących awansowało na wyższe stawki i poczyniło wyraźne postępy. Zanim zdecydujesz się na coaching, pamiętaj o następujących rzeczach:
- nie jestem w stanie wlać wiedzy do Twojej głowy za pomocą magicznego leja
- musisz pracować nad własną grą oraz mindsetem więcej niż jedną godzinę w tygodniu, jaką spędzasz ze mną. Wiele osób ma problemy z wyjściem NL50/100 nie dlatego, że brakuje im oleju w głowie, tylko dlatego, że mają problemy sami ze sobą
- osoby, które mają motywację, plan działania i traktują coaching w formie drogowskazu na ścieżce własnej kariery i impulsu do zadawania sobie pytań "jak mógłbym polepszyć swoją grę?" osiągają znacznie lepsze wyniki niż te, które w coachingu szukają ukojenia wyrzutów sumienia spowodowanych nic nie robieniem.
- Oglądasz filmy i bierzesz coachingi z lepszymi graczami, aby zmienić swoje myślenie o pokerze i strategii, jaką realizujesz na stołach. Jeśli nie jesteś gotów się otworzyć i zacząć zmieniać, stracisz tylko czas i pieniądze.
- Wiele osób wrzuca mi rozdania na Skype do oceny. Odpisuje nieraz z opóźnieniem ze względu na dużą ilość obowiązków. Zawsze odpisuje w ciągu 24h osobom, które spotykają się ze mną regularnie (osób zużywających 5h w 5-8 miesięcy jest cała masa, jeśli jesteś jedną z nich, to czasem poczekasz 2-3 dni, zanim nadrobię zaległości i odpisze).

Cennik:

Cena dla wszystkich limitów: 135$/h
Pakiet 5h = 600$

Feedback
Byłbym wdzięczny za ocenę w tym temacie od każdego użytkownika, który wziął u mnie trening. Dzięki szczerym ocenom zaglądające tutaj osoby będą mogły ocenić, czy są zainteresowane treningiem.

Kontakt:
Gadu: 1967191
Oraz Community Tool na Pokerstrategy
Większość osób ma pewnie mojego Skype'a, ale nie podaje go do publicznej informacji, aby uniknąć spamu. Jeśli nie używasz GG, odezwij się przez komunikator Poker Strategy.

Last update 26.12.2013

Odpowiedz
Cytat
64 odpowiedzi
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Co prawda nie brałem treningu u yaca, ale zdarzyło mi się z nim współpracować przy tworzeniu niektórych projektów. Wielokrotnie tez rozmawialiśmy ze sobą – oczywiście tu akurat mowie o typowo pokerowych rozmowach - chociaż zdaje się, da się zn im pogadać w zasadzie o wszystkim :). Nie ma co ukrywać, gość jest bardzo komunikatywny, rzeczowy i dysponuje solidna wiedza w temacie jakim się zajmuje. Przy okazji ma poczucie humoru i sympatyczne podejście do osoby, z ktorą rozmawia. Jeśli z jakiegoś powodu, potrzebujesz sięgnać po pomoc na średnich i wysokich stawkach NL FR, to wg mnie to jest osoba, do której powinieneś się kierować!

Na prawdę polecam,
rusher

Odpowiedz
Cytat
Maciekmax
PokerStrategist

Walę smialo pytanie: Czy przeprowadzasz coachingi sweat session ze stołów FR deepstack z ante? Czy masz jakies doswiadczenie z takich stolikow?

Odpowiedz
Cytat
yac Autor wątku
Coach
yac
BlackMember

Cześć

Nie grywam na takich stołach, ponieważ na moich stawkach są one niedostępne. Aczkolwiek nie widze problemu z omawianiem takiej gry z niższych stawek.

