Przejdź do forum
chyba zacznę grać w...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] chyba zacznę grać w ruletkę :o)

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
629 Wyświetlenia

Dzisiejszy dzień mnie kompletnie załamał, rigged soft na titanie i ftp dał tak popalić, że odechciewa mi się grać.

I nie chodzi tu o to że miałem jakiś gigantyczny downswing albo masę backbeatów. Cała gra przypominała bardziej ruletkę niż pokera.
W 3 SnG po kolei przez cały czas w 80%-90% wygrywały zdominowane ręce (najczęściej szortów): Ax wygrywa z AK, AQ, AJ młodsza para wygrywa ze starszą itp.

A najzabawniejsze, że nawet jak ja byłem wygrywającym rozdanie to było mi głupio i przepraszałem resztę stołu.

Przykład takiego mega hardcoru to mój all in z Ad, 2c sprawdzony przez AA, AK, KK i QQ
flop Ks, Qd, Td
turn Jd
river 5d
I oczywiście wygrywam z nutsowym flushem :)

A faza push/fold ciągneła się w nieskończoność ponieważ ilekroć short robił all in (często z "any two") sprawdzał go jakiś big stack z "premium hand" i oczywiście short zawsze wygrywał :)

Dla odreagowania postanowiłem zagrać jakieś MTT na pokerstars. A tam jakiś mega donk robi all in w KAŻDYM rozdaniu i po koleji wywala: AA, KK, AK, QQ po kilkunastu minutach nie wytrzymałem i sprawdziłem go z KK:
u niego 52o
flop 225 dalej nawet nie pamiętam :)

Po takim dniu nachodzą czarne myśli, że cały ten poker to czysty hazard i zamiast tracić czas na artykuły, ICM trainera, coachingi itp. może lepiej wziąść się za ruletkę !!!

9 odpowiedzi
kumiszcz
PokerStrategist

Takie życie. Ale nie załamuj się, wykorzystaj takie doświadczenia w zupełnie innym kierunku. Cierpliwość i radzenie sobie z niesprawiedliwością losu (tak tak statystyka czasami wariuje ) to jedne z wielu cech które zawodowy pokerzysta musi posiadać. Przede wszystkim nie daj się zwariować. Może pograj live trochę, tam na pewno żaden soft nie przesadzi z runner-runnerami, badbeat'ami i innymi cudami ;)
Poza tym ruletka... hahahhaha :D no co ty, już lepiej bingo ;)

JacekPL
PokerStrategist

Wiem coś na temat ruletki. Nie radzę!!! ;) ;) ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hmm może wpadnę jutro do Hiltona :o)
Nigdy nie grałem live

NumberOne1
Elite Grinder

cos o tym wiem kolego. dzis wtopilem 21 Bi grajac czyste ABC SSS.

AKo

chyba kończe z pokerem ogolnie rzecz mowiac

kumiszcz
PokerStrategist

Awikun napisał
hmm może wpadnę jutro do Hiltona :o)
Nigdy nie grałem live

i o tym mówię ;)

:D :D
ja dzis przegralem dwa razy pocket AA, raz nawet majac trojke AAA na turnie - wg equilatora wygrywam w 83 % - a od tygodnia normalne sa dla mnie przegrane KK, QQ ,JJ :P na razie sie nie poddaje, ale juz dzis to przesada... ale tez sporo juz stracilem

HEhe znam ten bol raz bylem na 10 miejscu w high orbit sitgo na PS a zdarzyla sie taka sesja ze przegralem 9 coin flipow z rzedu,AA z AQ KK z 22 a najlepszy bad beat AA z A2 bo trafil strita.Takie rzeczy sie zdarzaja wazne zebys mial to w nosie,wiesz ze grasz dobrze i jestes na plusie a takie cyrki sie zdarzaja.Ja po takiej sytuacji zmienilbym odmiane gry z sitgo na np limit holdema,az sie uspokoisz:)pozniej powrot i znow lejesz rybki:)

Ja od dwoch dni przegrywam kazdy jeden SnG z wypsiowym 1$ + 0.20$. Oczywiscie tez dobrze gram itp a tu ludzie sprawdzaja mnie z niczym doslownie z niczym i po turnieju. Kilka przykladow to dzsiaj nawet niedawno - uwaga
Moje AJs przegralo z 23off. Pozniej mam top pare J + kickera Q do tego mozliwosc flusha. Koles sprawdza mojego all-ina z 88 - co dochodzi ? 8 J.
Od dwoch dni tak ale, nie poddaje sie. Dzisiaj wkurzylem sie i wszedlem na wyzsze stawki (moj bankroll mi na to pozwala) i odrazu zaczalem wygyrwac, bo tam juz ludzie troche mysla :) - na 5 turnieji 2 wygrane i raz 3 miejsce.
A titan caly czas plata takie figle nie przejmuj sie.

Kazdy to przezywa ale tylko ktos kto sobie z tym poradzi osiagnie sukces ;) Takze brac sie w garsc chlopaki i dziewczyny i go go go.