Żal w sytuacji gdy można mieć darmowe konto bankowe + 8 zł za przelew z MoneyBookers...
na netku mozesz poprosic o konto VIP wtedy za wyplate do banku nic nie zaplacisz.
Co do zmiany waluty konta po wyplacie na 99% nie jest to mozliwe!
Ja zrobilem to w ten sposob, wypalcilem wszystko i sam zamknalem sobie konto i ponownie otworzylem nowe. MB zweryfikowalo mi to konto i do niczego sie nie przyczepilo, jedyny minus taki, ze pod nowe konto musialem podpiac inne konto bankowe
sherdog88 napisał
na netku mozesz poprosic o konto VIP wtedy za wyplate do banku nic nie zaplacisz.Co do zmiany waluty konta po wyplacie na 99% nie jest to mozliwe!
Ja zrobilem to w ten sposob, wypalcilem wszystko i sam zamknalem sobie konto i ponownie otworzylem nowe. MB zweryfikowalo mi to konto i do niczego sie nie przyczepilo, jedyny minus taki, ze pod nowe konto musialem podpiac inne konto bankowe
Czy to rzeczywiscie jest tak proste? Wystarczy zamknac stare i mozna otwierac nowe bez przeszkod, czy trzeba sie im jakos z tego tlumaczyc?
Macias09 napisał
Czy to rzeczywiscie jest tak proste? Wystarczy zamknac stare i mozna otwierac nowe bez przeszkod, czy trzeba sie im jakos z tego tlumaczyc?
Zamknąłem ostatnio na MB konto i zgłosiłem, że mam przypadkowo dwa różne konta i proszę o pozostawienie tego nowego (podajesz e-mail tego nowego). Wszystko ok, nic nie musiałem się tłumaczyć. Jedyny problem, że do nowego nie możesz dodać tych samych kart i rachunków bankowych co do starego - muszą być inne.
Korzystam z MB, jak na razie zadnych problemow. Mam w banku konto walutowe, ale wlasciwie to nic nie zmienia, bo MB do polskich bankow przesyla kase w PLN. A ja mam konto MB w $, czyli MB przewalutowuje na PLN, a BZWBK przewalutowuje na $. Bez sensu. Dlatego pieniadze z MB wysylam prosto na konto bankowe w PLN, MB pobiera 1,75% za przewalutowanie i chyba kolo 4$ za wyplate (ale nie pamietam dokladnie).
Ja sie troche martwie o ta skarbowke, ale przy moim niskim poziomie wyplat raczej nie ma sensu. Kiedys pracowalem za granica i przesylalem o wiele wieksze pieniadze regularnie co miesiac i US sie nie doczepil (ale przesylalem na konto, na ktorym byly duze obroty, moze jakbym przesylal na swoje prywatne konto to by sie zainteresowali co to za wplaty co miesiac)
Przeszukałem ten wątek, przeszukałem strone netellera, a gogle też mi nie pomogły.
Mam pytanie do osób korzystających z Netellera:
Ile kosztuje przelew Peer-2-peer? (opłata stała czy procentowa?)
Czy są jakieś minimalne kwoty dla przelewów P2P?
I...
Cos jeszcze mialem zapytac ale wylecialo mi z glowy
Dla porównania w moneybookers opłata ta wynosi 1% przelewu ale maks 0,7 USD. Nie ma też minimalnej kwoty.
edit:
Dla zinteresowanych odpowiem sobie sam. Informacja zdobyta po paru dniach dzieki wypowiedzi TheNaturata z innego watku.
1. A NETELLER Peer-to-Peer transfer will be completed when the recipient accepts the transaction. The recipient will be charged 1.9% for the transfer. This fee will be deducted from the amount you are sending. The minimum fee that will be charged is 1.00 USD.
Podsumowanie: Neteller jest takze w tym aspekcie droższy od MB.