Przejdź do forum
Moneybookers vs Net...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Moneybookers vs Neteller

47 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
4,068 Wyświetlenia
Marg0z
Oldschool Grinder

Postanowiłem że się przenoszę na Netellera ponieważ założyłem sobie niestety konto na moneybookers w złotówkach;/ i chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś większe różnice w użytkowaniu pomiędzy tymi dwoma serwisami ? Czy raczej wszystko jest podobnie i nie powinienem się niczego obawiać :D

46 odpowiedzi
kfas
Elite Grinder

Glowna roznica i to na + dla Netellera to mozliwosc wyrobienia karty ;) Ale o reszcie sie nie wypowiem, bo nie uzywam Netka

szum
Poker Player

Marg0z napisał
Postanowiłem że się przenoszę na Netellera ponieważ założyłem sobie niestety konto na moneybookers w złotówkach ;/

jeśli chcesz zmienić walutę konta nie ma problemu, wypłać wszystko i poproś o zmianę :))

o rly?

Sprawdzone?

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

szum jak pewne są twoje słowa ?:P bo tak sie składa że nie mam na MB ani złotówki więc gdyby tylko była taka możliwośc to by bylo super =)

edit// Sprawdziłem ale na ich stronie pisze "Waluta konta nie może być zmieniona ponieważ posiada ono historię transakcji. Prosimy NIE zakładać nowego konta Moneybookers. Nie jest to zgodne z naszymi Warunkami Umowy i spowoduje całkowite zamknięcie konta." skąd wiesz o tym że można zmieniać?

kfas
Elite Grinder

Wielokrotnie czytalem w necie, ze nie mozna tego zrobic i ze sie nie udawalo, wiec jak udalo ci sie szum to gratuluje :)

Niceone
Oldschool Grinder

szum napisał

Marg0z napisał
Postanowiłem że się przenoszę na Netellera ponieważ założyłem sobie niestety konto na moneybookers w złotówkach ;/

jeśli chcesz zmienić walutę konta nie ma problemu, wypłać wszystko i poproś o zmianę :))

No nie wiem czy da rade w ten sposób. Mam konto na moneybookers w złotówkach, jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że jednak lepiej byłoby gdyby konto było w $. Szukałem opcji zmiany waluty konta, ale jedyne co znalazłem to informację w pomocy, że niemożliwa jest zmiana waluty. Także twoje informacje sa chyba nieprawdziwe.

Jeśli chodzi o róznice miedzy MB a Nettelerem, to mooneybookers ma niższe prowizje przy wypłatach.

Moneybookers:
1.80 EUR - przelew na konto
3.50 EUR - czek
1.80 EUR - karta visa

Neteller:
7.50 EUR - przelew na konto
7.50 EUR - czek, poczta zwykła

VictorM
Oldschool Grinder

Marg0z napisał
Postanowiłem że się przenoszę na Netellera ponieważ założyłem sobie niestety konto na moneybookers w złotówkach;/ i chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś większe różnice w użytkowaniu pomiędzy tymi dwoma serwisami ? Czy raczej wszystko jest podobnie i nie powinienem się niczego obawiać :D

Komuś tutaj na forum zginęło trochę $$ z Netellera. Polecam go używać tylko do szybkich przenosin bankrolla z jednego roomu na drugi, bo dłuższe trzymanie czasem może być ryzykowne. Ja tak właśnie robię, a wypłaty kieruję nadal na mb. Mb za przewalutowanie pobiera 1,75% prowizji, co i tak jest niższe od prowizji w niektórych bankach.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

No tak ja tylko będę trzymał na netku maks jeden dzień kase :D a jak będę miał konto w dolarach to będę mógł zmieniać pokerroomy jak rękawiczki;P heheh

szum
Poker Player

hmm nie daję sobie głowy uciąć, po prostu gdzieś o tym słyszałem, ale skoro koledzy są w temacie to pewnie nei da się zmienić waluty, sory za zamięszanie :P

TheNaturat
PokerStrategist

A ja mam takie pytanko - czy z Netellera jest możliwa wypłata bezpośrednio na czyjeś konto bankowe, np.przy korzystaniu z aukcji? Wiem że MB wymaga weryfikacji konta przez wpłatę... :O

To przy okazji się podłączę do tematu.

Możecie się wypowiedzieć, gdzie lepiej trzymać pieniądze? Jak tak przeglądam fora to ludzie mają konta głównie na netku lub MB. Co lepsze? Jakieś plusy, minusy itp. Nowym użytkownikom na pewno się to przyda :)

slimy3
Oldschool Grinder

Ale majac karte na netelerze mozna placic nia bez prowziji. Gorzej z wyplatami w bankomacie, bo tam jest chyba 15 zł.

