Przejdź do forum
Moneybookers vs Net...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Moneybookers vs Neteller

47 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
4,070 Wyświetlenia

Czyli wychodzi na to, że Neteller jest droższy, bo pobiera większe opłaty za wysyłki kasy na konto, ale za to jest bezpieczniejszy, lepszy support + możliwość wyrobienia karty.

A po zarejestrowaniu się na którymś z tych serwisów od razu można już działać, czy robią jeszcze jakieś weryfikacje? Bo skan dowodu to spoko, ale jak mam czekać na jakieś przesyłki listowe to już trochę lipa xD

Lusia845
Oldschool Grinder

Zanim wyplacisz kase z netellera na konto w banku musisz podniesc status konta czyli przejsc telefoniczna weryfikacje. Pozdro

damianpat
BlackMember

Co do tego czy Neteller jest bezpieczniejszy mam wątpliwości, słyszy się czasem, że komuś zginęła kasa z netka, lecz nigdy z Mb

Pozdrawiam ;)!

bart87
Oldschool Grinder

Czy ktos ma jakies doswiadczenie w przelewaniu kase z/na karte kredytowa? Jak pisalem mam z mBanku karte do przelewow miedzynarodowych w dolcach i moglbym ja wykorzystac. Pytanie czy sa jakies prowizje? Ile takie wplaty/wyplaty trwaja? Ktos sie orientuje?

Witam,

Ja ostatnio testowałem wypłatę na Wirtualną Kartę Visa z mBanku. Zleciłem w MB wypłatę, zlecenie zostało przyjęte, środki zdjęte z konta, a pieniędzy na karcie nie było. Rozmawiałem z panią z mBanku która stwierdziła, że pieniądze nie mogą być przesyłane na tę Visę. Przestraszony zacząłem odkręcać operację w MB. Na szczęście pieniądze po 24h wylądowały na koncie powiązanym z kartą VISA (mKonto).

Tak więc da się wypłacić na Visę, ale trochę to trwa. Chyba jednak lepiej wypłacać na konto. Nie wiem jak jest z normalną VISĄ.

Pozdrawiam,
kniarzyn

damianpat
BlackMember

Witam ja przelewam z Moneybookers na normalną kartę kredytową
kosztuje to jakieś 6 zł, tylko, że można jedynie spłacać zadłużenie

TheNaturat
PokerStrategist

Przyszła mi do głowy jeszcze jedna rzecz: w którym systemie (z wymienionych, tudzież Click2Pay etc.) można wykonywać przelewy na cudze konta bankowe, (ew. PayPala), tudzież je otrzymywać? Sporo handluję w Internecie, więc na rękę byłoby mi gdybym miał wszystko w jednym portfelu. Z tego co ustało mi się ustalić Moneybookers odpada - wymagają weryfikacji konta jakimś tam przelewem...

kfas
Elite Grinder

No i wyglada na to, ze MB rowniez wprowadza karty. Czy ktos tam ma VIPa i dostal e-maila z taka informacja? Ciekawe jakie sa wymagania, aby zostac VIPem :> Bo poki co tylko vipom sie VISY naleza, ale mysle, ze po jakims czasie wszyscy je beda mogli wyrobic.

ebdul18
Elite Grinder

Bezpiecznie jest trzymać duuuużo pieniędzy na netellerze?

emomaniac
Oldschool Grinder

Raczej niebezpiecznie. Po słynnej amerykańskiej ustawie o hazardzie zmrożono wszystkie amerykańskie środki na netellerze. Może i Ciebie kiedyś zamrożą.

ebdul18
Elite Grinder

Kurde to w takim razie będę się musiał przejść do jakiegoś prawnika :D.

Poważnie weszli im na konta i zamrozili kasę. Neteller chyba ma coś w regulaminie, że jak przepadnie kasa to trudno :O

To ciekawe gdzie trzymać w takim razie kasę? Jakieś sugestie?

ebdul18 napisał
To ciekawe gdzie trzymać w takim razie kasę? Jakieś sugestie?

W skarpetce :P

SJS
SJS
Elite Grinder

W skarpecie :P :D Wyrób sobie kartę na netku i po prostu wypłacaj kasę na bieżąco :)

ebdul18
Elite Grinder

Nie no poważnie się pytam, bo jak zrobię przelew do banku to może się US doczepić i co ja im wtedy powiem :D.