Odpowiedz
Cytat
solmyr9
Elite Grinder

Miałem ostatnio przyjemność odbyć trening z Yacem. Cała sesja została przeprowadzona w luźnej atmosferze. Gdy była akcja na stołach, trener podpowiadał jaką najlepsza linię przyjąć w zależności od boardu, statów, historii itp. W momentach, w których brakowało ciekawych rozdań rozmawialiśmy o poprzednich rękach, zwracaliśmy uwagę na wykorzystywanie statów do znajdowania leaków w grze przeciwników, a także do poprawiania własnej gry. Yac na pewno posiada sporą wiedzę na temat dynamiki i specyfiki średnich stawek FR (sesja przeprowadzona na NL100), która potrafi przekazywać.
Na pewno sporym plusem była możliwość nagrania sesji, dzięki czemu po kilku dniach można sobie całą grę i wszelką wiedzę przypomnieć, bo w trakcie treningu na wiele słów/aspektów nie zwróciło się uwagi.
Są to wrażenia po pierwszym treningu, ale na pewno nie ostatnim treningu.

Odpowiedz
Cytat
piotrj
Elite Grinder

W zeszłą środę, w ramach zmienionej formuły treningu "Tight is Right", miałem przyjemność gry pod okiem Yaca (oraz reszty uczestników).

W pełni profesjonalne podejście, ogromna wiedza oraz umiejętność jej przekazania to cechy każdego dobrego trenera. I takim niewątpliwie jest Yac.

Każdorazowo decyzje i różne warianty zagrań były dokładnie omówione, biorąc pod uwagę strukturę boardu, statystyki przeciwnika, gameflow. Dodatkowo poruszonych było kilka aspektów teoretycznych, które niewątpliwie poprawią moją świadomość gry, co z z kolei przełoży się na winrate.

Do tego ton głosu oraz spokój jaki emanuje od Yaca - godny pozazdroszczenia.

Z pewnością z przyszłości skorzystam z oferty jego prywatnych treningów.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kopas27
Elite Grinder

Witam,
również jak wyżej jestem po treningu z Yacem w ramach treningu tight is right, dodatkowo dodam że był to mój shoot na nl100 i jestem bardzo zadowolony. Trening przebiegał w miłej atmosferze, trener dokładnie tłumaczył każdego spota, alternatywne rozwiązania, dokładnie omawiał statystyki rywali dzięki czemu mogłem znacznie szybciej adoptować sie do nowego limitu. Pod okiem Yaca można szybko dostosować sie do regów, znika efekt scary money dzieki czemu mój shoot był udany.
Dzieki Yac, że mogłem brać udział w takim treningu i polecam osobą które mają problemy z adaptacja na danym limicie.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Zagrałem z yacem 1h sweata. Niestety nie moge się pochwalić profitem jak koledzy wyżej, ale to nie wina yaca a łotrzyka który dawał nam takie spoty. Wiedza jaką zdobyłem podczas gry na pewno zaprocentuje w przyszłości.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12
Elite Grinder

grałem z Yaciem już pare sweetów , teraz będę brać jakis pakiet , i powiem że jest bardzo dobry, ogólnie ma ogromna wiedze , i dużo ciekawych lini gry ,:)

bardzo polecam :sdrink :nh :nh

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Miałem okazję omówić z yacem nagrany przeze mnie filmik z NL10 i muszę powiedzieć, że oprócz niesamowitej wiedzy, a także super komunikatywności yac jest bardzo inspirującym człowiekiem i świetnie się z nim rozmawiało także poza tematami pokerowymi. Wiedzę przekazuje niezwykle przystępnie, a także potrafi otworzyć oczy na wiele aspektów samej gry, jak i na rzeczy bardzo z grą związane (mindset itp. sprawy). Jeśli ktoś się jeszcze waha, to gorąco polecam :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Odbyłem dzis trening z Yacem i na pewno zrobie to ponownie. Imponuje wiedza i szybkoscia wylapywania bledow.

Odpowiedz
Cytat
yac Autor wątku
Coach
yac
BlackMember

Postanowiłem trochę zmodyfikowac cennik, aby nie był on tak zaporowy dla graczy z niższych stawek, którzy pytali mnie o coachingi. Uznałem też, że dla limitów wyższych też należy obniżyć ceny ze względu na aktualnie panującą koniunkturę i chudszy okres dla NL Holdem, a w szczególności gierek FR.

Nowe ceny wyglądają następująco:

Dla limitów do NL50: 55$/h
Przy 5h: 50$/h
Przy 10h: 45$/h

Dla limitów NL100 oraz NL200* - 75$/h

Pakiety ustalane indywidualnie.