Jeszcze jedno pytanie a propo wypłacania regularnie większych sum na konto czy nie bedzie problemow, w sensie, z urzedem skarbowym... Jezeli korzystamy z nettelera to wydaje mi sie, ze jestesmy "bezpieczniejsi"... ;) Wie ktos cos na ten temat? Bo przeciez sa w Polsce gracze, ktorzy zarabiaja sporo na pokerze online. Wiec jak to jest z tymi wypłatami na konto bankowe?

marcinos
BlackMember

Za wypłate w bankomacie jest 3$ kartą netka :) Netek jest bezpieczniejszy jeśli zalogouje się ktoś z IP z poza Polski konto jest zamrażane do czasu wyjaśnienia sprawy. Netek ma procedury werfikacji konta zanim zostaną zezwolone przelewy między użytkownikami netka co uniemożliwa przelania skradzionych pieniędzy na konto z fałszywymi danymi. Neteler ma live help MB nie. I to tak w skrócie dlaczego macie używać netka a nie MB :)

VictorM
Oldschool Grinder

Ale netek nie przyjmuje mojej karty VISA z BZWBK, przelew do nich jest księgowany po 3 lub 4 dniach. Mb przyjmuje wpłaty przez przelewy24, czyli księgowane są po kilku minutach. Interfejs MB jest o wiele bardziej intuicyjny. Konto jest weryfikowane listem pocztowym. Na MB live help nie jest potrzebny, bo nie ma problemów z kontem. Więc wszystko przemawia za MB. :]

AriannaPL
Oldschool Grinder

Z jakich kursów walut korzystaja na MB .
Transferowałam 100$ wtedy gdy kurs w NBP był okolo 2,90zł ...
Na MB miałam tylko 269 zł ...Także jakieś niskie te kursy maja ...albo przewalutowanie jest starasznie drogie ...

kfas
Elite Grinder

Pewnie pare zlotych przepadlo na przewalutowaniu i na fakcie, ze jednak dokonali transferu nie w tej chwili, co o to prosilas i dolar pewnie juz troche spadl :)

VictorM napisał
Ale netek nie przyjmuje mojej karty VISA z BZWBK, przelew do nich jest księgowany po 3 lub 4 dniach. Mb przyjmuje wpłaty przez przelewy24, czyli księgowane są po kilku minutach. Interfejs MB jest o wiele bardziej intuicyjny. Konto jest weryfikowane listem pocztowym. Na MB live help nie jest potrzebny, bo nie ma problemów z kontem. Więc wszystko przemawia za MB. :]

Wszystko prawda, ale:
a) nie makarty, ma być na zimę zobaczymy
b) mam konto w PLN i tracę na każdym przelewie, więc u mnie to raczej kwestia praktyczna zdecydowała

bart87
Oldschool Grinder

Witam!

Mam konto na MB, a ostatnio założyłem też konto na netku. I tutaj pare pytan. Na mb niestety mam konto w PLNach, a na netku chyba w EURo - czy przewalutowanie na netku jest kosztowne? Czy da sie jakos zmienic konto na dolary? Czy lepiej zostawic w euro?

W tym momencie moj bankroll jest rozrzucony prawie wszedzie - MB, P*, FTP, Titan :| Chce to jakos uporzadkowac i wykorzystac (np. przelac 50 dolcow na P* i wyrobic First deposit bonus). Jakbyscie to na moim miejscu 'rozegrali' ? Wszystko wrzucic na netka, czy z MB dokonywac przelewow? Zmienic (o ile sie da) walute na dolary? Btw. mam tez karte w mBanku w dolarach! Moze to jakos da sie wykorzystac?

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.

GreaverPL
Oldschool Grinder

Ja powiem tak. Założyłem już dawno temu konto na MB i mam tam 150 zł. Prawdopodobnie ktoś chciał mi się na nie włamać (dostałem kilka maili o nieprawidłowym logowaniu) w związku z czym zostało zamrożone (max 5-krotne nieudane logowanie skutkuje zamrożeniem). Niby fajnie bo bezpiecznie ale... to stało się ponad pół roku temu a do dzisiaj jest zamrożone mimo moich wielu interwencji! Wysyłałem do nich maile, wysłałem nawet... kopię dowodu osobistego potwierdzoną notarialnie na ich adres siedziby firmy! Bez skutku. Odpisują w tej sprawie średnio raz na miesiąc ale nadal kasa zamrożona. Dlatego założyłem konto na NT żeby mieć jakiś portfel internetowy. I tam na razie wszystko bez zastrzeżeń. Pozdrawiam.