"Czy jak stanę nogami na torach i złapię przewody elektryczne to pojadę jak tramwaj?"
Spróbuj , na pewno wszyscy będą ci za to bardzooo wdzięczni
"Nie da się tak grać. Wystarczy, że przegrasz jednego all in'a i nie będziesz mógł dalej grać. Albo nie dostaniesz żadnej dobrej ręki przez dłuższa chwilę i Cię blindy wyzerują."
Da się tak grać , jeżeli ty czegoś nie umiesz nie znaczy że tego się nie da zrobić (wiem że teraz cię to zabolało ale musisz się z tym pogodzić i najlepiej nie napinać się w następnej odpowiedzi bo będzie taka na 100%). A może dostanę od razu dobrą rękę ? w pokerze wszystko jest możliwe i nie mogę wykluczyć tego że na start dostanę AA , albo tego że nie trafię żadnej dobrej karty przez 200 rozdań i przepuszczę wszystko na blindy. Ale podejścia gratuluję nie ma to jak być optymistą Nie ?
"Ugraj w takim razie coś we freerolach i potem zajmij się grą cash."
Jak pisałem wyżej (albo nie czytałeś albo czytanie ze zrozumieniem się kłania) Znudziły mi się te frerolle w których po 1h (czasem więcej) grania dostaje się 0,05$. Ale będę je grał , tylko do momentu osiągnięcia 0,20$ tyle mi wystarczy w zupełności żeby spróbować grać na stoliku z limitem , lub 0,40$ żeby grać na stoliku bez limitu.
"Nikogo to nie boli, raczej śmieszy Twoje naiwne podejście do tematu. Ciekawostka - nawet jeśli będziesz grał mega uważnie to i tak będziesz przegrywał - tzn. oczywiście chodzi mi tu o zwykłą statystykę. Jakiś typ zdecyduje, że nadszedł idealny moment, żeby poblefować z 64o i akurat mu się uda trafić strita gdy Ty w końcu otrzymasz długo wyczekiwane asy. Odpowiedni budżet (bankroll) uodparnia nas na bankructwo spowodowane takimi rzeczami
Ja może napiszę bezpośrednio, żeby uciąć dyskusję. Wszyscy tutaj mówili Ci co robić, żeby ewentualnie coś wygrywać w pokerze. Jeżeli grasz tylko dla zabawy a nie interesują Cię wygrane to graj freerolle, czy cashówki jak czasem będziesz miał parę centów nadmiaru. Jeśli chcesz zacząć wygrywać - nie masz wyjścia - musisz schować dumę w kieszeń i posłuchać co Ci sugerujemy (czyli albo wpłata, albo nazbieranie większej kasy z freeroli)."
Oczywiście że będę przegrywał ale nie muszę przecież przegrać wszystkiego , wziąłem po uwagę że będę też mógł czasem wygrać , co też jest możliwe (wiesz co to znaczy wygrać ? jeżeli nie to napisz na PM , wytłumaczę ci). Ale skoro ty wiesz lepiej (wróżka?) że przegram to zaraz pewnie mi jeszcze konkretnie napiszesz jakie karty będę miał w każdym rozdaniu ? Co do tej statystyki to równie dobrze ja mogę trafić strita , w końcu szansa na trafienie strita nie zależy od tego z jakim stackiem wchodzę do gry ? czy się mylę mój mistrzu pokera ?
Żeby uciąć dyskusję ? to proszę cię bardzo ucinaj inne dyskusje najlepiej w jakimś dziale gdzie można offtopować do woli i nie ma za to kar. Żeby wygrać w pokerze nie trzeba od razu mieć na koncie nie wiadomo jakiej sumy , albo wpłacać połowę swojej wypłaty , ja będę grał takim właśnie stackiem jak napisałem , najniższym jaki jest możliwy (bo na taki w chwili obecnej mogę sobie pozwolić) i nie jest z góry powiedziane że po prostu przegram wszystko , da radę wygrywać nawet z najniższym stackiem o czym wiele razy się przekonałem grając na wyższych limitach. Kolejny raz czytanie ze zrozumieniem się kłania , gdzie ja napisałem że nie liczy się dla mnie wygrana a gram dla zabawy
? napisałem że same wygrane są mniej istotne od gry jednak jakieś tam znaczenie mają (w końcu nie gra się po to żeby przegrywać). I tutaj znów nie masz racji , nie muszę wcale nic wpłacać ani grać free rolli do końca życia żeby coś wygrać , bo mogę wygrać coś z tymi 20 centami które obecnie mam na koncie (może dozbieram do 40 żeby zagrać na NL) w pokerze nic nie jest z góry ustalone (nie odbieraj tego zbyt dosłownie bo zaraz znajdziesz powód do rozpętania III wojny światowej).
Przepraszam że nie cytowałem normalnie ale nie chciało mi się (szkoda było czasu na twoją wypowiedź żeby się tak z tym bawić).
WSZYSTKICH KTÓRZY JESZCZE SIĘ NIE ODSTRESOWALI W TYM TEMACIE A CHCIELI BY ZAPRASZAM NA PMA ŻEBY NIE ROBIĆ JESZCZE WIĘKSZEGO SPAMU NIŻ JEST. TEMAT ZAMKNIĘTY DLA GŁUPKÓW , DLA LUDZI KTÓRZY CHCĄ NAPISAĆ COŚ MĄDREGO NADAL OTWARTY.
Temu panu już dziękujemy , postaram się coś wygrać na tym stacku i nie chodzi mi od razu o to że z 20 centów zrobię 100$$ ale przekonasz się że nie miałeś racji , i kilku innych zawodników. W razie czego wrzucę wykresy.
PS: aż trudno mi uwierzyć że twoja lista przyjaciół jest pusta
jak by coś to nie szukaj odniesienia do mojej listy bo mam tu konto bardzo krótko