* Wyjątkiem jest limit NL200 FR na platformie pokerstars - 100$/h, w tej cenie są ready i strategie zebrane na aktualnie grających tam regów, klasyfikacja i dzielnie się wiedzą o przeciwnikach, z którymi tam gram na codzień.

NL400/600 nie ucze, bo gram je jako moje bazowe stawki.

Odpowiedz
Cytat

Jacek jest cudownym mężczyzną. Jest bardzo opiekuńczym i inspirującym człowiekiem. W wolnych od pokera chwilach ratuje małe kotki z pożarów i przeprowadza starsze panie przez ulicę - nawet, jeśli tego nie chcą!

A tak poważnie, to jestem już po trzecim treningu z yac'em (jeden session review i dwa sweaty) i z pewnością nie mam zamiaru z nich rezygnować. Bardzo przystępnie przekazuje wiedzę, a język którym operuje podczas treningów jest nadzwyczaj precyzyjny i zwraca uwagę dokładnie na to, co jest istotne w danej sytuacji. Osobiście lubię robić notatki z treningów w trakcie ich trwania i taki właśnie konkretny sposób rozmowy o pokerze jest bardzo przydatny. Z yac'em nie ma najmniejszego problemu, żeby podpowiedział on, gdzie są moje leaki i na czym powinienem się skoncentrować. Nawet wdając się w nim w dyskusje chętnie odpowiada na moje wątpliwości i stara się odeprzeć je w taki sposób, by rzeczywiście mnie przekonać do według niego właściwych rozwiązań. Dodatkowo proponuje on dalsze drogi rozwoju i zwraca uwagę nad czym popracować w pierwszej kolejności.

Mnie osobiście coachuje na niższych stawkach, ze względu na wieloletnią znajomość jeszcze z czasów, kiedy dostawał ode mnie po d**ie w Quake'u 3. Jestem dopiero u schyłku microstakes, więc nawet graczy z niższych limitów nie powinien odrzucać jego obecny status jako gracza. Do każdego problemu podchodzi ze zrozumieniem i proponuje optymalne rozwiązania.

Gorąco polecam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
OzzyM
Oldschool Grinder

Czy prowadzisz treningi dla małych grup, np. 2-3 osoby? Jak to wtedy wygląda cenowo?

Odpowiedz
Cytat
smolak
Oldschool Grinder

Myślę, że rekomendacje są raczej zbędne. ;] Klasa sama w sobie. Sam miałem już dwa sweaty. Gorąco polecam.

Teraz przy niższych cenach na pewno ruch w tym temacie się rozkręci;d

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Lukasz40i4
Oldschool Grinder

Jak się czujesz w zoomie? Przeprowadzasz coachingi z niego, czy głównie ze zwykłych stołów?

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225
Oldschool Grinder

Napisane przez Lukasz40i4
Jak się czujesz w zoomie? Przeprowadzasz coachingi z niego, czy głównie ze zwykłych stołów?

Podobne pytanie wysłałem na priv więc z chęcią usłyszę odpowiedź na nie :) Chciałbym też zapytać czy pomimo tego, że grasz NL200+ jesteś w stanie dobrze przygotować graczy na stawkach takich jak NL50? Oczywiście wiem, że non stop jesteś na bieżąco oceniając handy na forum ale chciałbym usłyszeć Twoją wypowiedź na ten temat.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
yac Autor wątku
Coach
yac
BlackMember

Hej

Odpisałem wczoraj na prv :)

ostatnio sweatowałem na Zoomie NL50 użytkownika kmiciccienias. Fakt, nie gram osobiście tego limitu, ale mam na codzień do nim do czynienia w sposób pośrednie, gram też regularnie na NL100 na treningach środowych i czuje mniej więcej panującą tam dynamikę i poziom agresji oraz ogólne tendencje regów, rozmawiam też regularnie i widze rozdania graczy, którzy grają czy to Zooma czy regularne stoliki, tak więc myślę, że spokojnie ogarniam panującą tam sytuację :)

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Lukasz40i4
Oldschool Grinder

Odpisz na wiadomość, pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
Jokie707
Oldschool Grinder

yac mam sprawę dodaj mnie pozdrawiam

Odpowiedz