Karta z netellera odpada. Za dużo kasy się traci na przewalutowaniach i prowizjach.

Mój pierwotny plan był taki żeby sobie założyć konto walutowe w banku tam wpłacać, jak będzie $ dobrze stał wypłacać w dolarach i sobie samemu zamieniać po takim kursie jaki mnie interesuje (a nie po tych ich złodziejskim :P). Jednak na forum bez przerwy krążą tematy typu poker, a skarbówka i nie wiem, co o tym myśleć...

ebdul18 napisał
Nie no poważnie się pytam,

Nie mogłem się powstrzymać, wybacz :)

slimy3
Oldschool Grinder

Jak sie ostatnio pytałem znajomej, która pracuje w banku to mówiła, że banki zgłaszają do US przelewy rzędu 15k euro z tymże, jeżeli jest kilka mniejszych przelewów w krótkim odstępie czasu to mogą też zgłosic. Ogólnie to chyba najlepiej wpłacac na rózne konta bankowe i powinien byc spokoj ;)

adramalech
Oldschool Grinder

slimy3 napisał
Jak sie ostatnio pytałem znajomej, która pracuje w banku to mówiła, że banki zgłaszają do US przelewy rzędu 15k euro z tymże, jeżeli jest kilka mniejszych przelewów w krótkim odstępie czasu to mogą też zgłosic. Ogólnie to chyba najlepiej wpłacac na rózne konta bankowe i powinien byc spokoj ;)

Dokładnie :) wczoraj również przeprowadziłem rozmowę z przyjacielem pracującym w PKO. Co prawda mówił o kwocie jednorazowej wplaty rzędu 60k PLN, przeliczając po obecnym kursie euro jest to... i tak wystarczający limit dla "przeciętnego zjadacza chleba" :P. Nieprzeciętni z pewnością mają swoje sposoby na bezpieczną legalizacje środków z poka.

emomaniac
Oldschool Grinder

Neteller był niebezpieczny kilka ładnych lat temu. Po wprowadzeniu przez Busha słynnej ustawy antyonlinehazadowej (nie mówcie, że o tym nie słyszeliście) zamrożno wszystkie amerykańskie środki na netellerze (kanadyjskim), który dał dupy i podporządkował sie Bushowi.

Co do bezpieczeństwa (własnego) ja bym używał netellera - 1.do tej pory mnie nie zawiódł.
2.Może i niskie limity wypłat codziennych,.... ale czy chcesz być cosanostra i prać codzień 20kE ?

kabulek
Oldschool Grinder

Ja założyłem konto na jednym i drugim, z tym ze na netellerze mialem duzy problem z wplata, nie dokonwalme pelnego potwierdzenia danych (z tym calym dzwonieniem wysylaniem skanu itd.) i dostalem takie namiary ze pani w banku nie wiedziala jak przelac pieniadze (o dziwo) a ze jestem człek leniwy olalem sprawe na jakis czas. Ale nadszedł czas gdy moje pokerowe gierki przyniosly dochod w tysiacach zl i postanowilem czesc wyplacic. Tak wiec zainteresowalem sie moneybookers. Kotno założone w 3 minuty bez zadnych uciazliwych potweirdzen, zeby zweryfikowac numer konta bankowego zrobilem przelew ktory byl zrealiozowany po ok 4-5 minutach i kasa była na MB, nastepnie przelew na titana (trzeba najpierw wplacic zeby moc wyplacic) to kolejne okolo 3-4 minutki i mamona figurowala na moim titan kocie. wyplata z titana 2 albo 3 dni, titan troche sie ociagal ale gdy juz pending withdrawal sie wyczyscilo pieniazki byly tego samego dnia na MB. nie wyplacalem jeszcze na swoje konto bankowe bo nie chce zbyt czesto zasilac go pieniazkami "z sufitu" ale mysle ze pojdzie rownie szybko i skutecznie. tak wiec do MB nie mam zadnych zastrzezen a nawet bylem pozytywnie zaskoczony szybkoscia (wspomaga sie przy wplatach serwisem przelew24.pl). Jesli ktos mysli o MB moge polecic :)

ebdul18 napisał

Karta z netellera odpada. Za dużo kasy się traci na przewalutowaniach i prowizjach.

to o jakich my tu kwotach mówimy że ci żal 15 zł za wypłate + 2,95% :/