Kwalifikacje
Do czarnego piątku grałem w pokera na stołach Full Ring na stawkach NL400-600 z winratem 5,5bb/100. Od tamtego czasu gra mocno ewoluowała i grałem na starsach ze średnimi wynikami (2bb/100) przez jakiś rok.
W grudniu 2012 zacząłęm intensywnie pracować nad grą, porzucać stare nawyki i spędzać sporo czasu z moim coachem. Przerzuciłem się na stoły 6-osobowe na i 75% moich gier było na stolikach rush poker na FTP.
Wyniki
FTP (grudzień 2012 - luty 2013)
Spoiler

Pokerstars (kwiecień-sierpień).
Spoiler

FTP & Starsy listopad-grudzień 2013
Spoiler

Forma treningów
1) Video review – nagrywacie sesje i omawiamy ręce na niej rozegrane. Ważne jest naturalne środowisko (zbliżona liczba stołów do granych na codzień). Nie gram juz sweatów, ponieważ ich efektywność oceniam na dzień dzisiejszy na bardzo niską i jednoczesne granie oraz komunikacja są bardzo trudne do ogarnięcia.
2) Hand Evaluation – omawiamy szczegółowo konkretne ręce w Holdem Managerze/PT3. Najpopularniejsze bloki tematyczne - obrona BB vs. steal z BTN, gra w 3b potach jako agresor/defender.
3) analiza bazy - nie zajmuję się tym już!
4) budowanie gameplanu:
- preflop (openingi, 3bety)
- call open z uwzględnieniem pozycji, zawodników na stole, open raisera, jego mniej i bardziej widocznych leaków
- BB play vs. SB steal na dowolnym range'u steala
- analizy boardów do barrelingu, calldownów itd.
...i wiele innych koceptów
User Guide 2014
W roku 2013 udzieliłem 85h coachingów naprawdę różnym osobom. Wedle moich statystyk tylko 20% osób ze mną pracujących awansowało na wyższe stawki i poczyniło wyraźne postępy. Zanim zdecydujesz się na coaching, pamiętaj o następujących rzeczach:
- nie jestem w stanie wlać wiedzy do Twojej głowy za pomocą magicznego leja
- musisz pracować nad własną grą oraz mindsetem więcej niż jedną godzinę w tygodniu, jaką spędzasz ze mną. Wiele osób ma problemy z wyjściem NL50/100 nie dlatego, że brakuje im oleju w głowie, tylko dlatego, że mają problemy sami ze sobą
- osoby, które mają motywację, plan działania i traktują coaching w formie drogowskazu na ścieżce własnej kariery i impulsu do zadawania sobie pytań "jak mógłbym polepszyć swoją grę?" osiągają znacznie lepsze wyniki niż te, które w coachingu szukają ukojenia wyrzutów sumienia spowodowanych nic nie robieniem.
- Oglądasz filmy i bierzesz coachingi z lepszymi graczami, aby zmienić swoje myślenie o pokerze i strategii, jaką realizujesz na stołach. Jeśli nie jesteś gotów się otworzyć i zacząć zmieniać, stracisz tylko czas i pieniądze.
- Wiele osób wrzuca mi rozdania na Skype do oceny. Odpisuje nieraz z opóźnieniem ze względu na dużą ilość obowiązków. Zawsze odpisuje w ciągu 24h osobom, które spotykają się ze mną regularnie (osób zużywających 5h w 5-8 miesięcy jest cała masa, jeśli jesteś jedną z nich, to czasem poczekasz 2-3 dni, zanim nadrobię zaległości i odpisze).
Cennik:
Cena dla wszystkich limitów: 135$/h
Pakiet 5h = 600$
Feedback
Byłbym wdzięczny za ocenę w tym temacie od każdego użytkownika, który wziął u mnie trening. Dzięki szczerym ocenom zaglądające tutaj osoby będą mogły ocenić, czy są zainteresowane treningiem.
Kontakt:
Gadu: 1967191
Oraz Community Tool na Pokerstrategy
Większość osób ma pewnie mojego Skype'a, ale nie podaje go do publicznej informacji, aby uniknąć spamu. Jeśli nie używasz GG, odezwij się przez komunikator Poker Strategy.
Last update 26.12.2013